Maznee Azmi . Pengedar Shaklee pilihan hati. Yakin . Mesra . Berpengalaman

Set Hamil Shaklee Trimester 1 | Merancang Kehamilan Anda Seperti Profesional

Set Hamil Shaklee Trimester 1 | Merancang Kehamilan Anda Seperti Profesional

Assalamu'alaikum Wrmbth, tahniah kerana anda sudah mengandung. Syukur sangat sangat. Kami tumpang gembira.

Kali ni Mazni nak kongsikan bagaimana set hamil shaklee trimester 1 boleh membantu anda bekerja dengan aktif bertenaga.

AMARAN: VIDEO INI BUKAN UNTUK MEREKA YANG TIDAK MAHUKAN ANAK. JANGAN KLIK. SET MERANCANG KEHAMILAN SHAKLEE


Kerana tanggungjawab anda sekarang adalah merancang kehamilan supaya badan ibu dan anak dalam kandungan mendapat zat yang cukup. 

Artikel Ini Akan Membantu Anda Mengetahui
1. Apa Itu Set Hamil Shaklee bagi 3bulan pertama kehamilan (Trimester Pertama) 
2. Bagaimana Set Ini Dapat Membantu Ibu Melakukan Kerja Seharian Dengan Sihat
Kawan kawan mesti dah tahukan, masa hamil kita terbahagi 3. Yang biasa kita panggil trimester 1, 2 dan 3.

Setiap trimester mempunyai 3 bulan. Jadi jumlah 3 trimester adalah 9 bulan.

Ok, apa pentingnya kita tahu keperluan mengandung dalam trimester berbeza ni?

Allah sw jadikan badan kita ni istimewa. Lengkap dengan sistem yang canggih manggih. Daripada sebesar besar proses kepada sekecil kecilnya.

Semuanya sempurna. Mashaallah Suhanallah. Keperluan untuk trimester pertama tak sama dengan kedua dan ketiga. Bukan semua pasangan bertuah untuk hamil kerana masalah kesuburan.

Bersykur dan berterima kasihlah pada Allah swt. Ok, balik ketajuk utama

Kali ini kita sembang tentang trimester pertama dulu.

Set Hamil Shaklee Trimester Pertama
Pada trimester pertama, perkembangan minda bayi belum sepantas dan secepat trimester kedua dan ketiga.

Jadi makanan seperti minyak ikan belum diperlukan sangat. Nak makan boleh, tapi kesannya belum sebagus trimester 2 dan 3.

Kawan kawan disarankan makan
1. Vitalea dengan Iron.
Bekalkan 12 vitamin dan 7 mineral penting diperlukan badan. Zat besi (iron) dan vitamin b didalamnya akan membantu pembentukan sel darah merah yang bagus.

Takdelah kes anemia atau tak cukup darah. Nampak pucat je. Bila doktor sukat kandungan HB rendah. Kemungkinan sebab kurang zat besi dan vitamin b.

2. Vitamin B Complex
Lengkap dengan asid folik untuk perkembangan bayi. Elakkan kecacatan janin. Sebenarnya ibu, ayah, suami dan isteri elok makan sejak merancang kehamilan lagi.

Vitamin B6 dalam b complex ni sangat penting masa hamil. B12 pula untuk penghasilan sel darah merah. 

Penting vitamin b ni, bantu kawan kawan kawal stress. Emosi lebih stabil dan tenang. 

Disamping tu membantu pembebasa tenaga daripada makanan semasa penghadaman. 

Badan terasa lebih segar dan bertenaga. Memang best.

3. Vitamin C
Vitamin c akan membantu anda lebih sihat dengan meningkatkan daya tahan lawan penyakit.

Ia juga terlibat dalam mengikat kolagen supaya kulit lebih anjal. Awet muda gitu.

Vitamin c juga antioksidan pemusnah radikal bebas yang bagus. Penghalang kanser.

4. Energizing Soy Protein ESP
Bantu bekalkan 20 jenis asid amino berbeza untuk menggantikan dan membina sel baru. 

Banyak serat dan bantu kita rasa kenyang lebih lama. 

5. Ostematrix
Membekalkan kalsium, vitamin D untuk membantu penyerapan kalsium dan magnesium.

Memudahkan anda menunaikan hajat di bilik air. Ya, makin lawas. Kurangkan sembelit. Orang mengandung ni ususnya beroperasi lebih cekap.

Selalu elok je tak de sembelit, bila dah hamil selalu sembelit. Kalsium dari ostematrix akan membantu memelihara gigi dan tulang yang sihat keperluan harian tubuh.

Sebab anak dalam rahim perlukan kalsium untuk pembentukan tulang dan gigi yang kuat.

Alhamdulillah dah selesai perkongsian kita tentang set hamil shaklee trimester 1. Bezanya dengan trimester kedua adalah pemakanan makanan yang kaya dengan omega 3 yang baik untuk otak.

Bertemu kita lain kali. Terima kasih kerana sudi baca sehingga habis. Boleh hubungi Mazni melalui


Call / Whatsupp: 0192653791 atau 019-2663791 
ID Shaklee: 963860
Email: maznizazmi@gmail.com
FB: Mazni Azmi  bagi sebarang pertanyaan lanjut.
Like kami di Facebook Page: Ibu bijak keluarga sihat
mendapatkan HARGA dan INFO PERCUMA

Kongsikan pendapat dan pertanyaan anda diruangan dibawah. Terima kasih ya, sila datang lagi.