Set Ibu Menyusu Shaklee | Tips dan Ilmu Penyusuan

Set Ibu Menyusu Shaklee | Tips dan Ilmu Penyusuan


Assalamualaikum Wmhbrt, Aza hari ni nak share sikit berkenaan Set Penyusuan Shaklee | Tips dan Ilmu Penyusuan


"Berapa ramai ibu kat luar sana tu yang dah ambil Set Menyusu Shaklee??"
"Berapa ramai yang telah berjaya menyusu anak secara eksklusif??""Ada ke yang dah ambil supplement untuk menambah susu badan tetapi hasil masih TIDAK MEMUASKAN???"
Aza yakin, ibu mesti tertekan bila dah berusaha untuk tambah susu TAPI hasil masih tidak memberansangkan... :'(


Set Penyusuan Shaklee membantu kurangkan stress
Jangan sampai jadi macam ni.. BURUK !!!
Jangan stress ye ibu sekalian.. Setiap masalah pasti ada penyelesaiannya..

Cuma kena cari ilmu.. 

Ramai ibu yang ingin menyusu anak secara exclusive TAPI tiada ilmu dan AKHIRNYA gagal dan putus asa..


Jom kita kongsi Ilmu Penyusuan Ibu.

Aza share berdasarkan pengalaman dan amalan Aza.. kalau nak tahu boleh klik sini >> Pengalaman Menggunakan SET PENYUSUAN SHAKLEE

Ilmu Penyusuan Ibu.


Aza nak kongsi serba sedikit Tips dan Ilmu Penyusuan Ibu.

1. Para ibu PERLU ada keinginan untuk menyusukan bayi anda dan berada di dalam keadaan yang TENANG (tidak stress).
   * bagi meransang penghasilan dan pengeluaran susu ibu, para ibu perlu ada keinginan untuk menyusukan anak. KENAPA?? Jom tengok Gambar kat bawah ni...


Set menyusu Shaklee

2. Para Ibu kena jaga PEMAKANAN.
    * Pemakanan ibu sangat penting semasa menyusukan bayi. Pemakanan sangat membantu proses penghasilan susu ibu dan juga kesihatan Ibu.

Para Ibu Menyusu tidak digalakkan untuk diet bagi memastikan susu yang terhasil cukup untuk bayi anda.

Jangan risau walaupun tak boleh diet anda boleh mengambil OmegaGuard Shaklee untuk membantu membakar lemak berlebihan disamping menyalurkan DHA kepada bayi anda.

Untuk pengetahuan para ibu sekalian, OmegaDuard terdapat di dalam Set Menyusu dan Kurus Shaklee.

3. Para Ibu mestilah Rajin atau kerap memberi susu Ibu kepada bayi anda

"Kenapa kena  bagi kerap?"
"Baby dah kenyang, tak nak menyusu, Macammana nak buat?"
"Susu saya tak ada, macam mana nak menyusu?"

Persoalan ini yang selalu di tanya pada Kak Aza..

"Kenapa Kena Kerap?" Sebabnya apabila bayi anda menghisap puting anda secara tidak langsung akan memberansangkan pengeluaran susu.

"Nak buat Macam mana kalau baby dah kenyang dan tak nak menyusu?" senang je.. Jawapannya anda perlu pam susu anda sama ada mengunakan pam electric,pam susu manual atau hanya menggunakan tangan sahaja.

"Susu saya tak ada, macam mana nak menyusu?".. ini soalan yang susah nak jawab. KENAPA? 

Sebabnya rezeki menyusu Ibu itu adalah rezeki daripada Allah Swt, kita manusia kena berdoa dan berusaha. (Kalau nak doa kena msg Aza secara peribadi)

Dan antara usaha yang Aza buat adalah 2 perkara di atas tadi. 
1) Kerap Menyusu bayi bagi meransang pengeluaran susu
2) Rajin2 Pam susu, supaya dada dpat dikosongkan dan beri ruang susu baru.
3) Aza amalkan Set Penyusuan Ibu Shaklee.


Belum Jelas????

Kalau belum jelas, meh contact Aza...


    • facebook akak Aqil Aqila
    • Page facebook Aza Cara Hidup Sihat dan Bahagia
    • call/sms/whatsapp saya di 013-388 6077 (Aza)

Anda juga boleh jadi Ahli 
* dengan automatiknya anda akan mendapat diskaun sehingga 25% bagi setiap pembelian dan faedah-faedah hebat dari Shaklee


    **** mohon like jika artikel ini memberi manfaat dan Share kat kawan kawan supaya kita boleh berkongsi.