Vitamin Tambah Berat Badan | Meal Shakes Dan Vitamin B Complex Shaklee

Vitamin Tambah Berat Badan | Meal Shakes Dan Vitamin B Complex Shaklee

Assalamu'alaikum Wrmbth, anda ada masalah berat badan? Mesti kawan kawan tak de selera makan kan? Masih belum berjaya tambah berat walau dah cuba pelbagai cara. Mazni nak kongsi petua berkesan untuk tambah berat



set tambah berat badan shaklee untuk gemuk dan sihat
Badan kurus dan tidak bermaya? Jom makan set gemuk Shaklee


vitamin tambah berat badan untuk kanak kanak culas makan
Mealshakes bagus untuk menaikkan berat badan dan selera. Kanak kanak juga sukakannya kera aroma dan rasanya yang menyelerakan
Senang je dengan izin Allah swt, yang penting kita usaha kan kawan kawan. Nak tambah berat badan ni kalau tahu caranya secara semulajadi selera makan akan datang.


Artikel Ini Akan Membantu Anda Untuk
1. Mengetahui Vitamin Mana Yang Sesuai Untuk Tambah Berat Badan 
2. Produk Shaklee Yang Mana Khas Dicipta Untuk Tambah Selera Makan Anda


Kenapa kita tak nak kurus sangat? Kalau berat sangat tak elok, kurus sangat pun tak elok sebab

  1. Kesuburan akan terjejas
  2. Kita senang dijangkiti penyakit
  3. Muka kelihatan cekung dan tak menarik
  4. Badan terasa lesu dan tak bermaya
  5. Kerja di pejabat selalu terbengkalai kerana MC
  6. Kasihan keluarga dirumah, kita tak de kudrat nak melayan mereka
Sebenarnya banyak lagi sebab kita tak nak kurus. Nak pakai baju yang kita suka pun susah kan. Ok, kawan kawan walau apapun sebabnya hari ni Mazni nak kongsi cara naikkan bera badan dengan mengetahui vitamin mana yang sesuai

Vitamin Shaklee Yang Mana Sesuai Untuk Tambah Berat Badan?
Mazni senaraikan beberapa yang bagus ya. Tak perlu makan semua pun. Satu dua pun dah ok. Kalau mampu ambil semua pun apa salahnya kan

1. Vitamin B Complex
Dalam banyak banyak produk Shaklee ini yang paling berpatutan. Harganya dalam RM50 je. Kalau nak harga istimewa Jom mendaftar sebagai ahli. Lagi murah dan banyak kelebihan lain

Tahan 4 bulan tu. Sebab dalam tu ada 120 biji. Kalau sehari makan sebiji cukup untuk 120 hari bersamaan 4 bulan kan. Memang berpatutan.

Lagipun selain tambah selera makan untuk tambah berat badan, vitamin B complex juga bagus untuk
  1. Membantu pembebasan tenaga daripada makanan.
  2. Badan rasa lebih cergas dan bertenaga
  3. Membantu bina sel darah merah yang berkualiti. Vitamin B12.
  4. Sangat bagus untuk kesuburan kerana lengkap dengan asid folik. Ya, sesuai untuk suami isteri
  5. Menyumbang kepada kulit yang sihat, mengekalkan kelembapan kulit
  6. Mengelakkan berlakunya pigmentasi pada kulit. Ala kulit berbintik tu
  7. Membantu mengelakkan kecacatan pada janin
  8. Anti stress
Dan banyak lagi. Berbaloi lah, kita nak sihat je tapi semua ada dalam ni. Yang bestnya, vitamin b complex ni 100% asli dari sumber semulajadi.

Takde bahan kimia. Halal pulak tu. Alhamdulillah.

Ok, tadi kita mula dengan yang paling berpatutan dengan hasil terbaik

2. Vitalea Dengan Iron
Vitalea ni ada 12 vitamin dan 7 mineral untuk kesihatan badan. Kalau kita selalu takde selera makan, maksudnya badan tentau tak cukup zat. 

Ada lah yang kurang kat mana mana tu. Jadi, kita bantu badan dapatkan zat yang kurang. Kawan kawan nak tahu, vitalea ni ada campuran spirulina, memang terkenal dengan zat pada tubuh.

Vitamin B pun ada dalam ni tapi kuantiti nya tak sama macam dalam 1 tablet vitamin b complex. Kalau dapat makan vitalea dan Vitamin b complex lagi bagus.

Cuma kelebihan vitalea berbanding produk vitamin bkompleks ialah ia lebih seimbang. Banyak zat keperluan harian badan ada dalam ni

Jadi berapa lama 1 botol vitalea boleh digunakan? Sama macam vitamin b complex. 1 hari sebiji. Maksudnya 4 bulan maksimum.

Harga dalam RM80 lebih je. Jadi ahli shaklee melayakkan anda pada harga ahli. Lebih jimat untuk anda.

Alhamdulillah dah sudah dengan 2 produk. Yang akhir ni harga dia lebih sikit dari yang lain.

Tapi dalam banyak banyak tu, ini yang paling sedap, mengiurkan dan menyelerakan.

Memang khas direka untuk kanak kanak dan orang dewasa.

Yalahkan, mana ada orang lalu nak telan pil hari hari. Lebih lebih lagi kanak kanak yang baru belajar berjalan dan berlari. Nak paksa mereka makan pil.

Memang mencabar kan. Hehe

3. Meal Shakes Shaklee
Sedap, lazat, menyelerakan. Itulah Meal Shakes Shakele.
Tak main main ni. Bau dia memang best. Rasa french vanila yang berkualiti tinggi.
Boleh ketagih minum meal shakes ni. Bentuk serbuk macam susu tu. Sehari 1 sudu minimum

Meal shakes ni insyaallah dapat membantu mereka yang mempunyai masalah selera makan untuk merangsang nafsu makan mereka cara sihat.

Keluarga Mazni memang dah gunakan meal shakes. Dari sikecil berusia 2 tahun kepada mak ayahnya. Kami suka meal shakes ni.

Bagi Mazni, kalau kita tamahkan meal shakes dalam secawan air soya ESP, memang superblah.

Meal shakes membekalkan kalori yang diperlukan badan bersama dengan serat dan vitamin serta mineral. Cuma kawan kawan perlu ingat.

Walaupun dah makan meal shakes ni masuh kena makan ya. Kalau tak macam mana berat badan nak naikkan.

Cara penyediaannya senang je. Campurkan sesudu (maksimum 3 sudu sehari untuk orang dewasa) dalam air kegemaran anda (Elakkan air panas, bergas dan berkafein).

Kanak kanak pula boleh makan maksimum sehari setengah sudu besar saja. 

Satu perkara yang ramai orang terlepas pandang, air bercoklat seperti milo dan vico pun ada kafein. Jadi kawan kawan elakkanlah minum bersama air coklat ya.

Kafein ni mengurangkan keupayaan badan untuk menyerap vitamin diperlukan badan.

Berapa lama boleh tahan? Setakat ni Mazni dah pakai 3 bulan masih tahan lagi. Sehari 1 sudu. Tengoklah cara kawan kawan gunakannya.

Harga dalam lingkungan RM100. Jom jadi ahli shaklee, Hubungi Mazni untuk maklumat lanjut. Harga istimewa dan terbaik untuk ahli dan banyak lagi kelebihan lain.

Hubungi 019 2653791 atau 0192663791

Alhamdulillah, selesai sudah perkongisan kali ini tentang vitamin tambah berat badan dari Shaklee.

Semoga penerangan ini akan membantu kawan kawan menambahkan berat badan dan memperoleh berat ideal.

Kalau ada sebarang soalan dan pertanyaan mengenai produk boleh hubungi di


Apa yang Mazni kongsikan adalah sedikit berbanding dengan khidmat nasihat terbaik diberikan kepada pelanggan.
Setiap pelanggan akan diberikan panduan menggunakan produk Shaklee ekslusif untuk mereka sahaja.

Call / Whatsupp: 019-2653791 atau  0192663791 
ID Shaklee: 963860
Email: maznizazmi@gmail.com
FB: Mazni Azmi  bagi sebarang pertanyaan lanjut.
Like kami di Facebook Page: Ibu bijak keluarga sihat
mendapatkan HARGA dan INFO PERCUMA

Kawan kawan ada pendapat tentang cara tambah berat badan dengan sihat? Jom kongsikan dibawah.