Khasiat ESP Shaklee Untuk Kesuburan | 5 Tabiat Penyebab Mandul | Elakkan Sebelum Terlambat

Khasiat ESP Shaklee Untuk Kesuburan
Assalamu'alaikum Wrmbth, Mazni sedang hamil sekarang ni, tu yang teruja nak kongsi khasiat ESP shaklee untuk Kesuburan kaum ibu dan bapa.
Kesuburan lelaki dan wanita
Masalah kesuburan dihadapi ramai pasangan di selruh dunia

AMARAN: VIDEO INI BUKAN UNTUK MEREKA YANG TIDAK MAHUKAN ANAK. JANGAN KLIK


Sebelum tu, adakah anda mempunyai masalah di bawah


Dah kahwin lama masih belum dapat zuriat?
Macam macam produk dah guna, masih belum hamil?
Baju zaman anak dara dan bujang dah tak muat?
Pernah keguguran sebelum ni? Rahim tak kuat
Sudah berjumpa Doktor pakar, tapi masih belum dapat zuriat

Jika jawapan anda adalah "Ya" maka anda ditempat yang betul. Anda dan ramai lagi ibu diluar sana mempunyai masalah kesuburan.


Doktor pakar kesuburan

Dan saya juga salah seorang dari anda. Dahulu. Alhamdulillah, berkat usaha dan kesabaran Allah perkenankan hajat kami.

Sekiranya anda ingin mengetahui tips mudah hamil, KLIK 6 Cara Cepat Mudah Hamil untuk maklumat best. Insyaallah membantu

Mazni cerita ni berdasarkan pengalaman sendiri. Sebelum mengandung anak kedua ni hampir setahun kami mencuba untuk dapat anak, Belum juga ada rezeki.

Kalau dah setahun tunggu tu memang kemungkinan masalah kesuburan.

Menurut sebuah artikel yang dibaca, 9.6 peratus pasangan di Malaysia mempunyai masalah kesuburan.

Puncanya disebabkan perubahan gaya hidup yang semakin tidak sihat.

Tak perlu tunggu lama untuk ambil tindakan, lagipun umur Mazni telah mencecah 30 tahun.

Umur dimana kesuburan wanita mula menurun. Jadi, peluang untuk hamil semakin rendah.

5 Tabiat Yang Boleh Menjadi Punca Tidak Subur Dikalangan Lelaki


Kesuburan lelaki ESP shaklee

  1. Obesiti dikalangan lelaki membuatkan buah zakar dikelilingi lemak. Ini menyebabkan kilang sperma ditekan. Kesuburan pun terjejas
  2. Memakai pakaian dalam ketat meningkatkan suhu buah zakar melebihi suhu sepatutnya (tidak melebihi 33-34° Celsius).
  3. Komputer riba diletakkan di atas riba, 
  4. Pergi ke sauna juga tidak digalakkan kerana menjejaskan kesihatan dan fungsi buah zakar.
  5. Telefon bimbit di dalam poket seluar
Itu bagi lelaki, jika anda berminat nak tahu punca wanita tidak subur, KLIK Punca Wanita Tidak Subur untuk baca ek.

Jadi kawan kawan, kunci kesuburan adalah menjaga kesihatan kita dan suami. Jika badan sihat, cukup zat, cara hidup harian pun bagus insyaallah Allah swt akan kurniakan zuriat.

Syukur Alhamdulillah keluarga kami sudah berhijrah kearah pemakanan yang lebih sihat. Kami telah meggunakan banyak produk Shaklee.

Dan yang amat membantu dalam memulihkan kesuburan ada 2 produk. Energizing Soy Protein (ESP) dan GLA Complex Shaklee.

Mazni dah share pengalaman dan Testimoni Menggunakan GLA Complex Untuk Kesuburan.

Khasiat ESP Shaklee Untuk Kesuburan
Sekiranya anda kurang menjaga kesihatan, kurang bersenam, tak jaga makan dan selalu stress, maka kita sebenarnya secara tak sedar menyebabkan diri kurang subur.


ESP Shaklee untuk kesuburan


Dr. Mohamed Nasr, Director of the Medical Care & Diagnostic Center of Lake Villa di Illinois, USA ada dikata


“You can feel so very good about Shaklee’s soy protein, and how we can help so many people who are looking for ways to improve their health.”
Set shaklee lelaki dan wanita boleh makan bersama sama. Kawan kawan boleh makan bersama pasangan. Contohnya salah faham sentiasa berlaku tentang alfafa. Lelaki pun boleh makan alfafa ya.

Berikut adalah antara khasiat ESP Shaklee seperti yang diulas oleh Dr Nasr. Menurut Dr.Nasr inilah antara khasiat ESP dari sudut kesihatan:
  1. Khasiat ESP akan meningkatkan penyerapan protein, mengatasi masalah angin dan ketidakselesaan perut
  2. ESP mengurangkan paras kolesterol dalam darah sebanyak 23%
  3. 2 kajian menunjukkan pengamalan ESP dan Vitamin E serentak merendahkan sehingga 40% LDL(kolesterol buruk) yang membawa risiko darah tinggi dan sakit jantung
  4. 4 kajian menunjukkan ESP menghalang LDL (kolesterol buruk) dari teroksida bagi mengelakkan risiko strok dan arteri tersumbat yang membawa kepada sakit jantung
  5. ESP menghalang pembentukan batu karang yang biasa dialami oleh lelaki
  6. ESP mengelakkan kerosakan buah pinggang. Protein haiwan boleh rosakkan buah pinggang tapi protein dari soya akan melindungi buah pinggang
  7. ESP mengandungi kandungan protein lengkap dan isoflavene mencukupi di mana isoflavene adalah bahan semulajadi yang diperlukan badan untuk melawan kanser
  8. Protein dan isoflavene dalam ESP bertindak serentak untuk menghalang sel tidak normal untuk terus membiak menjadi sel kanser
  9. Protein soya meningkatkan aktiviti sel darah putih yang merupakan sistem pertahanan badan kita dalam melawan serangan, penyakit dan jangkitan bacteria/virus
  10. Lysine dalam ESP jika diamalkan dengan Vitamin C mengurangkan risiko kanser usus sebanyak 90%
  11. ESP jika diamalkan dengan flavanoids mengurangkan risiko kanser payudara sebanyak 10x ganda
  12. Khasiat ESP Shaklee untuk kesuburan menggalakkan proses pemulihan sel rosak kepada sel sihat untuk fungsi badan yang sempurna
  13. ESP terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam lamanya
  14. ESP membina sel otot, kulit dan hormone yang seimbang, menyokong sistem imunisasi badan, dan menyokong kesihatan jantung dan prostat(lelaki)
  15. ESP mengawal ‘mood swing’ pada wanita ketika PMS dan wanita menopause
Jika kawan kawan nak cara makan set kesuburan shaklee terbaik, boleh baca di sini ya.

Banyak lagi khasiat ESP yang Mazni tak senaraikan. Kalau tak panjang sangat. Hehe.

Sekiranya anda masih muda, jagalah kesihatan ek. Sekiranya anda telah hamil, tahniah Mazni ucapkan. Mazni sarankan anda untuk membaca artikel 4 Makanan Ibu Hamil Yang Bagus Diambil

Harga Runcit ESP Shaklee adalah RM150. Tahan lama, bergantung pada cara pengambilan anda. Macam Mazni tahan 3~4 bulan satu bekas.

Dan yang paling best, kalau kawan kawan makan ESP untuk kesuburan kemudian direzekikan Allah swt untuk mengandung. Boleh teruskan makan ESP. Takde masalah.

Kenapa?

Sebab ESP ada didalam Set kehamilan Shaklee dan Set Bersalin Shaklee. Protein sangat mustahak semasa mengandung dan berpantang.

Jika anda mahukan kelebihan menjadi ahli Shaklee, ada 2 pilihan


  1. Mendaftar sebagai ahli. Anda akan dapat diskaun bagi setiap produk. Boleh jadi sumber pendapatan juga. Mana la tau ada kawan kirimkan. Untuk maklumat lanjut KLIK Macam Mana Nak Jadi Ahli Shaklee. Atau pun hubungi saya
  2. PM Mazni sekarang, Mazni akan terangkan semua manfaat dan kelebihan ahli Shaklee.

Jika anda mempunyai soalan, insyaallah sekiranya mampu Mazni akan bantu anda. Boleh hubungi Mazni di


Call / Whatsupp: 019-2653791 atau  0192663791 
ID Shaklee: 963860
Email: maznizazmi@gmail.com
FB: Mazni Azmi  bagi sebarang pertanyaan lanjut.
Like kami di Facebook Page: Ibu bijak keluarga sihat
mendapatkan KHIDMAT NASIHAT TERBAIK dan INFO PERCUMA

Jadi apa pendapat anda tentang Energizing Soy Protein Shaklee? Saya sangat berminat dengan perkongsian anda semua. Kongsikan di ruangan komen dibawah ya