Testimoni GLA Shaklee Alhamdulillah Berkesan

Testimoni GLA Shaklee Alhamdulillah Berkesan

Assalamu'alaikum Wrmbth,,  Kenapa kita sukar dapat anak zaman sekarang ni? Padahal zaman dulu nenek moyang kita terkenal dengan kesuburan dan bilangan anak yang ramai. Sekarang pula nak dapat anak seorang pun susah. 


Syukur alhamdulillah, Allah swt kurnikan kami cahaya mata diawal usia perkahwinan. Bulan pertama kahwin dah mengandung. Masa tu belum ambil pun GLA Shaklee ni, dah mengandung.

Testimoni GLA SHaklee
Orang kita memang ramai anak, subur dari dulu lagi


Selepas usia anak sulung kami, Luqman Hakim Al Amin 1tahun, kami mula merancang untuk anak kedua. Usia Mazni dah masuk 30tahun, jadi kena mula fikirkan tentang anak kedua. Mazni faham kesuburan wanita mula turun selepas usia 30tahun.



Kasihan Luqman Hakin sorang sorang rakda adik nak main. Masa berlalu, tak disedar hampir setahun mencuba namun Allah swt belum buka jalan kurniakan anak kedua lagi. Hmm.. nak kata kami makan tak sihat, jarang sangat makan makanan segera.


Kadang kadang je bila teringin sangat baru makan KFC. McD memang dah boikot. 



Kan syarikat yahudi, sedikit sebanyak duit kita disalurkan ke israel. Nak menolong orang palestin tak dapat banyak secara tak sedar kita tolong orang yahudi pulak.


Fast food
Makanan segera banyak lemak dan tak sihat


Lagi best bila mesin vendor automatik di masjid jual produk yahudi. Kih3. Kita sibuk duk suruh boikot tapi terlepas pandang hal macam ni. Kenapa nak boikot? Bukan banyak pun kesannya.



Kita ikut teladan dari kisah burung pipit yang tolong curahkan air dari paruhnya yang kecil untuk tolong padamkan api yang membakar Nabi Ibrahim as. Apabila ditanya kenapa? Ini jawapannya, burung pipit ini tidak mahu diakhirat kelak dia akan ditanya tentang usahanya membantu orang dalam kesusahan. Walau sekecil mana pun usaha tersebut, Allah saja yang menilainya.

Fast food tak subur
Nak mengandung, kurangkan makan fast food


Hihi dah jauh menyimpang ni. Kenapa makanan segera ni disebut? Sebab banyak rujukan mengaitkan dengan kandungan makanan segera yang tidak berkhasiat dan banyak lemak serta perasa tambahan. Badan cepat gemuk dan kurang zat yang sepatutnya.



Badan yang obess akan kurang subur sebab lemak dalam badan yang berlebihan menghalang fungsi badan yang optimum dan efisyen.



Nak kata Mazni n En Hubby gemuk tu tak dela. Mazni ni kawan kawan opis pelbagai bangsa tanya, "camna you boleh maintain ek, anak dah seorang. Badan masih macam dulu"


Gemuk tak subur
Banyak habiskan masa depan TV. Mana tak sihat

Gemuk fast food
Dari kanak kanak ke orang dewasa, ramai yang obess dengan Fast Food


So bukan masalah berat badan. Fikir punya fikir, akhirnya terlintas di fikiran, satu keputusan yang pernah diambil dahulu. Lepas Luqman Hakim lahir, ada ambil pil perancang. Masa tu ambil pil yasmin.



Ambil pun tak lama, dalam 2bulan je. Masuk bulan ketiga mula risau sebab kitaran period dah tak normal. Terus stop. 



Godek godek lagi, tanya doktor sana sini, pil perancang kehamilan ni memang ada kesan pada hormon dalam badan perempuan.



Kesa makan pil ni, badan akan tertipu, otak akan merasakan badan sudah mengandung kerana hormon dari pil yang membuatkan keadaan sedemikian rupa. 



Nak tahu lebih lanjut boleh tanya doktor. Mazni pun baca untuk kefahaman sendiri je. Badan kita tanggungjawab kita kan?

GLA SHaklee Kesuburan
Kitaran Kesuburan Wanita sihat.


Masa ni kami dah guna produk Shaklee untuk kesihatan keluarga. Memang best. Husband Mazni pun suka. Masalah anak mazni tak nak makan sangat pun selesai lepas ambil meal shake Shaklee.



Jadi, Mazni pun cubalah beli GLA Shaklee. Nak cuba satu dulu. Apa benda GLA Shaklee ni? 



Pernah makan minyak Evening primrose? GLA ni mempunyai khasiat yang lebih bagus dari minyak Evening Primrose. Khasiat nak stabilkan semula hormon dalam badan wanita.

Manfaat gla shaklee


GLA Shaklee ni sebahagian daripada set kesuburan wanita shaklee. Cuma mazni dah amalkan set keluarga sihat, ESP & vitamin semua dah makan. Nak dapat set kesuburan wanita cuma tinggal makan GLA je.



Kira ini usaha Mazni untuk hamil anak kedua le. Dalam minggu pertama makan GLA Shaklee, jerawat dimuka makin kurang. Jerawat sedia ada pulak makin cepan kuncup dan kering. Rambut pun dah kurang gugur.


GLA SHaklee Jerawat Kering
Jerawat cepat kering. Tak macam selalu


Masuk dua minggu dah hampir takde jerawat dah dimuka. GLA ni pun bagus untuk keintiman suami isteri. Memang lain sebelum dan selepas makan ni.



Kemudian, saat ditunggu tunggu pun tiba setiap bulan. Cuma bila 2 hari lambat dari biasa, Mazni masih tak fikir apa apa. Takkan lah baru makan sebulan dah mengandung.



Sebotol pun tak habis lagi. Baru makan separuh. Balik kerja terus singgah guardian beli UPT. Hmm.. hasil ujian UPT esok paginya, positif. Biar betul :)

GLA SHaklee Hamil
Ujian Positif. Syukur Alhamdulillah


Terug bagitahu En Hubby. Memang gembira dengan berita ni. Tapi untuk mengesahkan lagi status kehamilan kedua ni, nak elakkan false alarm. Kami tunggu lagi 3 hari, dan buat UPT kedua.



Kali ini, makin jelas tanda positf atas UPT tu. Selain tu, Luqman Hakim pun menunjukkan tanda tanda manja yang semakin ketara. Adakah dia dapat rasa dari awal yang Ummi dah mengandung. Hihi



Itulah testimoni Mazni hamil dengan GLA Shaklee. Alhamdulillah syukur. Allah swt jadikan Set kesuburan Shaklee sebab untuk hamil kali kedua.

Syukur hamil
Segala ujian dari Allah, Kita hanya berusaha untuk atasinya. Allah yang tentuakan hasilnya


Plan asalnya, kalau Mazni tak hamil juga lepas ambil GLA, En Hubby pulak kena makan Set Kesuburan lelaki. Tapi Alhamdulillah, nampaknua tak da apa apa masalah dari pihak suami.



Jika anda masih mencari jalan untuk hamil, Mazni cadangkan cuba laburkan untuk kesihatan. Makan makanan tambahan SHaklee. Sebab harga berpatutan, boleh tahan 3~4bulan sekali beli dan halal.



Manusia yang berusaha, tuhan punya kuasa. Amin


Jika anda mempunyai soalan, insyaallah sekiranya mampu Mazni akan bantu anda. Boleh hubungi Mazni di


Call / Whatsupp: 019-2653791 atau  0192663791 
ID Shaklee: 963860
FB: Mazni Azmi  bagi sebarang pertanyaan lanjut.
Like kami di Facebook Page: Ibu bijak keluarga sihat
mendapatkan KONSULTASI TERBAIK dan INFO PERCUMA

Apa pendapat anda tentang artikel ini? Suarakan pandangan anda dibawah. Terima kasih banyak banyak ya