Maznee Azmi . Pengedar Shaklee pilihan hati. Yakin . Mesra . Berpengalaman

Cara Minum ESP Shaklee Untuk Kurus Puasa | 5 Tips Terbaik Dan Berkesan

Cara Minum ESP Shaklee  Untuk Puasa | Kurus Dengan Berkesan

Assalamu'alaikum Wrmbth, Mazni banyak dapat soalan macam mana nak makan cara minum ESP Shaklee dengan berkesan. 
.
CARA MINUM ESP SHAKLEE UNTUK KURUS LENGKAP
Panduan paling lengkap dan padat. Cepat klik sebelum terlambat
Set ibu mengandung shaklee 2017
harga Set berpantang shaklee
Kombinasi terbaik untuk set kurus shakleeInsyaallah kali ini Mazni akan kongsikan Tips terbaik untuk anda ek.



Artikel Ini Memberikan Anda Manfaat Dengan Berkongsi

1. Cara Minum ESP Shaklee Untuk Kegunaan Harian. TERBAIK
2. Cara Minum ESP di bulan puasa. Bertenaga Hingga Berbuka
3. Cara Minum ESP untuk kurus. Langsing Tanpa Mengikat Perut
4. 4 Tips Terbaik Untuk Hasil Maksimum 
5. Resepi MUDAH & SEDAP Untuk Minum ESP. Meleleh Air Liur

ESP dapat membantu kulit lebih sihat cantik jika digunakan secara berterusan. Kecantikan yang dilitupi dengan fesyen tudung labuh dan pakaian terkini sememangnya terbaik.

Kelebihan ESP Shaklee


Alhamdulillah, ramai sangat yang jatuh cinta dengan ESP. Selalunya Mazni perasan orang yang cuba ESP sebab nak atasi morning sickness masa hamil, masa bersalin dan menyususkan anak.




Bagi anda yang belum tahu Energizing Soy Protein ESP ni, Boleh KLIK Apa Itu ESP Shaklee? Review dan Testimoni.  untuk maklumat lanjut.




Dengan satu canister yang beratnya berapa gram? 850g 




Sudah cukup banyak kegunaan Energizing soy protein ni untuk kesihatan. Untuk Apa ?




1. Untuk Ibu Hamil




Sesuai untuk awal kehamilan dan akhir kehamilan. 




Di awal kehamilan, ia membantu membekalkan 20 jenis protein untuk ibu dan bayi.




Ibu akan kurang morning sickness, rasa badan lebih cergas dan mampu bekerja sepertia biasa.




Pengalaman Mazni mengandung anak kedua memang lebih mudah dengan ESP.




Usia kita makin meningkat. Kudrat makin terhad.




Tanggungjawab pun bertambah kan puan puan. Anak pertama masih perlukan perhatian.




Trimester pertama kedua dan ketiga berterusan menggunakannya.




Mazni teruskan pengambilannya sehingga sekarang.




Bagi banyakkan susu ibu. 




Susu pun pekat dan meriah saja. Alhamdulillah anak kenyang lebih lama. 




2. Untuk Kesuburan




Bagus untuk lelaki dan wanita mendapat anak.




Suami isteri yang merancang untuk menimang cahaya mata, memang elok sangat makan.




Membantu kestabilan hormon dalam badan lelaki dan wanita.




Lagipun, suami dan isteri bekerja. Lebih mencabar jika tinggal berjauhan berlainan negeri.




Ramai sangat pasangan macam ni kan.




Bila bertemu pun masanya sekejap sangat. Kalau tak pandai hargai peluang, badan pun keletihan.




Ditambah dengan tekanan kerja, elok lah makan. Insyaallah boleh alami sendiri perbezaannya.




Memang ketara




3. Untuk Kecantikan Kulit




Mencerahkan kulit , menghilangkan parut jerawat dan boleh buat masker




4. Untuk Kurus




Membantu kenyang lebih lama dan gastrik



5. Untuk Besarkan Payudara




Cara membesarkan payudara secara semulajadi dan selamat. Tanpa pembedahan dan berkesan




6. Dalam pantang




Mengembalikan kecergasan ibu bersalin dan membekalkan protein untuk luka sembuh.




Tambahkan susu badan dan kuatkan rahim ibu




8. Warga emas




Sesuai untuk diabetis yang kerap dihidapi warga tua




9. Resdung




Ok cukup sudah.




Boleh tahan berapa lama sebotol canister ? Maksimum setakat ni 3bulan


SET KURUS SHAKLEE PREMIUM terbaik
Psst.. Betul ke set kurus yang anda beli tu?? Entah entah salah beli. Klik gambar untuk pastikan



Ada juga yang makan untuk kulit cantik dan kurus. Lepas rasai sendiri keberkesanannya.



Ibu bekerja jatuh hati sebab walapun sibuk macam mana pun, badan masih bertenaga. Zat untuk badan cukup dan kenyang lebih lama. Alhamdulillah.




Ok, mari kita pergi ke bahagian pertama.




ESP sangat bagus untuk set kurus shaklee yang berkesan


Sihat terbaik berkesan cara kurus dan puasa

Cara Minum Untuk Kegunaan Harian.

  1. ESP boleh dimakan sekali atau 2 kali sehari
  2. Kuantiti setiap kali makan sebanyak 1 SUDU BESAR + Minuman Kesukaan kita.
  3. Mazni suka makan waktu pagi sebelum pergi kerja. perut rasa lebih kenyang. Jadi makan sikit sarapan pun tak banyak. Mazni pun makan sekali sehari saja.
  4. Sekiranya anda nak makan lebih dari sekali dalam sehari, pastikan kuantiti ESP tak melebihi 3 sudu sehari ya. Sebabnya akan diterangkan dibawah
  5. Anda campurkan dengan air sejuk ataupun air suam ye. Jangan gunakan air panas. Protein dalam ESP boleh rosak.
Senangkan kan. Sudu besar tu sudu bisa kita guna untuk makan. Hehe, takde sudu khas pun ek.



Seterusnya tips untuk orang berpuasa. Macam mana nak kekal bertenaga dan aktif dengan ESP. 




Kita kan wanita moden, multitasking. Isteri, pekerja dan ibu. 3 in one tu. Yang ada bisnes sendiri lagilah kan. Hehe.


Kurus Puasa Shaklee






Cara Minum Di Bulan Puasa
  1. Nak puasa ramadhan? Puasa sunat isnin khamis? Puasa ganti? Haa.. amalkan cara makan ni. Yelah, masa puasa kan lain sikit caranya. 
  2. Cara terbaik untuk minum masa puasa ialah kita ambil semasa sahur.
  3. Campurkan 1 sudu besar ESP bersama minuman kegemaran semasa sahur. Jika anda nak minum lebih sekali, ambil semasa berbuka.
  4. Step dia sama macam waktu biasa. Yang berbeza cuma masanya saja. 
  5. Bagi hasil terbaik, ikut sunnah nabi. Lambatkan waktu sahur, sejam sebelum subuh kita bangun dan makan ek. Kemudian segerakan berbuka.
  6. Kisarkan ESP dengan kurma semasa berbuka. Anda dapat pahala ikut sunnah
Ingat sabda Nabi Muhammad SAW
Daripada Sahl bin Sa'ad bahawa Rasulullah S.A.W bersabda:
Manusia sentiasa dalam kebaikan selagi mereka menyegerakan berbuka puasa.” - Hadith Riwayat Bukhari dan Muslim.
"Selama UmmatKu melambatkan sahur (hingga dekat waktu Imsak) dan menyegerakan bebruka puasa pada waktunya,senantiasa berada dalam kebajikan."
(H.R Ahmad yg bersumberkan dari Abu Dzar)
“Bahawa Rasulullah S.A.W berbuka puasa dengan beberapa biji rutab sebelum bersolat. Sekiranya tiada rutab, maka dengan beberapa biji tamar, dan sekiranya tiada tamar, maka Baginda minum beberapa teguk air.” - Hadith Riwayat Imam Ahamd dan Tirmizi, katanya hadith ini hasan)
Tiada cara yang lebih baik selain dari yang ditunjukkan Rasulullah SAW. Nak lagi best,blend dengan kurma. Berbuka dengan kurma dapat pahala.
Diet sihat untuk kurus dan puasa

Bagaimana Cara Minum Untuk Kurus?

  1. Ambil ESP di antara waktu makan utama (Breakfast, lunch atau dinner)  supaya perut rasa kenyang.
  2. Pastikan sukatan ESP tidak lebih daripada 3 sudu besar sehari ek. 
  3. Insyaallah kita akan rasa kenyang lebih lama dan nafsu makan pun tak sekuat biasa. Memang sesuai untuk kurus.
Mudah sajakan. Alhamdulillah. Ok, Mazni ada sebut tadi kenapa kita tak boleh makan lebih dari 3 sudu besar sehari.  Sebabnya ada dibawah

4 Tips Terbaik Amalkan Energizing Soy Protein

  1. Elakkan bancuh ESP dengan air panas, air berkafein seperti kopi, nescafe dan teh.
  2. Jangan minum bersama air berkarbonat sebab boleh musnahkan zat
  3. Jangan ambil lebih dari 3 sudu sehari kerana membebankan ginjal. Protein yang banyak membuatkan buah pinggang kita bekerja lebih kuat. Makan ikut sukatan ek. Sebab tu Mazni makan satu sudu je sehari.
  4. Bancuh ESP gunakan shaker atau tumbler. Mudah sikit nak sebatikan daripada gunakan sudu. Berketul ketul dan susah nak larut kalo pakai sudu. 
Sebelum ini Mazni dah tulis artikel tenang cara terbaik mengambil Shaklee untuk keadaan berikut. KLIK LINK dibawah untuk baca ya
  1. Khasiat ESP untuk Ibu Menyusu
  2. Khasiat ESP untuk Ibu Mengandung
  3. Khasiat ESP untuk Kesuburan
  4. Khasiat Energizing Soy Protein Untuk Gastrik
Sihat dengan esp butik tudung raya 2014
Kecantikan wanita lebih terpelihara dengan pakaian menutup aurat. Raih redha Allah swt dan kekal anggun menawan dimata suami dengan koleksi tudung  muslimah



Akhir sekali, saat yang yang ditunggu tunggu. Resepi enak dan lazat lagi mudah. Hehe




Resepi Mudah dan Sedap Minum ESP

Selain daripada air panas, berkarbonat dan berkafein, kita boleh masukkan dan nikmati minuman sihat dengan banyak cara. Antaranya



1. ESP dan Air Suam. Rasa macam air soya. Simple dan cepat.




2. ESP dan Susu Segar. Kegemaran Mazni. Rasa lemak berkrim. Kalau ada Meal Shake Shaklee lagi best. Rasa dan bau vanila tu fuh.. Ketagih




3. ESP dan Milo




4. ESP dan jus oren. Boleh minum dengan Peel fresh dan jenama lain




5. ESP dan Fresh Milk dan kurma. Nak lagi best minum susu kambing campur kurma. Petua kesuburan dan cepat dapat anak dari ustazah. Betul. Memang best.




6. ESP dan Ribena




7. ESP dan Ice blended.




Banyak lagi sebenarnya, cuba dan jaya. Jom share dengan Mazni. Jomen dibawah ek.



Harga Runcit ESP Shaklee adalah RM150. Banyak makan cepat habis. Mazni punya tahan 2~3 bulan. 




TUNGGU DULU. Anda mesti nak kelebihan dan manfaat penuh Produk Shaklee kanYa.. ada caranya




Jika anda mahukan kelebihan tersebut, ada 2 pilihan

    Set bersalin
  1. Mendaftar sebagai ahli. Anda akan dapat diskaun bagi setiap produk. Boleh jadi sumber pendapatan juga. Mana la tau ada kawan nak kirim. Untuk maklumat lanjut KLIK Macam Mana Nak Jadi Ahli Shaklee. Atau pun hubungi saya
  2. PM Mazni sekarang, dan segala kelebihan dan manfaat mendaftar sebagai shli shaklee akan Mazni kongsi
Untuk mencuba produk ini,sila hubungi saya di:


Call / Whatsupp: 019-2653791 atau  0192663791 

ID Shaklee: 963860
FB: Mazni Azmi  bagi sebarang pertanyaan lanjut.
Like kami di Facebook Page: Ibu bijak keluarga sihat
mendapatkan KHIDMAT NASIHAT TERBAIK dan INFO PERCUMA
Jadi apa pendapat anda tentang produk Shaklee ni? Saya sangat berminat dengan perkongsian anda semua. Kongsikan di ruangan komen dibawah ya.