Maznee Azmi . Pengedar Shaklee pilihan hati. Yakin . Mesra . Berpengalaman

Set Kehamilan Shaklee | Harga vitamin terbaik 2018!

Set Kehamilan Shaklee Untuk Ibu Mengandung Bijak 2018

set mengandung shaklee 2017
.
Assalamu'alaikum Wrmbth, Ya Allah kurniakan nikmat kesihatan pada Ibu Hamil. Amin. 


.
Set mengandung shaklee 2017
.
Kali ni Mazni nak cerita tentang Set Kehamilan Shaklee atau Set Mengandung Shaklee

.
Terlebih dahulu Tahniah kerana berjaya mengandung. Ini adalah masa yang sangat menyeronokkan untuk suami isteriAda orang usaha macam macam nak dapat anak. Sampai makan produk shaklee vivix untuk kesuburan.

.
Semoga dengan kehadiran cahaya mata ini akan membawa kebahagian dalam rumah tangga tuan puan ya.

.
Mazni akan kongsi tentang harga dan soalan soalan lain kawan kawan biasa tanya. Moga membantu ek

.
Anda rasa risau? Banyak persoalan bermain di minda, Mazni berasa lebih dari berbesar hati untuk membantu anda mengharungi detik indah sebagai ibu.
.
.

Boleh hubungi Mazni melalui  Call/SMS/Whatsupp Mazni 
019-265 3791
.
Artikel Ini Akan Membantu Anda Menjawab Persoalan Tentang
1. Kenapa Ramai Ibu Jatuh Cinta Dengan Set Kehamilan Shaklee?
2. Berapa Harga Set Kehamilan Shaklee. 
3. Surat Cinta Ibu Ibu Berupa Testimoni Set ini. Hihi
Ibu mengandung ni banyak persoalannya. Memang lumrah untuk seorang ibu hamil untuk memberikan yang terbaik untuk bayi dalam kandungan.
.
Antara soalan yang selalu Mazni terima daripada bakal ibu (Terutama ibu muda)
.
Apakah khasiat yang penting untuk pertumbuhan bayi dan kesihatan ibu?
.
Apakah perubahan yang sangat kerap dialami oleh Ibu Mengandung ? 
.
Apa sebab Doktor Membekalkan Vitamin untuk Ibu Mengandung ?
.
Bagaimana Ibu Mengandung yang sibuk bekerja memenuhi keperluan Nutrisi yang diperlukan sepanjang tempoh mengandung? 
.
Mengapa Set Mengandung Shaklee adalah Vitamin Ibu pilihan Terbaik?
.
Kelebihan dan Kebaikan Set Mengandung Shaklee sepanjang 9 bulan kehamilan?
.
Berapa Harga Set Mengandung Shaklee dan berapa lama tahan untuk setiap pembelian? 
.
Cara Makan Set Mengandung Shaklee yang mendatangkan hasil terbaik? 
.
SET MENGANDUNG SHAKLEE IBU HAMIL BERAPA PENGALAMAN
.
Percaya atau tidak, ramai ibu selalu berkira dengan kesihatan kita sendiri berbanding duit yang kita belanjakan untuk baju dan fesyen. Hehe.

.
DULUUU... 
.
Mazni pun macam tu. Hehe, harap2 anda tak jadi macam Mazni ek. Syukur alhamdulillah Allah beri Mazni msalah dan dugaan.

.
Barulah terketuk pintu hati ni untuk berubah. Insyaallah, anda tak perlu ulang silap Mazni ek. Korangkan bijak2 belaka. Sebab tu tengah baca blog ni. Cari ilmu

.

Apakah Masalah Utama dihadapi Ibu Mengandung?


Walaupun tanda tanda dan masalah yang dihadapi oleh ibu mengandung tidak sama, simptom paling biasa ialah
.

  1. Rasa mual dan pening luarbiasa diwaktu pagi aka Morning Sickness 
  2. Alahan Teruk seperti gatal gatal 
  3. Kurang selera makan 
  4. Kerap Muntah dan Loya menyebabkan badan tidak bermaya
  5. Kekurangan sel darah merah atau Anemia. 
  6. Kelihatan pucat lesi. Lebih diburukkan lagi dengan ketiadaan selera
  7. Mudah rasa letih dn rasa malas
  8. Cepat marah dan mudah menangis
harga vitamin shaklee untuk ibu mengandung
.

Kenapa Ramai Ibu Jatuh Cinta Kali Kedua Dengan Set Mengandung ni?

Berkesan ke set mengandung shaklee ni? 
.
Orang kata tak kenal tak cinta kan. Mana main vitamin2 ni. AKu dah makan banyak buah dan sayur. Buang duit je kan.

.
Itulah kita silap, vitamin dari sayur dan buah tak tahan lama. Sayur yang dimasak kehilangan zat kerana api dan bahang. buah epal yang dikupas kehilangan vitamin c hanya kerana terdedah dengan udara. Sebab tu nampak lebam.

.
Lebih lebih lagi masa hamil, kita perlu lagi banyak vitamin dan nutrien. Dah berbadan 2 kan. Jantung pun pam 2 kali ganda. Kerja keras tu.
.

Makanan Terbaik Amalan Ibu Mengandung Untuk Bayi dalam Kandungan



amalan ibu mengandung set kehamilan shaklee terbaik harga
.
Semasa ibu mengandung, diet amalan ibu mengandung sangat sangat penting.

.
Jika tuan puan semua kurang mengambil berat soal ini, akan timbul banyak komplikasi lain semasa tempoh kehamilan.

.
Malah lebih teruk lagi berlarutan di luar fasa mengandung.
.
set mengandung shaklee amalan ibu mengandung menurut sunnah
Mazni galakkan tuan puan semua mengambil semua kelas makanan didalam gambar ini
.
Dan sebenarnya, makanan untuk ibu mengandung sedikit berbeza dengan keperluan biasa. Kenapa? Sebab sekarang ibu sudah berbadan dua. 
.
Suami penyayang seperti anda yang sedang membaca perkongsian ini, tuan semestinya sentiasa peka dengan keperluan keluarga.

.
Sudah tentu mahu melihat isteri lebih cergas dan mendengar luahan  rasa hati semasa hamil. Perbezaannya adalah seperti berikut
.
amalan ibu mengandung diet yang sihat semasa kehamilan
Piramid makanan untuk ibu mengandung


Mazni sertakan 10 makanan amalan ibu mengandung yang bagus untuk keperluan harian.
.
Adakah makanan yang ibu ibu dan isteri tercinta amalkan sekarang ada dalam rajah dibawah?
.
amalan ibu mengandung 10 makanan set kehamilan shaklee

10 makanan terbaik amalan ibu mengandung untuk kandungan yang sihat. 
Bagi rujukan lengkap tentang makanan ibu hamil yang sesuai untuk setiap trimester, Boleh Baca disini.
.
Ok, selepas 10 makanan terbaik untuk amalan ibu mengandung... Kini Mazni sertakan pula 8 makanan dan minuman yang perlu dielakkan semasa kehamilan
.
amalan ibu mengandung set kehamilan shaklee lengkap
.
Sebenarnya banyak lagi makanan yang kurang sesuai dimakan semasa puan mengandung. Boleh dibaca senarai penuh makanan yang dilarang untuk ibu hamil disini.
.
Kini pilihan ditangan suami dan isteri ya. Mazni pasti suami dan isteri yang membaca artikel ini sangat sayang akan kandungannya. 
.
Mari sama sama kita elakkan minuman berkafein, makanan mentah dan makanan laut tertentu ya.

.
amalan ibu mengandung untuk anak cerdik mengikut sunnah
Pilihan ditangan kita. Pilihlah diet yang seimbang untuk amalan ibu mengandung
.
Cabarannya sekarang ialah, ramai ibu mengandung menghadapi masalah untuk mendapatkan zat yang diperlukan.

.
Kenapa?

.
Sebab nya telah Mazni kongsikan tadi, Morning sickness dan kurang selera makan.

.
Kalau dapat makan pun, rasa mual dan loya menyebabkan semua makanan dimuntahkan semula.

.
Akhirnya ibu jadi pucat lesi dan tak bermaya. 

.
Hati suami mana yang takkan terusik melihatkan pengorbanan yang dilalui oleh isteri semasa kehamilan.

.
Sekiranya ada makanan tambahan yang dapat menjadi amalan ibu mengandung dan membekalkan khasiat lengkap .. Sudah tentu lebih mudah bukan.

.
Ya, memang ada.
.
Cuba tuan puan jawab soalan ni. Adakah anda mahukan semua ni dari makanan tambahan tersebut?
.
  1. Produk yang tidak memberi sebarang kesan sampingan?
  2. Harga mampu milik dan tahan berbulan-bulan dengan menjadi ahli shaklee?
  3. Boleh dimakan bersama ahli keluarga, suami dan anak anak?
  4. Dari bahan semulajadi? Bebas dari bahan kimia
  5. Kelihatan  cantik dan cergas semsa hamil?
  6. Boleh digunakan bila bila masa. Waktu biasa, berpantang dan tak perlu tukar produk pun?
  7. Ada sijil halal? Tiap2 yang haram neraka tempatnya
set kehamilan shaklee amalan ibu mengandung terbaik semasa hamil

Jika anda jawab Ya. Insyaallah semua itu ada pada Set Kehamilan Shaklee / Set Mengandung Shaklee .
.
Jom kita fikir semula, jeng3.. imbas balik kawan2 kita yang hamil. Macam mana keadaan mereka?

.
Ramai yang ambil mudah tentang pentingnya menjaga makanan dan pengambilan vitamin. Tekadan darah selalu rendah. Bacaan Hb rendah je.

.
pergi klinik kena marah doktor dan nurse. Berat baby dalam kandungan rendah. Tak cukup zat. Kenapa bacaan HB penting?

.
HB ni kemampuan darah bawa oksigen, kalau rendah, anak dalam kandungan tak cukup oksigen. Boleh sebabkan kematian anak dalam rahim.

.
HB ni perlukan zat besi aka iron. Macam mana nak cukup zat kalau tak lalu makan? Setuju?

.

Apa Kebaikan Dan Kelebihan Set Mengandung Shaklee Amalan Ibu Mengandung ?


Semasa mengandung, perubahan hormon berlaku didalam tubuh. Jadi antara kesannya ialah rasa loya yang menyebabkan morning sickness.

.
Apabila kurang makanan berkhasiat diambil, Mazni yakin kita ada pengalaman dengan adik beradik, saudara mara dan rakan rakan yang mengalami pengalaman ni.

.
Jadi, pengambilan set mengandung shaklee semasa trimester 1 2 dan 3 akan membantu kita menikmati detik indah mengandung.

.
Set mengandung shaklee trimester kedua ni adalah seperti dibawah

.

Bagi trimester 1 (Usia kandungan 1~3 bulan)


  • Vitalea ( multivitamin dengan zat besi)
  • B Complex (asid folik)
  • Vitamin C
  • Ostematrix (pil kalsium)
  • Omegaguard(Pil kaya DHA untuk pembentukan otak bayi)
  • ESP
.

set kehamilan shakleeharga set kehamilan shaklee

harga set vitamin charga set omega guard





harga set vitamin b complexharga set esp shaklee


Bagi trimester pertama, omega guard tak diperlukan lagi.
.

Bagi trimester 2 & 3 (Usia kandungan 4~9 bulan)


  • Vitalea ( multivitamin dengan zat besi)
  • B Complex (asid folik)
  • Vitamin C
  • Ostematrix (pil kalsium)
  • Omega Guard
  • ESP Shaklee
.
Elok betul bonda makan ESP masa mengandung ni,  sebab membantu penyerapan semua zat dari vitamin ni. Mabeles. Gojes.
.
Lagipun tahap gula dalam darah tak naik mendadak.
.
Jadi kalau risau kena kencing manis masa mengandung (GDM), amalkanlah set ni ya.

.
Semua produk shaklee ini dalam bentuk yang mudah dimakan dan dihadam. Saiz tablet dan kapsul yang sedang sedang saja.
.
Maznee yakin, ramai dari bonda pernah mengalami kulit yang kering & kusam semasa mengandung. Betul kan? Ambillah set vitamin ini. Kerana semua ini juga adalah produk shaklee untuk kulit cantik berseri seri tau.
.
Cuba ingat semula, ada tak kawan di pejabat dari bangsa lain, terutama orang cina. Masa mengandung mereka nampak cergas kan.
.
Salah 1 rahsianya adalah dengan makan suplemen ni.
.
Bonda amalkan saja sampai bersalin. Lepas tu teruskan makan set berpantang shaklee untuk cepat sembuh & susu ibu banyak
.
Sekarang bonda dah tahu, tinggal whatsap Maznee saja nak cuba kan. 
.

Berapa Harga Set Mengandung Shaklee Lengkap Untuk Keperluan Khasiat Semasa Hamil?

.
Harga Set Mengandung Shaklee trimester 1 (Usia kandungan 1~3 bulan)
.
  1. Vitalea ( multivitamin dengan zat besi)
  2. B Complex (asid folik)
  3. Vitamin C
  4. Ostematrix (pil kalsium)
  5. Omegaguard
  6. Energizing Soy Protein 
.
Pos RM10.
.
Harga Set Mengandung  Shaklee untuk 3 bulan pertama mengandung RM616.92
.
Bersamaan RM6.80 sahaja sehari. Makan KFC & MCD ambil set paling jimat pun lagi mahal dari ini kan?

.

Lagipun kita kan makan sama sama dengan anak dalam perut

.

Kan dah untung sangat tu.

.
Set Mengandung Shaklee Lengkap trimester 2 & 3 (Usia kandungan 4~9 bulan)
  1. Vitalea ( multivitamin dengan zat besi)
  2. B Complex (asid folik)
  3. Vitamin C
  4. Ostematrix (pil kalsium)
  5. Omega Guard
  6. Energizing Soy Protein ESP
.
Pos RM10
.
Tak ada beza pun set trimester 1 2 & 3 ni.
.
Full set prenatal shaklee mengandungi semua 6 produk diatas adalah RM617 juga
.

Berapa Lama Set Mengandung Shaklee Boleh Tahan ?

Secara umumnya, setiap produk dalam set kehamilan shaklee boleh bertahan selama

.

  1. Vitalea ( multivitamin dengan zat besi) tahan 4 bulan
  2. B Complex (asid folik) tahan 4 bulan
  3. Vitamin C tahan 6 bulan
  4. Ostematrix (pil kalsium) tahan 2 bulan
  5. Omega Guard tahan 1~ 2 bulan
  6. Energizing Soy Protein ESP tahan 2 bulan
Ini hasil dari pengalaman kami sendiri menggunakan produk Shaklee selama 5 tahun.
.
Teruskan bersama kami di Hargasetbersalin.blogspot.com untuk lebih banyak tips & petua menarik.
.
TUNGGU DULU. Bonda mesti nak kelebihan penuh produk shaklee kan
.
Ya.. ada caranya
.
Jika anda keistimewaan terbaik ni, ada 2 pilihan
.
    Set bersalin
  1. Mendaftar sebagai ahli. Anda akan dapat diskaun bagi setiap produk. Boleh jadi sumber pendapatan juga. Mana la tau ada kawan nak kirim. Untuk maklumat lanjut KLIK Macam Mana Nak Jadi Ahli Shaklee. Atau pun hubungi saya
  2. PM Mazni sekarang, dan Mazni akan terangkan kelebihan dan keterbaikan menjadi ahli shaklee berdaftar
.

Manfaat Setiap Item Dalam Set Hamil Shaklee

.
ESP Shaklee
  1. Membekalkan protein untuk membina sel, tisum enzim dan otot ibu dan baby dalam kandungan.
  2. Membantu penyerapan zat dan nutrien dari makanan
  3. Mengurangkan risiko janin menjadi cacat
  4. Membantu penghasilan susu badan

.


Vitalea with iron (multivitamin) 120 biji
  1. Membekalkan zat besi untuk penghasilan darah yang cukup. Elakkan pitam dan anemia (kekurangan sel darah merah)
  2. Wajah tidak kelihatan pucat 
.



Vitamin B Complex 120 biji
  1. Membantu mengawal tekanan
  2. Mengelakkan pigmentasi pada kulit
  3. Membantu kelembapan kulit.
  4. Membantu pembebasan tenaga dari makanan 
  5. Penting untuk pembentukan darah dan hormon

.

Vitamin C 180 biji
  1. Membantu bekalkan keperluan vitamin c harian tubuh
  2. Bertindak sebagai antioksidan pencegah kanser
  3. Tiada pengawet dan pewarna. 



Omega Guard 90biji
.
  1. Membekalkan DHA untuk perkembangan otak bayi
  2. Membantu mengawal stress pada ibu
  3. Membantu mengawal berat badan semasa mengandung dengan memecahkan lemak.

.

Ostematrix 120 biji
  1. Membekalkan kalsium untuk membina tulang dan sel bayi
  2. Mengelakkan kekejangan otot dan  sakit badan
  3. Mengelakkan sembelit. Senang membuang dan lawas
  4. Menstabilkan denyutan jantung

.

Sekiranya ada ada keperluan khas, mungkin nak cuba beberapa item je. Boleh hubungi Mazni. Kita bincang mengikut bajet anda ek.



Apa yang penting kita selesaikan yang penting dahulu. 


Testimoni Set Mengandung Shaklee


Berkesan harga berbaloi

Berkesan terbaik harga

.



Call / Whatsupp: 
019-2653791 atau  0192663791 


ID Shaklee: 963860


FB: Mazni Azmi 



bagi sebarang pertanyaan lanjut.


Like kami di Facebook Page: 
Ibu Bijak Keluarga Sihat 

untuk maklumat menarik dan promosi

Like kami di Facebook Page: Ibu bijak keluarga sihat

untuk mendapatkan HARGA dan PROMOSI Terkini
.
Jadi apa pendapat anda tentang Set Mengandung Shaklee? Maznee sangat berminat dengan perkongsian anda semua. Kongsikan di ruangan komen dibawah ya.

12 Responses to "Set Kehamilan Shaklee | Harga vitamin terbaik 2018!"

  1. Tips sehat dan obat untuk ibu dan bayi yang anda informasikan sepertinya cukup membantu. Trims infonya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Cara Mendidik Anak Balita sudi datang blog saya. :)

      ======================================
      ======================================
      THANK YOU VERY MUCH
      ======================================
      ======================================

      (\__/) DATANG LAGI EK.. BYE
      (='.'=)
      (")_(")

      Padam
  2. Bagus betul set mengandung shaklee ni ya. Insyaallah saya nak cuba

    BalasPadam
  3. Saya dah masuk 7 bulan mengandung. Dah masuk trimester ketiga. Teringin nak cuba set mengandung shaklee untuk anak dalam perut ni

    Masih tak lambat lagi ke?

    Kalau sempat.. set mana yang saya kena ambil. Lagi satu, cik guide tak cara makannya nanti lepas barang sampai

    Tq

    BalasPadam
  4. Assalamualaikum. Saya Puan Suwana. Masa mengandung anak pertama tak ada pening dan loya sangat

    Tapi anak seterusnya ni memang lain. Rasa loya dan tak lalu makan.

    Alahan masa mengandung memang teruk. Jadi saya dapat tahu set mengandung shaklee ni bagus.

    Lepas saya puas hati dengan penjelasan puan mazni. Saya dapatkan produk yang sesuai untuk ibu mengandung yang ada masalah alahan macam saye ni

    Hasil prkongsian puan mazni. Saya makan dengan cara yang betul

    Lepas 2 3 hari semua rasa loya dan lesu dah tak ada. Memang cergaslah

    Kalau saya tahu, dari awal lagi saya dah makan. Tak nak tunggu 2 3 bulan lembik je masa mengandung.

    Terima kasih banyak. Memang berbaloi. Ini pengalaman masa mengandung sebenar. Saya kongsi kan sebab puas hati

    Alhamdulillah

    BalasPadam
  5. Nice info.Banyak maklumat menarik

    BalasPadam
  6. Makanan yang sihat semasa mengandung dapat pastikan anak yang ada dalam kandungan

    Ibu mengandung pun boleh elakkan kena kencing manis

    BalasPadam
  7. Saya ni bekerja. Sejak hamil anak kedua.. teruk sangat loya dan muntah muntah

    Sesuai ke saya makan set mengandung shaklee?

    Kalau sesuai boleh puan rekemen mana yang elok. Saya ni hamil 10 minggu

    BalasPadam
  8. ibu mengandung sangat disarankan ambil supplement mcm ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau tak makan vitamin ibu hamil shaklee ni, kena makan juga ubat doktor 😁

      Padam
  9. Good info..saya juga amalkan set hamil Shaklee ni..gara2 bacaan HB menurun semakin teruk..Alhamdulillah berjaya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah. Tahniah aishah. Sejak makan set vitamin untuk ibe mengandung shaklee hb dah semakin naik ya

      Maznee tumpang gembira

      Nampaknya badan aishah dah cukup bekalan zat besi dan vitamin c untuk hasilkan hemoglobin baru

      Sebab tu bacaan hb darah aemasa mengandung naik

      Mujur ambil tindakan awal

      Dapat elak benda yang lebih serius berlaku semasa hamil

      Contohnya anemia

      Baby boleh gugur katanya kalau teruk sangat

      Padam

⛔⛔TERIMA KASIH KERANA MENINGGALKAN KOMEN ⛔⛔

🌼🌺🌸 Maznee memang rajin membalas komen bonda semua. TOP 10 Pengomen terbanyak akan dipaparkan di Kanan blog ini! Dapat backlink lagi. πŸ˜‰ 🌸🌺🌼
.
Selamat bersilaturahim πŸŒ„