Cara Buat Masker ESP Shaklee | 10 Sebab Kulit Gebu Dan Sihat Luar Dan Dalam

Cara Buat Masker ESP Shaklee | Kulit Gebu Dan Sihat Luar Dan Dalam

Assalammualaikum Wrmbth, ESP Shaklee ni banyak kegunaannya. Nak diet, menyusukan anak dan nak cantik pun boleh.


cara buat masker esp shaklee untuk kulit glowing cantik
cara buat masker esp shaklee
Kini muslimah bertudung tampil jelita kulit dan akhlak mulia. Sopan dengan tudung labuh moden dihiasi perwatakan bermaruah


Bukan setakat kecantikan kulit dari dalam, tapi untuk luaran pun boleh. 


kecantikan luar dan dalam
Wanita muslimah tetap kelihatan jelita dengan pemakaian tudung labuh dengan fesyen terkini yang patuh syariah.

Mazni nak kongsi dengan kawan kawan cara buat masker ESP Shaklee, Takyah beli produk kecantikan mahal2 kat luar.
Masker ESP cantikkan kulit

Yang bestnya, semua bahan semulajadi. 100% gitu. Masker kat luar tu harapkan brand je besar tapi banyak bahan kimia.

ESP Shaklee adalah salah satu produk dalam set kecantikan asas shaklee.

Kali Ini Mazni Nak Kongsikan 
1. 10 Kebaikan ESP Pada Kulit Muka. Cantik Luar Dalam 
2. Cara Membuat Masker ESP menggunakan bahan semulajadi

10 Kelebihan ESP untuk Kesihatan Kulit
Kebaikan ESP Shaklee ni banyak tau. Kawan kawan tak perlu tahu semua pun, Mazni dah senarai pendekkan kelebihan pada kulit je. 

Mudah untuk anda nak baca dan faham. Kalau tak panjangggg sangat senarainya
  1. Memberi tenaga berpanjangan yang kesannya dirasai untuk beberapa jam 
  2. Anda akan rasa kenyang lebih lama.Best sangat untuk diet.
  3. 20 asid amino dalam ESP akan menjadikan kulit kelihatan lebih berseri dan anjal. Anda akan nampak awet muda berbanding usia sebenar. 
  4. Menggalakkan pertumbuhan semula kulit dan otot serta mengurangkan kedutan, 
  5. Warna kulit kelihatan lebih sekata. Tak de banyak ton pada kawasan muka berbeza
  6. Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, kulit kelihatan halus-mulus, gebu
  7. Rendah lemak, tanpa kolestrol
  8. Insyaallah baik untuk hormon – kacang soya kaya dgn isoflavones. Hormon yang tak stabil menyebabkan banyak jerawat di muka. 
  9. Membantu pembentukan sel-sel baru dan mempercepatkan pemulihan luka selepas pembedahan.
  10. Kecantikan kulit wajah dan rambut
set kecantikan shaklee
Cantik luaran.. Cantik dalaman. Bahagia dunia akhirat. Mari bersama kita cantikkan akhlak dan rupa paras kita dengan redha ilahi. Pilihlah fesyen tudung terkini yang patuh syariah

Cara Buat Masker ESP Yang Sangat Senang
Anda perlukan:
  1. Energizing Soy Protein ESP
  2. Yogurt Ast (Tak mau yang ada buah ya..)

Bahan-bahan:
  1. ESP
  2. Yogurt Plain

Peralatan
  1. Sudu Besar
  2. Mangkuk
Cara-cara buat Masker ESP:
1. Ambil 2 sudu besar yogurt asli dan letakkan dalam mangkuk
2. Masukkan sesudu besar ESP kedalam mangkuk dan gaulkan bersama yogurt hingga sebati.
3. Sapukan campuran ke kulit muka sehingga rata
4. Biarkan kering selama setengah jam
5. Bilas muka dengan air bersih
6. Ulang setiap hari untuk hasil yang lebih cepat.


set kecantikan muka shaklee



Optional. 
Jika anda ada Vitamin E with grape seed extract Shaklee. Gaulkan bersama campuran ESP dan yogurt. Hasilnya lebih baik insyaallah. 

Insyaallah kesan seawal 4 hari tu. Kulit nampak lebih segar dan berseri. Jerawat pun cepat kecut dan hilang.

Memang best sangat. Makan ESP pula galakkan pembinaan sel baru dari dalam. Kecantikan luaran pula kita buat masker. Gojes tu.

Nak lagi best, banyakkan zikir untuk kecantikan rohani. Selamat mencuba kawan kawan. Boleh share ngan Mazni kesannya.

Banyak lagi produk dalam set kecantikan muka shaklee. Nak tahu lagi boleh tanya Mazni.

Psst... Mazni dah buat hari tu dengan En Hubby, memang syok. Kawan pejabat pun ada tanya kepa kulit Mazni dah tak macam dulu. Insyaallah lepas bersalin anak kedua nak makan dengan collagen powder Shaklee.

Selain menggunakan ESP Shaklee untuk membuat masker, sahabat semua juga boleh menggunakan set penjagaan kulit muka shaklee.

Set Nutriwhite Shaklee membantu membersihkan kulit wajah dan melindunginya dari persekitaran. 

Cuaca sekarang kan kurang menentu. 

Kulit muka jadi kering dan menggelupas. Tambahan lagi udara dari penghawa dingin yang kering akan mengurangkan kelembapan kulit.

Buat permulaan Mazni cadangkan untuk menggunakan set nutriwhite shaklee yang asas.

Belum cuba belum tahu. 

Pengalaman Mazni menggunakan sendiri produk nutriwhite, hasilnya memuaskan hati.

Tahan lama. Dekat setahun pakai.

Jika anda mempunyai soalan, insyaallah sekiranya mampu Mazni akan bantu anda. Boleh hubungi Mazni di


Call / Whatsupp: 019-2653791 atau  0192663791 
ID Shaklee: 963860
Email: maznizazmi@gmail.com
FB: Mazni Azmi  bagi sebarang pertanyaan lanjut.
Like kami di Facebook Page: Ibu bijak keluarga sihat
mendapatkan KHIDMAT NASIHAT TERBAIK dan INFO PERCUMA

Apa pendapat anda tentang artikel Cara Buat Masker Shaklee ini? Suarakan pandangan anda dibawah. Terima kasih banyak banyak ya