Set Persediaan Bersalin Shaklee Harga

Set Persediaan Bersalin Shaklee

Assalamu'alaikum Wrmbth, Saat paling meresahkan pasangan suami isteri bila nak masuk labour room. Wad bersalin tu memang banyak menyimpan pahit manis. Mana taknya, kat situlah kita sakit nak melahirkan. Tapi disitu jugalah kita pertama kali dipertemukan dengan kelahiran anak baru.


Set bersalin shaklee lengkap harga premium

KLIK UNTUK VIDEO SET BERSALIN SHAKLEE PREMIUM LENGKAP UNTUK BERPANTANG


Kali ini Mazni nak kongsi dengan kawan kawan Set Persediaan Bersalin Shaklee. Khusus untuk ibu ibu hamil macam Mazni ni dan kawan kawan diluar sana. Hihi.

Artikel Ini Akan Membantu Anda Memahami
1. Set Shaklee Yang Sesuai Untuk Persediaan Bersalin 
2. Doa Doa Dan Ayat Al Quran Yang Bagus Di Amalkan Untuk Bersalin
Bagi kelancaran proses bersalin, ibu boleh membuat persediaan awal sejak dari awal kandungan untuk memastikan proses melahirkan anak berlaku dalam keadaan yang tenang dan selesa. Insyaallah set set dibawah ini akan dapat membantu kawan kawan sihat dan cergas sentiasa.

Set Shaklee Yang Sesuai Sepanjang Proses Mengandung dan Kelahiran Bayi
1. Set kehamilan Shaklee
Maklumat tenatang Set mengandung ni ada dibawah. Semoga bermanfaat untuk ibu ibu semua. Kehamilan ni ada 3 peringkat yang dipanggil trimester. 

Satu trimester sepanjang 3bulan. Jadi untuk sepanjang tempoh mengandung mempunyai 3 trimester bersamaan 9 bulan. Keperluan kawan kawan untuk trimester pertama adalah seperti berikut

Semasa umur janin 1~3 bulan / trimester pertama
  1. Vitalea with iron
  2. Vitamin B Complex mengandungi asid folik
  3. Sustainable release Vitamin C ataupun Chewable Vita C
  4. Ostematrix (mengandungi Magnesium dan vitamin D untuk penyerapan kalsium terbaik oleh badan)
set persediaan bersalin shakleeharga set persediaan bersalin shaklee

harga set berpantang shakleereview set persediaan bersalin shaklee
Insyaallah dengan zat dari set ini, risiko kawan kawan untuk morning sickness yang teruk adalah lebih rendah. Mazni pun terkejut dengan hasilnya. Semasa trimester pertama anak kedua, Alhamdulillah mornng sickness hampir tiada.

Semasa usia baby masuk 4 bulan, perkembangan otak akan berlaku dengan pesat. Jadi kita perlukan lebih banyak makanan yang baik untuk otak. Sebab tu set bagi trimester kedua dan ketiga digalakkan makan omegaguard

Set Kehamilan Trimester Kedua dan Ketiga

  1. Vitalea with iron
  2. Vitamin B Complex dengan folic acid
  3. Vitamin C
  4. Ostematrix 
  5. Omega Guard (minyak ikan yang kaya dengan DHA dan Omega 3 untuk otak yang sihat)

harga set esp shakleeharga set omega guard
Untuk hasil terbaik, makan sekali dengan ESP, sebab ESP akan membantu badan kita serap semua zat dari makanan dan supplemen dengan sempurna.


Lagipun ESP ada 20 jenis asid amino. Apa benda tu? Ini bahan mentah nak hasilkan sel baru dalam badan. Masa mengandung kan tak lalu nak makan banyak, dengan 3 sudu ESP sehari sudah mencukupi untuk keperluan protein harian.

Jika kawan kawan nak tahu lebih lanjut tentang set mengandung ni. Boleh KLIK SINI
2. Set Berpantang Shaklee
Set ini akan membantu badan kita pulih lebih cepat. Masa berpantang, badan dan minda kita akan mengalami lebih banyak tekanan. Kawan kawan pernah dengar tentang rakan rakan yang meroyan?

Nak tahu puncanya? Badan rasa lesu dan otak kita penat hilang akal jadinya. Jom rasai perbezaan dengan set Shaklee.
1) Vitamin B Complex bersama A. Folik. Baca Khasiatnya DISINI
Set Bersalin Shaklee

2) Vitamin C. Nak tahu apa kelebihan vitamin C ni? Baca DISINI

Harga Set Bersalin Shaklee

3) Vitalea with Iron
Harga Set Bersalin Shaklee

Manfaat Vitalea untuk ibu bersalin

  • Bekalkan 12 vitamin dan 7 mineral untuk keperluan badan 
  • Zat besi untuk pembentukan darah berkualiti dan muka tidak lagi pucat selepas bersalin. 
  • Vitalea tidak sesuai dimakan oleh penghidap Talasemia kerana mengandungi zat besi
4) Zink Complex 
Harga Set Bersalin Shakle

Kelebihan utamanya adalah mempercepatkan penyembuhan luka luaran dan dalaman. Sama khasiat dengan ikan haruan, dan yang bestnya ia tak hamis. Baca Cara Makan Dan Kelebihan Zink DISINI

  • Mempercepatkan penyembuhan luka bersalin dari luar dan dalam
  • Tidak perlu makan pati ikan haruan yang  hanyir untuk khasiat yang sama. 
  • Membantu menguatkan memori. Selepas bersalin ramai dari ibu cepat lupa
  • Mengurangkan keguguran rambut
  • Membantu pengaktifan enzim dalam badan

5) Shaklee Ostematrix 

Ostematrix dan gigi

Kelebihan Ostematrix Shaklee 
Ostematrix shaklee harga ahli
  • Membekalkan Kalsium, Magnesium dan vitamin D untuk kesihatan tulang dan gigi
  • Komponen utama susu ibu selepas protein. 
  • Mencegah sembelit dan stress pada ibu. 
  • Membantu mencegah sakit sendi dan hilang gigi selepas anak dilahirkan kerana menyusu badan.
3. SET PENYUSUAN SHAKLEE

1. Alfalfa Shaklee
Set Bersalin Shaklee
Peranan Alfafa Complex ialah
  • Merangsang pengeluaran susu 
  • Berfungsi sebagai DETOX untuk menyingkirkan lemak yang pecahkan oleh Shaklee Lecithin.

2. Shaklee ESP (Energizing Soy Protein). Baca Kelebihan ESP DISINI

Set Bersalin Shaklee

3) Shaklee Lecithin
  • Membantu elakkan bengkak susu
  • Menguraikan lemak dan kolestrol dalam badan
  • Baik untuk kesihatan saraf
  • Meningkatkan memori dan ingatan
Harga Set Bersalin Shaklee

Jika kawan kawan ada sebarang soalan mengenai artikel dan produk Shaklee, Boleh hubungi Mazni di


Call / Whatsupp: 019-2653791 atau  0192663791 
ID Shaklee: 963860
Email: maznizazmi@gmail.com
FB: Mazni Azmi  bagi sebarang pertanyaan lanjut.
Like kami di Facebook Page: Ibu bijak keluarga sihat
mendapatkan HARGA dan INFO PERCUMA

Terima kasih kerana melawat. Datang lagi untuk Info terbaik