Cara Makan Set Kesihatan Optimum Shaklee

Cara Makan Set Kesihatan Optimum Shaklee

Assalamu'alaikum Wrmbth, Hari ni Mazni nak berkongsi dengan kawan kawan pengalaman sebenar keluarga kami menggunakan Shaklee Family Wellness Set.
family wellness set shaklee

Asalkan kawan kawan tahu cara makan set kesihatan optimum Shaklee yang betul, kesan nya insyaallah memuaskan. Sebab kalau tak betul cara makannya, kemungkinan tak semua zat dserap dengan baik. Kan rugi dan membazir

Artikel Ini Akan Membantu Anda 
1. Apa Perbezaan Makan Dengan Betul Dan Makan Semberono Je? 
2. Mengetahui Cara Makan Set Kesihatan Yang Betul  
3. Beza Antara Set Kesihatan Optimum Dan Set Kesihtan Keluarga 
4. Apa Fungsi Set Kesihatan Shaklee? 

Apa Beza Makan Dengan Betul Dan Secara Cincai?
Zaman sekarang ni, badan kita susah dapat semua khasiat diperlukan badan untuk kekal sihat. Ini kerana makanan yang kita makan seharian banyak bahan pengawet dan pewarna. Makan sehari dua memang tak nampak apa apa. Tapi kalau dah bertahun, mulalah badan terasa sakit.

Kami duduk di Klang dan perlu travel ke KL untuk kerja setiap hari. Perlu bangun awal, sejak menggunakan Shaklee badan rasa lebih bertenaga untuk bangun pagi. 

Masa mula mula tu banyak juga kami buat silap, sebab tak tahukan. Jadi ada masa badan tu rasa bertenaga, ada masa rasa lembik je. 

Contoh kesilapan yang kami lakukan, bangun pagi minum susu. Kemudian makan pula vitalea. Memang salah sangat tu. Kalsium dan zat besi (dalam vitalea) tak serasi bersama. Zat besi takkan diserap. Kan dah rugi.

Kemudian kami cari cara makan yang betul dengan bertanya pada kawan kawan, Alhamdulillah sekarang ni hari hari rasa best. 

Anda boleh cuba sendiri dan rasai perbezaannya. 

Cara Makan Set Kesihatan Optimum Shaklee
Kawan kawan boleh lihat gambar dibawah untuk berkenalan dengan set ni. Memang kawan baik keluarga kami Alhamdulillah
set kesihatan optimum shaklee
Set Kesihatan Optimum. Ada Vitalea with iron, vita c dan b complex
  1. Makan vitamin B dan C diawal pagi untuk hari yang lebih ceria bertenaga selepas sarapan. Vitamin B 1 biji dan Vitamin C 1 biji.
  2. Vitamin B akan membantu tenaga dibebaskan dari sarapan. Sebab tu badan rasa best. Kawan kawan nak hari yang tenang dan ceria? Vitamin B ada khasiat untuk kawal stress, lebih mudah kawal perasaan. Sebab tu elok makan waktu pagi.
  3. Mazni percaya, kawan kawan mesti perasan. Kalau waktu pagi lagi kita dah marah marah, habis satu hari tu kita stress. Muka ketat je. Kan3. Senyum sikit masa stuck dalam jam tu. Hihi. Baca manfaat vitamin B disini ya.
  4. Vitamin C penting untuk daya tahan penyakit dan kesihatan kulit. Boleh baca artikel penuh tentang khasiat Vitamin C disini.
Beza Antara Set Kesihatan Optimum Dan Set Keluarga Sihat
Ada kawan keliru, nak beli set keluarga tapi tersebut set optimum. Nasib baik detect awal awal. Kalau dah hantar baru perasan kan dah kempunan kawan tu. Hihi
set kesihatan keluarga shaklee
Perasan Tak Perbezaannya?
Bezanya tak banyak kawan kawan. Set keluarga ni lebih satu barang je. Tambah Energizing Soy Protein ESP. Ada 20 jenis protein ada dalam ESP untuk bina sel baru.

Kalau kawan kawan nak tahu khasiat ESP boleh baca 6 artikel dibawah ni yang Mazni dah tulis sebelum ni
Apa Fungsi Set Kesihatan Shaklee? 
Seperti namanya, Set ini membrikan zat berkhasiat diperlukan keluarga anda untuk hidup sihat dan aktif.

Manfaat Set Ini

  1. Membantu kuatkan sistem pertahanan badan melawan penyakit dengan mencukupkan keperluan badan
  2. Tubuh rasa lebih ringan dan cergas
  3. Organ tubuh seperti kulit, rambut, kuku, tulang dan otot yang lebih sihat akan dihasilkan
Mazni doakan keluarga anda semua bertambah sihat dan gembira dengan mengamalkan cara yang betul ya.
Apa yang Mazni kongsikan adalah sedikit berbanding dengan khidmat nasihat terbaik diberikan kepada pelanggan.
Setiap pelanggan akan diberikan panduan menggunakan produk Shaklee ekslusif untuk mereka sahaja.
Jika kawan kawan ada kemusykilan, boleh contact Mazni


Call / SMS: 019-2653791 atau  0192663791 
ID Shaklee: 963860
Email: maznizazmi@gmail.com
FB: Mazni Azmi  bagi sebarang pertanyaan lanjut.
Like kami di Facebook Page: Ibu bijak keluarga sihat
mendapatkan HARGA dan INFO PERCUMA

Apa pendapat anda tentang set ini? Jom kongsi di ruangan komen dibawah ya. Insyaallah kami akan menjawabnya