Maznee Azmi . Pengedar Shaklee pilihan hati. Yakin . Mesra . Berpengalaman

Set mengandung shaklee 2018? Ibu hamil cergas & Tanpa alahan!

Set Mengandung Shaklee Trimester Pertama Kedua & Ketiga!

Assalammualaikum dan salam sejahtera bakal-bakal ibu.
.
Terima kasih saya ucapkan kepada puan kerana sudi mengunjungi blog ini. Semoga artikel yang bermanfaat di blog ini memberikan kebaikan kepada anda. Syukran.
.
Cara set hamil shaklee bantu ibu mengandung cergas & Tanpa alahan! Ini tips untuk puan nikmati harga terbaik & terus dari kilang.
.
Set mengandung shaklee 2017
.
Hari ni Mazni nak kongsikan dengan sahabat sahabat semua, Set mengandung shaklee trimester pertama & seterusnya.
.
set mengandung shaklee trimester 1 2 3 pertama
.
Maknanya untuk usia kandungan 1 ke 3 kawan-kawan yang dah mengandung, tak lama lagi nak jadi ibu. 
.
Untuk yang first baby mesti seronok dan teruja kan. Tapi dalam kegembiraan mengendong baby dalam perut tu, ibu-ibu mesti alami macam-macam masalahkan? 
.
Macam-macam pengalaman kawan-kawan Mazni yang pregnant, ada yang 'mabuk-mabuk' teruk sangat, sampai kena duduk kat hospital lah. 

.
Ada pulak yang stress, penat dengan macam-macam kerja nak buat. Kerja kat pejabat dan rumah sama banyak.
.
Kasihan Mazni tengok terkejar-kejar dibuatnya.
.
Kalau mommies semua nak tahu Tanda tanda awal kehamilan, boleh baca disini
.
Seorang ibu mengandung secara amnya perlu mengambil bijirin dan sayuran hijau yang banyak untuk memenuhi keperluan asid folic dan protein serta karbohidrat untuk tenaga.
.
Kekurangan zat akan menyebabkan Ibu Hamil mendapat masalah anemia yang boleh mengancam kesihatan.


set mengandung shaklee trimester pertama


Apakah cabaran lazim dialami oleh Ibu Hamil?

Set kehamilan shaklee bantu ibu hamil aktif & Bertenaga! Ini semua yang puan perlu tahu sebelum cuba.
Kehamilan adalah satu proses yang panjang dan mencabar terutama buat ibu yang baru pertama kali Mengandung
.
Cabaran yang dihadapi ibu dalam proses untuk membesarkan janin dalam kandungan adakalanya amat menduga emosi dan juga kekuatan fizikal.
  • Alahan Teruk
  • Morning Sickness
  • Tak boleh makan atau tiada selera makan
  • Muntah dan Loya
  • Anemia = Berbahaya jika tidak ditangani, boleh menyebabkan tumpah darah  semasa bersalin.
  • Keletihan dan rasa malas
  • Mood swing
Biasanya ibu hamil mengalami simptom Kehamilan yang boleh mengganggu aktiviti rutin harian. 
.
Jangan risau, keadaan tersebut hanya sementara.

Simptom Kehamilan boleh diatasi dengan pengambilan nutrisi yang diperlukan dan cara yang betul.
.
Selain itu, rehat yang secukupnya dan sokongan yang kuat daripada suami juga amat diperlukan. 
Shaklee pregnancy set pilihan ibu bekerja yang sibuk  dengan tugas dipejabat & dirumah. Sesuai diamalkan sepanjang 9 Bulan kehamilan!

 Macam-macam persoalan ibu-ibu hamil tengah  bersarang dalam kepala tu.

SET MENGANDUNG SHAKLEE TRIMESTER 2

Jangan pening-pening kepala ibu-ibu hamil yang comel...Semua persoalan ini akan terjawab jugak...
   
Soalan 1

Apakah zat nutrisi yang penting untuk pertumbuhan bayi?

Zat Nutrisi yang penting bagi pertumbuhan bayi adalah Protein, vitamin & mineral
Shaklee set hamil membekalkan ibu mengandung khasiat yang diperlukan si manja. Sesuai untuk ibu bekerja ingin aktif & Bertenaga!

Soalan 2

Boleh ke ibu hamil dapat nutrisi yang secukupnya sepanjang kehamilan?

Ibu hamil boleh dapat nutrisi yang secukupnya sepanjang kehamilan
.
Boleh dilakukan dengan pengambilan makanan yang seimbang
.
Tapi
.
Bagi ibu bekerja memang mencabar
.
Sebab itu mengambil vitamin & makanan tambahan semasa mengandung membantu cukupkan khasiat yang diperlukan ibu & bayi.
Shaklee set mengandung mengandungi semua vitamin & mineral keperluan wanita hamil. Sesuai diamalkan pada ketiga tiga trimester!

Soalan 3

Apakah kebaikan & keistimewaan Set mengandung Shaklee?

Kebaikan & keistimewaan  Set Mengandung Shaklee memang banyak.
.
Paling penting
.
Set ini dibuat dari bahan semulajadi, tiada pengawet dan 100% menepati keperluan ibu hamil.
.
Tak perlu risau kandungan bahan kimia berbahaya
.
Semua vitamin ini di hasilkan di dalam makmal berteknologi tinggi
.
Di negara maju seperti Amerika & Jepun

.

Antara keistimewaan Set Mengandung Shaklee

Apa Kebaikan Dan Kelebihan Set Mengandung Shaklee Untuk Atasi Alahan Teruk Semasa Hamil?

Semasa mengandung, perubahan hormon berlaku didalam tubuh. Jadi antara kesannya ialah rasa loya yang menyebabkan morning sickness.

Apabila kurang makanan berkhasiat diambil, Mazni yakin kita ada pengalaman dengan adik beradik, saudara mara dan rakan rakan yang mengalami pengalaman ni.

Jadi, pengambilan set mengandung shaklee semasa trimester 1 2 dan 3 akan membantu kita menikmati detik indah mengandung. 

PROMOSI WAKTU TERHAD
Sebenarnya ada cara untuk dapatkan Set Mengandung Shaklee Dengan Diskaun 20% (SMS & Whatsapp No ini Laju Laju Untuk Rahsianya)



SMS / WHATSAP 
TAIP MENGANDUNG


019-265-3791



DAN SMS / WHATSAPP KE


019-265-3791


Set mengandung shaklee ni adalah seperti dibawah

Set mengandung shaklee trimester 1 2 & 3
  1. Vitalea ( multivitamin dengan zat besi)
  2. B Complex (asid folik)
  3. Vitamin C
  4. Ostematrix (pil kalsium)
  5. Energizing soy protein ESP
  6. Omegaguard
Set hamil Shaklee trimester 1 bantu atasi alahan mengandung & Loya yang menyebabkan tiada selera makan!
set mengandung shakleeharga set mengandung shaklee

harga set vitamin charga set omega guard


harga set vitamin b complexharga set esp shaklee

Nak lagi best makan ESP sekali sebab membantu penyerapan semua zat dari vitamin ni. 

Semua produk shaklee ini dalam bentuk yang mudah dimakan dan dihadam. Saiz tablet dan kapsul yang sedang sedang saja.

Berapa Harga Set Mengandung Shaklee Lengkap Untuk Atasi Morning Sickness?

Set pregnant Shaklee 2018 & Promosi ahli terkini! Ini cara beli produk 100% Asli & Dapat hasil terbaik! 
Harga Set Mengandung Shaklee 
  1. Vitalea ( multivitamin dengan zat besi)
  2. B Complex (asid folik)
  3. Vitamin C
  4. Ostematrix (pil kalsium)
  5. Omega Guard
  6. Energizing Soy Protein ESP

Full set mengandung shaklee mengandungi semua 6 produk diatas adalah RM635.15


PROMOSI WAKTU TERHAD
Sebenarnya ada cara untuk dapatkan Set Mengandung Shaklee Dengan Diskaun 20% (SMS & Whatsapp No ini Laju Laju Untuk Rahsianya)


SMS / WHATSAP 
TAIP MENGANDUNG

019-265-3791

DAN SMS / WHATSAPP KE 

019-265-3791

Berapa Lama Set Mengandung Shaklee Boleh Tahan?

Secara umumnya, setiap produk dalam set mengandung shaklee boleh bertahan selama
  1. Vitalea ( multivitamin dengan zat besi) tahan 4 bulan
  2. B Complex (asid folik) tahan 4 bulan
  3. Vitamin C tahan 6 bulan
  4. Ostematrix (pil kalsium) tahan 2 bulan
  5. Omega Guard tahan 1~ 2 bulan
  6. Energizing Soy Protein ESP tahan 2 bulan
Ini hasil dari pengalaman kami sendiri menggunakan produk Shaklee selama beberapa tahun.
.
Apa pula fungsi setiap vitamin ini?


1.Vitalea (multivitamin dengan zat besi)


SET SHAKLEE UNTUK IBU MENGANDUNG

Di dalamnya kaya dengan iron (zat besi) dimana jika ibu ada masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia. 


Anemia ini merbahaya kepada anak dan ibu kektika bersalin kelak.

Oleh itu, pengambilan mulivitamin amat penting semasa mengandung.

Vitalea adalah produk wajib dalam set kehamilan shaklee trimester 1 2 dan 3 . Dan juga dalam set berpantang shaklee


2.B Complex  (asid folik)


SET SHAKLEE UNTUK KEHAMILAN

B Complex Shaklee ini unik kerana ia telah lengkap dengan asid folik dan juga 8 kumpulan B


Asid folik sangat penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya 'spina bifida'.


Ibu mengandung memerlukan sekurang-kurangnnya 200@400 mcg (1@2biji)  asid folik sehari.




3.Vitamin C


SET IBU HAMIL SHAKLEE
Membantu dalam proses pembinaan kolagen, menguatkan sel-sel tisu dalam badan.

Meningkatkan sistem pertahanan dan membantu dalam penghadaman bagi ibu-ibu mengandung.


Vitamin C juga meningkatkan kadar serapan zat besi untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah.

4.Ostematrix (pil kalsium)


SET HAMIL SHAKLEE

Membantu bayi untuk mendapat tulang dan gigi yang sihat tanpa menganggu kalsium untuk keperluan tubuh si ibu.

Ia juga membaiki rangsangan urat saraf, mengelakkan kekejangan otot bagi ibu-ibu mengandung.

Kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.

5.Omega Guard



SET UNTUK IBU HAMIL

Minyak ikan tulen sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan.

Omega Guard mengandungi DHA dan EPA yang sangat penting untuk pembentukan otak dan mata bayi.

Manakala untuk ibu pula, ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan.

6.ESP (Protein)


BERAPA HARGA SET IBU HAMIL SHAKLEE

ESP memberi tenaga ibu mengandung, di mana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk.

Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat serta untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit.

Membantu ,membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi.

Keperluan protein ini semakin penting ketika memasuki trimester ke 3 bagi membantu pertumbuhan plasenta dan penghasilan susu.


Soalan 4

Berminat nak Set Mengandung Shaklee, tapi macamaner nak dapat?


Antara cara-cara untuk mendapatkan Set Mengandung Shaklee daripada Mazni ialah:

  1. Daftar Ahli dengan Mazni, secara automatiknya akan dapat harga diskaun bagi Set Mengandung Shaklee. Kawan-kawan juga boleh merasai kebaikan set ini dan dapat 'share' dengan orang lain.
  2. Mazni adalah Pengedar Sah Shaklee terdekat dengan ID 963860 Mazniza bt mustapa.
  3. Ada sebarang pertanyaan boleh SMS/PM/Whatsupp Mazni 0192653791

Senang je kan nak mendapat Set Mengandung Shaklee ni. 

Bagi yang ada isteri, kawan-kawan, adik-beradik atau saudara yang tengah mengandung

Elok syorkan set ini, Dah ramai yang mencubanya.

Semuanya jawapan yang positif je dan best sangat. 

Kepada ibu-ibu hamil

Pujuklah Encik Suami belikan Set Mengandung Shaklee ini.

Memang sangat berbaloi dan tak rugi ambil tau.

Biarlah kita melabur wang yang lebih untuk kesihatan diri dan baby kita.

Kalau ibu sihat & ceria.

Baby pun comel, suka hati dan sihat jer.
    
Terima kasih kerana membaca artikel yang sangat bermanfaat terutama kepada ibu-ibu mengandung.


PROMOSI WAKTU TERHAD
Sebenarnya ada cara untuk dapatkan Set Mengandung Shaklee Dengan Diskaun 20% (SMS & Whatsapp No ini Laju Laju Untuk Rahsianya)



SMS / WHATSAP 
TAIP MENGANDUNG

019-265-3791


DAN SMS / WHATSAPP KE 

019-265-3791

4 Responses to "Set mengandung shaklee 2018? Ibu hamil cergas & Tanpa alahan!"

  1. Saya nak cuba set mengandung shaklee trimester 2. Macam mana cara beli dan berapa harganya?

    BalasPadam
  2. Saya baru hamil anak pertama. Doktor bafu sahkan saya hamil 4 minggu

    Boleh cadangkan set ibu mengandung shaklee trimester pertama yang betul.

    Saya tak tahan loya dan alahan hamil ni

    BalasPadam
  3. saya ambil viatmin c & ostematrix time pregnant..mmg terbaik...

    BalasPadam

⛔⛔TERIMA KASIH KERANA MENINGGALKAN KOMEN ⛔⛔

🌼🌺🌸 Maznee memang rajin membalas komen bonda semua. TOP 10 Pengomen terbanyak akan dipaparkan di Kanan blog ini! Dapat backlink lagi. πŸ˜‰ 🌸🌺🌼
.
Selamat bersilaturahim πŸŒ„