Maznee Azmi . Pengedar Shaklee pilihan hati. Yakin . Mesra . Berpengalaman

Shaklee Vs Sendayu Tinggi Slimming Set | Mana Satu Yang Terbaik?

Shaklee Vs Sendayu Tinggi Slimming Set | Mana Satu Yang Terbaik?
Review jujur dan ikhlas
Assalamu'alaikum Wrmbth. Lagi seminggu kita akan menyambut ari raya aidil adha. Selamat menunaikan ibadat haji bagi bakal haji dan hajjah kita. Semoga anda semua mendapat haji mabrur. Insyaallah.


JOM KLIK VIDEO DAN TONTON TIPS MUDAH KURUSKAN BADAN. BEST.. 



Kawan kawan tengah survey slimming set ke? Ada yang dah berkenan? Mazni nak kongsi review Shaklee vs Sendayu Tinggi Slimming Set kali ni. Nak bandingkan mana yang tak patut. Heheh



Macam mana berat badan lepas raya? Ada tanda tanda berat nak surut ke mommies? Membimbangkan betul tengok garis perut ni. Baju tahun lepas pun dah berbulan tak leh pakai, tergantung di almari sebab dah tak muat.



Mazni Kongsi Artikel Ini Untuk Membantu Anda

1. Produk Apa Ada Dalam Kedua Dua Set Kurus tu? Tak Kenal Maka Tak Cinta
2. Cara Makan Produk Ni. Berbaloi Ke?  
3. Review Adil Kedua Dua Set Ni. Testimoni Pengguna  
4. Membandingkan Harga Set Slimming Sendayu Tinggi dan Shaklee. Apa Yang Kawan Kawan Dapat Dengan Wang Tu


Segmen Suai Kenal Set Slimming Shaklee dan Sendayu Tinggi



Mula mula kita bandingkan harga dulu. Slimming set sendayu tinggi ada 3 item. Boleh lihat gambar dibawah


Set slim sendayu tinggi


Ketiga tiga produk tersebut adalah

1. SLIMMERTIQUE RM39.50
2. GARLIC PLUS RM27.50
3. 1001 LUCIDUM RM29.50


Boleh beli secara pakej atau loose item. Kalau beli loose mesti lagi mahal. Standard lah kan. Mahal sebab kos pos tetap sama. Baik ambil banyak je. Tak pasti boleh tahan berapa lama.



Jumlah HARGA PAKEJ Slimming Set ini ialah RM96.50

Set kuruskan badan shaklee

 Set diet badan shaklee



Ok, Slimming Set Shaklee ada 2 item je. Alfafa complex dan Lecithin. Afafa ada 2 botol. Kecil 330biji Besar 700bijiMommies boleh lihat harganya dibawah

1. Alfafa Complex (Small 330 tablet) RM53
2. Lecithin (120 tablet)  RM52


Jumlah satu set RM105. Tapi boleh dapat diskaun lagi ni. Produk ni tahan untuk 2~3 bulan.


Review Dan Testimoni JUJUR Bagi Set Kurus Ini
Ok, sekarang kita cari apa kata pelanggan Sendayu Tinggi tentang set kurus mereka ni.


Testimoni Sendayu TInggi


Alhamdulillah Sis Minah UK ni puas hati dengan hasil dietnya dengan Slimming Set Sendayu Tinggi. Satu nak highlight ya kawan kawan, nak berjaya slim ni kena kawal makan juga dan bersenam untuk hasil lebih cepat.

Kesan pada pengguna berbeza pun tak sama. Ada cepat, ada lambat. Ada tak nampak kesan pun. Semua ni berbalik pada gaya hidup kita ek. 

Testimoni Sendayu TInggi


Contohnya Sis Icecreamgirl ni makan set kurus tanpa bersenam dan makan pun tak kawal sangat.  



Bawah ni pula antara feedback pelanggan yang dapatt hasil kurang memberangsangkan. Susah nak cakap puncanya kenapa. 


Sendayu tinggi slim set testi

Testimoni Sendayu TInggi
Testimoni Sendayu TInggi set kurus


Menurut penjual set ni kan mommies, Berkesan atau tidak bergantung pada 

  1.  Kandungan Hormon dalam badan
  2.  Tinggi atau rendah metabolisme
  3.  Kandungan kolesterol di dalam darah
  4.  Kuantiti air dalam badan
  5.  Jenis kegemukan
  6.  Keadaan semasa kesihatan
Jadi, mungkinkan kawan kawan yang tak kurus tu sebab punca diatas. 


No 5 dalam list atas tu cakap pasal jenis kegemukan. Menurut set ST ini juga, kegemukan ni ada 3 jenis. 


Gemuk Air
Badan menggelebeh dan lembik kerana kuantiti air dalam badan yang berlebihan. Lebih dari diperlukan.
Macam mana nak tahu? Cepat letih dan mengah masa bersenam
Gemuk Angin
Perut sebu dan sukar melepaskan angin. 
Sakit kepala selalu
Kalau kawan2 jenis ni, masa mula makan set akan rasa pening dan selalu sendawa atau kentut.
Gemuk Daging
Badan berasa berat dan pejal.
Senang penat semasa bekerja
Kesan set lebih lambat compare dengan gemuk angin dan air. Sebabnya lemak dah tepu dalam daging
Proses penurunan melalui perpeluhan dan mengikut pantang yang disarankan.


Ok, kawan kawan. Ini review adil dan jujurkan. So sekarang kita dengar pula apa kata pengguna slimming set shaklee.


Testimoni set kurus

Testimoni set kurus

Testimoni set kurus terbaik

Ok, pelanggan dan suami yang puas hati dengan memang ada. Mommies masih kena exercise dan kawal makan untuk hasil cepat ye. Contoh kes tak kawal makan dan tak konsisten makan set ada kat bawah ni. Haha

Berkesan ke slim ni

















Saya tanya sendiri tu kawan yang amik set kurus ni, oleh sebab kurang komitmen nak makan, hasilnya pun tak berapa nampak. 


So kawan kawan kena konsisten ya. Sebest dan sebagus mana pun produk takkan berjaya tanpa istiqamah. Hehe.



Apa yang bagus dengan Set Sendayu Tinggi ni, penerangannya memang jujurlah. Sebelum makan tu dia dah bagi tahu apa yang perlu dilakukan. 



Pengguna Set Kurus Sendayu Tinggi dinasihatkan pantang makanan dan minuman berikut:


  1. Elakkan minuman bergas / berkarbonat
  2. Jauhi makanan berminyak dan berlemak (Pizza, roti canai dsb)
  3. Minuman mengandungi kafein boleh melambatkan proses penurunan berat badan. 
  4. Makanan minuman yang banyak gula (teh tarik dan kek)
  5. Makanan lambat hadam seperti daging lembu dan ayamyang menyukarkan sistem pencernaan. 
Pengguna Sendayu Tinggi digalakkan berpantang tidak bertujuan untuk menyekat pemakanan anda seperti diet. Anda boleh mengambil makanan seperti biasa tetapi elakkan diri dari mengambil makanan yang disebut di atas. Ia bertujuan untuk mempercepatkan penurunan berat badan.
Kesan sampingan semasa awal mengambil Set Kurus pun diberitahu. Kawan kawan perlu bersedia dengan kesan kesan ni

 Pening Kepala
Disebabkan oleh metabolisme di dalam badan yang rendah dan proses ini membantu meningkatkatkan kembali metabolisme badan.
 Mengantuk
Ini kerana tahap kolesterol di dalam badan terlalu tinggi. Proses penurunan kolesterol akan menyebabkan tindak balas ini berlaku untuk 2 hingga 3 hari sahaja.
 Najis menjadi hitam
Toksin di dalam badan akan dikeluarkan melalui najisyang menyebabkan najis berubah warna.


Mazni berikan sumber terus dari penjual Set Sendayu Tinggi dan Shaklee ya. Bila makan Set Shaklee pun kena pantang juga untuk hasil yang lebih pantas.



Bagi mengelakkan anda memakan produk kuruskan badan Shaklee tanpa ilmu, Boleh baca Set Kurus Shaklee, Tipu Ke? Mazni share lebih detail disana



Tak jumpa lagi kesan sampingan Set Shaklee, insyaallah jika ada Mazni akan kongsikan kelak.



Cara Makan Slimming Set Sendayu Tinggi Vs Shaklee



Dari sumber diinternet, cara makan set sendayu tinggi adalah seperti beikut.



Cara Makan slim sendayu tinggi


Sekarang kita lihat cara pengambilan set kurus shaklee

Lecithin Shaklee


1. Makan 6 biji sehari selepas makan



2. Contohnya makan 3 biji lepas lunch dan 3 biji lepas dinner



Makan kena ikut aturan. Dan jangan lupa minum banyak air.






Cara Makan Alfafa Untuk Kurus

Alfafa Shaklee
1. Mazni tak pernah makan Alfafa jadi kena mula dengan dos rendah



2. Makan 2 biji selepas makan sarapan



3. Makan 2 biji sebelum tidur malam (Mazni kena sebut, nanti ada yang tido siang makan kang)



4. Lepas serasi dan takde kesan lain, boleh tambah kuantiti.



5. Paling banyak 5biji pagi dan 5 biji malam. Maksudnya 10 biji sehari



Habis pun review ringkas ni kawan kawan. Jadi sekarang anda buat keputusan ya. Mana yang lebih cocok dan serasi dengan anda. Pilihan Mazni of course Set kurus Shaklee Berkesan. Bukan rahsia pun. Hehe



Jika anda ada sebarang soalan, boleh hubungi Mazni ek



Call / Whatsupp: 019-2653791 atau  0192663791 
ID Shaklee: 963860
FB: Mazni Azmi  bagi sebarang pertanyaan lanjut.
Like kami di Facebook Page: Ibu bijak keluarga sihat
mendapatkan DISKAUN HEBAT dan INFO PERCUMA
Apa pendapat anda tentang Review ini? Boleh kongsikan pendapat anda di ruangan komen ni ya