Maznee Azmi . Pengedar Shaklee pilihan hati. Yakin . Mesra . Berpengalaman

Tips Mudah Hamil | 6 Cara Cepat Hamil dan TIngkatkan Kesuburan

Cara Cepat Hamil | 6 Tips Mudah Mengandung dengan Cepat


tips mudah hamil mengandung

Rezeki kita dah Tertulis. Allah swt yang tentukan.

Cuma kita yang perlu berusaha. Ada ke tips mudah hamil yang berkesan?

Sudah macam macam cara kami cuba. Pelbagai cara cepat hamil diamalkan.

Banyak wang ringgit & masa telah dikeluarkan.


Bertahun tahun kami turun naik hospital. Berusaha.

Mazni yakin anda sedang bermonolog di dalam hati.

Selagi masih ada masa dan usaha, insyaallah jalannya akan dibuka untuk pengalaman kehamilan terindah.

Mazni doakan, saat anda menimang cahaya mata akan diperkenankan Allah.

Sekiranya anda sedang hamil, tahniah. Allah swt kurniakan pahala berjihad dijalan Allah sepanjang hamil ni.


Jika anda rasa lesu dan tak bertenaga semasa hamil, boleh cuba Set Shaklee untuk Ibu Mengandung. Mazni pun sedang gunakan untuk anak kedua dalam kandungan.

Alhamdulillah lebih cergas dan aktif.

Cepat mengandung

Artikel ni Mazni tulis khas untuk anda semua. Jangan putus asa ek.

1. Panjatkan Doa Pada Allah swt

Rezeki kita telah ditakdirkan. Jika telah tertulis di Lauh Mahfuz yang kita akan mendapat zuriat insyaallah pasti akan terjadi.
Doa Cepat Hamil

Banyakkan berdoa pada Allah. Setelah banyak berusaha, serahkan keberhantungan pada Ilahi.

Doa Ibu Hamil

Bangunlah berdoa, ditengah malam, waktu hujan disaat doa makbul.

Agar diberikan jalan untuk mendapat cahaya mata.

Berdoalah agar mendapat anak yang sihat dan sempurna.
Agar isteri cepat hamil.

2. Pemeriksaan Kesihatan Pasangan

Setelah berdoa memohon dibukan jalan, berdoalah dipertemukan Doktor

TIps hamil pantas

Yang dapat membantu kita memperoleh anak. Yang amanah menjalankan tugasnya.

Seringkali pasangan yang terdesak diambil kesempatan oleh
Mana mana pihak berniat buruk.
Doktor pakar


Dijanjikan produk berkesan yang mendatangkan kesan luar biasa.

Cara cepat hamil dan sebagainya dengan harga bayaran yang mahal.

Namun hasilnya tidak seperti yang dijanjikan.

Buat pemeriksaan tentang kesihatan organ peranakan kita untuk kedua dua suami dan isteri.

Bagi suami, anda boleh cuba amalkan Set Shaklee Untuk Lelaki bagi meningkatkan kesuburan


Kehamilan memerlukan kedua dua pasangan sihat.

Barulah kualiti sel pembiakan mempunyai peluang lebih tinggi untuk bersenyawa dan hamil.

Jika ada masalah kesihatan yang dikenalpasti, bolehlah mendapatkan rawatan untuk mengubatinya.

Cepat Mengandung ya

Setiap penyakit ada ubatnya kecuali mati.

Setelah hasil pemeriksaan menunjukkan perkembangan positif, Tips seterusnya mungkin bermanfaat utnuk anda cuba.

3. Amalkan cara hidup sihat

Badan sihat otak cerdas.

Sihat untuk mengandung

Kalau tak sihat nak buat apa pun susahkan.

Setkan keutamaan. Kena makan menu sihat.

Jangan makan makanan segera.
Bersenam setiap minggu.

Jaga berat badan dan sebagainya.

Jaga Body Mass Index anda dalam lingkungan sihat, jangan terbabas.

Jika anda mengalami masalah menurunkan berat badan dengan sihat, Insyaallah Set Shaklee Untuk Kurus dapat membantu.


Pernah tak anda ada pengalaman diet, berat badan dah turun 4~5 kilogram. Diet selama berbulan bulan. Kemudian anda decide untuk kembali makan.

Menghairankan bukan? Berat anda naik semula dengan cepat. Jauh lebih cepat dari turun. Kenapa ini berlaku?

Cara tingkatkan kesuburan

TIDAAAAAAAAAAKKKKKKKKKKKKKK!!!!

Ini kerana amalan diet yang salah. Berat yang kurang adalah jisim otot. Bukan lemak.

Diet yang berjaya mengurangkan dan membakar lemak dar badan. Kena cari ilmu diet tau.

Sekiranya anda terlalu kurus dan ingin tambah berat badan ideal, boleh cuba Set Shaklee untuk Gemuk kepada berat sesuai.


Tips tingkat kesuburan

NOOOOOOO!!! NEHIIIIII!!!!!! AKU TAK PERCAYAAA!!!

4. Berhenti merokok

Sekiranya anda merokok, mohon kurangkan kuantiti
Kalau boleh berhenti terus.

Zaman sekarang ni lelaki perempuan merokok.

Bahan kimia dalam asap rokok member kesan negatif. Anda mesti
Tak percaya bahan apa yang ada dalam setiap batang rokok.

Apa kesannya pada paru paru dan organ peranakan anda.

Dan kajian menunjukkan sekiranya anda (ibu) merokok, bayi dalam kandungan boleh menjadi cacat ataupun berkemungkinan lahir tak cukup bulan.

merokok dan kesuburan

Belum ambil kira peluang anda hamil lebih rendah.

Jauhi pengambilan minuman keras dan beralkohol. Dan Kesan negatif minuman keras pada kesuburan.


Ini salah satu cara untuk hamil yang berkesan. Amalkan cara hidup sihat

Merendahkan kesuburan anda sebanyak 50%.

Hamil dan rokok

Alkohol juga akan menyebabkan anak dalam kandungan berisiko lahir dalam keadaan tak sempurna kerana ia boleh melepasi plasenta tanpa ditapis.

Anda juga kena rajin bersenam, kawal berat badan ditahap sihat.

Lemak berlebihan dalam badan mengurangkan peluang hamil

Bagi lelaki pula, lemak yang banyak mengurangkan kuantiti sperma dihasilkan

Cara untuk hamil yang lebih baik adalah dengan suami isteri sama sama menjaga kesihatan.

Gemuk dan Hamil

Kita mesti makan semua kelas makanan dengan kuantiti yang betul.

Kurangkan makan berlemak dan mempunyai bahan pengawet.

6. Ketahui Masa Subur Anda

Bahagian ni khas untuk kaum hawa macam kita ni.

Mazni yakin majority yang baca pos ni pun orang perempuan.

Apa yang kita mesti buat, tanda atas kalender tarikh  Miss P datang
Setiap bulan. Perhatikan konsisten atau tidak.

Masa subur dan hamil

Kadang kadang ada perbezan 1~2 hari. Itu normal.

Perlu baca sikit tentang tanda waktu subur wanita untuk bersetubuh dan tanda tanda telah datang

Antaranya suhu badan wanita jatuh sedikit semasa ovum dikeluarkan

Hehe.. kena standby thermometer nih

6. Ambil Tahu dan Elakkan Perkara yang Mengurangkan Kesuburan

Kesuburan lelaki dan wanita dipengaruhi banyak perkara.
Anda perlu sedar punca kesuburan kita menurun.

Contohnya bagi wanita berusia 30 tahun, kesuburan akan mula menurun.

usia dan kesuburan

Selain itu, tekanan yang dialami akan juga member pengaruh pada
Kesuburan. Cuba kawal stress dengan aktiviti sihat.

Ada wanita merokok untuk hilangkan stress dan kurangkan berat badan

Tapi pada masa yang sama menjejaskan kesuburan dan kesihatan diri.

7. Mengambil Vitamin Dan Makanan Tambahan

Badan kita akan berperasi dengan baik sekiranya cukup zat.
Ini dari sumber makanan dan minuman. Ada dari kita yang sibuk bekerja.
tekanan dan kesuburan

Soal makanan berkhasiat memang terabai.

Jadi, pengambilan vitamin amat membantu mengekalkan kualiti hidup yang lebih baik.
Makanan tambahan dan kesuburan hamil
Ini bukan maksud mazni tentang makanan tambahan ek

Mazni amalkan pengambilan Set Keluarga Sihat Shaklee.

Memang dirumus khas dari sumber halal dan semulajadi.
Tanpa bahan kimia. Selamat untuk tubuh badan kita.


Cuma pengambilannya masih perlu mendapat nasihat Doktor.
Semua perkara dapat dengan ilmu.


Siapa2 nak kulit sihat boleh cuba Set Kecantikan Kulit Shaklee ek. Supaya awe muda dan tenaga. 

Nak dunia dengan ilmu, nak akhirat pun dengan ilmu

Baik, Terima kasih banyak banyak kerana membaca artikel Mazni sehingga habis. 

Mazni dan suami pernah alami situasi sukar dapat anak. Lebih 3 tahun menunggu. Akhirnya dengan tips tips mudah mengandung yang diberikan.

Beserta ikhtiar lain seperti menggunakan set kesuburan lengkap shaklee. Akhirnya kami menimang juga cahaya mata.

Boleh klik gambar dibawah untuk maklumat mengenai set yang kami maksudkan itu.

Mungkin inilah saat yang bakal merubah kehidupan rumah tangga anda. 

Insyaallah

Kenapa Lambat Dapat Anak?
Produk Kesuburan Ini Telah Membantu Ramai Suami Isteri
waktu subur wanita dengan produk kesuburan

waktu subur wanita dengan produk kesuburan

tips isteri cepat hamil