B Complex Shaklee | Ibu Segala Vitamin | Nak Tahu Kenapa?

i

B Complex Shaklee | Ibu Segala Vitamin Untuk Kesihatan

B complex shaklee
Assalamu’alaikum Wrmbth, B complex Shaklee, ibu semua vitamin.

Apa pendapat anda tentang tajuk blog ni. 

Insyaallah post kali ini akan Mazni kongsi kebaikan vitamin b keluaran Shaklee ni.

Bukan menafikan produk lain, tapi ini berdasarkan pengalaman sebenar

Kami sekeluarga menjadi lebih sihat dengan produk ini. Alhamdulillah

Kenapa Perlu Makan Vitamin B Complex Shaklee?

B complex Shaklee
Lengkap dengan sumber vitamin B yang dperlukan badan.

Kita tak perlu makan pelbagai jenis sayur sayuran, ulam dan buah buahan

Bagi mencukupkan keperluan harian vitamin b.

Bolehkah anda mendapat semua ini dari satu hidangan?

1. B1 (thiamin)
2. B2 (riboflovin)
3. B3 (niacin)
4. B5
5. B6 (pyridoxine)
6. B12 (cobalamine)
7. Acid folic
8. Asid panthothenic
9. Biotin

Katakanlah, anda makan lunch, nasi berlaukkan ayam dan sayur campur. Ada tak semua komponen vitamin ni? Takdekan.
B complex shaklee Shaklee b complex Vitamin b Shaklee Vitamin b kompleks Vitamin untuk ibu hamil

Boleh ke dapat semua vitamin b? Berminyak berlemak bersantan. 


Kalau tak cukup zat, macam mana badan nak sihat kan.

Lebih lebih lagi untuk orang yang tak suka makan sayur.
sayur

Sipa dapat makan satu pinggan penuh sayur. Hihi. 


Cara mudah dan selamat, ambil B Complex Shaklee. Bebas bahan kimia. Semua semulajadi.

Insyaallah selamat. Asalkan makan dengan aturan yang betul

Apa jadi Kalau Badan Kita Tak Cukup Vitamin B Kompleks?

Apsal banyak sangat jenis vitamin b ni? Anda mesti tertanya tanya kan

Ini sebab setiap jenis vitamin b mempunyai fungsi tertentu.

Antara kesan kekurangannya pada kesihatan ialah
tidur
1. Depresi, Murung


2. Susah tidur

3. Kurang bernafsu menjamah makan

4. Sembelit (bahasa UK Constipation)

5. Kurang Fokus Melakukan Sesuatu

6. Perasaan sensitif. Cepat terasa

Dan banyak lagi kesan tak elok. Orang UK ada berkata

“You are what you eat”

Jadi tugas kita selepas baca dan tahu ni

Pilih makanan berkualiti. Kuantiti makanan tak member faedah

Jika kita banyak makan makanan ringan kan?

Apa Faedah Yang Kita Dapat Jika Makan Shaklee B Complex ?
Pening sangat


Bergantung pada usia pengguna, kesannya pun berbeza.

Peranan B complex pada kanak2
Kanak kanak kurang vitamin b

Takleh concentrate. Ngantuk


1. Membantu pertumbuhan dan perkembangan tubuh.
2. Menyumbang  meningkatkan keupayaan berfikir. Mudah belajar sesuatu
3. Berperanan memberikan tenaga tambahan .

Pada orang dewasa pula (terutama pelajar dan pekerja)
Fatigue lesu

Saya Perlukan Vitamin B Complex. Penaaaat sangat


1. Badan berasa lebih cergas bertenaga.
2. Mengawal kadar tekanan pada paras sihat.
3.  Rambut lambat beruban.
4. Peningkatan fokus dan konsentrasi.
 
Peranan B Complex pada wanita hamil

Ibu hamil penat kurang vitamin

Penaaatt tak larat


1. Mencegah Anemia (kekurangan sel darah merah)
2. Membuatkan badan lebih cergas
3. Mengandungi asid folic untuk perkembangan kandungan

Jangan lupa dapatkan nasihat Doktor dulu ek

B Complex Shaklee Berbau Pelik?

Mazni pasti ramai yang perasan benda ni, bau vitamin b agak kuat
Kenapa? Sedangkan bau ni boleh je pengeluar hilangkan.

Apa fungsi vitamin b ni?

Letak bau wangi atau bau coklat. Tapi mereka pilih untuk tak letak
Why? Sebab vitamin b Shaklee ni 100% natural. Takde perasa tambahan

Memang dari sumber semulajadi, tumbuh tumbuhan bukan GMO (Genetically modified Organic)

Bau unik yang ada ni dari Thiamin, salah satu komponen vitamin b kompleks.
bahan semulajadi natural

Bau ini juga akan membuatkan air kencing anda berbau lain dari biasa.

Kenapa? Sebab badan kita tak simpan vitamin b dan c.
Maksudnya setiap hari kita kena ambil.

Mana mana baki vitamin b dan c yang tak diserap, semua akan disingkirkan daripada badan

Peti sejukJangan bimbang, ada cara nak kurangkan bau ni. Hampir hilang pun

Letak vitamin ni dalam peti ais. Bahagian chiller ek, bukan freezer.

Masa nak makan baru keluarkan.

Percayalah, memang kurang sangat bau tu.

Dan dengan menyimpan dalam peti sejuk, khasiat vitamin dapat dipelihara.

Suhu rendah menjamin vitamin tidak rosak.

Ada Kesan Sampingan Bagi Pengguna Baru Tak, Makan Vitamin B complex ni?

Jawapannya bergantung pada individu. Antara gejala yang ada
1. Badan terasa panas
2. Lesu badan
3. Tekak terasa haus

Ini semua normal, kemungkinan tak keluar pun tanda tanda ni.
Apa yang anda boleh buat ialah minum banyak air.

3 liter air sehari bersamaan 2 botol besar air mineral 1.5liter.

Selamat menjaga kesihatan ya. 

botol vitamin


Jika anda mempunyai soalan, insyaallah sekiranya mampu Mazni akan bantu anda. Boleh hubungi Mazni di


Call / Whatsupp: 019-2653791 atau  0192663791 
ID Shaklee: 963860
Email: maznizazmi@gmail.com
FB: Mazni Azmi  bagi sebarang pertanyaan lanjut.
Like kami di Facebook Page: Ibu bijak keluarga sihat
mendapatkan KHIDMAT NASIHAT TERBAIK dan INFO PERCUMA

Apa pendapat anda tentang Vitamin B Complex Shaklee ini? Terima kasih kerana mengunjungo blog ini. Datang lagi ya