Maznee Azmi . Pengedar Shaklee pilihan hati. Yakin . Mesra . Berpengalaman

SET SHAKLEE UNTUK SAKIT SENDI | BOLEH BAWAK MAK JUMPA SAUDARA-MARA?

SET SHAKLEE UNTUK SAKIT SENDI | BOLEH BAWAK MAK JUMPA SAUDARA-MARA?

Assalamualaikum semua sahabat. Semoga sentiasa sihat dan ceria bersama keluarga yang tersayang


Terima kasih pada cikgu Mazni Azmi atas peluang untuk berkongsi dengan sahabat semua. Hari ini saya nak kongsi tentang  SET SHAKLEE UNTUK SAKIT SENDI

SET SAKIT SENDI UNTUK IBU BAPA
Emak dengan arwah ayah masa muda

"Assalamualaikum..Imaan...minggu depan ada hal tak..."suatu malam dalam telefon.


"Rasanya free mak, kenapa mak tanya"



"Kalau macam tu boleh bawak mak pergi kenduri kat Muar, rumah makcik Ani, lepas tu bawak mak ke rumah makcik Enon kat Ampang, mak nak tidur sana, lama tak jumpa adik mak tu"



"Hmm..boleh jugak..nanti iman ambik mak kat kg tidur sini dulu ye..."

(kg kat perak...saya tinggal kat selangor...)
Dalam hati...boleh ke mak ni nak jalan jauh-jauh. umur dah lebih 70 tahun.


"Mak boleh ke jalan jauh-jauh ni, duduk lama-lama dalam kereta"



"Boleh la, hari tu kamu bagi vitamin tu emak makan rasa sihat je badan emak ni,

tak rasa letih...lutut mak ni pun tak sakit dengan sengal-sengal..hilang terus"


"Alhamdulillah! ..baguslah mak kalau macam tu (baru ingat 2 bulan lepas belikan mak

OmegaGuard, Ostematrix dengan Advance Joint Health Tablet iaitu SET SHAKLEE UNTUK SAKIT SENDI)


Gembira rasanya bila mak nak datang rumah, jalan-jalan ke rumah adik beradik dia. bukan senang dia nak tinggalkan rumah kat kampung, ada je alasannya.Peninglah, penatlah, sakit pinggang...lutut..kesian bila dengar mak cakap macam tu.



Alhamdulillah, sejak 2 bulan amalkan SET SAKIT SENDI SHAKLEE ni...mak dah boleh naik kereta lama-lama, jalan pun tak berdengkot-dengkot lagi...dah tak nampak mak urut-urut kaki dia...



Kawan-kawan nak tahu apa sebenarnya SET KESIHATAN SENDI SHAKLEE ni. Ha, sini saya kongsikan semoga kita semua dapat kebaikan bersama.

1. OMEGAGUARD

Omegaguard membekalkan asid lemak omega-3 yang berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh bergred farmaseutikal. Ia terhasil dari Minyak ikan terbaik dunia

Omegaguard mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi.
EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi-fungsi otak. Satu hidangan omegaguard menyediakan 990mg asid lemak omega-3.
Ultratulen dan Bergred Farmaseutikal
Omegaguard dihasilkan melalui satu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat dikebanyakan jenis ikan.


Omegaguard sangat bagus untuk kurus dan ibu menyusu. Ibu berpantang yang menyusukan anak dengan susu ibu memang bagus makan omegaguard



Kandungan DHA dalamnya sangat bagus untuk perkembangan otak anak yang disusui.






Jika kita mempunyai masalah kolesterol yang tinggi.. Maklumlah musim kenduri kendara..



Makanan berminyak berlemak memang budaya orang melayu.



Nasi lemak, nasi minyak, rendang dan sebagainya. Menambahkan kandungan kolesterol dalam darah. Apa lagi bila ibu bapa yang berusia makan.



Kemungkinan diserang angin ahmar lebih tinggi. Omegaguard bersama phytocol st shaklee membantu merendahkan kolesterol jahat dengan sihat.



Inilah dia set kolesterol shaklee

2. OSTEMATRIX 

Komprehensif, terbukti secara klinikal dan mudah ditelan. 
Anda bukan sekadar memerlukan kalsium untuk membina tulang yang kuat. Ostematrix menyediakan satu matrix unik nutrien kritikal termasuk kalsium,vitamin D,Magnesium dan banyak lagi untuk membina dan mengekalkan tulang yang kuat.
  • Membina tulang dan gigi yang kuat
  • Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal
  • Membantu pengecutan otot dan pelancaran saraf
  • Membantu mengurangkan simptom-simptom senggugut seperti perut kembung, kekejangan, retensi air, mudah meradang dan kemurungan
Ostematrix ni pulak membekalkan
  • 1,000mg (100% pengambilan harian) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semulajadi.
  • 400mg (100% pengambilan harian) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium kedalam tulang serta menguatkannya.
  • 400IU (100% pengambilan harian) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium
Hanya 4 kaplet sehari, kalau nak hasil lebih baik ambil 2 biji kaplet dua kali sehari.

Pastikan selepas makan ye.

3. Vivix Shaklee untuk kesihatan sendi

vivix shaklee untuk sakit sendi

Vivix shaklee kaya dengan resveratrol. Bahan ini bagus untuk kesihatan sendi.

Dan memang ada saintis yang buat kajian tau

1 kajian yang boleh telah ditulis & boleh di baca oleh orang awam macam kita ni ialah "Scientific evidence and rationale for the development of curcumin and resveratrol as neutraceutricals for joint health. Panjang & lebar.

Tapi tak perlu baca ya

Saintis buat kajian saintifik ini untuk penyakit osteoarthritis (OA), sejenis penyakit sendi yang teruk. 

Teruk macam mana tu?

Teruk sampai radang pada sendi & kerosakan pada tulang rawan. 

Rumusan kajian ini menunjukkan resveratrol  membantu:
  1. Mengekalkan memperbaiki fungsi dan struktur sendi.
  2. Mengurangkan sebab penyakit berkaitan sendi.
  3. Seterusnya penyelenggaraan yang baik pada sendi normal, juga memberikan perubahan yang lebih baik terhadap kesan fisiologi kepada sendi termasuklah (faedah yang positif) 


Kawan-kawan inilah SET SHAKLEE UNTUK SAKIT SENDI  yang saya hadiahkan untuk emak 2 bulan lepas, Alhamdulillah...betul-betul memberi kesan yang baik.



2 minggu emak dekat selangor, 2 malam emak tidur dirumah saya... kemudian bergilir-gilir rumah adik beradik yang lain dan rumah pakcik dengan makcik, seronoknya tak dapat dibayangkan...tengok emak sihat cergas...Banyak yang dapat kami bualkan...



Emak pun suka sangat dapat jumpa orang-orang yang dia sayang dan rindu. Yelah dalam usia macam ni, Dapat nikmat kesihatan amat bermakna sekali. disamping tu dapat beribadah dengan lebih baik...

Ya Allah bersyukur kepada Mu....Telah mengurniakan kesihatan kepada emak dan memberi peluang kepada hambamu ini untuk berbakti...Semoga kebaikan untuk kami didunia dan akhirat...Aamiin
Ha, kawan-kawan...rasanya berbaloi tak SET HAKLEE UNTUK SAKIT SENDI ni...kalau kawan-kawan dapat rasa pengalaman saya tadi, pasti 5 bintang kawan-kawan berikan ...Betul tak!!

Harga Set Sakit Sendi Shaklee


Jadi berapa harga set sendi shaklee. Kalau kawan kawan baca dari atas tadi harga runcit setiap produk ialah

1. Omegaguard RM136
2. Ostematrix RM61
3. Vivix Shaklee RM503.50


Tengok harganya, berbaloi sangat untuk dihadiahkan kepada orang-orang yang kita sayang, boleh digunakan sehingga 2-3 bulan.


Dan yang paling penting, keceriaan dan kesihatan keluarga kita menjadi keutamaan.


Baiklah Semoga perkongsian kali ini memberi manfaat dan kebaikan kepada kawan-kawan semua.
Terima kasih juga kepada cikgu saya yang baik hati, Cikgu Mazni Azmi yang sudi memberikan ruang untuk saya berkongsi Artikel dalam blog beliau yang hebat ini...Semoga cikgu kaya dan berjaya didunia dan akhirat..Aamiin
Tunggu Dulu. Anda mesti inginkan Vitamin-vitamin lain yang hebat dan terbaik dari shaklee kan. Nak tahu lebih lanjut atau ingin mendapatkannya anda cuma ikuti langkah dibawah

Call/Whatsapp : 019-265-3791 Mazni
ID Shaklee : 963860

* Atau anda boleh pergi kemana-mana cawangan Shaklee dan gunakan ID Shaklee saya untuk membeli produk Shaklee, tiada masaalah, boleh je. Janji kawan-kawan bahagia.
Terima kasih kerana singgah ke Blog ini. Terima kasih juga kerana baca sampai habis. Boleh komen diruangan dibawah. Datang lagi ya untuk melihat lebih banyak lagi perkongsian ilmu dan SHARE info di Blog ini supaya dapat membantu lebih ramai lagi.
Jangan risau tiada charge tersembunyi..hehe, ok selamat membaca dan berjaya
Jadi apa pendapat anda tentang SET SHAKLEE UNTUK SAKIT SENDI? Saya sangat berminat dengan perkongsian anda semua. Kongsikan diruangan komen dibawah ya. Terima kasih