Set Bersalin Shaklee 2016 Mudah Berkesan & Susu Ibu Banyak

Set Bersalin Shaklee Elak Kemurungan Ibu Berpantang

Set Bersalin Shaklee Premium membekalkan ibu berpantang khasiat untuk kembali cergas.

Kemurungan semasa berpantang sangat berbahaya. Positifkan diri & buat persediaan dari awal. 


Itu persoalan yang bermain di minda saya semasa mengandungkan anak pertama. Pengalaman saya berpantang guna set bersalin jenama lain sebelum ini memang kurang memuaskan. 

 Artikel ini terdiri dari 8 bahagian. Klik pilihan anda sekarang untuk terus melompat ke bahagian tersebut



BERPANTANG DENGAN SET BERSALIN LENGKAP SHAKLEE. KLIK VIDEO UNTUK TIPS PREMIUM
Set Bersalin Shaklee

Dan pastinya saya juga sangsi dengan set Shaklee, kawan kawan juga mesti sedang mencari jawapannya.

Harga Set Bersalin Lengkap Shaklee

Banyak lagi kelebihan Set Bersalin Shaklee untuk manfaat kesihatan ibu dan anak. Insyaallah kita akan ulas di masa akan datang.

Terlalu banyak produk yang terdapat diluar sana yang menjanjikan 1001 kelebihan. Macam Mana Nak Beli Set Bersalin Terbaik?




Sudah pasti kita mahukan yang terbaik untuk kesihatan diri dan anak yang dilahirkan kelak.

Perasaan letih, penat , stress dan kesakitan semasa bersalin sekiranya tidak ditangani dengan baik akan memberi kesan mudarat jangka panjang kepada kesihatan kita. 

Ini saya alami sendiri semasa melahirkan anak pertama kami, Luqman Hakim Al Amin. 

Ya, Mazni sendiri telah merasai pengalaman bersalin yang kurang menyenangkan sebelum ni.

Harga Set Bersalin Shaklee


Kekurangan pengalaman dan ilmu menjadikan kami banyak melakukan kesilapan semasa proses pantang. Susu badan yang dihasilkan tidak berterusan dan kuantitinya sedikit. 

Pada masa itu, susah juga nak buat pilihan. Sebab banyak sangat testimoni  produk set bersalin, semua claim bagus. Lepas shortlist beberapa set yang dirasakan bagus.

Cuba bayangkan perasaan anda semasa bangun di tengah malam, luka bersalin pembedahan yang menyakitkan

Namun, suara bayi kedengaran menangis inginkan susu ibunya. Lihatlah kesungguhan kita untuk membesarkan anak.

Apabila ibu muda macam kita ni ambil keputusan untuk menyusukan badan secara ekslusif, lihatlah dan kenanglah jasa ibu dan ayah kita dahulu

Jika mereka masih ada lagi dunia, mari sama sama hargai jasa mereka. Insyaallah masa kelak giliran anak kita pula menghargai kita.

Ini hukum alam

Kemudian masuk pula faktor kedua, soal harga. Masa ni Mazni ada masukkan set bersalin keluaran tempatan (brand tak yah sebutlah ya) dan yang moden buatan orang putih.


Semangat nak tolong produk buatan orang islam ada, harga pun lebih kurang je. Masa tu bajet dalam RM400. 


Kalaulah saya tahu yang harga set bersalin shaklee premium dalam lingkungan tersebut, rasanya mazni dah beli. 


Masa tu pun orang belum kenal sangat dengan produk Shaklee ni, tapi tak pelah. Semua ni pengajaran. Mazni terpaksa lalui kepahitan dan kelesuan semasa confinement (pantang).



Sebab tu atas niat berkongsi dengan kawan kawan semua, Mazni coretkan disini. Tak dinafikan kita ada bajet yang terhad. 

Tapi terus terang Mazni katakan, Harga Set Bersalin Shaklee Jimat dan Berbaloi sangat dengan kualitinya.

Badan terasa lebih bertenaga, muka kembali merah dan kelihatan bermaya, langkah kembali deras dan berjaga malam untuk menyusukan anak tidak memenatkan.

Suami pun lebih gembira dengan perubahan positif ni. Siapalah suka isteri tak sihat. Suami suami mesti sayang buah hati masing masing kan.

Suami yang melihat keadaan isteri yang ceria dan bertenaga selepas bersalin tentu lebih lega hatinya.

Memang kita selalu terdengar keluhan isteri yang menahan sakit melahirkan anak.

Alangkah baiknya jika suami dapat merasai dan berkongsi cabaran semasa bersalin.

Suami prihatin dan bertanggung sedar semua ini. Maka ada yang buat tindakan luar biasa dan berikan yang terbaik semasa pantang.

Antaranya, melaburkan wang untuk pelaburan yang menguntungkan, belanja isteri set bersalin shaklee premium yang lengkap untuk pantang menyusu dan kurus.

Bayangkan senyuman isteri melihatkan suami yang prihatin. Sudah tentu terukir senyuman di wajah mereka

Makin mekarlah rasa cinta dan kasih sayang suami isteri. Lebih lebih lagi dengan kehadiran cahaya mata baru


Memang lainlah pengalaman berpantang dengan Set Bersalin Shaklee.

Bukan saya seorang je yang cakap, ramai kawan saya dah dapat manfaat dan kebaikan menggunakan set ibu berpantang shaklee yang bagus.


Pengajaran ini membuatkan kami mencari cari Set Bersalin terbaik dan Alhamdulillah telah kami temui jawapannya.

Anda jangan ulang kesilapan Mazni dahulu. Kasihan anak kita yang menanggungnya.

Sesiapa nak tahu cara kesan tanda mudah isteri mengandung peringkat awal, boleh baca dalam blog ni. Mazni dah kongsi 10 tips mudah kesan kehamilan
KLIK SINI SEKARANG UNTUK KEMBALI KE MENU DI ATAS


Review Set Bersalin Shaklee Untuk Ibu Berpantang

Kami sekeluarga memang telah menggunakan produk Shaklee untuk menjalani hidup yang lebih berkualiti namun belum terlintas untuk mencuba Set Bersalin Shaklee


Saya seorang isteri yang bekerja di Jalan Yap Kwan Seng Kuala Lumpur dan terpaksa berulang alik setiap hari dari Klang Selangor.  
Set Bersalin Shaklee
Disaat ibu lain baru bangun dari tidur, saya bangkit seawal jam 430pagi untuk menyediakan keperluan simanja. 
Alhamdulillah, suami saya memberikan kerjasama dan sedikit sebanyak meringankan kerja rumah yang perlu dilakukan. 


Semasa awal kehamilan, ramai ibu mempunyai morning sickness yang teruk. Diet untuk ibu mengandung amat penting.


Makanan berkhasiat perlu diambil. 


Perjalanan jauh ke tempat kerja setiap hari amat melesukan dan vitamin serta supplemen Shaklee memang membantu. 
Set Bersalin Shaklee

Set Bersalin Shaklee

Tubuh terasa lebih bertenaga dan ringan. Bagi kelahiran seterusnya kami merancang untuk menggunakan Set Bersalin Shaklee kerana testimony daripada rakan rakan sekeliling dan juga pembacaan internet. 

Ada rakan saya yang berpantang tu tak seperti ibu berpantang pun. Cergas macam biasa semasa mendengar khabarnya. Memang bagus, tak putus putus pujian meniti dibibir

Ibu ibu boleh search di google. Rata rata penggunanya amat berpuas hati. Lebih lebih lagi mereka yang pernah melalui saat sukar melahirkan anak dengan cara caeser. 



Luka jahitan dan kesakitan yang dialami membuatkan sesetengah dari kita trauma untuk bersalin kembali.

Dan kesakitan dan tekanan ini menybabkan kemurungan. Allahuakbar.

KLIK SINI SEKARANG UNTUK KEMBALI KE MENU DI ATAS

1. Set Bersalin Asas Shaklee / Set Berpantang Asas Shaklee

Bagi ibu ibu yang ingin mencuba set ini dan ingin mendapat tawaran terbaik untuk wang anda pada harga berpatutan

Mazni memang sarankan set bersalin asas shaklee.

Khas untuk ibu berpantang dan badan pun cergas. Kalau bersalin pembedahan Mazni sangat syorkan ambil set bersalin lengkap shaklee.

Memang boleh rasa sendiri luka lebih cepat sembuh. 

Ya, ini dari pengalaman Mazni sendiri. Sangat lain bila makan set bersalin lengkap semasa melahirkan anak kedua.

2. Set Bersalin Lengkap Shaklee Untuk Pembedahan / Tambah Susu Ibu

Sepanjang Mazni menjadi ahli Shaklee, antara detik paling indah ialah apabila pelanggan hubungi dan berkongsi pengalaman mereka.


KLIK SINI SEKARANG UNTUK KEMBALI KE MENU DI ATAS

3 Sebab Ibu Bersalin Merasa Gembira Berpantang dengan Shaklee

Antara yang Mazni paling suka dengar ialah pengalaman menggunakan set bersalin lengkap shaklee

Kenapa?
  1. Luka bersalin lebih cepat sembuh
  2. Susu ibu lebih banyak dengan ilmu penyusuan yang betul
  3. Berat badan turun dengan sihat. Kembaling langsing dengan shaklee

Dan tak perlu makan jamu yang pahit. Hmm..

Akhirnya, semasa anak kedua Mazni juga berkesempatan menggunakan set bersalin lengkap shaklee

Jujur Mazni katakan, tanpa set lengkap ini tentu bukan mudah untuk Mazni berpantang selama 2 minggu di hospital.



Ujian tuhan memang datang tanpa diduga. Mujur kami sedikit sebanyak dah buat persiapan.

Sebabnya.. Mazni tak jangka pun akan bersalin awal tak cukup bulan..

Dan bukan melalui pembedahan. Sepatutnya bersalin normal. Kalau guna set bersalin biasa..

Doktor dan jururawat tentu tak bagi makan kerana ada jamu.


Rasa lega sebab dah buat keputusan bijak dulu.

Harga Set Bersalin Shaklee Murah Atau Berbaloi?

Bila sebut tentang harga mesti ramai yang berkira kira berbaloi atau tidak. Dari carian yang saya lakukan, harga runcit bagi set bersalin ni macam ni. 
Set Bersalin Shaklee





Ada lagi produk produk lain yang dapat bantu kita kaum ibu kekal bertenaga dan mengharungi hari pantang (oh, sungguh lama 44 hari dalam confinement tu) dengan selesa dan jaya. 



Syukur Alhamdulillah ibu dan makcik saya membantu saya menjaga anak dan ibunya sekali. 

Rezeki dapat ahli keluarga yang prihatin, moga Allah swt sahaja yang membalasnya. 
Harga Set Bersalin Shaklee

Harga Set Bersalin Asas Shaklee

(Ahli dapat 20% diskaun. SMS / Whatsap 019-265 3791 Sekarang untuk pertanyaan)
Komponen Set Bersalin Asas Shaklee
Saiz Per Botol
Harga (RM)
1. Multivitamin Vita-Lea dengan Iron
120 biji
 RM94
2. Vitamin B-Complex
120 bji
 RM57
3. Vita-C Plus Sustained Released
120 biji
 RM98
4. Ostematrix
120 biji
 RM64


Jumlah Termasuk Pos (+RM10)
 RM323

Harga Set Bersalin Basic (Vitalea+ B Complex+Vita C+ Ostematrix+Pos) RM323 (Psst.. Ahli dapat 20% diskaun. SMS / Whatsap 019-265 3791 Sekarang untuk pertanyaan)



Harga Set Bersalin Lengkap Shaklee


(Ahli dapat 20% diskaun. SMS / Whatsap 019-265 3791 Sekarang untuk pertanyaan)

Set Bersalin Shaklee
Saiz Per Botol
Harga (RM)
Multivitamin Vita-Lea dengan Iron
120 biji
 RM94
Vitamin B-Complex
120 bji
 RM57
Vita-C Plus Sustained Released
120 biji
 RM98
Ostematrix
120 biji
 RM64
Energized Soy Protein
1 jar
 RM159
Omegaguard
120 biji
 RM144


Jumlah Termasuk Pos (+RM10)
 RM626

Harga Runcit Set Bersalin / Berpantang  Shaklee untuk full set mengandungi semua diatas adalah RM626 (Psst.. Ahli dapat 20% diskaun. SMS / Whatsap 019-265 3791 Sekarang untuk pertanyaan)

Kenapa di panggil set lengkap?

Set bersalin lengkap Shaklee = Set bersalin asas shaklee + Set Menyusu Shaklee + Set Kurus Shaklee

Ya.

Sesuai untuk semua keadaan. Ada yang panggil set ini set bersalin dan menyusu shaklee. Kan dah panjang sangat tu.

Senang senang panggil je set berpantang lengkap shaklee



TUNGGU DULU. Jom jadi ahliYa.. banyak kelebihannya


Jika anda mahukan manfaat dan kelebihan penuh, ada 2 pilihan
Set bersalin

  1. Mendaftar sebagai ahli. . Boleh jadi sumber pendapatan juga. Mana la tau ada kawan nak kirim. Untuk maklumat lanjut KLIK Macam Mana Nak Jadi Ahli Shaklee. Atau pun hubungi saya
  2. PM Mazni sekarang, untuk cara jadi ahli dan mendapat keistimewaan penuh. 
Senangkan? SMS/WHATSAPP Mazni di 0192653791 untuk pertanyaan ek.


Jumlah semua RM269 dan boleh tahan 2~3 bulan. Maksudnya sebulan baru RM90 (Jika tahan 3bulan). Bahagi 30 hari, sehari baru RM3. Ini pakej basic.
KLIK SINI SEKARANG UNTUK KEMBALI KE MENU DI ATAS

Testimoni Set Berpantang Shaklee

Ramai yang berpuas hati dengan produk ni. Saya berikan beberapa testimoni set bersalin shaklee dari pelanggan  untuk rujukan mommies semua :)

harga produk Shaklee
Set Bersalin Shaklee
harga produk Shaklee premium
Set Bersalin Shaklee
harga produk Shaklee premium





Banyak lagi review positif pengguna lepas. :) 

Petikan Dari Doktor Pakar Sakit Puan, Dr. Hamid Arshat : 

“Ramai wanita yang salah anggap multivitamin seperti obimin atau lain jenama yang diberikan waktu hamil menyebabkan saiz bayi besar waktu lahir. 

Pil vitamin ini penting untuk kesihatan ibu dan untuk bina darah untuk cegah kurang darah waktu bersalin. Pil-pil kalsium untuk bina tulang, folic untuk keperluan semua sel-sel baru untuk janin dan fish oil sebagai omega3 dan DHA untuk sel-sel otak bayi untuk jadi anak pintar. 

Setelah bersalin TERUSKAN makan suplemen-suplemen tersebut untuk cepat pulih rahim dan kekuatan badan serta untuk susu ibu yang berkualiti. Saya cadangkan pil-pil tersebut patut dimakan terus menerus hingga akhir hayat seseorang wanita.”   

Salah seorang yang mengupas tentang kelebihan memakan supplemen bagi wanita berssalin ialah Dr. Zubaidi dalam blog beliau www.drzubaidi.com.

Beliau mengatakan ibu berpantang yang mengambil ESP dan Vitalea sangat membantu bagi tujuan pemulihan luka dalaman ibu lepas bersalin. 


Kami telah mengumpulkan lebih banyak lagi testimoni dalam satu artikel khas. Klik Pengalaman Berpantang Shaklee

Kelebihan Set Bersalin Shaklee Pada Kesihatan

Selidik punya selidik, ini dia peranan setiap komponen set bersalin Shaklee ni. 

Terus terang kami katakan, banyak kombinasi berbeza set pantang Shaklee. Bergantung pada keperluan kawan kawan untuk memilih atas harga premium dan lengkap.. atau jimat dan bajet

Secara umumnya fungsi dan manfaat setiap produk shaklee ada dinyatakan dibawah.
harga produk Shaklee

1) Vitamin B Complex bersama A. Folik

Harga ahli macam mana



Peranan B Complex Shaklee dalam set ini sebagai Anti Stress pada ibu berpantang


Kesan yang dapat dilihat pada si ibu menjadikan mereka lebih tenang dan membantu tubuh menghasilkan sel darah merah baru selepas kehilangan banyak darah semasa proses kelahiran. 


Sel darah merah yang mencukupi membantu tubuh mengangkut oksigen dan makanan ke seluruh tubuh supaya lebih bertenaga.
Harga ahli macam mana
Penting untuk Ibu Berpantang Berada Dalam Keadaan Tenang. Dear Mommies Be Strong & Calm :)


Keadaan tubuh ibu selepas bersalin yang kesakitan memberi kesan langsung kepada mental. 


Ibu ibu yang meroyan semasa tempoh pantang mengalami tekanan perasaan kerana tidak mampu melakukan aktiviti normal seperti biasa dan tanpa bantuan orang lain. 


Disinilah peranan suami dan ahli keluarga amat diperlukan supaya ibu yang penat dan kelesuan berasa lebih selesa dengan bantuan yang diberikan.   Selain itu, vitamin B juga membantu mencantikkan kulit dari dalam.

Memang best Set ibu bersalin shaklee.

2) Vitamin C

Harga Set Bersalin Shaklee


Semasa berpantang, kebanyakan dari kita akan dijaga oleh ahli keluarga yang masih berpegang kepada amalan tradisi. Ada yang baik dan begitu juga sebaliknya. 

Banyak makanan berkhasiat tidak dibenarkan oleh ahli keluarga untuk menjamahnya. Sedangkan tubuh kita memerlukan nutrient tersebut. 
Harga ahli macam mana

Ish3 Saat Berpantang Umpama Dalam Penjara. Mental dan Fizikal Perlu Dipersiapkan


Vitamin C membantu tubuh melawan penyakit kerana ia meningkatkan daya tahan tubuh. 


Sebiji tablet Vitamin C dari Set Shaklee bersamaan dengan 7biji oren.
Harga ahli macam mana

Selain itu, vitamin c juga membantu  penyembuhan luka jahitan (samada daripada pembedahan caeser Czer (aka Cesarean) atau normal) dan memulih tisu yang rosak selepas bersalin. 




Juga penting untuk meningkatkan sistem pertahanan badan kerana sebiji vitamin C Shaklee menyamai 7 biji setengah kita makan buah oren. 


Vitamin C juga penting dalam membentuk kolagen dan penting dalam kecantikan kulit.

Vitamin C adalah sebahagian daripada Set Kecantikan Shaklee untuk memulihkan seri wajah dan kecantikan seorang wanita. Tidak kira samada selepas bersalin atau pun tidak.

Lebih penting lagi bagi seorang wanita muslimah bertudung labuh untuk menjaga kesihatan dan pada masa yang sama beribadat kepada Allah swt. 

Pengambilan vitamin c yang mencukupi dapat membantu untuk lebih sihat dan kuat menggalas tanggunjawab mendidik anak, melayan suai, menguruskan rumah tangga dan sebagai wanita bekerjaya.


Semua dalam satu. Memang supermom. Kalau yang bekerja sambil berniaga macam mana pula tu. 

3) Vitalea / Multivitamin Dengan Zat Besi

Harga ahli macam mana


Lanjutan dari Vitamin  C, Produk Vitalea melengkapkan keperluan vitamin harian kita dengan membekalkan 23 jenis mineral dan vitamin yang diperlukan oleh sistem tubuh untuk kembali  beroperasi dengan nutrient yang diperlukan. 


Saya yakin kita sudah lalui saat sukar dijaga oleh saudara mara yang tidak membenarkan makanan tertentu diambil semasa pantang. 
set premium terbaik
Semasa Berpantang, Mana Lalu Nak Makan Sangat. Kuantiti Makanan Pun Tak Banyak

Ada yang panas dan sejuk, niat mereka memang baik dan penggunaan supplemen Shaklee dapat membekalkan zat zat penting.


Tanpa kita perlu melanggar pantang larang dan pada masa yang sama menjaga hati ibu bapa dan mertua (Betul kan.. Nanti ada yang terasa hati)
set premium terbaik


Antara mineral yang penting adalah zat besi, komponen penting pembentukan sel darah merah yang berkualiti untuk membantu badan kita kembali cergas. 


Zat besi dan vitamin B kompleks saling berfungsi membentuk sel darah merah yang sihat


Tak delah Nampak pucat. Rakan sepejabat berbangsa cina kerap berkongsi kebaikan kurma merah untuk wanita bersalin bagi mengatasi pucat lesi , letih dan tak bermaya.

Apa kesan tak cukup zat besi dan b complex dalam badan? Kita akan kekurangan sel darah merah untuk angkut makanan dan oksigen. Penyakit ini dinamakan anemia dan menyebabkan kita lesu tak bermaya dan pucat.

Pakar nutrisi ada berpesan semasa kami menghadiri kelas nutrisi, antara punca berlaku keguguran bayi didalam kandungan adalah kekurangan zat besi. 

HB atau bacaan hemoglobin dalam darah menjadi rendah dan darah cair. Ambil perhatian ya kawan kawan. Kami harap kandungan dan anda mendapat nutrien secukupnya. 

4) Zink

Harga Set Bersalin Shakle

Ikan haruan berbau hanyir dan ramai dari para ibu kurang selera dengan baunya. Kurma dan ikan haruan termasuk dalam kategori makanan yang mahal juga. 


Set Zink Shaklee membekalkan anda dengan kuantiti yang diperlukan tubuh pada harga berpatutan. 


Zink penting dalam membaiki luka pembedahan dan dalaman disamping membantu anak yang disusukan mendapat bekalan zink melalui penyusuan badan secara tidak langsung.


Semasa minggu pertama bersalin, anda bukan sahaja akan kurang masa untuk makan, bahkan terpaksa bersengkang mata menjaga simanja (Rutin menukar lampin dan memberi susu). 


Semua ini perlukan ketahanan fizikal dan mental yang rapi. Insyaallah melalui kajian dan perkongsian rakan rakan lain tentang keberkesanan set berpantang Shaklee, urusan ini menjadi lebih mudah.


Bagi lelaki, zink berfungsi meningkatkan kesuburan mereka. Menjadikan sperma lebih berkualiti dan meninggikan peluang mendapat anak. 

zink shaklee

 Bagi mereka yang sudah lama berumah tangga dan masih belum dikurniakan cahaya mata.

ini mungkin penyelesaiannya.

Produk Shaklee dari nombor 1 ke 4 adalah Set asas bersalin shaklee

Kalau bajet kita terhad, ambil set asas ya. Insyaallah sangat membantu

Set Penyusuan Shaklee Lengkap Untuk Ibu Menyusu

Apabila mengenang semula urusan kelahiran pertama anak kami, satu perkara yang saya kesali adalah ketidakmampuan melaksanakan kewajipan penyusuan susu badan ekslusif selama 2 tahun. 


Betapa cemburunya saya kepada mereka yang bertuah dan berupaya memberikan susu terbaik daripada ilahi kepada anak mereka. 
Set Bersalin Shaklee

Jika Menurut Islam, 2 Tahun Breast Feeding. 


Tiada susu formula yang dapat menggantikan kelebihan susu ibu walau semahal manapun bayaran yang dikeluarkan. Oleh kerana itu, saya bertekad untuk menggunakan Set Penyusuan Shaklee sebagai tambahan kepada set bersalin untuk anak seterusnya insyaallah.


Terdapat 2 produk yang sangat bagus untuk membanjirkan susu badan iaitu ESP dan Alfafa Shaklee.

Shaklee ESP (Energizing Soy Protein) 

set premium terbaik



Protein daripada soya yang dirumus khas didalam Energizing Soy Protein ini akan menampung keperluan tubuh untuk menghasilkan lebih banyak susu badan bagi keperluan anak. 


Ramai bekas pengguna mengalami masalah banjir air susu sehingga SUPPLY lebih daripda DEMAND. Fuhh, itu berita baik utnuk kaum ibu. Susu berlebihan boleh di perah dan disimpan didalam Freezer peti ais untuk kegunaan kan datang.
set premium terbaik

Kebanjiran Susu Badan. Anak Kenyang dan Tertidur Lena. Kebanggaan Para Ibu. 

Ibu bekerja seperti saya mempunyai dilema ini. Alhamdulillah susu yang disimpan didalam freezer dapat bertahan selama berbulan bulan dan nutrient serta enzim didalammnya dapat dikekalkan. 

Segala kolostrum terutama semasa detik kelahiran yang membekalkan anak kita dengan antibody melawan penyakit dapat disimpan didalam peti ais untuk durasi lebih lama.
Berapa set confinement harga

Alahai Anak Abi dan Ummi Luqman Hakim

Anak pertama saya tidak berapa mahu minum susu badan pada peringkat awal, dan yang merisaukan saya ialah kuantiti kolostrum dalam susu mengurang dengan drastik sekiranya bayi enggan minum dari ibu. 

Semoga bakal ibu yang membaca tulisan saya ini dapat mengambil hikmah dari kesilapan saya yang telah lalu agar tidak diulangi.

Shaklee Ostematrix 

Kalsium adalah komponen utama susu ibu selepas protein. Kehadiran kalsium mengelakkan sembelit dan stress pada ibu. Ramai dari rakan rakan dan saudara mara kita sakit sendi dan hilang gigi selepas anak dilahirkan. 

Antara puncanya adalah kekurangan kalsium. Badan erpaksa mengambil kalsium dari tulang dan gigi ibu untuk dibekalkan kedalam susu ibu yang akan dimanfaatkan oleh bayi kita.
Berapa set harga confinement

Kekalkan Senyuman Menawan, Tak Hilang Gigi. Sedih :(


Kos untuk membuat gigi palsu sahaja sudah bernilai ribuan ringgit, belum diambil kira sakit sendi dan osteoporosis yang melanda wanita kerana kekurangan kalsium. 

Ostematrix memang komponen penting dalam set sendi Shaklee.

Alangkah jimatnya perlaburan kita dengan mengambil supplemen sebaik ini untuk mengatasi masalah ini dikemudian hari. Gigi dan tulang kita kekal cantik walaupun anak sudah ramai dengan pengambilan kalsium yang mencukupi.
testimoni Berapa set harga confinement

Osteoprosis Boleh Di Cegah Dari Muda

Kembali Langsing Dan Menarik Dengan Set Kurus Lengkap Shaklee

Lemak lemak yang terkumpul dialam tubuh semasa mengandung berfungsi melindungi kandungan dan mempersiapkan tubuh melalui proses kelahiran. Lemak juga bertindak sebagai simpanan nutrient untuk ditukarkan kepada susu badan. 


Bahagian perut, payudara dan pinggul merupakan kawan simpanan lemak yang utama. 


Namun selepas bersalin, ramai dari kita kaum ibu tidak dapat mengembalikan saiz tubuh kepada asal agar kelihatan cantik menarik. 

Rupa rupanya Set Shaklee ada mengambilkira soal yang merunsingkan kebanyakan kaum hawa ini (Sudah tentu termasuk saya .. Hati sendiri dan Hubby kena jaga ma)
review set confinement

Hati pasangan sama sama kita jaga

Pssttt... Ada rahsia didalam set bersalin shaklee premium yang jarang orang tahu. Cuba kawan kawan klik video di bawah ni



SET KURUS SHAKLEE TERSEMBUNYI DALAM SET BERPANTANG NI. TERBAIK LAH





Amacam, bestkan sambil makan set pantang sambil kuruskan badan. Seperti dalam video tadi yang sangat kekartunan. .. Eh ada ke perkataan ni, Set kurus Shaklee terdiri daripada Alfafa dan lecithin.




Dan alfafa sebenarnya digunakan untuk banyakkan susu ibu dalam set premium ni.

Shaklee Lecithin

Berkesan untuk mengelakkan bengkak susu dan menguraikan lemak dalam badan. Lemak ini akan ditukarkan kepada bentuk lain.
review set

Alfafa Shaklee

review set





Alfalfa adalah makanan yang dikenali dengan kelebihannya membekalkan nutrisi dan zat galian. 


Ia menggalakkan pengeluaran susu dan amat disukai oleh ibu menyusu dan berfungsi secara sinergi dengan Energizing Soy Protein (ESP) dalam penghasilan susu yang banyak dan membanjirkan pengeluaran susu untuk simpanan. 


Boleh baca lebih lanjut tentang Set Menyusu Shaklee ya mommies


Selain itu, Alfalfa juga bertindak sebagai DETOX untuk menyongkirkan lemak yang diuraikan oleh Shaklee Lecithin.


Memang terbaik bila diambil secara lengkap. Insyaallah mari amalkan bersama untuk kesejahteraan keluarga kita.


Semoga dengan pengambilan Set Bersalin Shaklee ini dapat membantu kita para ibu menghadapi risiko yang biasa dihadapi semasa bersalin ini. 

  1. Kesakitan dari pembedahan caeser Czer
  2. Trauma bersalin kerana kesakitan melahirkan
  3. Badan tidak selangsing dahulu
  4. Sembelit
  5. Keguguran rambut
  6. Kuantiti susu badan yang sedikit
Cuma satu perkara penting kawan kawan semua mesti tahu, sekiranya anak kita terkena jaundice atau demam kuning, hentikan sementara pengambilan alfafa.

Sebab apa? Kerana Alfafa Shaklee mengandungi unsur jamu dan herba yang bersifat panas. Pengambilannya semasa anak menghidap demam kuning akan memburukkan keadaan.

Sebenarnya, Alfafa shaklee juga membantu wanita dan isteri tampil lebih menawan. Ia adalah cara membesarkan payudara dan menganjalkan punggung yang semula jadi.

Ingat ya kawan kawan.

"Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim, Kau Berkatilah usaha kami dan rahmatilah keluarga kami dengan rezeki yang halal"





"Berilah kelapangan kepada kami dalam mencari supplemen dan set bersalin terbaik agar kami dapat menjaga kesihatan diri dan bayi yang baru lahir ini"





"Bantulah kami menjalankan tanggungjawab sebagai ibu bapa dan menunaikan amanah yang engkau anugerahkan kepada kami"





"Sihatkanlah keluarga kami dengan set berpantang shaklee ini ya Allah."





"Amin ya Rabb"

Harga Set Bersalin Shaklee

Untuk mencuba produk, bertanyakan harga dan konsultasi percuma ini,sila hubungi saya di:



Call / Whatsupp: 019-2653791 atau  0192663791 
ID Shaklee: 963860



FB: Mazni Azmi bagi sebarang pertanyaan lanjut.

Like kami di Facebook Page: Ibu Bijak Keluarga Sihat untuk maklumat menarik dan promosi


set bersalin shaklee pembedahan lengkap untuk ibu berpantang

set bersalin asas shaklee basicJadi apa pendapat anda tentang Set Bersalin Shaklee? Saya sangat berminat dengan perkongsian anda semua. Kongsikan di ruangan komen dibawah ya.

Langgan Artikel Terkini Terus Ke Peti Emel:

62 Responses to "Set Bersalin Shaklee 2016 Mudah Berkesan & Susu Ibu Banyak"

  1. Balasan
    1. Selamat datang sis. Nak testing2 komen ya. Hehe
      (\__/)
      (='.'=)
      (")_(") SINGGAH LAGI SIS. BYEEE...

      Padam
  2. Balasan
    1. Terima kasih SIs Azahara, saya dah PM. Nanti kita discuss ya :)

      Padam
  3. Terbaik..

    Saya pasti akan guna set2 ini ketika dalam berpantang nanti.. Kawan2 saya pun dah ramai yang guna Set2 ni dan Alhamdulillah, dengan izin dari Nya mereka dapat harungi confinement dan dapat balik tubuh badan macam anak dara dulu...
    Highly recommended to all mommies-to-be out there.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betulkan SIs Haniyah. Lepas bersalin pun masih boleh eruskan makan untuk menyusu dan untuk kecergasan badan. multipurpose

      Padam
  4. Salam. ESP tu boleh makan masa belum bersalin ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. (\(\
      ( -.-)
      o__(")(") Wa'alaikumussalam
      ========================
      ESP tu boleh makan masa tak mengandung dan semasa hamil sis

      Elok untuk perkembangan baby dalam kandungan. Dan ummi die, baik untuk kulit dan sumber protein.

      Nak kurangkan berat pun elok makan ESP. :)
      ==============================
      TERIMA KASIH KERANA BERTANYA EK
      ==============================

      Padam
  5. Salam Mazni,

    Akak minat nak cuba set bersalin ni. Takut tak serasi pulak. Tolong cek emel ya. Payah nak cita panjang2 kat sini

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalakumussalam Kak Ima, Ok Kak. Saya dah balas emel tu. Dun worry kak
      Kalau nak TRIAL SET pun boleh. Harga SUPERJIMAT :)

      (\__/)
      (='.'=)
      (")_(") Apa2 gtau mazni ye

      Padam
  6. Salam Sis Mazni
    Bole tahu harga trial set tu. :)
    Nak try la sis

    BalasPadam
    Balasan
    1. (\__/)
      (='.'=) Assalamu'laikum Sis
      (")_(") Cek Emel ya. Saya dah balas ye
      ===============================
      ===============================

      Padam
  7. Tolong senaraikan produk yang perlu saya ambil untuk pantang dan menyusu.
    I want the best available. Thanks.

    ps: Nice blog sis

    BalasPadam
    Balasan
    1. (\(\
      ( -.-) Done PM Sis Wawa.
      o__(")(") Tq sebab singgah blog ni. Datang lagi ya

      Padam
  8. Assalamu'alaikum Sis Mazni, Maria nak cuba Set Berpantang bajet ya. Yg ada 4 item tu.
    Vitalea Vitamin b komplks vitac dan zink. Jap lg Maria call ek. Tq sis

    BalasPadam
    Balasan
    1. =====================
      TERIMA KASIH SIS MARIA
      =====================
      Seronok sembang dalam phone tadi. Moga maklumat yang
      dikongsi dalam perbualan tadi membantu.

      Cek sms ek.
      (\_/)
      (='.'=) Ya Allah, berkatilah usaha Sis Maria.
      (")_(") Moga beliau diberi kekuatan untuk bersalin dengan selamat. Amin

      Padam
  9. Mazni, akak ada diebetis. Nak gune set bersalin shaklee
    Tapi nak tau la ostematrix tu berapa kalori nye. Tlg bgtau ye

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumussalam Kak Lyn,
      (\/)
      (='.'=)
      (")_(") Cek PM dalam FB ya. Mazni dah balas. Nak call bole je ek

      Padam
  10. Assalam....kalo bpantang pas keguguran, de x produk shaklee yg seswai tuk sy?

    BalasPadam
    Balasan
    1. (\/) Wa'alaikumussalam Wrmbth.
      (='.'=) Ada Sis. Makan Set Basic berpantang tu untuk percepatkan pemulihan.
      (")_(") Kemudian makan GLA complex supaya hormon dalam badan kembali stabil dan perbaiki kesuburan

      Padam
  11. sis...pm me ye..
    kli amik set bersalin ni..dh xpayah mkn jamu ke @ bkeh campur2...
    pastu..klu set menyusu je harga lak camne??

    BalasPadam
    Balasan
    1. Assalamu'alaikum Sis.
      Kalau dah amik Set shaklee untuk bersalin dah tak payah pakai jamu.
      Kalau jamu ni Doktor suruh makan 2 minggu lepas bersalin

      Sebab panas, kalau anak kena demam kuning pun tak leh makan.
      Cuma kalau sis ada kemampuan tak de masalah pun nak pakai dua dua.

      Sebab Shaklee ni makanan tambahan, bukan ubat pun.
      Jamu pula berasaskan herba.

      Set menyusu tu, tu makan Alfafa dan Energizing soy protein (ESP)
      Nak galakkan pengeluaran susu.

      Nak tahu lebih lanjut jemput baca Artikel Tentang Set Menyusu
      ===============================================
      SET MENYUSU SHAKLEE. TIPS MENAMBAHKAN SUSU IBU
      ===============================================
      Semoga membantu SIs Farah.
      (\/)
      (='.'=)
      (")_(") MAZNI

      Padam
  12. Salam...sy nk Tanya bleh?? Klau hb rendah ms mengandung betul ke vitalea leh membantu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. (\/) Waalaikumussalam Sis Ida
      (='.'=) Betul. Kandungan zat besi dalam tu untuk tambah Hb
      (")_(") Kalau tambah dengan Vitamin B Kompleks lagi bagus.

      Oh ya sis, kalau ada thalasemia tak boleh makan vitalea tu

      Padam
  13. Sy berminat nk beli set lengkap..mcm mana nk order ye?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wa'alaikumussalam stay the same,
      Boleh hubungi Mazni di 0192653791 atau add Mazni di Facebook Mazni Azmi

      Padam
  14. Salam sis, saya nak tahu berapa harga set bersalin shaklee untuk bersalin czer?

    Saya tanya dulu ya

    Satu sebab ada macam macam set shaklee untuk bersalin. Macam tak pasti mana satu yang sesuai untuk saya

    Tq ya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih kerana bertanyakan tentang set bersalin shaklee.

      Memang terdapat terdapat pelbagai set bersalin yang bagus untuk pelbagai kegunaan.

      Untuk bersalin ceaser,saya syorkan puan ambil kombinasi set berpantang dibawah

      ESP
      Vitalea
      Alfafa
      OStematrix
      Vita c

      JIka puan bercadang untuk menyusukan badan secara ekslusif boleh tambahkan omegaguard

      Ini cadangan sayasaja berdasarkan pengalaman menggunakan sendiri dan juga pengalaman pengguna produk ini yang telah kami bantu

      Terima kasih kerana komen anda





      Padam
  15. Saya sedang survey set bersalin di pasaran

    Sekarang ni nak yang terbaik untuk kegunaan berpantang

    Kalau boleh tak mahu makan jamu dan sapu sana sini. Leceh

    Boleh cadangkan set berpantang mana yang terbaik untuk saye.

    Nak tau harge sekali ye... tq

    BalasPadam
  16. Nice info. Macam set bersalin terbaik dipasaran je lepas baca

    BalasPadam
  17. Kakak, saya ni tengah hamil 7 bulan

    Dijangka bersalin bulan 10 ni

    Ingat nak makan set bersalin shaklee premium dengan set mengandung. Sempat lahi ke ambil trimester 3 ni?��

    BalasPadam
  18. Tengah survey set bersalin di pasaran ni

    Nice sharing. Menarik juga set berpantang shaklee ni

    BalasPadam
  19. Berapa harga set bersalin shaklee untuk caeser?

    BalasPadam
  20. Suami yang sayang isteri mesti beli set bersalin ni

    BalasPadam
  21. Memang set bersalin yang best. 2 thumbs up

    BalasPadam
  22. Bestnya set bersalin ni

    BalasPadam
  23. Teringin nak cuba set berpantang shaklee untuk bersalin anak seterusnya

    Saya tak minat set jamu sebab anak demam kuning tak boleh makan sampai demamnya kebah

    BalasPadam
  24. Apa beza set berpantang shaklee dengan set bersalin shaklee?

    Ke memang tkde beza pun?

    BalasPadam
  25. mengikut logiknya isteri saya tidak mampu untuk bersalin lagi..namun jika ditakdirkan untuk dapat isteri yang seorang lagi mungkin saya membeli set bersalin shaklee..doa-doakan untuk kebaikan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insyaallah tuan, jika dah rezeki. Boleh hadiahkan set bersalin shaklee pada isteri nanti πŸ˜ƒ

      Padam
  26. panjang betul artikel ni..terbaik kak dpt memberi info yang berguna melalui pengalaman..

    ramai yg kongsikan produk shaklee utk ibu hamil..nampak gaya terbaik shaklee..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insyaallah sis Jie susanos. πŸ˜‰ Terima kasih melawat

      Padam
  27. mengandung anak sulung memang ambil full set sambung pulak sampai berpantang.. yang no 2 ni, nak continue lagi.. tunggu fasa mabuk habis..hehee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wah sis Dkna dah lama makan ya πŸ˜ƒ dan sedang hamil lagi. Tahniah ya. 😘

      Loya loya tu boleh hilang kalau cuba petua hilang morning sickness πŸ˜‰

      Padam
  28. Oh, pengalaman bersalin dan berpantang yang terbaru pun dah 5 tahun berlalu, Mazni. Cukup dah 2 orang je, sampai situ mungkin rezeki dikurniakan anak ni.

    Saya memang tak pernah guna set bersalin Shaklee ni. Sekarang pun dah rasa terlewatlah pulak ^_^ Lain-lain suplemenlah mungkin kotnya!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Anak pun dah besar beaar ya sis mummy dearie πŸ˜ƒ. Kalau dah 5 tahun lepas bersalin πŸ˜‰

      Padam
  29. Salam kenal Mazni....
    Tak pernah pulak guna set bersalin ni semenjak bersalin dulu. Anak yang pertama jamu bidan kampung , ke dua HPA kot, itu pun mak mertua belikan...yg ketiga hakak pun dah lupa.... La ni dah tak beranak lagi kot haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih meoawat sis Hainom ok je πŸ˜„ Nak pakai set bersalin mana pun ok. Hpa ok. Anugerah ok. Nona roguy ok. Salinda tak tahu tak pernah guna. Mana mana yang sesuai dengan kita dah bagus πŸ˜‰

      Padam
  30. Padat betul entry kali ni. Banyak sangat kelebihan set shaklee bersalin ni ye

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah, hanya berkongsi pengalaman, kebaikan & testimoni pengguna set bersalin shaklee. Semoga ada kebaikannya pada puan Fatin

      Terima kasih kerana melawat kemari ya :)

      Padam
  31. best juga ni . nti kalau dah kawin boleh la cuba.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah, nanti lepas kahwin. Boleh cuba set bersalin shaklee untuk berpantang czer normal & operation. Memang antara set bersalin terbaik di pasaran

      Padam
  32. Kemurungan bersalin memang bahaya!.
    Darah putih naik atas kepala (sebab tak jaga pantang).. tu yg timbulnya angin meroyan. Pencegahan adalah jalan terbaik dari mengubati.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih atas feedback cik puan mirror. Kemurungan dan meroyan semasa hamil memang sangat berbahaya. πŸ˜…
      .
      Ibu berpantang mestilah positif dan kuat. Insyaallah set berpantang shaklee boleh membantu ibu bersalin melalui pengalaman terbaik 😊😁

      Padam
  33. shaklee ni mmg terkenal dah kan...dari supplement sampai lah set bersalin dia...ramai kata bagus tapi saya belum pernah try lagi...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih melawat blog Maznee sis Wahidah 😍

      Memang banyak set bersalin di pasaran. Apatah lagi suolemen dan vitamin di luar sana

      πŸ˜† Asalkan kita jaga kesihatan. Terutama masa berpantang lepas bersalin. Itu yang penting 😁

      Pendapat bonda di luar sana mesti berbeza. Tapi bagi Maznee set bersalin terbaik di pasaran mestilah berkesan dan selamat digunakan 😍😍

      Padam
  34. shaklee zinc ada jual tak? susah nak cari..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Shaklee zinc memang dah tak dikeluarkan buat sementara. Dah lama habis di pasaran

      Padam
  35. Testing testing...
    Aritu nak post comment... tapi guna henpon tak lepas plak..
    arini guna lappy baru nampak ruang komen ni.. Mazni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih miss mirror
      .
      😁


      Maznee pun blog walking pakai handphone je πŸ˜„
      .
      Nak jimat masa kan
      .
      Terima kasih melawat dan sudi meninggalkan komen

      Padam
  36. saya pon guna set bersalin shaklee.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang antara set bersalin terbaik di pasaran Malaysia kan.
      .

      Padam

⛔⛔TERIMA KASIH KERANA MENINGGALKAN KOMEN ⛔⛔

🌼🌺🌸 Maznee memang rajin membalas komen bonda semua. πŸ˜‰ Insyaallah akan lawati blog cik puan & bonda semula.🌸🌺🌼
.
Selamat bersilaturahim πŸŒ„