Maznee Azmi . Pengedar Shaklee pilihan hati. Yakin . Mesra . Berpengalaman

SET PANTANG SHAKLEE PREMIUM CADANGAN PENGEDAR SAH | Pengalaman Berpantang Sebelum Kenal Shaklee

Set Pantang Shaklee Premium Cadangan Pengedar Sah | Pengalaman Berpantang Sebelum Kenal Shaklee

Assalamualaikum semua...

Terima Kasih pada Mazni kerana menjemput saya menjadi penulis jemputan di blog beliau. Semoga dimurahkan rezeki oleh Allah.

Saya ingin berkongsi pengalaman saya berpantang sebelum saya kenal Set Pantang Shaklee.


harga set pantang shaklee asas premium terbaik


Untuk berpantang kali kedua ni saya pilih Set Pantang Shaklee. Pengalaman mengandung kali ni memang berbeza dari anak sulung. 

Dulu tak tau rupanya mudah nak berpantang. Boleh makan vitamin saja, dan Alhamdulillah badan sihat dan bertenaga. Paling penting sekali, luka pembedahan cepat baik tanpa sebarang komplikasi.

Ya lah...anak sulung kurang pengalaman dan ilmu. Buta-buta ikut jer apa yang tulis dalam buku, apa yang doktor cakap dan apa yang 'orang berpengalaman' cerita...huhu..naif sungguh! Kesannya stress masa selepas bersalin!


BESTNYA VIDEO SET PANTANG SHAKLEE PREMIUM. JOM KLIK



Apa yang jadi masa saya berpantang anak pertama?

Masa kandungan dalam 32wks macamtu doktor sahkan anak saya songsang. Kepala diatas! Peluang untuk dia pusing memang kurang memandangkan ruang dah kurang dan placenta menghalang. 

Keputusan dibuat...saya akan bersalin secara Elective Caesarean Section (ELCS) aka CZER atau senang nak cerita jenis beranak yang awal-awal dah set date nak bersalin!

So...pegi la hospital, dah c-zer semua...azab pun tiba! Lepas hilang bius..macam separuh mati rasanya! 

Memang banyak ubat tahan sakit yang diambik masa tu...so memang tak enjoy langsung moment awal melahirkan. 

Selesai penderitaan di hospital selepas 4 hari, masa untuk pulang dirumah. 

Sekarang ni terfikir, kalau dulu-dulu saya ada ambil supplement mungkin tak seteruk itu. Body memang tak tahan lasak langsung!

Bila dah balik rumah, the real challenge starts!!!!

Kalau lah masa tu saya dah kenal Set Pantang Shaklee. Badan sangat penat, anak pulak nak menyusu badan setiap masa.
Malam-malam berjaga sebab anak tak nak tidur.

Makanan dalam pantang kurang menambah khasiat. Set Pantang Shaklee terbaik membekalkan khasiat diperlukan badan untuk pemulihan dari dalam.

Masa pantang kan kita tak boleh makan sebarangan. Habis tu kalau banyak makanan tak boleh makan macam mana nak dapat zat kan?

Air pun kena kawal minum, tak boleh banyak banyak. Pernah juga saya baca dulu, untuk banyakkan susu ibu memang kena minum air.

Luka czer masih sakit...berjalan dah mcm mak nenek!

Muka pucat lesi.

Bengkak susu!


set pantang shaklee asas harga bajet murah


Masa ni menyembuhkan diri secara makan jamu, makan pati haruan, makan buah oren!

Pati ikan haruan kan hanyir.Saya hanya sempat minum 2 botol sebelum doktor suruh berhenti minum sebab takut pati haruan tu tidak diproses dengan bersih. Jamu jamu ni tak sesuai untuk bersalin pembedahan caeser.

Kemudian diduga lagi bila anak dah kena jaundice. Hari-hari dalam keadaan luka masih sakit, badan masih penat, mata tak berapa nak boleh bukak sebab mengantuk Ya Rabbi! 

Ulang alik hospital sebab baby kena buat blood test. Sehari dua masih ok, masuk hari ketiga dah rasa macam hidup diawangan sbb terlampau penat!

Kawan kawan saya yang menggunakan Set Pantang Shaklee Premium tak perlu risau masalah menggunakan jamu ni. Bersalin je boleh terus makan.

Saya guna set berpantang shaklee ni pun selepas melawat kawan sepejabat yang sedang berpantang. Memang terbaik.

Ada saya kongsikan pengalaman dan Testimoni menggunakan Set bersalin shaklee kawan ni. Jemput baca.

Apa yang lebih saya kesalkan, Set Pantang Shaklee untuk Pembedahan tidak ada unsur jamu pun. Kalaulah dulu ada buat kajian sikit.

Mesti tak lah teruk sangat pengalaman berpantang anak pertama dulu. 

In fact kalau makan masa mengandung hari tu pun boleh. Sebab Set Kehamilan Shaklee 80% sama dengan set bersalin shaklee

Lepas hari ke-5, anak kena tahan di NICU untuk rawatan fototerapi. Doktor suruh stop semua jamu, pati haruan sebab nak elakkan jaundis makin teruk pada anak sebab saya menyusu badan sepenuhnya. 

Bila dah dengar macam tu, lega jugak sebab dah tak payah telan jamu yg rasanya errkkkkkk!!tapi nak makan apa ni untuk recovery?huhu...sampai ke sudah saya tak makan apa-apa!!

Alhamdulillah selepas 24 jam anak saya dah ok tapi saya makin teruk...teruk sebab badan dah penat sangat!!

Hasilnya saya tak dapat jadi mak dan isteri yang baik...selalu nak baran dan marah-marah sebab penat dan sakit. 

Menderita jiwa dan raga! Walau ada support dari suami tapi bila badan sendiri rasa tak sedap memang tak boleh nak buat apa. 

Even anak yang masih baby comel kiut miut tu pun kena marah. Allahurabbi! bila diingatkan...memang MOMMY MONSTER betul!

Bila dikenang kenang, memang menjadi pengalaman terbaik. Memang untuk bersalin anak kedua ni saya tak mahu lalui peristiwa sama.

Cukuplah hanya sekali.

Kemuncaknya bila saya selalu jatuh sakit. MC selalu...selalu demam selsema! 

Pegi jumpa doktor kena marah sebab tak jaga badan...muka sampai pucat, badan sakit-sakit. Buat keja sikit dah penat. 

Masa ni saya menyusu badan sepenuhnya. Doktor bagi Obimin suruh makan. Makan la...tapi tak banyak perubahan.

Sampai la satu hari masa saya mengandung ni, terjumpa dengan satu blog yang jual barang Shaklee. Sehari suntuk spend masa khatamkan blog tu sebab nak tau betul ka berkesan??

Tak mau pikir panjang terus order Set Premium untuk nak makan sepanjang baki mengandung ni, masa dalam pantang dan semasa menyusu nanti.

Jadi saya pun pesan set selepas bersalin Shaklee dengan harga yang sangat murah.

Sebab saya dapat free lifetime membership. Dapat rebate tunai pula tu. Jimat RM100 lebih. Lebih baik jadi ahli shaklee sebab diskaun yang kita dapat

Memang berbaloi harga set pantang shaklee dan hasil yang saya terima.

Tak lama pun dah nampak kesan! Sangat berbeza dengan masa 1st pregnancy, walau dah menunggu hari nak bersalin, tapi masih kuat dan bertenaga untuk buat kerja rumah (saya baru pindah rumah), balik kerja pukul 9 pun masih boleh basuh dan sidai baju. 

Yang paling penting saya dah tak marah-marah sebab penat dan perlu layan anak dan suami! ITU YANG PALING BERHARGA!!

Pelaburan pada set ibu bersalin shaklee

Pelaburan yang menguntungkan!!



Dan dalam set bersalin shaklee premium dah ada set kurus shaklee didalamnya. Bestnya, sambil berpantang kita boleh kurangan berat badan.

Set Kurus Shaklee Ada Dalam Set Berpantang Shaklee. Bestnya. Jom KLIK Video ni
 



Jadi buat yang masih mencari apa product yang dapat membantu kaum-kaum ibu. 

Jangan malu, jangan segan, jangan ragu....Insyaallah ini pilihan terbaik! Shaklee ni walau namanya Set Bersalin ShakleeSet Menyusu tapi suami pun boleh makan.

Terutama suami boleh makan set sendi Shaklee kerana usia pun dah meningkat jadi badan tak macam dulu.

set bersalin shakklee premium untuk pembedahan
Sebenarnya kawan kawan, bila kita beli set pantang Shaklee ni, secara tak langsung dapat bersama Set penyusuan Shaklee lengkap untuk susu ibu yang banyak.

Sambil sambil tu boleh kurus dan kurangkan berat.

Sama-sama jaga badan, bila badan sihat, otak cergas, minda pun tajam! Dapat sama-sama buat yang terbaik umtuk keluarga. Best kan? Mcm kopi 3 dalam 1;). Beli satu dapat macam-macam faedah!

Saya ada perkongsian istimewa untuk anda semua, rahsia cara makan set bersalin shaklee lengkap untuk rujukan anda. Jom baca.. 

Jangan menderita dalam diam...kongsikan masalah kesihatan anda dengan saya..Insyallah ada jalannya!

Bagi kawan kawan yang sudah berkahwin dan belum menimang cahaya mata, boleh baca perkongsian pengalaman menggunakan set subur shaklee oleh cikgu saya, Mazni.

Yang penting jangan jadi MOMMY MONSTER!

Wassalam!


Jika anda mempunyai soalan, insyaallah sekiranya mampu kami akan bantu anda. Boleh hubungi kami di

pengedar shaklee kuala lumpur setapak dan wangsa maju


Call / Whatsapp/Wechat/SMS:  012 - 3332359 (Nora)
ID Shaklee: 1083521
Email:norahimah@gmail.com
FB:   Nora Alisa