Gastrik Hilang Dengan Produk Shaklee | Macam Mana Cara Nya?

Gastrik Hilang Dengan Produk Shaklee | Macam Mana Cara Nya?

Assalamu'alaikum Wrmbth, gastrik memang banyak menyerang orang Malaysia. Lelaki, perempuan dewasa dan kanak kanak ada menghidapnya.  Kawan kawan ada gastrik? Hari ni Mazni nak kongsi tentang gastrik dan produk Shaklee mana yang sesuai untuknya



set shaklee untuk gastrik harga berkesan

esp shaklee set berpantang shaklee

esp shaklee untuk ibu hamil dan letih

esp shaklee untuk ibu penat bekerja


Set gastrik shaklee

Gastrik ni menyerang golongan yang selalu skip makan. Terutamanya breakfast. Bila dah kena memang susah nak sembuh. Paling rugi sebab susah nak puasa penuh. 

Bila ramadhan je, mesti dengar alasan gastrik. Kan3. Jadi kawan kawan, Boleh ke gastrik hilang dengan produk Shaklee? Kali ni kita akan kongsikan ya.

Artikel Ini Akan Membantu Kawan Kawan Untuk
1. Mengetahui Tanda  Penyakit Gastrik. Macam Mana Nak Tahu? 
2. Mengetahui Produk Shaklee Mana Yang Sesuai Untuk Membantu Melegakan Penyakit Ini
Apa Tanda Anda Menghidap Gastrik?
Menurut Tuan Haji Lokman dari pusat rawatan Al Hidayah ramai pesakit gastrik tidak menunjukkan tanda tanda mengalaminya diperingkat awal. 

Kerosakan pada dinding perut disebabkan asid perut menyebabkan gastrik. Kenapa? Bila kita skip makan, dinding perut akan mula terhakis. Antara tanda tanda awal yang memberikan petunjuk anda mempunyai gastrik

  1. Sakit perut
  2. Hilang selera makan
  3. Rasa loya 
  4. Muntah-muntah.

Kalau kawan kawan tak buat sebarang rawatan, penyakit gastrik akan semakin teruk dengan adanya ulser diperut. Cuba bayangkan, ulser dimulut pun sakit, apa lagi didalam perut? 

Tanda gastrik anda semakin kronik ialah

  1. Pendarahan di dinding perut
  2. Pesakit boleh mengalami masalah najis berdarah yang berwarna hitam 
  3. Muntah darah.

Kalau anda mempunyai tanda tanda diatas, dapatkan rawatan hospital atau pergi ke klinik segera. 

Produk Shaklee Mana Yang Sesuai Untuk Membantu Melegakan Gastrik
Sekali lagi Mazni nak ingatkan, produk Shaklee bukan ubat, dan produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. 

Apa yang dicadangkan ini akan memberikan zat zat yang diperlukan badan untuk beroperasi dengan lebih baik. Bila khasiat cukup, badan mula menyembuhkan dirinya sendiri.

Antara produk shaklee yang sesuai untuk pesakit gastrik ialah
1. Energizing Soy Protein (ESP)
Asid dalam perut yang menyebabkan ulser akan bertindakbalas dengan ESP yang dibuat dari soya. Sifat soya berlawan dengan asid kerana ia adalah alkali. Ini akan mengurangkan kesan asid tu.
Energizing Soy Protein ESP
Lagi terbaik, ESP akan bekalkan badan dengan 20 jenis asid amino untuk membina sel baru dan menggantikan tisu rosak didinding perut semasa penghadaman. Jadi sekarang badan kita ada bekalan bahan mentah untuk pemulihan luka dalam perut menyebabkan gastrik. 

Kita juga akan rasa lebih kenyang. Kalau kawan kawan nak tahu lebih lanjut tentang cara makan ESP untuk gastrik boleh KLIK DISINI.

2. Ostematrix
Ostematrix mengandungi Kalsium yang bersifat alkali. Sama macam makan ESP, kesan asid akan berkurangan. Tapi kalau tanya Mazni, prefer makan Energizing Soy Protein sebab memang rasa kenyang.
gastrik hilang dengan peoduk shaklee
3. Vitamin B Complex
Selalunya pesakit gastrik akan dibekalkan dengan ubat tahan sakit. Ubat ni kalau digunakan dalam jangka masa panjang ada kesan sampingan. Contoh ubat tahan sakit yang biasa kita dengar ialah PONSTAN.
Vitamin b complex shaklee
Menurut Dr Zubaidi, kesan mengambilnya berterusan untuk masa yang lama akan menyebabkan keradangan, luka dan kebocoran pada perut, usus kecil dan besar. Belum cerita kesan pada kulit dan buah pinggang. Ngeri.

Jadi cara lain nak kurangkan sakit boleh makan vitamin B complex. Ada manfaat untuk membantu melegakan ketengangan (stress). Bila kita stress, antibodi badan akan lemah.

Kalau boleh jangan bergantung harap sangat pada ubat ubatan. Produk Shaklee bukan ubatan ya, ia makanan tambahan.

4. Peppermint Ginger Plus
Produk Shaklee ini membantu melegakan rasa tak selesa disebabkan oleh masalah penghadaman. Antara bahan bahannya ialah halia dan pudina. 
Peppermint ginger plus untuk gastrik
Untuk kesan yang lebih menyegarkan, boleh hancurkan tablet kepada bentuk serbuk dan reneh dalam air panas untuk menjadi minuman berherba. Berangin dan nyaman je rasanya.

Mazni doakan anda semua berjaya menjadi lebih sihat dan mengurangkan kesan gastrik dengan cara hidup sihat. 

Jika kawan kawan mempunyai persoalan dan perlukan bantuan, boleh hubungi Mazni di

SMS / Whatsupp: 019-2653791 atau  0192663791 
ID Shaklee: 963860
Email: maznizazmi@gmail.com
FB: Mazni Azmi  bagi sebarang pertanyaan lanjut.
Like kami di Facebook Page: Ibu bijak keluarga sihat
mendapatkan HARGA dan INFO PERCUMA

Kongsikan pendapat anda diruangan komen dibawah. Insyaallah kami akan membantu