Set Jerawat Resdung Shaklee Untuk Kulit Berminyak Dan Normal

Set Jerawat Resdung Shaklee Untuk Kulit Berminyak Dan Normal

Assalamu'alaikum Wrmbth, Masalah besar ni. Dari lelaki dan wanita, Julia pasti ramai ada masalah ni. Atasi masalah ini dengan Set Jerawat Resdung Shaklee.

set jerawat resdung shaklee harga kelebihan keberkesanan
Keluarga kami memang mengamalkan shaklee untuk hidup sihat

Semestinya untuk masalah jerawat kan.


Kulit yang cantik memang idaman setiap wanita. Lelaki juga patut mengambil berat penampilan mereka agar kelihatan kemas dan kacak.



Barulah isteri sejuk mata memandang. Hehe. Adilkan tuan puan.



Ok, Jerawat dan resdung memang tak boleh dipisahkan.



Bila kita ada masalah resdung, jerawat yang timbul akan besar besar saiznya. Dan meninggalkan kesan jeragat. Rawatan resdung elok dibuat dari awal



Jika tidar dirawat, resdung memang akan memudaratkan. Kulit muka yang tidak cantik sering menyebabkan lelaki dan wanita kurang keyakinan diri.



Rasa rendah diri sangat.



Jadi, Sahabat Julia semua terutama yang berusia 20 an ni, semasa usia masih muda ambil berat ya.



Shaklee memang ada produk yang sesuai untuk resdung. Vitamin shaklee untuk resdung ini dalam dalam kombinasi yang sesuai dengan keperluan kita ya.



Kemungkinan tidak sama set jerawat resdung shaklee si A dengan si B.



Suami Ju agak kuat juga resdungnya. Sentiasa bersin.



Pantang makan makanan laut yang gatal gatal tu, kerang udang dan sotong memang menjadi jadi bersinnya



Alhamdulillah sejak mengamalkan set jerawat dan resdung shaklee sudahbanyak sangat perbezaan positif.



Sebelum kita masuk kedalam vitamin shaklee untuk resdung, ada eloknya kita lihat apa penyebab berlakunya jerawat ni?



Punca Jerawat Pada Kulit Selain Resdung 



1. Hormon dan Jerawat



Semasa remaja hormon androgen menyebabkan kulit muka berminyak. 



Sebab itu ramai di kalangan perempuan pada usia remaja dan awal dewasa kerap mengalami masalah jerawat.



Sebab tu remaja banyak jerawat kerana kulit berminyak. Jaga penampilan dari awal ya



2. Bakteria dan Jerawat



Bakteria yang terdapat dalam kulit menyebabkan berlakunya jerawat.



Penting untuk kita menjaga kebersihan kulit ya.



3. Pemakanan dan Jerawat



Seperti mana Julia kongsikan tadi, hormon androgen ada pengaruh pada pembentukan jerawat.



Dan pemakanan kita mempengaruhi penghasilan hormon insulin dalam badan.



Insulin membantu pembakaran gula pada tenaga dan mempunyai kesan pada penghasilan hormon androgen yang men



4. Stress dan Jerawat



Tertekan dengan kerja, keluarga dan lain lain. Sabar ya. Sebabnya kesan stress akan menyebabkan badan menghasilkan hormaon adrenalain dan androgen berlebihan.



Kawal tekanan cara sihat. Mungkin sebab tu orang yang mukanya bersih ni tenang tenang saja.



Hehe



5. Alat Solek Dan Jerawat



Wanita dan alat solek memang tak dapat dipisahkan. Julia pun menggunakannya.



Alat solet dan kosmetik sebenarnya tidak memainkan peranan besar pun dalam masalah jerawat.



Tapi, jika kita tidak membersihkan kulit dengan baik selepas memakainya, kemungkinan liang roma tersumbat



Dan sebagainya menambahkan lagi masalah jerawat.




6. Matahari Dan Jerawat



Kuli muka akan menjadi berminyak selepas terdedah pada cahaya matahari. 



Minyak ni asalnya untuk mengekalkan lembapan kulit. Tapi jika dihasilkan berlebihan dan kita tidak membersihkannya, kemungkinan liang peluh tersumbat.



Dan terjadilah jerawat.


7. Pakaian Dan Jerawat


Negara beriklim panas seperti Malaysia menyebabkan kita banyak berpeluh. Pakaian yang tidak sesuai akan menyebabkan kulit belakang badan berpeluh dan mengeluarkan minyak.



Jika kita malas mandi, kemungkinan untuk liang peluh tersumbat dan jerawat pun timbul dibelakang badan.



Jadi, rajin rajinlah menjaga kebersihan ya.



Set Rawatan Jerawat Shaklee


Alhamdulillah, lepas ni makin cantik kulit kita dengan set vitamin shaklee untuk rawatan jerawat ya.


Apa dia setnya tu?



Set Jerawat dan resdung shaklee terdiri daripada



1. Alfafa Complex Shaklee



Julia suka makan alfafa. Bukan perempuan saja elok makan, lelaki pun elok juga.



Apa buktinya? Bawah ni Ju senaraikan 20 kelebihan alfafa



1.    Merawat gangguan pencernaan

2.    Mengawal kolestrol dalam darah
3.    Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh
4.    Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
5.    Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
6.    Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan
7.    Mengurangkan simptom menopous
8.    Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan
9.    Merawat masalah sembelit
10.  Menyahkan toksik dalam tubuh
11.  Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
12.  Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
13.  Membantu masalah penghadaman
14.  Membantu memperbanyakkan susu ibu
15.  Mengurangkan masalah pundi kencing
16.  Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
17.  Meningkatkan kesihatan prostat
18.  Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
19.  Menghangatkan hubungan suami isteri

20.  Membantu tingkatkan kesihatan lelaki


2. B Complex Shaklee



Ingat tak tadi Julia ada sebut yang stress akan menyebabkan lebih banyak jerawat?



Sebab tu kita elok makan bcomplex shaklee. Membantu mengurangkan stress dan banyak lagi kelebihan lain.



Antara kelebihan bcomplex shaklee untuk set jerawat resdung shaklee



1. Menghasilkan tenaga dan berperanan dalam membantu kemampuan berfikir.

2. Mengelakkan penyakit beri-beri.
3. Merangsang pertumbuhan pada kanak-kanak.
4. Diperlukan untuk kesihatan mata, kulit, kuku dan rambut.
5. Penting untuk sirkulasi dan fungsi normal sistem saraf.
6. Mencegah stress.
7. Menguatkan antibodi tubuh.
8. Amat penting untuk aktiviti sel genetik.
9. Diperlukan dalam pembentukan protein asid amino.
10. Diperlukan untuk memproses dan perbaikan sel-sel darah merah.

11. Mencegah anemia.

Dan akhir sekali

3. Sustained Release Vitamin C Shaklee

Apa yang bagus tentang vitamin C? Kenapa ianya elok untuk jerawat dan resdung?

Vitamin c membantu pembentukan kolagen. Meningkatkan daya tahan terhadap penyakit.

Nak cerita panjang, jom baca sama sama dibawah


1. Peningkatan Sistem Imun 


Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema. 

2. Memerangi kanser 

Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan. 

3. Mencantikkan Kulit 

Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat. 

4. Memperbaiki Insomnia 

Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan. 

5. Mengekalkan kolestrol sihat 

Ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.

Jika anda mempunyai soalan, insyaallah sekiranya mampu Julia akan bantu anda. Boleh hubungi di

Call/Whatsapp : 
Julia 0105411108 atau Najip 0105475859
ID Shaklee : 1085851
Email : lenmayaphoto@gmail.com
FB : 
Julianawati Mhd Nor
atau
Mohd Najip Zulkarnain Ahmad

Like kami di Facebook Page: Ibu bijak keluarga sihat
mendapatkan KHIDMAT NASIHAT dan INFO PERCUMA
Apa Pendapat anda tentang Set Shaklee untuk resdung? Adakah artikel ini membantu anda?