Set Diet Ibu Menyusu Shaklee

Set Diet Ibu Menyusu Shaklee 


Assalamualaikum Wmhbrt, terima kasih kepada Mazni sebab bagi Aza ruang untuk tulis artikel dalam blog hargasetbersalin.com ni.


Ada yang kata, kalau nak menyusu anak sepenuhnya jangan diet.
Kenapa???
1. Takut susu kering.
2. Takut susu cair.
3. Takut bayi tak dapat nutrisi yang cukup.

Eh, Betul Ker???? tak boleh diet??? bam bam la badan ibu???


Set Diet ibu Menyusu Shaklee

Tidak !!! Jangan terpedaya...

Aza nak share sikit. Sebenarnya proses Penyusuan Ibu kepada bayi anda secara tidak langsung akan membantu mengurangkan berat badan.

macam mana?? kalori diperlukan semasa proses penghasilan susu badan.

Dari mana datangnya kalori kalau tak boleh makan banyak?? 

Lebihan lemak semasa Proses Kehamilan membekalkan kalori untuk penghasilan susu..

Habis tu? kalau makan kurang, lembik la??? 

Dah la bekerja. manyusu lagi. urus rumahtangga lagi..

Set Kurus & Menyusu Shaklee


"Tak Payah la menyusu.. Susu Formula je la" - mesti ada yang fikir macam ni kan??

Jangan cepat melatah.. 

Anda boleh cuba SET DIET IBU MENYUSU SHAKLEE..

Sebab Aza dah guna Set Penyusuan Shaklee ni sebab tu Aza cadangkan kepada para ibu sekalian dan Aza yakin setiap masalah pasti ada jalan penyelesaian.

Kalau anda tetap juga nak bagi susu formula, maksudnya anda semua pilih untuk TANGGUNG KERUGIAN

Kenapa RUGI??  Meh Aza cerita sikit.

1. Susu Formula - So Sekarang paling murah bape RM Susu Formula? RM 30 sepaket, sebulan berapa paket diperlukan untuk bayi anda? 4? 5? 6? 7? 8? So Sebulan dah RM240++

Apa?! masih mampu nak bagi anak Susu Formula

2. Khasiat Susu Ibu - Aza memang tahu, ramai yang mampu beli susu formula TAPI Aza nak tanya balik. 
Cukup ke Khasiat dan nutrisi yang susu formula tu bekalkan kepada bayi anda?

Rugi Rugi.... :'(

Set Penyusuan Shaklee


3. Hubungan Anak dan Ibu - Perasaan atau moment menyusukan anak. Kat mana dan bila kita boleh dapat? Hanya orang terpilih sahaja yang akan dapat NIKMAT ini. 

HANYA IBU.. kasih sayang dapat di salurkan semasa proses penyusuan.. 

Mungkin Sekarang ni, ada para ibu muda yang lebih mementingkan Penampilan berbanding dengan ikatan kasih sayang antara ibu dengan anak (especially moment anda mengandung, melahir dan menyusukan anak anda) akan memilih untuk tidak menyusukan bayi anda.

TAPI INGAT TAU !!!! bila dah terlambat maksudnya anda terlambat maka tiada lagi peluang anda menyusukan anak anda. 

"Jangan Menyesal di kemudian hari"

Set Menyusu dan kurus Shaklee
Aza pasti.. kalau baby anda boleh bercakap pasti ini yang dia akan cakap

Kesian kat anak yang menagih susu yang PALING BERKHASIAT dari ibu.. Tapi IBU???? dimana letaknya naluri keibu anda?


4. Penyusuan Susu Ibu dapat Membantu menurunkan berat Badan - inilah yang paling Ibu nak TAPI ramai juga yang tak perasan. 

Menyusu anak dengan Susu Ibu dapat membantu mengurangkan berat badan. Macam Mana? la tadi kan dah sebut.. cer baca betul2 artikel ini.. :) 

Ini Aza nak kongsi sedikit Set Penyusuan dan Kurus Shaklee yang dapat membantu para ibu sekalian untuk menyusukan anak secara eksklusif dan juga menurunkan berat badan sekali gus.


Produk di dalam Set Diet ibu Menyusu Shaklee ada 7 Produk:-

1. ESP
- akan membantu para ibu menambahkan tenaga supaya para ibu dapat menjalankan tanggungjawab sebagai Ibu, isteri dan pekerja. (Superwomen hihi)

2. Alfafa Complex - membantu membuang toksin dalam badan Si Ibu dan juga bertindak sebagai milkbooster.

3. B complex - membantu para ibu mengurangkan stress. Vitamin B adalah anti-stress, makanya dapatlah membantu para Ibu kurangkan stress dan menghasilkan susu yang banyak (Stress akan menganggu penghasilan susu)

4. Ostematrix - ini penting. Ostematrix ini adalah sumber Kalsium. Sangat diperlukan oleh para ibu yang menyusu ibu kepada baby comel bagi membantu menggantikan kalsium yang telah di ambil semasa proses penyusuan.

5. Sustained Release Vita-C - pengambilan vitamin C akan membantu Para Ibu meningkatkan sistem imun dalam badan.

6. Vita-Lea iron Formula - mempunyai 28 jenis vitamin dan mineral. Bagi ibu menyusu Vita-Lea Iron Formula membantu menghasilkan zat besi. Kekurangan zat besi akan menyebabkan ibu menyusu mudah pitam, lesu dan kurang daya ingatan dan kurang fokus.

7. OmegaGuard - ini yang akan membantu membakar lemak dan sekaligus akan membantu perkembangan otak bayi.

Para ibu sekalian jelas tak kepentingan Susu Ibu dan juga kepentingan Set Kurus dan Penyusuan Shaklee ini.

Belum Jelas????

Kalau belum jelas, meh contact Aza...



Anda juga boleh jadi Ahli 
* dengan automatiknya anda akan mendapat diskaun sehingga 25% bagi setiap pembelian dan faedah-faedah hebat dari Shaklee


    **** mohon like jika artikel ini memberi manfaat dan Share kat kawan kawan supaya kita boleh berkongsi.