Maznee Azmi . Pengedar Shaklee pilihan hati. Yakin . Mesra . Berpengalaman

Set Bersalin Shaklee 2018? Ibu berpantang cergas & Banyak susu!


Bagaimana ibu berpantang ini berjuang menyelamatkan bayinya yang demam kuning tinggi & Kekal cergas selepas bersalin dengan bantuan Set Berpantang Shaklee
ibu berpantang mesti kuat untuk anak baru lahir

Maznee kerap dapat whatsap begini dari ibu yang akan bersalin. Dan juga yang sedang berpantang
"Saya dah beli set berpantang jamu, tapi sekarang anak demam kuning. Doktor tak bagi makan set jamu tu. Boleh ke saya makan set shaklee?"
set berpantang jamu panas

Memang sedih kan, duit dah keluar untuk set bersalin
.
Mungkin ada dari kita suka set bersalin jenis jamu
.
Tapi lepas bersalin, doktor tak bagi makan
.
Cari di internet, jumpa set shaklee sebagai ganti
Saya dah 17 hari bersalin, boleh amalkan set berpantang shaklee ke?
Sampai hari ini pantang saya ke laut kerana terlampau risaukan anak! 
makan set berpantang shaklee lepas bersalin

Tambah lagi, masa berpantang badan kena jaga
.
Kalau badan tak cergas & sihat macam mana nak ulang alik pergi hospital kan?
Tu yang saya nak tanya pasal shaklee ni
demam kuning teruk selepas lahir

Ada 1 perkara lebih penting dari set berpantang shaklee sendiri
.
Cara makan yang betul macam mana?
.
Ada orang boleh bimbing ke
.
Supaya hasilnya terbaik!
.
Itu soalan Puan Syakila pada Maznee
Cara makannya macam mana?
cara makan set berpantang shaklee

Bila cara makan dah betul
.
Insyallah kesannya terbaik
.
Maznee kan ada. Bila dah dapatkan set bersalin dari Maznee. Dah jadi tanggungjawab bimbing cara makan sebaiknya
.
Kita ni jadi mak rasa tak berdaya tengok anak demam kuning
.
Masa ini lah susu ibu sangat berguna. Dengan susu ibu, kita boleh bantu kebahkan demam kuning anak

demam kuning turun

Akhirnya, 
.
Lepas makan Shaklee dengan bimbingan
.
Dan bila perubahan mula dirasakan
.
Barulah hati kita terasa lebih tenteram kan
Ye la kak, Saya pun dah rasakan perubahannya. Baru minum 2 hari air susu dah banyak. Subuh tadi nak bagi susu pada anak, dah basah. Tak pernah pernah macam ni
susu ibu semakin banyak makan set berpantang shaklee

Jadi
.
Sekiranya kita nak bersedia hadapi keadaan terburuk
.
Worst case senario
.
Elok sediakan diri dengan set berpantang yang
  1. Sesuai untuk demam kuning
  2. Bantu badan cergas bertenaga semasa pantang
  3. Menggalakkan susu ibu banyak & pekat untuk anak yang demam kuning
    Tapikan
    .
    Kenapa ada juga ibu berpantang yang makan set bersalin shaklee, masih juga tak cergas
    .
    Susu ibu pun tak banyak
    .
    Apa sebabnya tu?

    Teruskan membaca untuk jawapannya
    .
    Set berpantang shaklee bantu ibu bersalin mengharungi cabaran selepas melahirkan anak. Klik sini untuk harga & promosi terkini
    .
    Set Bersalin Shaklee Premium membekalkan ibu berpantang khasiat untuk kembali cergas.
    .
    Kemurungan semasa berpantang sangat berbahaya. Positifkan diri & buat persediaan dari awal. 
    .
    Itu persoalan yang bermain di minda saya semasa mengandungkan anak pertama. Pengalaman saya berpantang guna set bersalin jenama lain sebelum ini memang kurang memuaskan. 
    .
    SET BERPANTANG SHAKLEE 2018

    Set Bersalin Shaklee Elak Kemurungan Ibu Berpantang

    Artikel ini terdiri dari 8 bahagian. Klik pilihan anda sekarang untuk terus melompat ke bahagian tersebut
    Set berpantang shaklee
    BERPANTANG DENGAN SET BERSALIN LENGKAP SHAKLEE. 
    .
    SET BERSALIN SHAKLEE UNTUK IBU BEKERJA
    .
    Dan pastinya saya juga sangsi dengan set Shaklee, kawan kawan juga mesti sedang mencari jawapannya.
    .
    ibu & bayi cergas makan set bersalin shaklee
    .
    Banyak lagi kelebihan Set Bersalin Shaklee untuk manfaat kesihatan ibu dan anak. Insyaallah kita akan ulas di masa akan datang.
    Cara set berpantang Shaklee bantu ibu bersalin cergas & bertenaga! Ini tips untuk puan nikmati harga terbaik & Terus dari kilang.
    Terlalu banyak produk yang terdapat diluar sana yang menjanjikan 1001 kelebihan. Macam Mana Nak Beli Set Bersalin Terbaik?


    Sudah pasti kita mahukan yang terbaik untuk kesihatan diri dan anak yang dilahirkan kelak.

    Perasaan letih, penat , stress dan kesakitan semasa bersalin sekiranya tidak ditangani dengan baik akan memberi kesan mudarat jangka panjang kepada kesihatan kita. 

    Ini saya alami sendiri semasa melahirkan anak pertama kami, Luqman Hakim Al Amin. 

    Ya, Mazni sendiri telah merasai pengalaman bersalin yang kurang menyenangkan sebelum ni.
    .
    Harga Set Bersalin Shaklee
    .
    Kekurangan pengalaman dan ilmu menjadikan kami banyak melakukan kesilapan semasa proses pantang. Susu badan yang dihasilkan tidak berterusan dan kuantitinya sedikit. 

    Pada masa itu, susah juga nak buat pilihan. Sebab banyak sangat testimoni  produk set bersalin, semua claim bagus. Lepas shortlist beberapa set yang dirasakan bagus.

    Cuba bayangkan perasaan anda semasa bangun di tengah malam, luka bersalin pembedahan yang menyakitkan

    Namun, suara bayi kedengaran menangis inginkan susu ibunya. Lihatlah kesungguhan kita untuk membesarkan anak.

    Apabila ibu muda macam kita ni ambil keputusan untuk menyusukan badan secara ekslusif, lihatlah dan kenanglah jasa ibu dan ayah kita dahulu

    Jika mereka masih ada lagi dunia, mari sama sama hargai jasa mereka. Insyaallah masa kelak giliran anak kita pula menghargai kita.

    Ini hukum alam

    Kemudian masuk pula faktor kedua, soal harga. Masa ni Mazni ada masukkan set bersalin keluaran tempatan (brand tak yah sebutlah ya) dan yang moden buatan orang putih.

    Semangat nak tolong produk buatan orang islam ada, harga pun lebih kurang je. Masa tu bajet dalam RM400. 
    Harga set bersalin Shaklee & Promosi ahli terbaik 2018! Ada cara beli produk 100% Asli & Dapat hasil terbaik! 
    Kalaulah saya tahu yang harga set bersalin shaklee premium dalam lingkungan tersebut, rasanya mazni dah beli. 

    Masa tu pun orang belum kenal sangat dengan produk Shaklee ni, tapi tak pelah. Semua ni pengajaran. Mazni terpaksa lalui kepahitan dan kelesuan semasa confinement (pantang).
    Pelik Lagi Ajaib: Cara Mudah Bersalin untuk pengalaman melahirkan yang indah
    Sebab tu atas niat berkongsi dengan kawan kawan semua, Mazni coretkan disini. Tak dinafikan kita ada bajet yang terhad. 

    Tapi terus terang Mazni katakan, Harga set bersalin shaklee berbaloi sangat dengan kualitinya.

    Badan terasa lebih bertenaga, muka kembali merah dan kelihatan bermaya, langkah kembali deras dan berjaga malam untuk menyusukan anak tidak memenatkan.

    Suami pun lebih gembira dengan perubahan positif ni. Siapalah suka isteri tak sihat. Suami suami mesti sayang buah hati masing masing kan.

    Suami yang melihat keadaan isteri yang ceria dan bertenaga selepas bersalin tentu lebih lega hatinya.

    Memang kita selalu terdengar keluhan isteri yang menahan sakit melahirkan anak.

    Alangkah baiknya jika suami dapat merasai dan berkongsi cabaran semasa bersalin.

    Suami prihatin dan bertanggung sedar semua ini. Maka ada yang buat tindakan luar biasa dan berikan yang terbaik semasa pantang.

    Antaranya, melaburkan wang untuk pelaburan yang menguntungkan, belanja isteri set bersalin shaklee premium yang lengkap untuk pantang menyusu dan kurus.

    Bayangkan senyuman isteri melihatkan suami yang prihatin. Sudah tentu terukir senyuman di wajah mereka

    Makin mekarlah rasa cinta dan kasih sayang suami isteri. Lebih lebih lagi dengan kehadiran cahaya mata baru

    Memang lainlah pengalaman berpantang dengan Set Bersalin Shaklee.

    Bukan saya seorang je yang cakap, ramai kawan saya dah dapat manfaat dan kebaikan menggunakan set ibu berpantang shaklee yang bagus.

    Pengajaran ini membuatkan kami mencari cari set bersalin terbaik dan Alhamdulillah telah kami temui jawapannya.

    Anda jangan ulang kesilapan Mazni dahulu. Kasihan anak kita yang menanggungnya.
    .
    Set berpantang shaklee bantu ibu bersalin mengharungi cabaran selepas melahirkan anak. Klik sini untuk harga & promosi terkini

    .
    Sesiapa nak tahu cara kesan tanda awal mengandung terutama untuk suami isteri yang menantikan berita anak pertama, boleh baca dalam blog ni. Mazni dah kongsi 10 tips mudah kesan kehamilan
    .
    .

    Review Set Bersalin Shaklee Untuk Ibu Berpantang

    Harga set bersalin Shaklee & Promosi ahli terbaik 2018! Ada cara beli produk 100% Asli & Dapat hasil terbaik! 
    Kami sekeluarga memang telah menggunakan produk Shaklee untuk menjalani hidup yang lebih berkualiti namun belum terlintas untuk mencuba Set Bersalin Shaklee. 
    .
    Maznee seorang isteri yang bekerja di Jalan Yap Kwan Seng Kuala Lumpur dan terpaksa berulang alik setiap hari dari Klang Selangor.  
    .
    Set Bersalin Shaklee untuk ibu bekerja
    .
    Disaat ibu lain baru bangun dari tidur, saya bangkit seawal jam 430pagi untuk menyediakan keperluan simanja. 
    .
    Alhamdulillah, suami saya memberikan kerjasama dan sedikit sebanyak meringankan kerja rumah yang perlu dilakukan. .
    .
    Semasa awal kehamilan, ramai ibu mempunyai morning sickness yang teruk. Diet untuk ibu mengandung amat penting.
    .
    Makanan berkhasiat perlu diambil. 
    .
    Perjalanan jauh ke tempat kerja setiap hari amat melesukan dan vitamin serta supplemen Shaklee memang membantu. 
    .
    Bekerja dan mengandung di dalam keretapi? Tak menyeronokkan
    Permandangan biasa didalam tren setiap hari
    Tubuh terasa lebih bertenaga dan ringan. 
    .
    Bagi kelahiran seterusnya kami merancang untuk menggunakan set bersalin Shaklee kerana testimoni daripada rakan rakan sekeliling dan juga pembacaan internet. 
    .
    Ada rakan saya yang berpantang tu tak seperti ibu berpantang pun. 
    .
    Cergas macam biasa semasa mendengar khabarnya. Memang bagus, tak putus putus pujian meniti dibibir
    .
    Ibu ibu boleh search di google. 
    .
    Rata rata penggunanya amat berpuas hati. 
    .
    Lebih lebih lagi mereka yang pernah melalui saat sukar melahirkan anak dengan cara caeser. 
    .
    Luka jahitan dan kesakitan yang dialami membuatkan sesetengah dari kita trauma untuk bersalin kembali.
    .
    Dan kesakitan dan tekanan ini menyebabkan kemurungan. Allahuakbar.
    .
    Set berpantang shaklee bantu ibu bersalin mengharungi cabaran selepas melahirkan anak. Klik sini untuk harga & promosi terkini

    .

    .

    1. Set Bersalin Lengkap Shaklee Untuk Pembedahan Czer / Tambah Susu Ibu

    Set bersalin Shaklee czer bantu ibu berpantang cepat pulih & bertenaga! Ini tips untuk puan nikmati promosi terbaik.
    Sepanjang Mazni menjadi ahli Shaklee, antara detik paling indah ialah apabila pelanggan hubungi dan berkongsi pengalaman mereka.
    .
    set bersalin shaklee lengkap 2018
    .
    Pakar pemakanan bertauliah dari Shaklee telah mengenalpasti apa khasiat yang bonda perlukan semasa berpantang.
    .
    Samada bersalin normal atau pembedahan.
    .
    Dan menghasilkan set bersalin diatas.
    .
    Istimewa untuk ibu bersalin.
    .
    Insyaallah badan akan berasa lebih cergas & sihat. Nak berjaga malam pun tak ada masalah. Set bersalin shaklee  pembedahan & normal adalah sama.
    .
    Memang tak ada beza.
    .
    Sebab bila kita melahirkan anak, kita menyabung nyawa antara hidup & mati.
    .
    Jadi emasa berpantang, kita layak berikan diri sendiri & bayi dengan yang terbaik.
    .
    Agar luka cepat sembuh & mampu uruskan diri & keluarga.
    .
    Bonda cubalah set ini. Whatsap Maznee untuk sebarang pertanyaan. 019-265-3791
    .

    2. Set Bersalin Asas Shaklee / Set Berpantang Asas Shaklee?

    Sebenarnya, memang tiada set bersalin asas / bajet untuk shaklee.
    .
    Jika bonda mahu cergas semasa berpantang, tiada cari lain selain dari menggunakan set bersalin lengkap shaklee.
    .
    Bagi ibu ibu yang ingin mencuba set ini dan ingin mendapat tawaran terbaik untuk wang anda pada harga berpatutan, jadilah ahli shaklee.
    .
    set bersalin shaklee 2018
    Whatsap Maznee 019-265-3791 jika bonda mahu bantuan dari Maznee
    .
    Mazni memang sarankan set bersalin shaklee.
    .
    Khas untuk ibu berpantang dan badan pun cergas. Kalau bersalin pembedahan Mazni sangat syorkan ambil set bersalin lengkap shaklee.
    .
    Memang boleh rasa sendiri luka lebih cepat sembuh. 
    .
    Ya, ini dari pengalaman Mazni sendiri. Sangat lain bila makan set bersalin lengkap semasa melahirkan anak kedua.
    .
    Set berpantang shaklee bantu ibu bersalin mengharungi cabaran selepas melahirkan anak. Klik sini untuk harga & promosi terkini

    .
    Antara yang Mazni paling suka dengar ialah pengalaman menggunakan set bersalin lengkap shaklee
    .
    Kenapa?
    1. Luka bersalin lebih cepat sembuh
    2. Susu ibu lebih banyak dengan ilmu penyusuan yang betul
    3. Berat badan turun dengan sihat. Kembaling langsing dengan shaklee
    Dan tak perlu makan jamu yang pahit. Hmm..
    .
    Akhirnya, semasa anak kedua Mazni juga berkesempatan menggunakan set bersalin lengkap shaklee
    .
    Jujur Mazni katakan, tanpa set lengkap ini tentu bukan mudah untuk Mazni berpantang selama 2 minggu di hospital.
    Ujian tuhan memang datang tanpa diduga. Mujur kami sedikit sebanyak dah buat persiapan.
    .
    Sebabnya.
    .
    Mazni tak jangka pun akan bersalin awal tak cukup bulan.
    .
    Dan bukan melalui pembedahan. Sepatutnya bersalin normal. Kalau guna set bersalin biasa..
    .
    Doktor dan jururawat tentu tak bagi makan kerana ada jamu.
    .
    Rasa lega sebab dah buat keputusan bijak dulu.
    .
    Set berpantang shaklee bantu ibu bersalin mengharungi cabaran selepas melahirkan anak. Klik sini untuk harga & promosi terkini

    .

    .

    Harga Set Bersalin Shaklee Murah Atau Berbaloi?

    Set bersalin Shaklee dan harga terkini untuk bantu ibu ini berpantang cergas & bertenaga! Ini tips untuk puan nikmati promosi terbaik.
    Bila sebut tentang harga mesti ramai yang berkira kira berbaloi atau tidak. Dari carian yang saya lakukan, harga runcit bagi set bersalin ni macam ni. 
    .
    harga set bersalin shaklee 2018
    .
    Ada lagi produk produk lain yang dapat bantu kita kaum ibu kekal bertenaga dan mengharungi hari pantang (oh, sungguh lama 44 hari dalam confinement tu) dengan selesa dan jaya. 
    .
    Syukur Alhamdulillah ibu dan makcik saya membantu saya menjaga anak dan ibunya sekali. 
    .
    Rezeki dapat ahli keluarga yang prihatin, moga Allah swt sahaja yang membalasnya. 
    .

    Harga Set Bersalin Lengkap Shaklee

    Harga set pantang Shaklee & Promosi terkini setiap bulan! Pastikan anda beli dari pengedar yang berpengalaman untuk cara makan berkesan.
    (Ahli dapat 20% diskaun. SMS / Whatsap 019-265 3791 Sekarang untuk pertanyaan)
    .
    Set Bersalin Shaklee
    Saiz Per Botol
    Harga (RM)
    Multivitamin Vita-Lea dengan Iron
    120 biji
     RM99.38
    Vitamin B-Complex
    120 bji
     RM58.75
    Vita-C Plus Sustained Released
    120 biji
     RM103.35
    Ostematrix
    120 biji
     RM64.93
    Energized Soy Protein
    1 jar
     RM170.93
    Omegaguard
    Alfafa Complex
    Pos
    120 biji
    330 biji

     RM144.43
    RM60.95
    RM11
    Jumlah Termasuk Pos 
     RM712.72 

    (Psst.. Ahli dapat 20% diskaun. SMS / Whatsap 019-265 3791 Sekarang untuk pertanyaan)
    .
    Harga Runcit Set Bersalin / Berpantang Shaklee untuk full set mengandungi semua diatas adalah RM712.72  Ahli dapat 20% diskaun. SMS / Whatsap 019-265 3791 Sekarang untuk pertanyaan)
    .
    Kenapa di panggil set lengkap?
    .
    Set bersalin lengkap Shaklee = Set bersalin asas shaklee + Set Menyusu Shaklee + Set Kurus Shaklee
    .
    Ya.
    .
    Sesuai untuk semua keadaan. Ada yang panggil set ini set bersalin dan menyusu shaklee. Kan dah panjang sangat tu.
    .
    Senang senang panggil je set berpantang lengkap shaklee
    .
    Cara makan Set bersalin Shaklee lebih penting dari produk ini sendiri. Hanya tempah dari pengedar berpengalaman seperti Maznee untuk bimbingan pengambilan!
    .
    Set berpantang shaklee bantu ibu bersalin mengharungi cabaran selepas melahirkan anak. Klik sini untuk harga & promosi terkini

    .
    TUNGGU DULU. Jom jadi ahliYa.. banyak kelebihannya

    .
    Jika anda mahukan manfaat dan kelebihan penuh, ada 2 pilihan
    Set bersalin

    1. Mendaftar sebagai ahli. . Boleh jadi sumber pendapatan juga. Mana la tau ada kawan nak kirim. Untuk maklumat lanjut KLIK Macam Mana Nak Jadi Ahli Shaklee. Atau pun hubungi saya
    2. PM Mazni sekarang, untuk cara jadi ahli dan mendapat keistimewaan penuh. 
    Senangkan? SMS/WHATSAPP Mazni di 0192653791 untuk pertanyaan ek.
    .

    Testimoni Set Berpantang Shaklee

    Ramai yang berpuas hati dengan produk ni. Saya berikan beberapa testimoni set bersalin shaklee dari pelanggan  untuk rujukan mommies semua :)
    .
    harga produk Shaklee
    Set Bersalin Shaklee
    harga produk Shaklee premium
    Set Bersalin Shaklee
    harga produk Shaklee premium
    .
    Banyak lagi review positif pengguna lepas. :) 
    .
    Petikan Dari Doktor Pakar Sakit Puan, Dr. Hamid Arshat : 
    .
    “Ramai wanita yang salah anggap multivitamin seperti obimin atau lain jenama yang diberikan waktu hamil menyebabkan saiz bayi besar waktu lahir. 
    .
    Pil vitamin ini penting untuk kesihatan ibu dan untuk bina darah untuk cegah kurang darah waktu bersalin. Pil-pil kalsium untuk bina tulang, folic untuk keperluan semua sel-sel baru untuk janin dan fish oil sebagai omega3 dan DHA untuk sel-sel otak bayi untuk jadi anak pintar. 
    .
    Setelah bersalin TERUSKAN makan suplemen-suplemen tersebut untuk cepat pulih rahim dan kekuatan badan serta untuk susu ibu yang berkualiti. Saya cadangkan pil-pil tersebut patut dimakan terus menerus hingga akhir hayat seseorang wanita.”   
    .
    Salah seorang yang mengupas tentang kelebihan memakan supplemen bagi wanita berssalin ialah Dr. Zubaidi dalam blog beliau
    .
    Beliau mengatakan ibu berpantang yang mengambil ESP dan Vitalea sangat membantu bagi tujuan pemulihan luka dalaman ibu lepas bersalin. 
    .
    Kami telah mengumpulkan lebih banyak lagi testimoni dalam satu artikel khas. Klik Pengalaman  Berpantang Shaklee
    .
    Set berpantang shaklee bantu ibu bersalin mengharungi cabaran selepas melahirkan anak. Klik sini untuk harga & promosi terkini

    .

    Kelebihan Set Bersalin Shaklee Pada Kesihatan

    Cara set pantang Shaklee bantu ibu berpantang cergas & bertenaga! Banyak lagi kelebihan tersembunyi yang dinikmati.
    Selidik punya selidik, ini dia peranan setiap komponen set bersalin Shaklee ni. 
    .
    Terus terang kami katakan, banyak kombinasi berbeza set pantang Shaklee. Bergantung pada keperluan kawan kawan untuk memilih atas harga premium dan lengkap.
    .
    Secara umumnya fungsi dan manfaat setiap produk shaklee ada dinyatakan dibawah.
    .
    harga produk Shaklee

    1) Vitamin B Complex bersama A. Folik

    Vitamin b complex shaklee dalam set bersalin

    Peranan B Complex  Shaklee dalam set ini sebagai Anti Stress pada ibu berpantang. 
    .
    Kesan yang dapat dilihat pada si ibu menjadikan mereka lebih tenang dan membantu tubuh menghasilkan sel darah merah baru selepas kehilangan banyak darah semasa proses kelahiran. 
    .
    Sel darah merah yang mencukupi membantu tubuh mengangkut oksigen dan makanan ke seluruh tubuh supaya lebih bertenaga.
    .
    ibu berpantang cergas dengan set bersalin shaklee
    Kita sebagai ibu mesti mahu berikan yang terbaik pada anak kita

    Penting untuk Ibu Berpantang Berada Dalam Keadaan Tenang. Dear Mommies Be Strong & Calm :)
    .
    Keadaan tubuh ibu selepas bersalin yang kesakitan memberi kesan langsung kepada mental. 
    .
    Ibu ibu yang meroyan semasa tempoh pantang mengalami tekanan perasaan kerana tidak mampu melakukan aktiviti normal seperti biasa dan tanpa bantuan orang lain. 
    .
    Disinilah peranan suami dan ahli keluarga amat diperlukan supaya ibu yang penat dan kelesuan berasa lebih selesa dengan bantuan yang diberikan.   Selain itu, vitamin B juga membantu mencantikkan kulit dari dalam.
    .
    Memang best set ibu bersalin shaklee.

    2) Vitamin C

    vitamin c shaklee untuk ibu bersalin

    Semasa berpantang, kebanyakan dari kita akan dijaga oleh ahli keluarga yang masih berpegang kepada amalan tradisi. Ada yang baik dan begitu juga sebaliknya. 
    .
    Banyak makanan berkhasiat tidak dibenarkan oleh ahli keluarga untuk menjamahnya. 
    .
    Sedangkan tubuh kita memerlukan nutrient tersebut. 
    .
    bayi perlukan vitamin c untuk kekal sihat

    Ish ish ish

    Saat Berpantang Umpama Dalam Penjara. Mental dan Fizikal Perlu Dipersiapkan

    Vitamin C membantu tubuh melawan penyakit kerana ia meningkatkan daya tahan tubuh. 

    Sebiji tablet Vitamin C dari Set Shaklee bersamaan dengan 7biji oren.
    .
    vitamin c oren untuk ibu bersalin

    .
    Selain itu, vitamin c juga membantu  penyembuhan luka jahitan (samada daripada pembedahan caeser / Czer / Cesarean atau normal) dan memulih tisu yang rosak selepas bersalin. 
    Juga penting untuk meningkatkan sistem pertahanan badan kerana sebiji vitamin C Shaklee menyamai 7 biji setengah kita makan buah oren. 

    Vitamin C juga penting dalam membentuk kolagen dan penting dalam kecantikan kulit.

    Vitamin C adalah sebahagian daripada Set Kecantikan Shaklee untuk memulihkan seri wajah dan kecantikan seorang wanita. Tidak kira samada selepas bersalin atau pun tidak.

    Lebih penting lagi bagi seorang wanita muslimah bertudung labuh untuk menjaga kesihatan dan pada masa yang sama beribadat kepada Allah swt. 

    Pengambilan vitamin c yang mencukupi dapat membantu untuk lebih sihat dan kuat menggalas tanggunjawab mendidik anak, melayan suai, menguruskan rumah tangga dan sebagai wanita bekerjaya.

    Semua dalam satu. Memang supermom. Kalau yang bekerja sambil berniaga macam mana pula tu. 

    3) Vitalea / Multivitamin Dengan Zat Besi

    vitalea multivitamin untuk ibu bersalin

    .
    Lanjutan dari Vitamin  C, Produk Vitalea melengkapkan keperluan vitamin harian kita dengan membekalkan 23 jenis mineral dan vitamin yang diperlukan oleh sistem tubuh untuk kembali  beroperasi dengan nutrient yang diperlukan. 
    .
    Saya yakin kita sudah lalui saat sukar dijaga oleh saudara mara yang tidak membenarkan makanan tertentu diambil semasa pantang. 
    .
    set premium terbaik
    Semasa berpantang, mana lalu nak makan sangat. Kuantiti makanan pun tak banyak
    .
    Ada yang panas dan sejuk, niat mereka memang baik dan penggunaan supplemen Shaklee dapat membekalkan zat zat penting.
    .
    Tanpa kita perlu melanggar pantang larang dan pada masa yang sama menjaga hati ibu bapa dan mertua (Betul kan.. Nanti ada yang terasa hati)
    .
    set premium terbaik
    .
    Antara mineral yang penting adalah zat besi, komponen penting pembentukan sel darah merah yang berkualiti untuk membantu badan kita kembali cergas. 
    .
    Zat besi dan vitamin B kompleks saling berfungsi membentuk sel darah merah yang sihat
    .
    Tak delah Nampak pucat. Rakan sepejabat berbangsa cina kerap berkongsi kebaikan kurma merah untuk wanita bersalin bagi mengatasi pucat lesi , letih dan tak bermaya.
    .
    Apa kesan tak cukup zat besi dan b complex dalam badan? Kita akan kekurangan sel darah merah untuk angkut makanan dan oksigen. Penyakit ini dinamakan anemia dan menyebabkan kita lesu tak bermaya dan pucat.
    .
    Pakar nutrisi ada berpesan semasa kami menghadiri kelas nutrisi, antara punca berlaku keguguran bayi didalam kandungan adalah kekurangan zat besi. 
    .
    HB atau bacaan hemoglobin dalam darah menjadi rendah dan darah cair. Ambil perhatian ya kawan kawan. Kami harap kandungan dan anda mendapat nutrien secukupnya. 
    .

    4) Ostematrix

    ostematrix untuk set bersalin shaklee
    Ostematrix mengandungi zink yang penting untuk penyembuhan luka dalaman

    Ikan haruan berbau hanyir dan ramai dari para ibu kurang selera dengan baunya. Kurma dan ikan haruan termasuk dalam kategori makanan yang mahal juga. 

    Ostematic Shaklee membekalkan anda dengan kuantiti yang diperlukan tubuh pada harga berpatutan. 

    Zink penting dalam membaiki luka pembedahan dan dalaman disamping membantu anak yang disusukan mendapat bekalan zink melalui penyusuan badan secara tidak langsung.

    Semasa minggu pertama bersalin, anda bukan sahaja akan kurang masa untuk makan, bahkan terpaksa bersengkang mata menjaga simanja (Rutin menukar lampin dan memberi susu). 

    Semua ini perlukan ketahanan fizikal dan mental yang rapi. Insyaallah melalui kajian dan perkongsian rakan rakan lain tentang keberkesanan set berpantang Shaklee, urusan ini menjadi lebih mudah.

    Bagi lelaki, zink berfungsi meningkatkan kesuburan mereka. Menjadikan sperma lebih berkualiti dan meninggikan peluang mendapat anak. 

    Zink complex terdapat dalam Set Kesuburan Shaklee. Nak paling senang, makan saja Vivix Shaklee untuk kesuburan. Bantu suami isteri lebih sihat & subur.

    Bagi mereka yang sudah lama berumah tangga dan masih belum dikurniakan cahaya mata.

    Ini mungkin penyelesaiannya.

    Set Penyusuan Shaklee Lengkap Untuk Ibu Menyusu

    Apabila mengenang semula urusan kelahiran pertama anak kami, satu perkara yang saya kesali adalah ketidakmampuan melaksanakan kewajipan penyusuan susu badan ekslusif selama 2 tahun. 

    Betapa cemburunya saya kepada mereka yang bertuah dan berupaya memberikan susu terbaik daripada ilahi kepada anak mereka. 
    Set Bersalin Shaklee

    Jika Menurut Islam, 2 Tahun Breast Feeding. 

    Tiada susu formula yang dapat menggantikan kelebihan susu ibu walau semahal manapun bayaran yang dikeluarkan. Oleh kerana itu, saya bertekad untuk menggunakan Set Penyusuan Shaklee sebagai tambahan kepada set bersalin untuk anak seterusnya insyaallah.
    .
    Terdapat 2 produk yang sangat bagus untuk membanjirkan susu badan iaitu ESP dan Alfafa Shaklee.

    Shaklee ESP (Energizing Soy Protein) 

    .
    esp shaklee untuk ibu bersalin
    .
    Protein daripada soya yang dirumus khas didalam Energizing Soy Protein ini akan menampung keperluan tubuh untuk menghasilkan lebih banyak susu badan bagi keperluan anak. 

    Ramai bekas pengguna mengalami masalah banjir air susu sehingga SUPPLY lebih daripda DEMAND. Fuhh, itu berita baik utnuk kaum ibu. Susu berlebihan boleh di perah dan disimpan didalam Freezer peti ais untuk kegunaan kan datang.
    set premium terbaik

    Kebanjiran Susu Badan. Anak Kenyang dan Tertidur Lena. Kebanggaan Para Ibu. 

    Ibu bekerja seperti saya mempunyai dilema ini. Alhamdulillah susu yang disimpan didalam freezer dapat bertahan selama berbulan bulan dan nutrient serta enzim didalammnya dapat dikekalkan. 

    Segala kolostrum terutama semasa detik kelahiran yang membekalkan anak kita dengan antibody melawan penyakit dapat disimpan didalam peti ais untuk durasi lebih lama.
    Berapa set confinement harga

    Alahai Anak Abi dan Ummi Luqman Hakim

    Anak pertama saya tidak berapa mahu minum susu badan pada peringkat awal, dan yang merisaukan saya ialah kuantiti kolostrum dalam susu mengurang dengan drastik sekiranya bayi enggan minum dari ibu. 

    Semoga bakal ibu yang membaca tulisan saya ini dapat mengambil hikmah dari kesilapan saya yang telah lalu agar tidak diulangi.

    Shaklee Ostematrix 

    ostematrix dalam set bersalin shaklee
    .
    Kalsium adalah komponen utama susu ibu selepas protein. Kehadiran kalsium mengelakkan sembelit dan stress pada ibu. 
    .
    Ramai dari rakan rakan dan saudara mara kita sakit sendi dan hilang gigi selepas anak dilahirkan. 
    .
    Antara puncanya adalah kekurangan kalsium. Badan erpaksa mengambil kalsium dari tulang dan gigi ibu untuk dibekalkan kedalam susu ibu yang akan dimanfaatkan oleh bayi kita.
    Berapa set harga confinement
    .
    Kekalkan Senyuman Menawan, Tak Hilang Gigi. Sedih :(
    .
    Kos untuk membuat gigi palsu sahaja sudah bernilai ribuan ringgit, belum diambil kira sakit sendi dan osteoporosis yang melanda wanita kerana kekurangan kalsium. 
    .
    Ostematrix memang komponen penting dalam set sendi Shaklee.
    .
    Alangkah jimatnya perlaburan kita dengan mengambil supplemen sebaik ini untuk mengatasi masalah ini dikemudian hari. 
    .
    Gigi dan tulang kita kekal cantik walaupun anak sudah ramai dengan pengambilan kalsium yang mencukupi.
    .
    osteoprosis dan kalsium di kalangan wanita
    Osteoprosis Boleh Di Cegah Dari Muda
    Set berpantang shaklee bantu ibu bersalin mengharungi cabaran selepas melahirkan anak. Klik sini untuk harga & promosi terkini

    .

    Kembali Langsing Dan Menarik Dengan Set Kurus Lengkap Shaklee

    Lemak lemak yang terkumpul dialam tubuh semasa mengandung berfungsi melindungi kandungan dan mempersiapkan tubuh melalui proses kelahiran. 
    .
    Lemak juga bertindak sebagai simpanan nutrient untuk ditukarkan kepada susu badan. 
    .
    Bahagian perut, payudara dan pinggul merupakan kawan simpanan lemak yang utama. 
    .
    Namun selepas bersalin, ramai dari kita kaum ibu tidak dapat mengembalikan saiz tubuh kepada asal agar kelihatan cantik menarik. 
    .
    Rupa rupanya Set Shaklee ada mengambilkira soal yang merunsingkan kebanyakan kaum hawa ini (Sudah tentu termasuk saya .. Hati sendiri dan Hubby kena jaga ma)
    review set confinement

    Hati pasangan sama sama kita jaga
    .
    Insyaallah, jika puan makan set bersalin shaklee premium ini, bentuk badan & kulit yang cantik semasa masa anak dara dulu boleh dapat semula. 
    .
    Bayangkan, kan best kalau kita dapat beri yang terbaik kepada 2 insan istimewa dalam hidup kita
    .
    Suami & anak kita
    .

    SET KURUS SHAKLEE TERSEMBUNYI DALAM SET BERPANTANG NI. TERBAIK LAH
    .

    Amacam, bestkan sambil makan set pantang sambil kuruskan badan. Seperti dalam video tadi yang sangat kekartunan. .. Eh ada ke perkataan ni, Set kurus Shaklee terdiri daripada Alfafa dan lecithin.
    .

    Dan alfafa sebenarnya digunakan untuk banyakkan susu ibu dalam set premium ni.

    Shaklee Lecithin

    Lecithin dalam set bersalin shaklee

    .
    Berkesan untuk mengelakkan bengkak susu dan menguraikan lemak dalam badan. Lemak ini akan ditukarkan kepada bentuk lain.
    .

    Alfafa Shaklee

    alfalfa complex shaklee untuk ibu bersalin
    .
    Alfalfa adalah makanan yang dikenali dengan kelebihannya membekalkan nutrisi dan zat galian. 

    Ia menggalakkan pengeluaran susu dan amat disukai oleh ibu menyusu dan berfungsi secara sinergi dengan Energizing Soy Protein (ESP) dalam penghasilan susu yang banyak dan membanjirkan pengeluaran susu untuk simpanan. 


    Boleh baca lebih lanjut tentang Set Menyusu Shaklee ya mommies

    Selain itu, Alfalfa juga bertindak sebagai DETOX untuk menyongkirkan lemak yang diuraikan oleh Shaklee Lecithin.

    Memang terbaik bila diambil secara lengkap. Insyaallah mari amalkan bersama untuk kesejahteraan keluarga kita.

    Semoga dengan pengambilan Set Bersalin Shaklee ini dapat membantu kita para ibu menghadapi risiko yang biasa dihadapi semasa bersalin ini. 
    1. Kesakitan dari pembedahan caeser Czer
    2. Trauma bersalin kerana kesakitan melahirkan
    3. Badan tidak selangsing dahulu
    4. Sembelit
    5. Keguguran rambut
    6. Kuantiti susu badan yang sedikit
    Cuma satu perkara penting kawan kawan semua mesti tahu, sekiranya anak kita terkena jaundice atau demam kuning, hentikan sementara pengambilan alfafa.

    Sebab apa? Kerana alfafa shaklee mengandungi unsur jamu dan herba yang bersifat panas. Pengambilannya semasa anak menghidap demam kuning akan memburukkan keadaan.

    Sebenarnya, Alfafa shaklee juga membantu wanita dan isteri tampil lebih menawan. Ia adalah cara membesarkan payudara dan menganjalkan punggung yang semula jadi.

    Ingat ya kawan kawan.
    Cara makan Set berpantang Shaklee | Bagaimana Menggunakannya untuk hasil terbaik? Cara Terbukti Berkesan.
    Sebelum beli set bersalin shaklee untuk berpantang

    Pastikan untuk cari pengedar shaklee yang berpengalaman

    Supaya kita ada tempat untuk bertanya

    Tanggungjawab pengedar yang bagus adalah membantu puan mendapat hasil terbaik

    Barulah pelaburan yang dikeluarkan untuk set berpantang berbaloi

    Pengedar shaklee yang bagus bukan yang dekat dengan anda seperti adik beradik & ipar duai

    Dan bukan juga yang jual paling murah

    Tapi

    Pengedar yang dapat jawab semua soalan puan

    Dan tidak membiarkan anda terkapai kapai semasa berpantang

    Whatsap Maznee 019-265-3791 untuk dapatkan set berpantang shaklee harga & Bimbingan terbaik
    .
    Set berpantang shaklee bantu ibu bersalin mengharungi cabaran selepas melahirkan anak. Klik sini untuk harga & promosi terkini
    .
    Selamat berpantang

    "Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim, Kau Berkatilah usaha kami dan rahmatilah keluarga kami dengan rezeki yang halal"

    "Berilah kelapangan kepada kami dalam mencari supplemen dan set bersalin terbaik agar kami dapat menjaga kesihatan diri dan bayi yang baru lahir ini"


    "Bantulah kami menjalankan tanggungjawab sebagai ibu bapa dan menunaikan amanah yang engkau anugerahkan kepada kami"

    "Sihatkanlah keluarga kami dengan set berpantang shaklee ini ya Allah."

    "Amin ya Rabb"


    Harga Set Bersalin Shaklee
    .
    Untuk mencuba produk, bertanyakan harga dan konsultasi percuma ini,sila hubungi saya di:
    .
    Call / Whatsupp: 019-2653791
    ID Shaklee: 963860
    .
    Jadi apa pendapat anda tentang Set Bersalin Shaklee? Saya sangat berminat dengan perkongsian anda semua. Kongsikan di ruangan komen dibawah ya.

    71 Responses to "Set Bersalin Shaklee 2018? Ibu berpantang cergas & Banyak susu!"

    1. Balasan
      1. Selamat datang sis. Nak testing2 komen ya. Hehe
        (\__/)
        (='.'=)
        (")_(") SINGGAH LAGI SIS. BYEEE...

        Padam
    2. Balasan
      1. Terima kasih SIs Azahara, saya dah PM. Nanti kita discuss ya :)

        Padam
    3. Terbaik..

      Saya pasti akan guna set2 ini ketika dalam berpantang nanti.. Kawan2 saya pun dah ramai yang guna Set2 ni dan Alhamdulillah, dengan izin dari Nya mereka dapat harungi confinement dan dapat balik tubuh badan macam anak dara dulu...
      Highly recommended to all mommies-to-be out there.. :)

      BalasPadam
      Balasan
      1. Betulkan SIs Haniyah. Lepas bersalin pun masih boleh eruskan makan untuk menyusu dan untuk kecergasan badan. multipurpose

        Padam
    4. Salam. ESP tu boleh makan masa belum bersalin ke?

      BalasPadam
      Balasan
      1. (\(\
        ( -.-)
        o__(")(") Wa'alaikumussalam
        ========================
        ESP tu boleh makan masa tak mengandung dan semasa hamil sis

        Elok untuk perkembangan baby dalam kandungan. Dan ummi die, baik untuk kulit dan sumber protein.

        Nak kurangkan berat pun elok makan ESP. :)
        ==============================
        TERIMA KASIH KERANA BERTANYA EK
        ==============================

        Padam
    5. Salam Mazni,

      Akak minat nak cuba set bersalin ni. Takut tak serasi pulak. Tolong cek emel ya. Payah nak cita panjang2 kat sini

      BalasPadam
      Balasan
      1. Waalakumussalam Kak Ima, Ok Kak. Saya dah balas emel tu. Dun worry kak
        Kalau nak TRIAL SET pun boleh. Harga SUPERJIMAT :)

        (\__/)
        (='.'=)
        (")_(") Apa2 gtau mazni ye

        Padam
    6. Salam Sis Mazni
      Bole tahu harga trial set tu. :)
      Nak try la sis

      BalasPadam
      Balasan
      1. (\__/)
        (='.'=) Assalamu'laikum Sis
        (")_(") Cek Emel ya. Saya dah balas ye
        ===============================
        ===============================

        Padam
    7. Tolong senaraikan produk yang perlu saya ambil untuk pantang dan menyusu.
      I want the best available. Thanks.

      ps: Nice blog sis

      BalasPadam
      Balasan
      1. (\(\
        ( -.-) Done PM Sis Wawa.
        o__(")(") Tq sebab singgah blog ni. Datang lagi ya

        Padam
    8. Assalamu'alaikum Sis Mazni, Maria nak cuba Set Berpantang bajet ya. Yg ada 4 item tu.
      Vitalea Vitamin b komplks vitac dan zink. Jap lg Maria call ek. Tq sis

      BalasPadam
      Balasan
      1. =====================
        TERIMA KASIH SIS MARIA
        =====================
        Seronok sembang dalam phone tadi. Moga maklumat yang
        dikongsi dalam perbualan tadi membantu.

        Cek sms ek.
        (\_/)
        (='.'=) Ya Allah, berkatilah usaha Sis Maria.
        (")_(") Moga beliau diberi kekuatan untuk bersalin dengan selamat. Amin

        Padam
    9. Mazni, akak ada diebetis. Nak gune set bersalin shaklee
      Tapi nak tau la ostematrix tu berapa kalori nye. Tlg bgtau ye

      BalasPadam
      Balasan
      1. Waalaikumussalam Kak Lyn,
        (\/)
        (='.'=)
        (")_(") Cek PM dalam FB ya. Mazni dah balas. Nak call bole je ek

        Padam
    10. Assalam....kalo bpantang pas keguguran, de x produk shaklee yg seswai tuk sy?

      BalasPadam
      Balasan
      1. (\/) Wa'alaikumussalam Wrmbth.
        (='.'=) Ada Sis. Makan Set Basic berpantang tu untuk percepatkan pemulihan.
        (")_(") Kemudian makan GLA complex supaya hormon dalam badan kembali stabil dan perbaiki kesuburan

        Padam
    11. sis...pm me ye..
      kli amik set bersalin ni..dh xpayah mkn jamu ke @ bkeh campur2...
      pastu..klu set menyusu je harga lak camne??

      BalasPadam
      Balasan
      1. Assalamu'alaikum Sis.
        Kalau dah amik Set shaklee untuk bersalin dah tak payah pakai jamu.
        Kalau jamu ni Doktor suruh makan 2 minggu lepas bersalin

        Sebab panas, kalau anak kena demam kuning pun tak leh makan.
        Cuma kalau sis ada kemampuan tak de masalah pun nak pakai dua dua.

        Sebab Shaklee ni makanan tambahan, bukan ubat pun.
        Jamu pula berasaskan herba.

        Set menyusu tu, tu makan Alfafa dan Energizing soy protein (ESP)
        Nak galakkan pengeluaran susu.

        Nak tahu lebih lanjut jemput baca Artikel Tentang Set Menyusu
        ===============================================
        SET MENYUSU SHAKLEE. TIPS MENAMBAHKAN SUSU IBU
        ===============================================
        Semoga membantu SIs Farah.
        (\/)
        (='.'=)
        (")_(") MAZNI

        Padam
    12. Salam...sy nk Tanya bleh?? Klau hb rendah ms mengandung betul ke vitalea leh membantu...

      BalasPadam
      Balasan
      1. (\/) Waalaikumussalam Sis Ida
        (='.'=) Betul. Kandungan zat besi dalam tu untuk tambah Hb
        (")_(") Kalau tambah dengan Vitamin B Kompleks lagi bagus.

        Oh ya sis, kalau ada thalasemia tak boleh makan vitalea tu

        Padam
    13. Sy berminat nk beli set lengkap..mcm mana nk order ye?

      BalasPadam
      Balasan
      1. Wa'alaikumussalam stay the same,
        Boleh hubungi Mazni di 0192653791 atau add Mazni di Facebook Mazni Azmi

        Padam
    14. Salam sis, saya nak tahu berapa harga set bersalin shaklee untuk bersalin czer?

      Saya tanya dulu ya

      Satu sebab ada macam macam set shaklee untuk bersalin. Macam tak pasti mana satu yang sesuai untuk saya

      Tq ya

      BalasPadam
      Balasan
      1. Terima kasih kerana bertanyakan tentang set bersalin shaklee.

        Memang terdapat terdapat pelbagai set bersalin yang bagus untuk pelbagai kegunaan.

        Untuk bersalin ceaser,saya syorkan puan ambil kombinasi set berpantang dibawah

        ESP
        Vitalea
        Alfafa
        OStematrix
        Vita c

        JIka puan bercadang untuk menyusukan badan secara ekslusif boleh tambahkan omegaguard

        Ini cadangan sayasaja berdasarkan pengalaman menggunakan sendiri dan juga pengalaman pengguna produk ini yang telah kami bantu

        Terima kasih kerana komen anda





        Padam
      2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

        Padam
    15. Saya sedang survey set bersalin di pasaran

      Sekarang ni nak yang terbaik untuk kegunaan berpantang

      Kalau boleh tak mahu makan jamu dan sapu sana sini. Leceh

      Boleh cadangkan set berpantang mana yang terbaik untuk saye.

      Nak tau harge sekali ye... tq

      BalasPadam
    16. Nice info. Macam set bersalin terbaik dipasaran je lepas baca

      BalasPadam
    17. Kakak, saya ni tengah hamil 7 bulan

      Dijangka bersalin bulan 10 ni

      Ingat nak makan set bersalin shaklee premium dengan set mengandung. Sempat lahi ke ambil trimester 3 ni?��

      BalasPadam
    18. Tengah survey set bersalin di pasaran ni

      Nice sharing. Menarik juga set berpantang shaklee ni

      BalasPadam
    19. Berapa harga set bersalin shaklee untuk caeser?

      BalasPadam
    20. Suami yang sayang isteri mesti beli set bersalin ni

      BalasPadam
    21. Memang set bersalin yang best. 2 thumbs up

      BalasPadam
    22. Bestnya set bersalin ni

      BalasPadam
    23. Teringin nak cuba set berpantang shaklee untuk bersalin anak seterusnya

      Saya tak minat set jamu sebab anak demam kuning tak boleh makan sampai demamnya kebah

      BalasPadam
    24. Apa beza set berpantang shaklee dengan set bersalin shaklee?

      Ke memang tkde beza pun?

      BalasPadam
    25. mengikut logiknya isteri saya tidak mampu untuk bersalin lagi..namun jika ditakdirkan untuk dapat isteri yang seorang lagi mungkin saya membeli set bersalin shaklee..doa-doakan untuk kebaikan

      BalasPadam
      Balasan
      1. Insyaallah tuan, jika dah rezeki. Boleh hadiahkan set bersalin shaklee pada isteri nanti πŸ˜ƒ

        Padam
    26. panjang betul artikel ni..terbaik kak dpt memberi info yang berguna melalui pengalaman..

      ramai yg kongsikan produk shaklee utk ibu hamil..nampak gaya terbaik shaklee..

      BalasPadam
      Balasan
      1. Insyaallah sis Jie susanos. πŸ˜‰ Terima kasih melawat

        Padam
    27. mengandung anak sulung memang ambil full set sambung pulak sampai berpantang.. yang no 2 ni, nak continue lagi.. tunggu fasa mabuk habis..hehee

      BalasPadam
      Balasan
      1. Wah sis Dkna dah lama makan ya πŸ˜ƒ dan sedang hamil lagi. Tahniah ya. 😘

        Loya loya tu boleh hilang kalau cuba petua hilang morning sickness πŸ˜‰

        Padam
    28. Oh, pengalaman bersalin dan berpantang yang terbaru pun dah 5 tahun berlalu, Mazni. Cukup dah 2 orang je, sampai situ mungkin rezeki dikurniakan anak ni.

      Saya memang tak pernah guna set bersalin Shaklee ni. Sekarang pun dah rasa terlewatlah pulak ^_^ Lain-lain suplemenlah mungkin kotnya!

      BalasPadam
      Balasan
      1. Anak pun dah besar beaar ya sis mummy dearie πŸ˜ƒ. Kalau dah 5 tahun lepas bersalin πŸ˜‰

        Padam
    29. Salam kenal Mazni....
      Tak pernah pulak guna set bersalin ni semenjak bersalin dulu. Anak yang pertama jamu bidan kampung , ke dua HPA kot, itu pun mak mertua belikan...yg ketiga hakak pun dah lupa.... La ni dah tak beranak lagi kot haha

      BalasPadam
      Balasan
      1. Terima kasih meoawat sis Hainom ok je πŸ˜„ Nak pakai set bersalin mana pun ok. Hpa ok. Anugerah ok. Nona roguy ok. Salinda tak tahu tak pernah guna. Mana mana yang sesuai dengan kita dah bagus πŸ˜‰

        Padam
    30. Padat betul entry kali ni. Banyak sangat kelebihan set shaklee bersalin ni ye

      BalasPadam
      Balasan
      1. Alhamdulillah, hanya berkongsi pengalaman, kebaikan & testimoni pengguna set bersalin shaklee. Semoga ada kebaikannya pada puan Fatin

        Terima kasih kerana melawat kemari ya :)

        Padam
    31. best juga ni . nti kalau dah kawin boleh la cuba.

      BalasPadam
      Balasan
      1. Alhamdulillah, nanti lepas kahwin. Boleh cuba set bersalin shaklee untuk berpantang czer normal & operation. Memang antara set bersalin terbaik di pasaran

        Padam
    32. Kemurungan bersalin memang bahaya!.
      Darah putih naik atas kepala (sebab tak jaga pantang).. tu yg timbulnya angin meroyan. Pencegahan adalah jalan terbaik dari mengubati.

      BalasPadam
      Balasan
      1. Terima kasih atas feedback cik puan mirror. Kemurungan dan meroyan semasa hamil memang sangat berbahaya. πŸ˜…
        .
        Ibu berpantang mestilah positif dan kuat. Insyaallah set berpantang shaklee boleh membantu ibu bersalin melalui pengalaman terbaik 😊😁

        Padam
    33. shaklee ni mmg terkenal dah kan...dari supplement sampai lah set bersalin dia...ramai kata bagus tapi saya belum pernah try lagi...

      BalasPadam
      Balasan
      1. Terima kasih melawat blog Maznee sis Wahidah 😍

        Memang banyak set bersalin di pasaran. Apatah lagi suolemen dan vitamin di luar sana

        πŸ˜† Asalkan kita jaga kesihatan. Terutama masa berpantang lepas bersalin. Itu yang penting 😁

        Pendapat bonda di luar sana mesti berbeza. Tapi bagi Maznee set bersalin terbaik di pasaran mestilah berkesan dan selamat digunakan 😍😍

        Padam
    34. shaklee zinc ada jual tak? susah nak cari..huhu

      BalasPadam
      Balasan
      1. Shaklee zinc memang dah tak dikeluarkan buat sementara. Dah lama habis di pasaran

        Padam
    35. Testing testing...
      Aritu nak post comment... tapi guna henpon tak lepas plak..
      arini guna lappy baru nampak ruang komen ni.. Mazni.

      BalasPadam
      Balasan
      1. Terima kasih miss mirror
        .
        😁


        Maznee pun blog walking pakai handphone je πŸ˜„
        .
        Nak jimat masa kan
        .
        Terima kasih melawat dan sudi meninggalkan komen

        Padam
    36. saya pon guna set bersalin shaklee.. :)

      BalasPadam
      Balasan
      1. Memang antara set bersalin terbaik di pasaran Malaysia kan.
        .

        Padam
    37. bagus set bersalin ni. tapi saya dulu tak ambik set. ambik loose. sebab makan set nona roguy sama

      BalasPadam
      Balasan
      1. Kira sakura pun ambil jugalah ya. AMbil loose vitamin shaklee ni.
        .
        Mana mana pun boleh.
        .
        Asalkan badan tu rasa cergas masa pantang kan

        Padam
    38. wow set bersalin pun ada shaklee jual! terbaik

      BalasPadam
      Balasan
      1. Ada, nak bagi ibu berpantang sihat +UNCLE ZUAN

        Padam
    39. set pantang shaklee mmg terbaik...sbb kita xsuka mkn yg jamu2 bau busuk

      BalasPadam
      Balasan
      1. Makan jamu pun bagus.
        .
        Petua turun temurun
        .
        Cuma pastikan lulus KKM lah kan.
        .
        hehe

        Padam
    40. berminat juga dengan set bersalin..tapi bukan dengan isteri yang sedia..untuk isteri yag kedua kot...in shaa Allah kalau dah jodoh

      BalasPadam
      Balasan
      1. Insyaallah Tuan Hanafi. Kami doakan rumah tanggan seterusnya bahagia & di berkati Allah swt
        .
        Insyaallah

        Padam

    ⛔⛔TERIMA KASIH KERANA MENINGGALKAN KOMEN ⛔⛔

    🌼🌺🌸 Maznee memang rajin membalas komen bonda semua. TOP 10 Pengomen terbanyak akan dipaparkan di Kanan blog ini! Dapat backlink lagi. πŸ˜‰ 🌸🌺🌼
    .
    Selamat bersilaturahim πŸŒ„