Berapa Biji Pengambilan Set Bersalin Premium Shaklee?

Berapa Biji Pengambilan Set Bersalin Premium Shaklee?

Assalamu'alaikum Wrmbth, Kami komited membantu anda bersalin dan berpantang dengan cergas bertenaga.
.
Set berpantang shaklee 2017
.
Ibu ibu banyak yang tanya Mazni berapa banyak nak mak
an bagi setiap produk Shaklee.

berapa biji cara makan set bersalin
.
Kami sentiasa peka dengan soalan anda. Ok, kali ni Mazni kongsikan khas untuk anda berapa biji pengambilan set bersalin premium untuk ibu berpantang dapat hasil terbaik.

Artikel Ini Akan Membantu Anda Untuk
1. Mengetahui Sukatan Pengambilan Produk Shaklee Untuk Set Bersalin 
2. Pantang Larang Setiap Produk Shaklee

Kawan kawan dah tahu kan set bersalin premium Shaklee adalah seperti gambar dibawah.
Harga Set Bersalin Shaklee
Set penjagaan ibu bersalin Shaklee memang mendapat sambutan positif sekarang ni.

Ok straight to the point. Nak makan berapa banyak untuk setiap ni. Kalau makan banyak sangat cepat habis. Makan sikit sangat, kesan tak seberapa.

Berapa Banyak Nak Makan Produk Shaklee Ni?
1. Vitalea with iron 1 biji sehari
Makan masa tengahari. Lepas lunch. Jangan makan bersama makanan dan minuman berasaskan susu.

Kenapa? Kalsium akan berlawan dengan Iron dalam vitalea. Rugi. Sebab Iron akan kalah dan kadar penyerapan kurang.

Vitalea tak sesuai dimakan oleh penghidap thalasemia.

Jangan makan dengan air berkafein dan bergas ya. 

2. Vitamin B Complex
Makan sebiji sehari.  Elok makan masa pagi, bagi badan bertenaga.
Kalau dah letih sangat dan badan rasa tak berapa sihat. Patahkan dua dan makan, kesan lebih cepat dirasa.

Vitamin B elok dimakan bersama Kalsium. Tak ganggu penyerapan. Kalsium dalam set bersalin ni dipanggil Osematrix ya.

Kalau kawan kawan betul betul penat dan tak dapat tidur sebab baby menangis, boleh makan 2 biji sehari. Makan asing asing ya. Bukan sekali telan 2 biji.

Apa yang perlu anda tahu? Minum banyak air. 3 liter sehari. Sebab vitamin B larut dalam air.

Masa mula mula makan vitamin b compleks ni, kadang kadang ada rasa lain macam sikit. Badan rasa panas, pening sikit dan loya.

Itu tanda healing crisis. Ada Mazni share pasal healing crisis sebelum ni. 
set bersalin premium shaklee

3. Vitamin C
Vitamin C pun sama macam b complex larut dalam air. Jadi minum air banyak banayk ye. 3 liter sehari.

Boleh makan sekali dengan vitalea with iron. Berapa biji nak makan?
Shaklee ada 2 jenis vitamin c.

  1. Sustained release - makan 1 biji sehari
  2. Chewable vita c plus - makan 4 biji sehari
Keperluan harian vitamin c badan adalah 500mg. 

Kekurangan vitamin c adalah ia mudah rosak. Jadi simpan dalam peti ais ya. Kurangkan pendedahan dengan udara.

Jangan simpan dalam bekas lain, memang cepat rosak. Jangan ambil lebih dari dos ya.

Kenapa? Vitamin B dan C tak disimpan dalam badan. Hari hari kena makan. 

Kalau makan lebih pun tak guna, akan disingkan dengan air kencing. Faham ya  kawan kawan?

4. Ostematrix
Berapa biji pengambilan Ostematrix ya? Sehari makan 4 biji je. Boleh minum dengan susu. Elok makan sebelum tidur untuk penyerapan maksimum.

ostematrix shaklee gigi tulang
Kurang kalsium dalam tulang menyebabkan sakit belakang pada lelaki dan perempuan
Mazni kena pening kepala dan loya masa mula makan dulu. Sebab makan waktu pagi. Dulu tak tahu. Sekarang dah tahu.

Lagipun lepas dah biasa makan takde lagi rasa pening kepala tu. Awal awal je.

Pantang apa dengan ostematrix ni? 
  1. Jangan makan dengan vitalea. 
  2. Jangan makan dan minum dengan susu
  3. Jangan makan lebih dari 4 biji sehari ya.
Kalsium lebih lebih sangat pun tak elok, boleh kena batu karang. Makan ikut sukatan ya

5. Zinc Complex
Berapa biji pengambilan zinc complex sehari? Makan sebiji je. Zinc boleh sebabkan loya. 

Elok makan betul betul lepas bangun tidur. Masa perut kosong. Sebab zinc tak elok dimakan bersama susu dan bijirin. 

Kurang berkesan. Walaupun harganya sangat murah, masih kena ingat  ya. Jimat membawa berkat. Bakhil kerana jahil. Hihi

Sebotol zinc ni boleh bertahan selama 4bulan. Ada 120 biji. Sehari pula makan 1biji je. Kalau suami nak makan pun elok.

Sebab Set  Kesuburan Shaklee Untuk Suami memang ada menggunakan Zinc complex untuk sperma yang berkualiti dan kesihatan kelenjar tiroid.

Baru cepat habis kan.

ESP Shaklee untuk ibu berpantang

6. Energizing Soy Protein ESP
Berapa biji pengambilan ESP sehari? ESP ni elok makan waktu pagi. sukatan 1~3 sudu besar sehari.

Boleh bancuh dengan air suam dan campurkan dengan susu dan jus buah buahan.

Cuma tak elok bancuh dengan air panas atau air bekafein seperti kopi, teh dan minuman bercoklat.

Kenapa? Zat dalam tu boleh rosak. Lagipun makan protei berlebihan membuatkan buah pinggang kita beroperasi dengan lebih keras. 

Tak elok. Jaga buah pnggang. Walaupun ada 2, masih kena jaga. Lama nak guna tu.

Kalau kawan kawan ada masalah gastrik, dalam set bersalin ni secara tak sengaja ada kombinasi  ESP, B complex dan ostematrix. 3 produk ni sebenarnya Set Gastrik Shaklee.

Maknanya secara tak sengaja anda dah kurangkan atau sembuhkan gastrik yang dideritai sekian lama. Syukur alhamdulillah kan.

Ok, Harga setiap dari produk diatas ada dibawah.


Set Ibu Bersalin Shaklee
Saiz Per Botol
Harga (RM)
Multivitamin Vita-Lea dengan Iron
120 biji
 RM87
Vitamin B-Complex
120 bji
 RM52
Vita-C Plus Sustained Released
120 biji
 RM90
Ostematrix
120 biji
 RM60
Energized Soy Protein
1 jar
 RM140
Zinc Complex
120 biji
 RM30

Mazni doakan kawan kawan jelas dengan penerangan berapa biji pengambilan set bersalin premium shaklee.

Jika kawan kawan ada soalan boleh hubungi Mazni di

Call / Whatsupp: 019-2653791 atau  0192663791 
ID Shaklee: 963860
Email: maznizazmi@gmail.com
FB: Mazni Azmi  bagi sebarang pertanyaan lanjut.
Like kami di Facebook Page: Ibu bijak keluarga sihat
mendapatkan HARGA dan INFO PERCUMA

Jadi apa pendapat anda tentang Set Bersalin Premium Shaklee? Saya sangat berminat dengan perkongsian anda semua. Kongsikan di ruangan komen dibawah ya.