Set Kecantikan Muka Shaklee Cadangan Pengedar Sah | Untuk Kelihatan Cantik dan Menawan

Set Kecantikan Muka Shaklee Cadangan Pengedar Sah | Untuk Kelihatan Cantik dan Menawan

Assalamualaikum dan Salam sejahtera.

Pertama sekali, Mimi nak ucapkan berbanyak terima kasih kepada Mazni Azmi yang sudi menjemput saya untuk berkongsi artikel dalam produk Shaklee untuk kecantikan kulit.

Mimi nak kongsi sikit pengalaman dengan Set Kecantikan Muka Shaklee.


set kecantikan muka shaklee harga


Pasti ramai di antara kita yang dah guna bermacam-macam jenis produk untuk kecantikan kulit muka

Dalam pasaran pun ada pelbagai jenis dari harga murah, mampu milik hinggalah ke kadang-kadang mampu atau mahal.

Kat sini saya nak cerita tentang antara produk Kecantikan Muka MAMPU MILIK iaitu Set Kecantikan Muka Shaklee.

Kenapa saya kata MAMPU MILIK?
Sebab harga yang ditawarkan dalam Set Shaklee untuk kulit sangat berpatutan dan yang penting TAHAN LAMA.

Kita biasanya sebagai pembeli memang kalau boleh nak cari product yang MAMPU MILIK macam Set Kecantikan Asas Shaklee dan kalau boleh memang nak yang boleh tahan sampai 2-3 bulan.

Boleh la kita tengok sama ada Set Kecantikan Muka Shaklee ni mampu ke tahan hingga 2-3 bulan?

Kalau kita dah ambil Set Kecantikan Kulit Shaklee dan nak pastikan muka kelihatan cantik dan menawan, kene amalkan pengambilan yang consistent dan berterusan selagi badan masih memerlukannya.

Dalam kata lain, kalau kejap ambil, kejap tak, mana nak nampak kesan yang baik. Kita pun kena lah disiplin dengan apa yang kita makan atau ambil. Barulah nampak perubahan.

Set Kecantikan Muka Shaklee mengandungi:
pengalaman menggunakan set kecantikan kulit muka shaklee

1. Sustained Release Vita-C 180biji
2. B-Complex (asik folik) 120 biji
3. Vita-E Complex 120biji

Sustained Release Vita-C, B-Complex (asik folik)dan Vita-E Complex yang terdapat dlm Set Kecantikan wajah Shaklee membantu beri zat-zat dan nutrien yang diperlukan oleh tubuh untuk bina kulit cantik yang sihat.

Manfaat Set Kecantikan Muka Shaklee ialah:

Sustained Release Vita-C
set kecantikan kulit muka shaklee



  • Membantu dalam menyalurkan vitamin C berterusan.
  • Bertindak sebagai antioksidan pencegah kanser.
  • Mencerahkan kulit terutama muka.
  • Meningkatkan dan merangsang hasilan kolagen kulit agar kelihatan kenyal serta muka nampak halus.
  • Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

B-Complex (asik folik)
Set kecantikan produk shaklee

  • Bantu pengeluaran antibodi badan
  • Bantu bina protein dalam tubuh
  • Bantu mengawal tekanan
  • Bantu elak pigmentasi pada muka dan kulit
  • Bantu kelembapan muka kulit
  • Bantu bebaskan tenaga dalam makanan yang dimakan
  • Melambatkan proses penuaan.
  • Membantu mengurangkan jerawat muka
  • Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah* dan hormon

Vita-E Complex
set kulit cantik shaklee

  • Muka kelihatan segar dan nampak muda
  • Muka dilindungi dari sinaran ultra ungu
  • Muka kelihatan lembap
  • Melindungi sel dari kerosakan akibat radikal bebas.
Vitamin E Complex Shaklee jika dicampurkan bersama ESP Shaklee dan yogurt sangat bagus untuk Masker ESP.

Boleh cuba.

Kenapa pilih Set Kecantikan Muka Shaklee berbanding yang lain?

Set Kecantikan Muka Shaklee ialah SET MAMPU MILIK dan TAHAN LAMA.

Bukan itu saja, siap ada bonus iaitu Set Kecantikan Muka Shaklee membantu kulit jadi lebih sihat. Bila kulit sihat, badan pun akan cergas. Bila badan cergas, demam pun jarang berlaku.

Apa kelebihan Set Kecantikan Muka Shaklee?

Product yang terkandung dalam Set Kecantikan Muka Shaklee diperbuat daripada bahan semulajadi. 

Bebas bahan kimia. Iyelahkan kita kalau boleh memang nak elak bahan-bahan kimia dari badan dan terutama muka kita. Maknanya Set Kecantikan Muka Shaklee sesuai dan selamat digunakan.

Pastikan anda tahu cara makan setiap set dengan betul untuk nampak kesan yang baik.

Ada lagi, pasti anda nak tau Tips pengambilan Set Kecantikan Muka Shaklee kan..

  1. Iaitu dengan pengambilan air putih atau suam minimum 3 liter sehari.
  2. Minum air banyak kan bagus untuk hindar muka kita dari kelihatan kering.
  3. Vitamin kan memekatkan darah kita, haruslah kita minum air yang cukup.
  4. Air juga melancarkan peredaran darah dalam badan.
  5. Bila air kurang, itu yang boleh menyebabkan jantung terpaksa pam darah pekat dengan lebih kuat, badan pun akan jadi lebih penat.


Harga Set Kecantikan Muka Shaklee ialah:
1. Sustained Release Vita-C 180 biji, RP RM92.50
2. B-Complex (asik folik) 120 biji, RP RM53.75
3. Vita-E Complex 120 biji, RP RM149.00

Jumlah Harga Runcit Set Kecantikan Kulit Shaklee ialah RP RM295.25
Postage RM10
**RP = Retail Price

Shaklee juga mempunyai rangkaian produk penjagaan kulit wajah iaitu Set nutriwhite shaklee.

Bezanya, set kecantikan menjaga dari dalam dan set nutriwhite memelihara kulit dari luar.

Persekitaran kita kan panas dan kering. Kulit kita mudah terjejas jika berada di luar semasa terik matahari.

Mimi suka cadangkan, kalau nak cuba boleh mula dengan set asas nutriwhite shaklee dulu.

Set penuh nutriwhite memang berbaloi. Harganya pun lebih murah berbanding jenama terkemuka lain.

Jika anda masih rasa harga Set Kecantikan Muka Shaklee mahal , Jom jadi ahli.

Macam mana tu? Betul.. Jadi ahli. Harga ahli dan banyak kelebihan yang diterima memang terbaik

Jika anda berminat dengan product Shaklee atau ada pertanyaan, boleh pm atau sms

mimizuzuhaha @ Siti Zulaiha
Id Shaklee: 1111572
Location: Kepong, KL
sms: 010-2830 266
email: mimizuzuhaha@gmail.com


Mimi adalah agen pengedar shaklee bagi kawasan kepong , sri damansara , TTDI dan Damansara Utama.

Boleh hubungi Mimi melalui SMS, Wechat dan Email. 

Akhir sekali, terima kasih sekali lagi kepada Mazni Azmi kerana peluang berkongsi artikel Set Kecantikan Muka Shaklee.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.