Maznee Azmi . Pengedar Shaklee pilihan hati. Yakin . Mesra . Berpengalaman

SET SENDI DAN TULANG SHAKLEE | TIADA ISTILAH TUA DAN TAK BERDAYA

SET SENDI DAN TULANG SHAKLEE | TIADA ISTILAH TUA DAN TAK BERDAYA

Assalamualaikum semua Saya doakan semoga anda semua sentiasa sihat dan ceria 


Terima kasih pada cikgu Mazni Azmi atas peluang untuk berkongsi dengan sahabat semua. Hari ini saya nak kongsi tentang  Set Sendi dan Tulang Shaklee


set sendi dan tulang shaklee terbaik

Sebelum ni di suatu petang
"Atuuuk...jom main basikal nak"...ajak anak ku pada atuknya
"hmm...nanti lah ye, kaki atuk ni sakit la"...kata ayah mertua (dah 60 lebih)

"alaaa..main sikit-sikit jee..bukan laju-lajuuu..jom lah tuuk"...(anak-anak mana nak faham)

"tak larat lah atuk...tunggu opah balik ye..nanti main basikal dengan opah"

"alaaaa opah tak pandai, atuk pandai..."(hmm selagi tak dapat kan)
(main basikal = naik basikal..hehe..bahasa anak-anak)

Haa..pernah jumpa dialog ni, mesti pernah kan...sebenarnya boleh jadi pada atuk sesiapa sahaja..kalau ayah kita macam mana..tentu sedih kan..kesian tak dapat melayan karenah cucu kesayangan dia.

Sendi-sendi...tulang..semakin lama semakin hilang keremajaan nya...macam wajah kita jugak...cuba perhatikan wajah-wajah atuk, nenek bahkan ayah ibu kita yang semakin tua..

tentu banyak kedutan sana sini..kan..baleh bayang tak..macam tulah juga dalam badan kita... tulang semakin rapuh...

Otot-otot dah kurang anjal...sendi-sendi semakin hilang pelincirnya...
Kalau luar pun dah berkedut dan tak tegang..samalah jugak dalam badan kita...betul kan.

kalau dah macam ni..boleh ke buat sesuatu?...ada ke sesuatu yang boleh membantu?...
atau biarlah...dah memang waktunya macam tu....
Eh..jangan putus asa...tentulah ada sesuatu yang kita boleh buat..dan tentu ada sesuatu yang boleh membantu...
Kan kita diwajibkan berusaha dan terus berusaha...dan setiap sesuatu penyakit itu..sememangnya ada penawarnya...kecuali mati..itu janji Allah pada hambanya...
Perhatikan wajah-wajah mereka...sanggup tak kita biarkan sahaja..atau...
"Aku mesti buat sesuatu...ayah ibu dah banyak berkorban...ini masa untuk aku pulak berjasa dengan mereka.."

Nah...apa lagi...berusahalah...pasti berjaya...dimana ada kemahuan..pasti disitu ada jalan.

Baik..untuk itu..saya nak kongsikan penawar untuk Sakit Sendi dan Tulang daripada Shaklee kepada rakan-rakan semua...

Apa sebenarnya sendi ni...

Secara ringkasnya Sendi atau artikulasi merupakan hubungan antara dua tulang atau lebih. Persendian mengacu pada titik hubungan antara tulang dengan tulang mahu pun dengan tulang rawan. Hubungan tersebut ada yang longgar (bebas), erat, bahkan sangat kuat.. 

Wah, belajar sain pulak hari ni...he he..yelah tak rugi pun kita tahu kan.. pantang betul masa sekolah dulu

Baiklah apa pula yang terdapat pada Set Sendi dan Tulang Shaklee ni ye.


Shaklee ada menawarkan Set Sendi dan Tulang bagi kesihatan yang optimum iaitu:
  • Memberi sokongan nutrisi pada kolagen dan komponen penting penghubung tisu lain yang memberi kekuatan dan struktur untuk sendi.
  • Membantu mengekalkan tulang yang kuat
  • Membantu melegakan sakit sendi dan inflamasi terhadap sendi.
Dari mana datangnya semua ni ..ha baca lagi dibawah ni...
1- Advanced Joint Health Tablet (AJHT)
2- Ostematrix dan
3- Omegaguard


Baik mari berkenalan dengan semua super vitamin dari Set Shaklee untuk Sakit Sendi ni

 Yang pertama Ostematrix untuk kesihatan tulang

set kesihatan sendi ostematrix

Komprehensif, terbukti secara klinikal dan mudah ditelan. 

Anda bukan sekadar memerlukan kalsium untuk membina tulang yang kuat. 


Ostematrix menyediakan satu matrix unik nutrien kritikal termasuk kalsium,vitamin D,Magnesium dan banyak lagi untuk membina dan mengekalkan tulang yang kuat.
  • Membina tulang dan gigi yang kuat
  • Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal
  • Membantu pengecutan otot dan pelancaran saraf
  • Membantu mengurangkan simptom-simptom senggugut seperti perut kembung, kekejangan, retensi air, mudah meradang dan kemurungan
Ostematrix ni pulak membekalkan
  • 1,000mg (100% pengambilan harian) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semulajadi.
  • 400mg (100% pengambilan harian) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium kedalam tulang serta menguatkannya.
  • 400IU (100% pengambilan harian) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium
Hanya 4 kaplet sehari, kalau nak hasil lebih baik ambil 2 biji kaplet dua kali sehari..

Pastikan selepas makan ye.


Ostematrix sangat bagus dimakan oleh wanita kerana rata rata yang sakit tuling belakang samasa tua nanti adalah ibu kita.



Ibu saya sendiri juga mengalami masalah ini, insan yang paling banyak bersusah payah.



Mengandung, melahirkan kami, berjaga malam semasa kami tidak sihat. Ibu juga yang menyusukan kami dengan susu ibu.



Susu ibu memerlukan banyak kalsium daripada tulang. Jika ibu kita tidak cukup bekalan kalsium, lambat laun akan kena sakit sendi dan tulang.



Penyakit osteoprosis iaitu tulang rapuh. Sebab itu, kaum isteri sangat sangat elok makan set kurus shaklee untuk ibu menyusu.



Berat badan berlebihan selepas bersalin akan menyebabkan beban lebih pada tulang.



Lebih baik ditukarkan lemak lemak tersebut kepada susu ibu yang melimpah ruah.



Anak tersenyum kekenyangan, ibu pula kembali langsing dan menawan

 Baiklah yang kedua pula 'Omegaguard' 

set kesihatan sendi omegaguard
Omegaguard membekalkan asid lemak omega-3 yang berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh bergred farmaseutikal. Ia terhasil dari Minyak ikan terbaik dunia


Sangat sangat bagus untuk mengawal paras kolesterol dan diambil bersama phytocol st shaklee 

Omegaguard mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi.

EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi-fungsi otak. Satu hidangan omegaguard menyediakan 990mg asid lemak omega-3.

Ultratulen dan Bergred Farmaseutikal
Omegaguard dihasilkan melalui satu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat dikebanyakan jenis ikan.


Yang ketiga pula Vivix Shaklee untuk kesihatan sendi 

vivix shaklee untuk kesihatan tulang dan sendi

Vivix shaklee kaya dengan resveratrol. Bahan ini bagus untuk kesihatan sendi.

Dan memang ada saintis yang buat kajian tau

1 kajian yang boleh telah ditulis & boleh di baca oleh orang awam macam kita ni ialah "Scientific evidence and rationale for the development of curcumin and resveratrol as neutraceutricals for joint health.

Saintis buat kajian saintifik ini untuk penyakit osteoarthritis (OA), sejenis penyakit sendi yang teruk. 

Teruk macam mana tu?

Teruk sampai radang pada sendi & kerosakan pada tulang rawan. 

Rumusan kajian ini menunjukkan resveratrol  membantu:
  1. Mengekalkan memperbaiki fungsi dan struktur sendi.
  2. Mengurangkan sebab penyakit berkaitan sendi.
  3. Seterusnya penyelenggaraan yang baik pada sendi normal, juga memberikan perubahan yang lebih baik terhadap kesan fisiologi kepada sendi termasuklah (faedah yang positif) 

Ibu bapa kita kerap sangat mempunyai masalah sakit tulang dan kolesterol tinggi.



Kawan paras kolesterol dengan set kolesterol shaklee dan jaga kesihatan sendi dengan set sendi shaklee.



Jadi dengan gabungan ketiga-tiga vitamin dari Shaklee ni, orang yang kita sayang pasti akan kembali cergas, aktif dan ceria.



Ha itu untuk jasmani...jangan lupa ye untuk kerohanian. Bukankah kita selalu diingatkan supaya sentiasa menjaga Rohani dan Jasmani serentak.
Sebenarnya Nabi Muhammad SAW juga telah mengajarkan kita tentang sendi ni dari sejak lebih 1400 tahun dahulu...
Imam Muslim meriwayatkan dalam shahih Muslimnya dari Aisyah ra. bahawasanya Rasulullah SAW bersabda:
“Sesungguhnya setiap manusia dari kalangan anak Adam diciptakan dengan 360 sendi. Barangsiapa yang bertakbir memahabesarkan Allah, bertahmid memuji Allah, bertasbih menyucikan Allah, dan beristighfar memohon ampunan kepada Allah, menyingkirkan batu dari jalanan, atau (menyingkirkan) duri atau tulang dari tengah jalanan, memerintahkan kebaikan, dan mencegah kemungkaran, sejumlah 360 sendi tersebut, maka hari itu ia telah berjalan sambil menjauhkan dirinya dari neraka.” (Shahih Muslim: 1007,2/698)

Hadits senada dilansir oleh Imam Abu Dawud dalam Sunan-nya (Kitab Al-Adab, hadits nombor 4563) dengan redaksi dari Buraidah: Rasulullah Saw menyatakan:“Didalam diri setiap manusia terdapat 360 sendi, dan ia wajib menunaikan satu sedekah bagi setiap sendi.”

Orang-orang bertanya, “Siapa yang sanggup melakukan itu, wahai Nabi Allah?”

Baginda menjawab: “Mengubur ludah di dalam masjid (adalah sedekah). Menyingkirkan rintangan yang menyakitkan dari jalan adalah sedekah. Jika tidak kau dapati ini, maka dua rakaat shalat Dhuha sudah cukup mencukupi hal ini.”
Cantikkan, rupa-rupanya sendi-sendi dan tulang kita perlu melakukan sedekah.
Bayangkanlah 360 sendi melakukan sedekah setiap masa..tentu besar ganjarannya. In Shaa Allah. 


Dan bila sendi-sendi dan tulang kita sentiasa berbuat kebaikan pasti ia akan sentiasa sihat kerana sedekah itu dapat menghindarkan penyakit.



Oleh itu mari sama-sama kita menjaga sendi-sendi dan tulang kita supaya sentiasa dapat berbuat kebaikan dan kebajikan...


Mahal ke Set Sakit Sendi dan Tulang Shaklee ni?
Sebenarnya tak mahal pun...ia mampu untuk dimiliki dan dihadiahkan kepada orang tersayang.. 
Semahal mana pun yang kita berikan..tak mampu nak membalas jasa ibu ayah kita kan...
Apa kata kita hadiahkan Set Sendi dan Tulang Shaklee untuk keduanya, pasti mereka gembira, bila mereka gembira maka akan bertambahlah rezeki kita dan keberkatan dalam hidup..In Shaa Allah

Harga Set Sendi dan Tulang Shaklee

set sendi dan tulang shaklee harga
Murahkan, boleh digunakan untuk 2-3 bulan. Jadi sebagai anak yang baik...mari kita sama-sama membahagiakan kedua ibu bapa kita, atuk dan nenek juga keluarga kita amnya...

semoga kebaikan dari perkongsian itu akan dibalas dengan sebesar ganjaran oleh Allah S.W.T..

Disamping tu, jangan lupa untuk sentiasa mendoakan kebaikan untuk kedua ibu bapa kita

set sendi dan tulang doa


Baiklah Semoga perkongsian kali ini memberi manfaat kepada kawan-kawan semua.

Terima kasih juga kepada cikgu saya yang baik hati, Cikgu Mazni Azmi yang sudi memberikan ruang untuk saya berkongsi Artikel dalam blog beliau yang hebat ini...Semoga cikgu kaya dan berjaya didunia dan akhirat..Aamiin
Tunggu Dulu. Anda mesti inginkan Vitamin-vitamin lain yang hebat dan terbaik dari shaklee kan. Nak tahu lebih lanjut atau ingin mendapatkannya anda cuma ikuti langkah dibawah

Call/Whatsapp : 019-265-3791 Maznee
ID Shaklee : 963860
Terima kasih kerana singgah ke Blog ini. Terima kasih juga kerana baca sampai habis. Boleh komen diruangan dibawah. Datang lagi ya untuk melihat lebih banyak lagi perkongsian ilmu dan SHARE info di Blog ini supaya dapat membantu lebih ramai lagi.
Saya berikan kepada anda secara percuma. Jangan risau tiada charge tersembunyi..hehe, ok selamat membaca dan berjaya
Jadi apa pendapat anda tentang Set Sendi Shaklee? Saya sangat berminat dengan perkongsian anda semua. Kongsikan diruangan komen dibawah ya. Terima kasih