Set Kesuburan Shaklee Lelaki Wanita Untuk Haid Teratur & Cepat Hamil?

Set Kesuburan Shaklee Lengkap Lelaki Wanita Untuk Haid Teratur & Cepat Hamil?

Assalamu'alaikum Wrmbth, kawan kawan sedang berikhtiar untuk mendapatkan anak dan mengandung
.
Kami suami isteri sangat cadangkan anda untuk cuba set ini untuk kesuburan suami isteri dan kulit cantik. Alhamdulillah, dengan izin Allah swt kami mendapat feedback positif dan kini sedang hamil lagi. Harga set kesuburan Shaklee pun sangat berpatutan.
.
Suami isteri mahu anak cepat



Artikel ini terdiri dari 8 bahagian. Klik pilihan anda sekarang untuk terus MELOMPAT ke bahagian tersebut
  1. Set Kesuburan Shaklee Untuk Isteri (Vitalea dan GLA)
  2. Set Kesuburan Shaklee Untuk Suami (Vitamin E dan Zink)
  3. Set Kesuburan Shaklee Untuk PCOS
  4. Set Kesuburan Lengkap Shaklee Untuk Lelaki Dan Wanita
  5. Set Kesuburan Shaklee Tahan Berapa Lama ?
  6. Cara Untuk Mendapatkan Hasil Terbaik Daripada Penggunaan Set Ini
  7. 8 Punca Sukar Dapat Zuriat (BONUS)
.
Artikel Ini Insyaallah Akan  Membantu Anda
1. Mengetahui Harga Set Kesuburan Lengkap Shaklee  Dan Cara Daftar Sebagai ahli Untuk Mendapat Kelebihan 
2. Cara Untuk Mendapatkan Hasil Terbaik Daripada Penggunaan Set Ini
Kami suami isteri juga pernah melalui masalah tidak subur. Kehamilan untuk anak kedua tidak seperti anak pertama yang dipermudahkan Allah. 
.
Jika kawan kawan nak tahu antara faktor penyebab ketidaksuburan, boleh baca di penghujung artikel ya. Suami dan isteri mempunyai Punca Berbeza Untuk Sukar Hamil.
.
Zaman sekarang memang ramai suami isteri sukar mendapat anak. Antara punca paling utama ialah makanan seharian yang diambil tidak baik untuk kesuburan.
.
Jika makanan tidak berkhasiat punca kita tidak subur, makanan yang seimbang dan halal membantu pasangan cepat hamil.
.
Bagi membantu mengembalikan kesuburan anda supaya mudah hamil, suami dan isteri harus makan set berbeza
.

Topik: Set Kesuburan Shaklee Untuk Isteri (Vitalea dan GLA)

.
vitalea shaklee untuk kesuburan
Vitalea RM89
gla complex shaklee untuk wanita
                         GLA Complex RM91
alfafa complex shaklee untuk kesuburan

.
Jumlah harga bagi set isteri (Termasuk Pos RM10) =RM190
.
Alfafa sangat bagus untuk cuci usus dan detox badan dari toksin. Alfafa juga bagus untuk kesihatan wanita luar dalam.

.
Bagus untuk senggugut, keputihan, menganjalkan punggung dan cara membesarkan payudara yang selamat.

.
Lelaki dan wanita sesuai makan alfafa ya.


Testimoni set kesuburan shaklee
Puan Ana adalah diantara pengguna set kesuburan shaklee untuk wanita yang telah mendapat hasil positif
Masa mula mula menghubungi Mazni, sedih juga dengar kisah puan Ana yang telah mencuba 4 tahun untuk mendapat zuriat.
.
Kami dapat rasa dan memahami sedikit sebanyak kerana telah menunggu 3tahun. Syukur sebab kami telah mencuba sendiri set in dan berjaya.

.
Anak kedua kami selepas makan shaklee
Anak kami yang dilahirkan pada 9 jun 2014. Syukur alhamdulillah kerana hamil setelah 3 minggu menggunakan set kesuburan shaklee
.
Memang benar, anak itu anugerah. Apa lagi sekiranya kita diuji untuk mendapatkannya. Jadi Mazni dan suami telah meneruskan produk shaklee sepanjang kehamilan anak ini.
.
Kami telah menggunakan set mengandung shaklee untuk trimester 1 2 dan 3. 
.

Hasilnya, badan terasa lebih cergas dan masih terdaya melakukan kerja harian di pejabat dan di rumah.
.

Topik: Set Kesuburan Shaklee Untuk Suami (Vitamin E, Vitalea dan Alfafa)

.
vitamin e untuk kesuburan lelaki
Vitamin E Complex RM149

.
Jumlah harga bagi Set Suami (Termasuk Pos RM10) =Whatsap Maznee 019-265-3791 untuk harga terkini
.
Berdasarkan pengalaman lepas, kawan kawan dicadangkan berjumpa dengan doktor untuk membuat pemeriksaan untuk mengetahui anda atau pasangan yang mempunyai masalah kesuburan.

.

Suami boleh membuat ujian kiraan sperma dan mengetahui kualiti sperma yang dihasilkan baik atau tidak. 

.
Isteri pula disarankan melakukan pemeriksaan kesihatan ovari dan ovum. Sekiranya kita telah mengetahui puncanya, lebih mudah untuk diselesaikan.
.


Satu lagi faktor penting pasangan suami isteri sukar anak. Berat badan yang tidak sihat. Terlalu kurus atau gemuk mempengaruhi kesuburan tu.

.
Macam mana nak dapatkan berat ideal? Mungkin anda boleh baca cuba set kurus shaklee atau Set Gemuk Shaklee. KLIK untuk baca ya.
.
Jemput baca  cara makan set kurus lengkap shaklee.
.
Psst.. Lagi satu tips untuk mudah dapat anak, pastikan kita suami isteri jaga kesihatan sendi. Terutama bagi wanita.
.
Sebab?

.
Nanti dah mengandung kan beban tambahan pada kaki, Mazni pun dah alami situasi kaki kejang dan sakit berdenyut denyut semasa mengandung.

.

Topik: Set Kesuburan Shaklee Untuk PCOS

.
Mazni ada juga dapat pertanyaan dari pasangan suami isteri tentang masalah PCOS. 
.
PCOS ni apa ya? Ovari wanita tidak normal dan mempunyai masalah menghasikan sel pembiakan yang matang.

.
Jadi agak sukar untuk si isteri untuk tahu tarikh subur dan merancang untuk hamil. 

.
Macam mana nak tahu ada masalah PCOS ni? 
.
Seeloknya berjumpa dengan doktor untuk pemeriksaan lanjut. 
.
Ok, selepas disahkan antara alternatif yang boleh dilakukan oleh wanita ialah menggunakan set kesuburan shaklee untuk PCOS

.
Apa perbezaannya dengan set biasa? Jawapannya ada Mazni kongsikan dibawah.
.
gla complex untuk pcos
GLA complex dicadangkan untuk membantu wanita menghasilkan ovum yang lebih matang.
.
Vivix pun elok di makan dengan GLA Complex. 
.
Vivix bukan saja bagus untuk kesihatan malah mempunyai khasiat untuk membantu pesakit PCOS untuk hamil.
.
Semoga set kesuburan shaklee untuk pcos ini menjadi jawapan untuk anda diluar sana yang mempunyai isu ini ya.
.
Kami doakan yang terbaik untuk anda
.

Topik: Set Kesuburan Lengkap Shaklee Untuk Lelaki Dan Wanita

.
Hmm. Pelanggan yang telah menunggu terlalu lama untuk menimang cahaya mata mempunyai kesungguhan yang luar biasa.
.
Ya, memang harapan itu dapat dilihat dari jumlah usaha dan wang ringgit yang dilaburkan. 

.
Dan dari perbualan telefon, jelas didengari harapan mereka untuk hamil.

.
Mereka mahukan yang terbaik, dan selalunya Mazni sarankan penggunaan set biasa saja.

.
Bagi kes istimewa begini dimana pasangan sanggup berbelanja lebih. Mazni akan sarankan Set kesuburan lengkap shaklee
.
Set kesuburan lengkap shaklee
Vitalea 
Set kesuburan lengkap shaklee
                         GLA Complex 
set kesuburan lengkap shaklee untuk lelaki wanita
.

Set Kesuburan kehamilan suami isteri shaklee

Set Kesuburan suami lelaki

set kesuburan shaklee esp
Perbezaan set kesuburan lengkap shaklee dengan set biasa ialah tambahan ESP. 
.
ESP Shaklee diperbuat dari soya non GMO asli yang mempunyai khasiat untuk membantu memulihkan kesihatan lelaki dan wanita.
.
Soya juga dipercayai mampu menstabilkan hormon dalam badan. Masalah hormon juga salah satu faktor kesuburan.

.
Kami suami isteri memang sama sama menggunakannya.

.
TOPIK: Set Kesuburan Shaklee Tahan Berapa Lama ?
.
Bergantung pada cara pengambilan anda, set ini boleh tahan selama ini. 
.
Paling lama boleh tahan ialah

1. Vitalea 4 bulan
2. Alfafa 3 bulan
3. GLA Complex 2 bulan
4. Vitamin E 4 bulan
5. Zink 4 bulan
6. ESP Shaklee 2 bulan
.

Set kesuburan shaklee tahan berapa lama bergantung pada kuantiti diambil setiap hari.
.
Dan sekiranya anda kerap terlupa untuk makan .. Memang boleh tahan lebih lama lagi.
.
Kuncinya adalah disiplin. 
.

Topik : Cara Untuk Mendapatkan Hasil Terbaik Daripada Penggunaan Set Ini

Cara Makan Set Kesuburan Lelaki Shaklee

.
  1. Suami disarankan makan 2 biji tablet semasa perut kosong. Contohnya selepas bangun tidur, 2 jam sebelum makan tengahari dan 2 jam sebelum dinner.
  2. Kenapa? Zink tidak sesuai diambil bersama makanan dan minuman bersusu, kalsium pada makanan akan menghalang penyerapan zink yang optimum.
  3. Bijirin daripada roti dan biskut mengandungi phytate yang dapat bergabung dengan zink dan menyebabkannya sukar diserap. Sebab tu kita digalakkan makan zink semasa perut kosong.
  4. Kemudian SELEPAS makan tengahari makan 2 biji vitamin E ya. Kenapa? Sebab vitamin E larut dalam minyak. Waktu lunch kan kita makan makan bergoreng. lebih mudah vitamin E larut dalam minyak dan diserap badan.
Mazni faham, kita semua ada bajet sendiri. Yang ada kemampuan boleh ambil set penuh. Kalau tidak cuba set kesuburan shaklee bajet dan jimat
.
Ambil yang asas dulu. Biar ambil yang bajet. Elakkan ambil trial pack. Trial pack dah di keluarkan dari botol asal. Kemungkinan untuk berlaku pencemaran dan kerosakan lebih tinggi.
.
Trial pack juga melanggar peraturan yang perlu dipatuhi oleh pengedar shaklee
.
Jimat dan bajet biar selamat. Selesai jadual makan set kesuburan shaklee untuk lelaki
.

Cara Makan Set Kesuburan Wanita Shaklee

wanita makan shaklee
.
Badan kita ni dah terjejas kerana makanan dan gaya hidup yang diamalkan. 
.
Jika kita merokok, bahan kimia dari rokok akan mengganggu paru paru untuk berfungsi dengan baik dan sebagainya.
.
Jadi, sebagai permulaan badan kita perlukan zat dan nutrien untuk pemulihan. Kaedah dibawah adalah cadangan untuk kawan kawan untuk pengambilan set kesuburan lengkap shaklee.

.
Peringkat Pertama: Pengguna baru GLA complex. Pengambilannya insyaallah membantu penstabilkan hormon badan supaya kembali subur

  1. Kawan kawan yang mempunyai masalah gangguan hormon dan period yang kurang menentu.. kejap 22 hari.. kejap 28 hari.. kemudian 35hari memang sesuai makan GLA
  2. Sepanjang bulan pertama pengambilan GLA, ia mestilah diambil SETIAP HARI.. Mulakan makan sejak hari pertama period hingga period semula. Ambil 2 kali sehari. 1 biji semasa sarapan dan 1 biji lagi semasa makan malam.
  3. Vitalea pula makan 1 biji sehari. Jangan makan sekali dengan GLA ya.
  4. Jika kawan kawan ada ambil vitamin E shaklee untuk tujuan lain (contohnya kecantikan kulit dan ada dalam Set Kecantikan Shaklee), jangan makan serentak dengan GLA ya. Kerana akan kurangkan kesannya.
  5. Melalui feedback kawan kawan dan pengalaman sendiri, dengan memakan GLA, hubungan intim suami isteri akan semakin bermakna. Betul.
  6. Satu perkara harus diberi perhatian, ada kes tu dalam bulan pertama makan GLA saja sudah berjaya hamil. Dan Alhamdulillah Mazni pun bertuah mendapat berita gembira kehamilan anak kedua tak sampai sebulan makan GLA.
  7. Jadi apa yang kawan kawan perlu buat ialah, jika haid datang lambat bulan pertama tu, buat Urine Pregnancy Test pada tarikh anda sepatutnya period. Jika POSITIF terus HENTIKAN pengambilan GLA.
  8. Jika masih tidak hamil pada bulan pertama dan period datang macam biasa, kita masuk peringkat ke 2 pula.
cara makan

PERINGKAT KE 2: Selepas kestabilan hormon badan
  1. Bulan kedua berbeza dengan yang pertama ya. Kawan kawan perlu tentukan berapa hari kitaran haid normal kita. Nak tahu dengan mudah, kita tandakan atas kalender setiap bulan. Contoh kali ini kita ambil 28 hari.
  2. Bahagikan bilangan hari dalam kitaran haid anda dengan 2. 28 hari bahagi 2 ialah 14 hari.
  3. Menurut kiraan ini, masa subur anda pada hari ke 14 datang haid.
  4. Ambil GLA complex 1 biji sehari sejak hari pertama period sehingga hamil.
  5. Teruskan makan GLA lagi walaupun semasa period, vitalea makan macam biasa, 1 biji sehari
  6. Sekiranya period anda datang lambat bulan tu, buat UPT. Jika positif, tahniah kehamilan anda 99% tepat. Beli UPT yang mahal sikit ya untuk ketepatan yang lebih. Jangan beli yang murah murah diinternet. Banyak kes tipu.
  7. Jika haid datang macam biasa, ulang FASA ke 2 ini sehinggalah hamil ya. Insyaallah.
  8. GLA tak boleh dimakan semasa hamil kerana boleh sebabkan keguguran.
Itulah dia perkongsian pengalaman Mazni dan hubby menggunakan Set Kesuburan Shaklee. Semoga bermanfaat.
.
Bagi meninggikan lagi peluang hamil, Mazni sangat galakkan tuan puan baca artikel Waktu Subur Wanita 
.
Peluang untuk hamil lebih tinggi. 
.
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
.
Sambil sambil mencuba untuk mengandung, ada beberapa perkara yang patut kita tahu untuk meninggikan peluang kehamilan. 
.
Kawan kawan cuba cara makan set kesuburan shaklee ni ya. Insyaallah akan dapat hasil positif.
.
Amalkan cara hidup sihat, selalu bersenam. Berhenti merokok, dan kurangkan minum kopi, teh dan minuman berkafein.
.

Dan jika diizinkan Allah swt dan kini mengandung, jom baca artikel Set Pantang Shaklee. Sangat bagus untuk kita semua.
.

Kisah pengalaman sahabat saya, Nora Alias yang bersalin anak pertama secara pembedahan. Sangat memberi pengajaran.
.

Topik: 8 Punca Sukar Dapat Zuriat

.
Adakah anda melakukan amalan dibawah tanpa anda sedari?
  1. Hubungan intim suami isteri di luar waktu kesuburan
  2. Tekanan dipejabat
  3. Tertekan keranan terlampau inginkan anak
  4. Amalan pemakanan yang tidak sihat
  5. Tabiat pemakanan yang tidak seimbang
  6. Merokok dan mengambil arak
  7. Terlalu banyak bergantung pada ubat-ubatan. Contohnya ubat darah tinggi dan tekanan
  8. Kerap berada di kawasan yang tercemar
  9. Berat badan yang tidak ideal. Terlebih gemuk atau sangat kurus
Sekiranya anda mengandung selepas makan set ni, tahniah kami ucapkan. Siap sedia pula untuk mencuba Set Bersalin Shaklee premium untuk ibu berpantang.
.
Jika kawan kawan ada sebarang soalan mengenai artikel dan produk Shaklee, boleh hubungi Mazni di
.
Call / Whatsupp: 019-2653791 atau  0192663791 
.
ID Shaklee: 963860


FB: Mazni Azmi  bagi sebarang pertanyaan lanjut.
Like kami di Facebook Page: Ibu bijak keluarga sihat
mendapatkan HARGA dan INFO PERCUMA
.
Terima kasih kerana singgah ke blog Mazni. Terima kasih juga kerana baca sampai habis. Boleh komen di ruangan dibawah. Datang lagi ya.
Jika kawan kawan rasa artikel ini bagus, mohon KLIK LIKE dan +1 dibawah dan diatas artikel ni. Terima kasih ya 

16 Responses to "Set Kesuburan Shaklee Lelaki Wanita Untuk Haid Teratur & Cepat Hamil?"

  1. Salam. Saya baru berkahwin xsampai setahun. Dan nak anak cepat sebab kami suami isteri sukakan kanak kanak

    Rasa cam x lengkap je rumah ni

    Boleh cadangkan set kesuburan shaklee yang sesuai untuk kami suami isteri? Harga perkara kedua

    Asalkan kesannya bagus

    Thanks

    BalasPadam
  2. Kalau nak makan set kesuburan shaklee.. kene makan suami isteri ke?

    Kalau saya nak makan set perempuan je boleh?

    BalasPadam
  3. Berapa harga set kesuburan lengkap shaklee untuk lelaki dan perempuan?

    BalasPadam
  4. Assalamualaikum. Saya Farah, pernah beli set kesuburan shaklee untuk suami isteri dengan Mazni

    Masa saya beli tu baru kahwin. Suami saya nak anak cepat. Dia suka budak budak

    Lagipun dia anak sulung, memang ramai yang tunggu cucu sulung ni.

    Sedikit sebanyak ada rasa stress juga.

    Lagi lagi bile pergi kenduri kendara. Orang sana sini tanya dah ada isi ke?

    Hati saya je yang tahu macam mana rasenye.

    Bila dah masuk 6 bukan kawen. Masih belum ada tanda tanda nak hamil lagi. Saya kata tak bole jadi ni

    Nak kena buat sesuatu. Godek godek kat internet terjumpa pasal produk kesuburan shaklee.

    Mase mula mula baca tu ada rasa tak berapa percaye je.

    Sebab makan supplemen je pun. Takkan boleh hamil kan?

    Tapi lepas baca testimoni dan feedback orang lain, ramai kata bagus. Jadi tak salah le nak tanya.

    Tanye je pun. Bukan kena bayarkan. Haha

    Paling tidak pun lepas tanya, kita boleh fikir sendiri nak ambik atu tak.

    Mase tu puan mazni tak ada paksa pun suruh beli. Banyaj soalan saya tanye.

    Bagi puas. Jawapan jawapan yg saye dapat pun boleh diterima.

    Makin tanya makin berat hati kata nak cuba.

    Akhirnye kami cuba set kesuburan shaklee untuk lelaki dan perempuan. Cara makan semua saya dapat kat mazni.

    Ade soalan senang. Tanya pakai watsap je. Lecehlah kalau dah beli tak tahu pakai.

    Orang tak guide. Itu yang saya ambik terus dengan puan mazni

    Nak dijadikan cerita. Lepas sebulan lebih saya makan produk kesuburan ni... ujian upt positif.

    Puan mazni suruh jumpa doktor untuk confirmkan.

    Alhamdulillah. Memang gembira mase tu. Bagi saya berbaloi la makan kalau ada orang guide.

    Anak saya pun dah lahir. Dah besar 2 tahun.

    Kenapa nak tunggu saja dapat anak. Kalau ada duit lebih kita usaha cara lain. Doa dah. Usaha dah.

    Allah nak bagi atau tak itu kita tawakal

    BalasPadam
  5. Saya nak dapatkan anak no 2. Anak no 1dah besar

    Tapi masih belum ada tanda tanda lagi nak hamil

    Boleh ke set kesuburan ni membantu saya?

    BalasPadam
  6. Suami saya merokok. Set kesuburan shaklee yang mana sesuai untuk diambil kami?

    BalasPadam
  7. Salam..set kesuburan lelaki yg lengkap ada tak?

    BalasPadam
  8. Saya teringin nak cepat hamil

    Boleh ke set kesuburan shaklee bantu saya? Sebab haid saya tak teratur sejak dulu lagi

    BalasPadam
  9. menarik. nice sharing
    tenkiu akak :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah, terima kasih kerana melawat ke mari cik qasehrania πŸ˜ƒ

      Semoga sihat suami isteri sepanjang masa. Senang dapat anak 😍

      Padam
  10. Balasan
    1. Terima kasih kerana melawat blog Maznee. πŸ˜ƒ

      Padam
  11. Balasan
    1. Asalkan sihat & cukup sifat dah syukur sangat pada Allah. Alhamdulillah πŸ˜ƒ

      Terima kasih mis mirror sebab singgah blog Maznee

      Padam
  12. Balasan
    1. Terima kasih cik puan Azra.
      .
      Terima kasih melawat ya.

      Padam

⛔⛔TERIMA KASIH KERANA MENINGGALKAN KOMEN ⛔⛔

🌼🌺🌸 Maznee memang rajin membalas komen bonda semua. πŸ˜‰ Insyaallah akan lawati blog cik puan & bonda semula.🌸🌺🌼
.
Selamat bersilaturahim πŸŒ„