Maznee Azmi . Pengedar Shaklee pilihan hati. Yakin . Mesra . Berpengalaman

Set Gastrik Shaklee | 3 Tips Mudah Atasi Gastrik

Set Gastrik Shaklee | 5 Tips Mudah Atasi Gastrik

Assalamu'alaikum Wrmbth, Bulan Zulhijjah tiba lagi. 1~10 zulhijjah disunatkan berpuasa. Gastrik? Tak boleh puasa? Jom cuba Set Shaklee untuk Gastrik

set gastrik shaklee berapa harga berkesan


esp shaklee set bersalin shaklee

esp shaklee untuk ibu mengandung dan hamil

esp shaklee untuk ibu bekerja dan bertenaga





Gastrik shaklee tips mudah



Jangan bimbang, Mazni akan bantu anda dengan Set Gastrik Shaklee. Mudah, murah berkesan. Insyaallah.




Lepas sembuh bolehlah kita together2 puase kan. Hehehe




Artikel Ini Akan Membantu Anda Dengan

1. Mengetahui Tanda Tanda Kesan Gastrik. Pejam Mata Pun Boleh Tau
2. Menggunakan Set Gastrik Shaklee dan produk vitamin nya untuk membantu mengatasinya
3. Kita Selongkar Harga Set Ini. Dan Cara Untuk Dapat Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee hingga Mulut Ternganga.



Mazni faham, kita ni sangat sibuk. Mazni dan anda pun sama sama perempuan. Sibuk sangat dengan tanggungjawab.




Kerja pejabat tak siap, sanggup skip makan. Anak tak sihat, tak lalu makan. Bergaduh dengan suami, hilang mood nak makan. Nak beli baju baru, save duit tak makan tengahari. 




Pendek kata, selalu sangat skip makan sampai mudah kena gastrik. Jom kita lihat apa tanda, simptom dan gejala gastrik ni.

Makan dan gastrik
Jom pergi makan. Tak nak gastrik

Tanda Anda Menghidap Masalah Gastrik. Cuba Fikir Fikir Ada tak?

  1. Hilang selera makan
  2. Masalah penghadaman makanan, perut meragam
  3. Rasa tak selesa pada perut, memulas. Tapi bila makan makin sakit
  4. Mual dan loya. Muntah
  5. Diarhea aka cirit birit. Warna najis berbeza, berwarna hitam
  6. Badan terasa lemah dan mudah demam
  7. Selalu kembung perut. Pedih ulu hati
Hanya kerana kita biarkan perut kosong tanpa makanan, asid perut hakis dinding perut dan terjadilah gastrik. Susah nak baik kalau dah kena. Jadi sekiranya anda yang membaca ni belum ada tanda tanda diatas, amalkan tabiat pemakanan sihat ya.

Rasulullah SAW ada diriwayatkan bersabda 
Bahawa Allah telah menurunkan penyakit dan ubat dan dijadikan kepada setiap penyakit ada ubatnya, berubatlah tetapi jangan berubat dengan benda-benda yang haram. Riwayat: (Abu Daud)
Jadi, menjadi tanggungjawab kita untuk berusaha mengubati gastrik. Mazni seronok nak kongsi dengan anda tentang khasiat produk shaklee dalam membantu menyembuhkan gastrik.

Kenali Set Gastrik Shaklee. Apa Bagus Sangat Ke?


Jika anda pernah gunakan produk Shaklee sebelum ni, mesti anda terkejut beruk. Kenapa pulak tu?
Sihat bebas gastrik cara mudah



Sebab apa yang saya nak kongsikan ni memang sangat simple.




Balik balik pakai produk tu juga. Takde produk lain ke. Apa nak buat, barang baik multipurpose. Satu produk untuk pelbagai kegunaan.




Dah bersedia nak tahu item apa ada dalam set ni? Ok, nombor 1




1. Energizing Soy Protein Shaklee (ESP)



Kannn... Mazni dah cakap. ESP ni nak die put pakai ni. Nak sihat pun pakai ni. Nak kulit cantik, luka cepat sembuh dansusu banyak dan pekat pun pakai ni.

Energizing Soy Protein ESP



Fuhhh.. nak saya teruskan senarai? Hehe. Betul, ESP ni boleh digunakan untuk membantu ada atasi masalah gastrik dengan 2 langkah mudah serentak.


  1. Mungurangkan keasidan dalam perut disebabkan jus gastrik. Makin neutal sikit. Dulu belajar sains kan kat sekolah? ESP ni bersifat alkali bercampur asid perut akan kurangkan hakisan pada dinding perut
  2. Kemudian zat 20 jenis asid amino dalam ESP akan digunakan untuk membina sel dan tisu baru bagi dinding perut.
Nak tahu lebih lanjut tentang khasiat ESP untuk Gastrik? KLIK SINI

2. Ostematrix Shaklee
set gastrik shaklee

Hmm.. Ostematrix ni kaya dengan kalsium yang bersifat alkali. Sama macam ESP, ia akan kurangkan keasidan perut. 

Sebab tulah kita disuruh memimun susu untuk kurangkan gastrik. Kalsium dalam susu akan neutralkan perut.

3. Peppermint Ginger Plus
Biasa kalau perut banyak angin, kita minum teh halia untuk keluarkan angin dari badan kan. Inilah khasiat produk shaklee ni. 

Ia membantu pencernaan dengan merangsang pengaliran cecair pencernaan semulajadi. Kandungan bahan bahan seperti  herba asli pudina, halia, jintam hitam dan jintan manis memberikan rasa nyaman dan melegakan ketidakselesaan perut.

Peppermint ginger plus untuk gastrik

Cara lain nak buat ala ala teh halia dengan pepermint ni dengan hancurkannya dan campur dengan air. Tak payah susah susah cari halia kan. Bawak botol ni je. Dah lah terasa dingin pudinna tu. Best2

Ok.. seterusnya item no 4. 

4. Vitamin B Complex.
Penghidap gastrik selalu bergantung pada ubat tahan sakit untuk redakan kesakitan. Sebenarnya ubat tu ada kesan sampingan. Lebih banyak anda guna, semakin tinggi dos diperlukan kali berikutnya untuk hilangkan sakit.

Vitamin b complex shaklee

So, cara alternatif, makan vitamin b complex shaklee. Memang ada khasiat sebagai melegakan stress dan secara tak langsung melegakan kesakitan. Lagipun ini vitamin, makan ikut sukatan, mana ada kesan sampingan.

Ok. Tamat sudah review kita tentang ahli set gastrik ni. Apa yang best, jika anda ada bajet yang terhad, tak perlu ambil semua pun. Ambil yang wajib je pun dah nampak kesan.

Ada yang makan dengan kombinasi berikut
  1. ESP dengan Ostematrix dan Peppermint ginger plus
  2. Ostematrix dan Vitamin B Complex
Kita ikut bejet kan. Asalkan gastrik makin kurang dan sembuh. Semua dengan usaha kita dan keizinan Allah swt.

Berapa harga Set Gastrik Shaklee Ni?

Mari kita kira harga runcit loose item ni dulu ek.
  1. Energizing Soy Protein RM150
  2. Vitamin B Complex RM54
  3. Ostematrix RM61
  4. Pepper Mint Ginger Plus RM45
Ok, ini harga runcit ya. Kalau anda nak dapat lebih nilai untuk wang anda ada 2 cara. Jom baca cara caranya
Set bersalin

  1. Mendaftar sebagai ahli. Anda akan dapat diskaun bagi setiap produk. Boleh jadi sumber pendapatan juga. Macam Mana Nak Jadi Ahli Shaklee? KLIK SINI Atau pun hubungi saya
  2. PM Mazni sekarang,Insyaallah kita bongkar bersama rahsia kelebihan mendaftar sebagai ahli shaklee
Untuk mencuba produk ini,sila hubungi saya di:


Call / Whatsupp: 019-2653791 atau  0192663791 

ID Shaklee: 963860

FB: Mazni Azmi  bagi sebarang pertanyaan lanjut.
Like kami di Facebook Page: Ibu bijak keluarga sihat
mendapatkan KHIDMAT NASIHAT TERBAIKdan INFO PERCUMA
Semoga artikel ini membantu menjawab kemusykilan anda tentang set shaklee untuk gastrik
Sekiranya ada soalan dan cadangan, boleh kongsi dibawah ya. Insyaallah kami akan jawab segera