Set Kurus Shaklee Ibu Menyusu Yang Paling Berkesan

Set Kurus Shaklee Ibu Menyusu Yang Paling Berkesan


Assalamu'alaikum Wrmbth, Hari ini kita mesti lebih sihat dari semalam  Insyaallah, sama sama kita usaha dengan Set Kurus Shaklee Untuk Ibu Menyusu



set kurus shaklee ibu menyusu paling berkesan


set kurus shaklee untuk ibu menyusu

Bukan setakat ibu semakin slim dengan set kurus shaklee lengkap, tapi anak juga akan dapat khasiat susu yang lebih berkhasiat.

Anak sihat ibu anggun menawan. Hanya dengan set kurus shaklee

Kenapa tak percaya? Tak pe hari ni Kak Zu akan berkongsi caranya.

Bagaimana Kembali Langsing Dan Banyak Susu Dengan Set Kurus Shaklee Terbaik?

Kak zu pasti ramai ibu yang mengalami masalah kenaikan berat badan selepas bersalin kan.

Kadang kadang, selepas bersalin anak pertama badan masih langsing. 

Anak kedua pun ok lagi. Masuk anak ketiga terus naik mendadak tak turun turun.

Kak Zu bercakap dari pengalaman sendiri. Kawan kawan pun ramai macam tu.

Sebabnya, selepas anak semakin ramai  tanggungjawab semakin bertambah. Masa untuk diri sendiri pun kurang kan.

Kalau muda muda dulu boleh joging dan beriadah, sekarang tak boleh lagi.

Alhamdulillah pertemuan dengan set kurus shaklee untuk ibu menyusu banyak mengubah hidup Kak Zura.
 
Walaupun pada muanya Kak Zura cuba set kurus asas shaklee, tapi set inilah yang banyak membantu kak zura mengembalikan kesihatan badan. 

Bukan saja untuk kurus malah produk shaklee telah membantu menyembuhkan penyakit ekzema yang di deritai sekian lama.

Ekzema tu macam mana ya? Kulit sensitif dan gatal gatal sepanjang masa. Rupa kulit pun jadi kurang menarik kesan dari ekzema.

Produk Shaklee Untuk Ibu Menyusu Kurus


set kurus shaklee untuk ibu menyusu
Kebaikan Omegaguard dalam Set slimming Shaklee
Awalnya Kak Zura hubungi Mazni untuk set kurus, sebab baru nak cuba cuba jadi tak delah beri harapan tinggi sangat.

Bila Mazni terangkan fungsi  omegaguard dalam set slimming shaklee ini, sangat bagus untuk ibu menyusu badan. 

Memang akak masih menyusu badan untuk Arham.

Sebabnya omegaguard ni 

  1. Membantu pembakaran lemak
  2. Rendahkan selera makan
  3. DHA dari minyak ikan akan diserap dalam susu ibu untuk perkembangan minda anak.
  4. Kesihatan jantung ibu
  5. Memelihara sendi yang sihat
Dan banyak lagi kelebihan omegaguard shaklee ni. 


Melalui menyusu badan, Anak akak arham dapat juga kesan positif secara tak langsung kan. 

Sebab tu ibu yang mengambil set menyusu shaklee ibu menyusu.

Badan kurus dan susu badan bertambah berkhasiat. Memang terbaik set kurus shaklee ni



set kurus shaklee ibu menyusu murah
Berhenti berperang dengan mesin penimbang anda
Set Kurus Asas Shaklee Untuk Ibu Menyusu

Inilah set yang Kak Zura cuba masa awal awal tu. Kak Zura ibu bekerjaya. Selalu kepenatan, pergi kerja balik kerja.

Balik rumah uruskan anak anak. Tersangkut di jalan raya.

Apa lagi, trafik jam kan. Alang alang sesak dan terperangkap atas jalan raya tu.. Kita boleh lebih produktif.

Bermula dari perkongsian kawan Kak Zura yang pam susu semasa memandu keretadan tersangkut dalam jam. Akak pun nak cuba juga.

Ada pam susu yang mudah dibawa tau. Handsfree lagi tau. Hehe

Lepas tu digandingkan pula dengan pemakanan sihat penggalak susu ibu. Tu yang tak sabar nak makan Shaklee.

Lebih spesifik.. Set kurus shaklee paling berkesan untuk ibu menyusu

1. Alfalfa Complex

set menyusu dan kurus shaklee
Alfafa ada 2 saiz botol. Botol kecil 330 biji dan botol besar 700 biji. Jimat beli botol besar

Alfafa complex akan menjadi penggalak susu. Bantu badan hasilkan lebih banyak susu ibu.

Banyak lagi kelebihan alfafa ni. Antaranya

  1. Membuang toksin dalam badan. 
  2. Agen untuk mengangkut lemak keluar dari badan sekaligus mengeluarkan toksik. 
  3. Ia juga membantu perbaiki sistem metabolisma badan kita.
  4. Mengeratkan hubungan suami isteri
  5. Baik untuk resdung
  6. Elok untuk keputihan dan sengugut.


Pun begitu, perlu faham cara makan alfafa yang betul. Alfafa ni dari sumber herba, sesetengah dari kita kurang sesuai untuk makan alfafa seperti pesakit SLE dan G6PD.

Jadi pastikan ya betul betul.. Boleh tanya Kak Zura..

2. Lecithin

Lecithin mempunyai fungsi yang hampir sama dengan omegaguard. Bezanya harnya lebih murah. RM52 sahaja sebotol.


set kurus shaklee lecithin

Kelebihan lecithin ialah

  1. Bertindak sebagai pemecah lemak sekitar di bawah lapisan kulit. 
  2. Membantu mencantikkan otot dan kulit. 
  3. Lecithin membantu kesihatan sistem saraf yang lebih baik 
  4. Menguatkan ingatan.
  5. Mengurangkan risiko nyanyuk untuk orang berusia
Dan banyak lagi khasiatnya



Lecithin memang best. Selalu habis stok. Harga pun murah. Ada 180 biji dalam satu botol. Memang berbaloi lah.

3. OmegaGuard

Seperti Kak Zura kongsi diatas sebelum ini, Omegaguard terbaik untuk ibu menyusu.

Lebih baik dari lecithin sebab DHA dalam omegaguard akan diserap kedalam susu ibu dan membantu perkembangan minda anak.

Bezanya lecithin dari kacang soya dan Omegaguard dari sumber minyak ikan.

Apa lagi ya.. Ok.. Bagus untuk kesihatan sendi dan radang sendi. Maknanya siapa ada sakit tulang.. elok makan omegaguard.

Nak lagi bagus.. makan omegaguard shaklee bersama 2 kawan baiknya. Ostematrix dan advance joint health tablet aka AJHT.

Memang sangat bagus untuk kesihatan sendi dan tulang. Sebab tu ketiga tiga ini disebut dalam set sendi shaklee.

4. Energizing Soy Protein ESP

Susu soya kegemaran ramai. Banyak kegunaan. Sangat sesuai digunakan semasa ibu berpantang yang baru bersalin


set kurus lengkap shaklee
Tak kenal maka tak cinta. ESP Shaklee memang best

Yalah kan, ESP Shaklee bantu hasilkan susu yang pekat. Pada masa yang sama badan lebih cergas. Protein dalam esp akan membantu badan menyembuhkan luka dan membina tisu baru.

Bagi kawan kawan yang menghidap gastrik, sesuai makan ESP semasa diet sebab sifatnya yang alkali akan membantu mengurangkan keasidan dalam perut.


Set kurus asas shaklee
Tak perlua makan berguni guni soya untuk mendapat protein harian, satu canister ESP bersamaan dengan berapa kg soya? Cuba teka

Yang bestnya.. pengambilan ESP dengan betul akan membantu pesakit gastrik kembali sihat tanpa perlu risau dengan sakit gastrik yang lama menghantui.

Cuma tulah kan.. Rasa soya ni tak semua orang suka. Tapi apa susah susah. Bancuh dengan jus buah dan susu segar. Sedap je 

ESP Shaklee memang pilihan terbaik untuk set kurus shaklee yang berkesan. Terbaik


5. Cinch Mix Shake

Ada dari kita yang tak suka soya.. Kak zura cadangkan makan Cinch shake. 

Berbeza dengan ESP Shaklee yang mempunyai rasa soya asli, Cinch shaklee didatangkan dalam 3 perasa sedap dan lazat.
harga set kurus shaklee waktu makan
Cinch Shaklee ada dalam 3 perasa sedap

Perisa Cinch Shake yang ada 

  1. Vanilla
  2. Coklat dan 
  3. Caffe Latte. 


Rasanya lebih sedap daripada ESP Shaklee. Kelebihan Cinch ialah ianya rendah kalori dan sesuai sangat untuk diet. 

Cinch lambat dihadam dan membuatkan kita rasa kenyang lebih lama.

Kenapa? Harga ESP Shaklee baru RM150 satu canister. Cinch berapa?

Harga cinch Shaklee RM173 satu canister. Yup. Ini harga runcit. Nak murah lagi masuk ahli shaklee.

Berbaloi baloi.. Diskaun lebih kurang 25% ada dalam tangan. Cer kira sendiri .. ASB baru 8% setahun. Tabung haji dalam 5%.

Diskaun ahli Shaklee 25%.. Wow.. Kaya kak zura kalau semua orang beli harga runcit dari akak. Nak jadi ahli shaklee yuran RM65 saja. Sekali seumur hidup.

Hari ni semasa Kak Zu tulis artikel, dah masuk bulan rejab.

Patut dah mula ganti puasa. Set kurus shaklee bantu ibu menyusu untuk ganti puasa dengan menyimpan stok susu.

Ibu boleh pam susu dan simpan dalam ruang sejuk beku. Dan diberikan kepada anak semasa siang hari mengganti puasa.

Takdelah haus dan penat sangatkan.

Minum semasa sahur bersama juadah lain supaya kenyang lebih lama. Niat puasa untuk Allah swt, dan pada masa yang sama untuk kesihatan badan


Suka Kak Zura ingatkan, tanya betul betul sebelum beli dan makan. Nak jual Shaklee memang mudah, yang susah tu nak terangkan cara pengambilan set kurus shaklee yang betul

*Setelah produk sampai Kak Zura akan guide tatacara pengambilan
  set ini.
* sila hubungi Kak Zura OK untuk membeli set kurus shaklee ini boleh SMS dan hubungi Kak Zura:



Call / Whatsupp: 011 17749161 or 013 7720505

Email: zurainialiman@gmail.com

FB: Zuraini Aliman bagi sebarang pertanyaan lanjut.



@ boleh pergi sendiri ke Cawangan Shaklee berdekatan dan order produk menggunakan id Kak Zura :

ID Shaklee: 1083085


Ok.. Tamatlah sudah perkongisan kak Zura tentang Set Kurus Shaklee Ibu Menyusu. Moga moga dapat membantu ya.