Maznee Azmi . Pengedar Shaklee pilihan hati. Yakin . Mesra . Berpengalaman

Khasiat ESP Shaklee untuk Ibu Mengandung | Menyusu | 5 Sebab Utama Mereka Sukakannya

Khasiat ESP Shaklee untuk Ibu Mengandung  | 9 Sebab Utama Mereka Sukakannya
khasiat esp untuk kurus ibu mengandung hamil
Assalamu'alaikum Wrmbth, Mazni doakan anda semua sihat sejahtera. Insyaallah.

Kali ini Mazni nak share dengan anda semua khasiat ESP shaklee untuk ibu mengandung dan menyusu susu badan


2 keadaan kita kaum ibu selalu terabai bahagian pemakanan.


khasiat esp shaklee untuk ibu hamil


khasiat esp shaklee untuk ibu bekerja


khasiat esp shaklee untuk ibu berpantang


ESP Shaklee untuk Ibu Mengandung


Nak buat macam mana, kita kan tulang belakang keluarga. 

Artikel Ini Akan Membantu Anda Tentang
1. Kaum Ibu Dan ESP. Kenapa Kita Perlu Kuat.
2. 9 Khasiat ESP Shaklee Yang Di Dambakan Wanita 
3. Berapa Harga ESP Sebekas? Macam Mana Nak Dapat Kelebihan Terbaik Dalam Shaklee?

Anak dan suami masih kena jaga walaupun dalam keadaan letih dan penat.

Anda mesti faham maksud Mazni kan. Kita bukan saja isteri, pengurus rumah tangga, ibu pada anak yang lincah dan pekerja harapan dipejabat. Hehe

Multitasking kan. Bila sibuk sangat lupa pula nak jaga diri sendiri. Breakfast dan lunch pun makan ala kadar. 

Mazni amalkan minum Shaklee untuk sarapan. Memang kenyang lebih lama. Morning sickness pun sangat kurang. Macam takde.

Sampai selalu tanya En husband, betul ke Mazni pregnant. Sebab tak macam kawan kawan lain, lesu dan teruk morning sicknessnya.


Khasiat ESP Shaklee

Ada yang gabungkan breakfast dan lunch jadi BRUNCH. Kan2. Dulu Mazni pun macam tu jugak.

Bangun awal pagi jam 4 setengah untuk masakkan lauk untuk anak sulung. Xsempat nak buat sarapan sendiri.

Terpaksa beli kat luar. Paham2 jela lauk kat luar camne.

Mahal harganya, soal kebersihan dan zat dalam makanan memang out le. Rasa ajinomoto / MSG kuat sangat. Sampai naik pening makan.

Sebab tu Mazni labur sikit beli makanan tambahan. Lebih lebih lagi ESP.

Apa Khasiat ESP Untuk Ibu Mengandung dan Menyusu Yang Berkerja?
Khasiat memang banyak. Macam mazni ni share tadi, anda mesti fikirkan perkara yang sama kan. Makan pun tak sempat, kalau jatuh sakit macam mana?

Kalau hari ni kita sakit atau dijemput ilahi, esok jugak bos boleh carikkan pengganti.
Ibu hamil dan menyusu

Masalahnya tugas isteri dan ibu tu boleh digantikan ke? Kalau boleh pun belum tentu nasib anak kita terbela. Mana sama ibu tiri jaga anak kan. Takde orang lain boleh sayang anak sendiri selain anda.

Bagi ibu bekerja yang menyusukan badan, ESP bermanfaat banyakkan susu dan bekalkan sumber protein yang mencukupi. Dalam tu ada 20 jenis asid amino yang diperlukan badan.

Di Malaysia, Akta Pekerjaan 1955 menyatakan:
  1. Minimum 60 hari cuti bersalin,
  2. Wanita yang dalam tempoh cuti bersalin tidak boleh diberhentikan
  3. Elaun bersalin sebanyak minima RM6 sehari. 
  4. Jika pekerja wanita yang sah meninggal dunia atas sebarang sebab semasa dalam tempoh pantang, elaun bersalinnya harus dibayar kepada penamanya.

Tapikan, anda nak tahu akta ini dah lama sangat, hanya pekerja dengan pendapatan bulanan dibawah RM1,500,dilindungi oleh Akta tersebut.

Ibu dengan pendapatan atas RM1,500 tak dilindungi. Cukup ke gaji RM1,500 ni. Kerja kilang pun lebih tinggi gajinya dari RM1,500 kan.

Penting untuk kita jaga kesihatan kan. Disini Mazni sertakan khasiat ESP untuk Ibu Mengandung dan Menyusu khas untuk mommies semua. Jaga kandungan tu baik baik ya 
Brilliant

1. Sumber protein dan asid amino untuk anak dan ibu. Apa khasiat protein pada ibu mengandung ek?

Protein penting untuk perkembangan otak bayi yang berkembang seawal persenyawaan berlaku lagi. Sumber protein yang cukup menjamin perkembangan otak bayi yang sihat
  • Penting dalam pembentukan otot bayi dalam rahim ibu.
  • Memelihara dan membina otot ibu kerana kehilangan otot akibat kurang bersenam
  • Khasiat protein membantu dalam proses kelahiran
  • Sistem imun badan ibu melawan penyakit akan ditingkatkan dengan protein. Gandingan vitamin c dn protein sangat bagus untuk ini.
ESP membantu penyerapan zat yang lebih optimum.

2. Badan lebih cergas bertenaga. Beza sangat, Sebab ada 1 kali tu Mazni tak sempat makan vitamin dan ESP, badan rasa sangat letih dan lesu.  Kepala pun mula rasa pening dan loya. 

Syukur alhamdulillah, atas meja opis ni ada vitamin c. Standby je, Boleh kurangkan mual kalau ada. Setakat ni takde sangat.

3. Perasaan yang gembira dan mood yang lebih stabil.

4. Rasa kenyang lebih lama, Mazni selalu makan waktu breakfast.

5. Meningkatkan metabolisme badan

ESP kawal berat

6. Kulit baby akan nampak lebih gebu insyaallah. Kawan kawan lain ramai yang bersetuju dengan ni.

7.  Membantu tinggikan tahap kolesterol baik dan baik untuk kesihatan jantung. Jantung ibu bekerja 2 kali ganda sepanjang hamil untuk anak dan diri sendiri.

8.  Membantu vitamin dari makanan dan supplemen diserap dengan lebih baik

9. Membantu mengurangkan loya atau angin dengan memberi rasa kenyang lebih lama

Sebab tu, untuk set bersalin full set, sangat disarankan makan ESP. Jom KLIK Set Bersalin Shaklee Terbaik untuk mengetahui dengan lebih lanjut.

Harga Runcit Sebekas ESP adalah RM150

TUNGGU DULU. Anda mesti nak nilai terbaik untuk wang anda kan? Ya.. ada caranya

Jika anda mahukan kelebihan penuh produk shaklee, ada 2 pilihan
    Set bersalin






  • Mendaftar sebagai ahli. Anda akan dapat diskaun  bagi setiap produk. Boleh jadi sumber pendapatan juga. Mana la tau ada kawan nak kirim. Untuk maklumat lanjut KLIK Macam Mana Nak Jadi Ahli Shaklee. Atau pun hubungi saya
  • PM Mazni sekarang, dan mazni akan terangkan kelebihan menjadi ahli shaklee

  • Untuk mencuba produk ini,sila hubungi saya di:

    Call / Whatsupp: 019-2653791 atau  0192663791 
    ID Shaklee: 963860
    Email: maznizazmi@gmail.com
    FB: Mazni Azmi  bagi sebarang pertanyaan lanjut.
    Like kami di Facebook Page: Ibu bijak keluarga sihat
    mendapatkan KHIDMAT NASIHAT TERBAIK dan INFO PERCUMA
    Jadi apa pendapat anda tentang Khasiat ESP  Shaklee? Saya sangat berminat mendengar pendapat anda semua.

    Kongsikan di ruangan komen dibawah ya.