Maznee Azmi . Pengedar Shaklee pilihan hati. Yakin . Mesra . Berpengalaman

Makan Set Slimming Shaklee? Kulit Jadi Cantik Dan Badan Langsing

Makan Set Slimming Shaklee? Kulit Jadi Cantik Dan Badan Langsing

Assalamu'alaikum Wrmbth, hari ni kawan Mazni yang makan set slimming Shaklee datang bertandang


ANDA TERPAKSA KURUS SELEPAS LIHAT VIDEO INI. JOM KLIK. BEST.. 

Kawan: Eh Mazni, betul ke akak dah kurus?Mazni: Memang nampak kurang tembam sikit. Badan pun dah nampak susutKawan: Tulah, Baru sebulan akak makan. Husband aka pun dah tegur
Hmm.. itu perbualan kami petang tadi. Lepas lunch. Akak ni dah anak 3, badan dah tak macam dulu.


3minggu lepas datang jumpa Mazni. Dia pelik tengok Mazni

Kawan: Akak tengok ko ni maintain je.Mazni: Biasa2 je kak. Makan kawal dan jaga anak, penat sikit tapi berbaloiKawan: Takkan macam tu je boleh maintain. Akak ni pun buat kerja rumah sendiri. Badan naik jugaak.
Kebetulan atas meja Mazni ada botol botol supplemen Shaklee, Mazni memang makan dari dulu lagi. Sejak beranak anak pertama


Melihatkan cantik je botol2 tu atas meja, musykil pun timbul dihati akak ni. 

Kawan: Mazni makan supplemen ni ke? Mazni: Haah kak, satu keluarga makan. Dengan anak dan suami Mazni paksa makan. HeheKawan: Eh, akak nak cuba jugakla. Ada tak yang sesuai untuk kuruskan badan? Selera makan menjadi jadi sekarang ni.
Mazni memang tak jual kat kawan kawan pejabat. letak atas meja pun sebab senang nak makan. Bukan besar sangat pun partition kami ni.

Tapi dah akak ni tanya, memang ada slimming set bagus pun keluaran Shaklee. 
Mazni: Memang ada pun, akak nak ke? Tapi bukan makan makan terus kuruslah. Kena kawal makan jugak 
Kawan: Nak, hari tu ko cerita produk shaklee ni murah sikit. Akak sekarang ni makan XXXXXXXXX. Baru 2 bulan makan dah habis RM2000.

Badan tak jugak kurus kurus. Tak tahan nak keluar kos tu. Berapa harga set shaklee tu? 
Mazni: Tak mahal pun kak, pakai 2~3bulan tak sampai RM150. 
Kawan: Eh, murah sangat tu. Ko belikanlah. Nanti akak bayar. 
Balik rumah Mazni mintak tolong En Hubby belikan. Esoknya, Mazni bawak produk yang dikirim akak ni
Mazni: Kak, ni barangnya. Mazni belikan Alfafa Complexdan Lecithin Shaklee. 


Lepas tu akak selalu komplen badan penat. lagi lagi masa peak period cam sekarang ni. 

Mazni belikan sekali Vitamin B complex.
Bagi badan cergas dan kurang stress. 
Kawan: Eh, cepat ko beli.Cam ne nak makan ni? 
Mazni: B complex makan 1 biji sehari. Kalau penat dan stress bole makan 2. Ambil lepas makan ya.
Lepas tu Alfafa makan lepas makan tengahari dan makan malam. Setiap kali makan 3 biji buat permulaan. 
Kalau dah biasa bole makan maksimum sehari 10biji.
Lecithin pulak makan 2kali sehari. 2biji selepas makan. Jangan makan sekali dengan alfafa. Pastikan minum 3 liter air sehari.
Kawan: Ok2, nanti ada apa2 akak tanya Mazni.
10 hari berlalu, akak ni tak tanya apa2. Tiba tiba lepas 2minggu akak tu datang jumpa Mazni.
Kawan: Eh Mazni, akak nak tanya. Kenapa selera makan akak makin bertambah ni. Lapo je. 
Mazni: Akak makan ikut sukatan tak?Kawan: Ya, ikut. 
Mazni: Akak ambil supplemen sebelum atau selepas makan? 
Kawan: Selepas. Sama macam Mazni suruh hari tu
Bingung kepala Mazni, kenapa selera boleh bertambah pulak. Takkan lepas 10 hari makan set slimming baru selera makan naik?

Pelik2. Syarikat audit memang tengah sibuk ni. Dalam setahun ada 2 masa puncak. Masa syarikat klien nak tutup tahun kewangan.

Tiba tiba teringat.
 Mazni: Akak makan B complex berapa? 
Kawan: 2 biji sehari. 
Mazni: Laa.. setiap hari 2 biji? Kalau penat baru 2 biji kak. Hehe. Patutlah selera naik. B complex memang tambah selera makan pun. 
Kawan: Haha, dah hari hari sibuk, stress makan je biji.
Kemudian akak tu pun ubah semula kuantiti vitamin b complex diambil. Makan 1 biji sehari je. Memang betul, lepas tu selera kembali normal.


Selang seminggu. Genap 3minggu makan slimming set. Petang tadi jumpa Mazni. Tanya dia dah nampak kurus ke? Macam awal artikel tu.

Kawan: Mazni nak tahu, suami akan kate muka akak dah tak macam dulu. 
Kulit nampak berseri. Pipi pun dah susut. Badan nampak lebih fit.  
Mazni: Betul lah kak, kulit akak nampak berseri. B complex memang baik untuk kulit. 
Campur pulak dengan lecithin, sumber dari kacang soya. Belum makan ESP dan collagen lagi ni. 
Kawan: Betullah cakap ko dulu, lain macam lepas makan ni. Makin intim dengan suami. 
Mazni: Kan2. Lepas ni kena beringat sikit. 
Petang tadi jugak akak tu pesan Energizing Soy Protein ESP untuk bantu cantikkan lagi kulit dan sebagai sarapan pagi. Nak kesan lebih baik.


Itulah ceritanya, niat asal kawan nak kurus je. Last last jadi lain. Kulit pun dah nampak lain dan hubungan dengan suami makin intim.



Semoga puas hatilah akak ni dengan set slimming Shaklee. Dalam hati ni rasa puas sebab dah bantu keluarga mereka lebih bahagia.



Syukur Alhamdulillah. Hubungi Mazni di


SMS/ Whatsupp: 019-2653791 atau  0192663791 
ID Shaklee: 963860
FB: Mazni Azmi  bagi sebarang pertanyaan lanjut.
Like kami di Facebook Page: Ibu bijak keluarga sihat
mendapatkan HARGA dan INFO PERCUMA

Terima kasih kerana mengunjungi blog kami. Datang lagi ya untuk lebih banyak info menarik