Maznee Azmi . Pengedar Shaklee pilihan hati. Yakin . Mesra . Berpengalaman

5 Tips Pemakanan Kawal Kencing Manis | VIVIX Shaklee

5 Tips Pemakanan Kawal Kencing Manis | Vivix Shaklee

Assalamu'alaikum Wrmbth, Kawan kawan sihat? 
.
.Vivx Shaklee harga 2017

Alhamdulillah, pencegahan lebih baik dari mengubat dan majoriti penyakit datang dari perut. Terutama kencing manis. Kali ini Maznee nak kongsikan tips rendahkan risiko kencing manis.
.
vivix shaklee untuk kencing manis diabetis berapa harga

.
Yalahkan, memang betul Vivix Shaklee elok untuk kencing manis / diabetis. Tapi kalau kita kawal makan dan amalkan cara hidup sihat itu lebih bagus. Lagipun harga vivix pun boleh tahan juga. 
.
Lagipun, jika anda dah makan vivix kemudian amalkan cara makan dan pengambilan yang betul dan seimbang, hasilnya memang terbaik.
.
Kecuali kawan kawan minum untuk manfaat dan kebaikannya menjadikan anda awet muda. 
.
Artikel Kali Ini Akan Membantu Anda Untuk
  1. Mengetahui Tabiat Pemakanan Yang Bagus Untuk Pesakit Diabetis.
  2. Makanan Yang Elok Dimakan Oleh Pesakit Kencing Manis
.
Hidup kita belum berakhir selepas menghidap kencing manis. Masih perlu teruskan seperti biasa.
.
Tetapi yang pasti penyakit kencing manis yang dihidapi akan mengubah cara hidup kita. Badan rasa lesu tak bermaya.
.
Kena cek makan dan paras gula dalam darah dan sebagainya. Jadi, Maznee pasti kawan kawan dah sedar dari lena, sekarang ni tengah makan vivix shaklee.
.
Khasiat dan kelebihannya memang termasuk mengurangkan kemudaratan dan kesengsaraan penghidap diabetis. Kalau digandingkan pula dengan tips dibawah, manfaatnya lebih banyak. 
.
Macam mana tu? Jom baca
.

Tips Dapat Hasil Terbaik Daripada Aturan Pemakan Vivix

Penghidap kencing manis perlu kawal pengambilan karbohidrat. Kenapa?
.
Sebab karbohidrat akan meningkatkan kandungan gula dalam darah. Makanan seperti nasi dan roti putih adalah sumber karbohidrat yang tinggi.
.
Sebab tu kawan kawan kena kawal pengambilannya. Kalau nak makan juga roti, boleh makan roti gandum atau bijiran penuh.
.
Kenapa perlu elakkan roti putih? Ini kerana roti tersebut mudah dihadam dan memerlukan masa yang singkat untuk ditukarkan kepada gula.
.
Bila kita makan nasi dan roti putih, oleh sebab cepat sangat penghadamannya, kandungan gula dalam darah akan naik. Kawan kawan yang ada kencing manis akan ada masalah kalau ini terjadi.
.
Sebab badan anda kurang hormon insulin yang membakar gula dalam darah. Jadi, bila kita makan roti gandum dan bijiran penuh perut kita ambil lebih banyak masa untuk hadamkan.
.
Kandungan gula dalam darah takkan naik segera.
.
Tips kesihatan memilih makanan yang lambat dihadam. Bila kawan kawan beli roti gardenia, tepi bungkusan tu ada nombor bernama Index glisemik /glisemic index.
.
Lagi rendah nombor tu lagi lambat dihadam. Dan lagi lama perut kita kenyang.
.
Yang tak bestnya, roti yang rendah nombor glisemik ni mahal dari roti putih. Macam ESP Shaklee dan madu, nombor glisemiknya rendah.
.
Lambat dihadam. Sebab tu kawan kawan makan rasa kenyang lebih lama. Sesiapa nak diet elok makan untuk kurangkan berat badan.
.
Selain tu, cuba tengok makanan dibawah ni.

Tips Makanan Yang Bagus Untuk Penghidap Kending Manis Dan Diabetis

Boleh rujuk majalah rapi untuk info menarik. Lebih lebih lagi tentang kesihatan. 
.
Makanan dibawah ni elok untuk diabetis
.
1. Susu
.
Daripada kajian dijalankan, wanita yang mendapat zat kalsium dan vitamin D setiap hari mempunyai kemungkinan yang lebih rendah untuk menghidap kencing manis. 
.
Kenapa vitamin D selalu digandingkan dengan kalsium? Sebabnya ialah vitamin D membantu penyerapan kalsium untuk pembentukan tulang dan gigi yang kuat dan sihat.
.
Apa yang lebih menarik ialah, kawan kawan boleh dapat vitamin D percuma dari matahari. Bila kulit kite kena matahari, automatik ia akan menghasilkan vitamin D.
.
Kalau kita bersukan, bukan je dapat vitamin D, malah kita padatkan dan kuatkan tulang. 
.
Kalau kawan kawan perhatikan ramai pesakit diabetis ni sebenarnya kerja di pejabat dan kurang bersenam dan dapat cahaya matahari.
.
Ada kaitan tak dengan kencing manis? Ada... Kencing manis ni menyerang kita yang kurang bersenam dan tertekan.
.
Kan ramai dari kita tertekan dan untuk balas dendam dengan tekanan kita makan sepuas puasnya. Makan fast food pulak tu.
.
2. Salmon 
.
Amalkan makan ikan salmon yang kaya dengan omega 3. Omega 3 akan bantu kita kawal nafsu makan. Dan pada masa yang sama kurangkan pengeluaran insulin dalam badan.
.
Bila perut kurang lapar kita kurang makan. Omega 3 juga akan bantu badan kita kurangkan pengeluaran hormon serotonin yang menyebabkan kelaparan.
.
Bila ini semua dah jadi, badan terpaksa bakar simpanan lemak. Nah, badan jadi makin slim dan kurus. Terpaksa sihat. 
.
Lagipun omega 3 elok untuk kurangkan risiko penyakit jantung sebab ia halang pembentukan lemak tak sihat dalam badan. Takdelah lemak tu nak melekat pada injap jantung dan dinding salur darah.
.
Kurang risiko kena strok kan. Bestnya. Mana nak dapat omega 3 selain salmon? Kawan kawan boleh makan telur omega 3.
.
Cuma satu perlu diingat, omega 3 ni cepat rosak kena suhu 3. Pastikan cara msak tu betul. Sebab kalau rosak omega 3 tu akan bertukar jadi bahan lain yang memudaratkan.
.
Cara lebih selamat, makan omegaguard shaklee. Dibuat dari ikan tulen dan bukan dari bahagian hatinya. Kerana hati adalah tempat pengumpulan racun dan logam berat seperti merkuri dan plumbum.
.
Makan je omegaguard shaklee, takyah risau risau khasiatnya rosak ya. 
.
Oemga 3 juga baik untuk perkembangan insulin dalam badan ya.
.
3. Bijirin dan Oatmeal 
.
Macam kami kongsikan tadi, bijiran ni banyak serat dan lambat dihadam. contoh bijirin yang baik adalah gandum dan oat. 
.
Satu yang kawan kawan perlu ambil perhatian, jangan makan bijiran sarapan yang banyak gula tu. Kawan kawan pun tahu yang mana. 
.
Yang selalu keluar tv untuk kanak kanak tu. Banyak gula, kalau makan yang tu makin teruk kencing manis dan diabetis. Beli yang plain je.
.
Nak manis tambah buah buahan yang sihat dan madu. Pilihan yang lebih baik.
.
4. Blueberry
.
Pterostilbene yang terdapat di dalam blueberry menunjukkan kesan protein reseptor yang distimulasikan dalam sel, berperanan menurunkan kolesterol dan lemak.
.
Pterostilbene juga mungkin membantu melawan kanser dan diabetes. 
.
5. Brokoli 
.
Syaur hijau yang popular ni sangat bagus. SUPER sayur sayuran. Banyak sangat khasiatnya.
.
Kajian ada menunjukkan yang sayur brokoli ni ada zat dan khasiat untuk membantu pemulihan salur darah yang rosak kerana diabetis. 
.
Peneliti dari Universiti Warwick meyakini, zat sulforaphane yang terkandung di dalamnya membantu memulihkan pembuluh darah
.
6. Bawang Putih
.
Elok makan bawang putih ni kawan kawan. Orang berbangsa cina memang suka makan bawang putih.
.
Walaupun baunya kurang menyenangkan tapi khasiatnya memang bagus untuk pesakit kencing manis.
.
Kawan kawan nak tahu, pesakit kencing manis akan kehilangan zat kalium dari badan mereka sehingga satu tahap kalau  teruk sangat kehilangannya, boleh pitam dan pengsan.
.
Bawang putih ni ada banyak mineral seprti kalium, zink, mangan dan sulfur yang elok untuk kencing manis.
.
Kalau kawan kawan tak suka sangat, boleh makan vitalea with iron Shaklee. Kaya dengan vitamin dan mineral untuk badan yang sihat.
.

Vivix Shaklee & pesakit kencing manis?

.
Vivix Shaklee sangat bagus diamalkan berterusan untuk membantu pesakit diabetes  kerana ia
  • berfungsi sebagai antioksidan yang melindungi sel-sel badan dari kerosakan akibat serangan dari radikal bebas. 
  • Ramai penghidap diabetes yang telah makan vivix, merasakan perubahan positif.
.
Vivix adalah satunya suplemen di dunia yang mampu menembusi DNA manusia.
.

Bagaimana Vivix Shaklee membantu penghidap diabetes?

  1. Ramuan Vivix yang terdiri daripada campuran botani yang kaya dengan resveratrol dan polifenol dapat memberi manfaat kepada pesakit diabetes dengan:
  2. Memperlahankan atau mengurangkan Sindrom Resistansi Insulin (“metabolic syndrome”) 
  3. Vivix adalah antioksidan yang berkuasa untuk membantu melindungi dan membaiki sel yang rosak.  
  4. Jadi, pengambilannya secara berterusan dapat memberi manfaat dalam mengurangkan Metabolic Syndrome yang mengarah kepada penyakit kardiovaskular dan kencing manis yang disebabkan oleh kerosakan gen.
  5. Mengawal kepekatan gula dalam darah
  6. Karbohidrat yang dicerna akan menghasilkan gula yang memberikan kita tenaga. Walau bagaimanapun, pengambilan karbohidrat yang tinggi seperti nasi akan menyebabkan kandungan gula dalam darah kita meningkat. 
  7. Dengan Vivix, polifenol yang terkandung dalam anggur muscadine akan melambatkan pencernaan dan penyerapan karbohidrat dalam darah dan seterusnya mengelakkan pengumpulan gula yang tinggi yang menyebabkan kencing manis.
  8. Mengelakkan kerosakan mata, menggalakkan penyembuhan luka dengan segera
  9. Polifenol Anthocyanins yang terkandung di dalam Vivix membantu dalam membaiki penglihatan dan menyembuhkan luka dengan segera.
  10. Mencegah pembentukan protein AGE
  11. Protein AGE (advanced glycation end products) terhasil daripada protein dan gula berlebihan dalam badan. Ia boleh menyebabkan atherosclerotic, sel mati dan komplikasi penyakit kencing manis. Salah satu dari mekanisma anti-penuaan Vivix adalah dengan memperlahankan penbentukan protein AGE ini.
.
Ok lah kawan kawan. Rasanya dah panjang artikel ni.
.
Kita sambung lain kali. Semoga kita semua dapa manfaat daripda tips pemakanan kawal kencing manis ni. Jangan harapkan vivix Shaklee je. Berlubang poket dan wallet tu nanti.
.
Jika tuan & puan ada sebarang pertanyaan mengenai Vivix Shaklee Dan produk Shaklee yang lain, hubungi Maznee di

Call/WhatsApp/Telegram : 019-265-3791

ID Shaklee : 963869

Email : fairulazmi@gmail.com

FB : Mazni Azmi bagi pertanyaan lanjut.


Like kami di Facebook Page: Ibu Bijak Keluarga Sihat untuk maklumat menarik dan promosi

Jadi apa pendapat anda tentang tips pesakit kencing manis? 
Mohon kongsikan dibawah ya. Terima kasih kerana melawat blog ini. Datang lagi ya.

0 Response to "5 Tips Pemakanan Kawal Kencing Manis | VIVIX Shaklee"

Catat Ulasan

⛔⛔TERIMA KASIH KERANA MENINGGALKAN KOMEN ⛔⛔

🌼🌺🌸 Maznee memang rajin membalas komen bonda semua. πŸ˜‰ Insyaallah akan lawati blog cik puan & bonda semula.🌸🌺🌼
.
Selamat bersilaturahim πŸŒ„