SET RESDUNG SHAKLEE UNTUK KANAK-KANAK Cadangan pengedar Shaklee | Terima kasih IbuAyah Tak Gatal Dah!

Set Resdung Shaklee untuk Kanak-kanak  Cadangan pengedar Shaklee | Terima kasih Ibu Ayah Tak Gatal Dah!


Assalamualaikum semua


Semoga anda semua sihat ceria sentiasa bersama anak-anak
set resdung kanak-kanak terbaik


Haa'cuum! Haa'cuum! "Bu tak tahan la..asyik nak bersin je..hidung ni gatal ...hiiii"..sambil menggaru-garu hidungnya.
set resdung shaklee untuk kanak-kanak
"Yang makan telur tu kenapa..kan dah cakap resdung adik tak boleh makan telur.."ha kan dah gatal

"Alaa..kita suka la telur...macam mana..huuhuuhuu"..menangis pulak..hmm..kesiannya

Pernah tak hadapi situasi macam ni...anak alami masaalah resdung. kesian betul tengoknya.
mata berair, hidung gatal...berhingus lagi...
Kalau bermain pun asyik tak selesa..yelah bila kena tempat yang berhabuk sikit..mula
lah...terbersin-bersin.. Kena buat rawatan resdung

saya juga mengalami resdung yang agak teruk...kalau salah makan sikit..pagi-pagi berpuluh kali bersin..lepas tu hingus meleleh-leleh..
berkali-kali kebilik air...nak solat pun cukup-cukup tak selesa...gatal jangan cakapla...

Rasa macam nak garu dengan garfu je..kalau tak tahan sangat saya guna tuala untuk garu hidung...ini kan pula anak-anak...bila meragam tak tahan juga kita nak melayannya...

Pernah cuba gunakan rawatan asap...kat tempat rawatan resdung..hiis...rasa nak lemas "dalam hati bila la nak habis ni"..sesak nafas dibuatnya...

Takkan nak bagi anak buat rawatan sama...mahu melompat dibuatnya...

Itu dulu sebelum kenal produk shaklee ni...sejak jadi ahli dan mengamalkan produk shaklee ni keadaan dah berbeza sangat...
Sejak mengamalkan Set Resdung shaklee ni...Alhamdulillah...pagi-pagi bukan masa yang menyeksakan lagi.bersin! tak dah...jiran pun taklah terkejut dengar bersin pagi-pagi..hehe
Anak pun dah selesa...tak meragam akibat resdung ni...kasihan dulu merah-merah hidung digosoknya. Tumpuan untuk belajar pun terganggu.
Sebenarnya resdung ni apa ye...orang dewasa ada..kanak-kanak pun ada..
Resdung dalam istilah bahasa diterjemahkan oleh kamus Dewan Bahasa ialah penyakit hidung yg disebabkan oleh radang pada membran di bahagian hidung.


Diantara tanda-tanda ada gejala Resdung

  • Hidung selalu tersumbat
  • Lendir dari hidung dan tekak
  • Sakit atau rasa berat muka terutama diantara kawasan mata
  • Sakit tekak yang berpanjangan dan berulang
  • Demam atau rasa tidak sedap badan yang berpanjangan
  • Gejala alahan hidung seperti bersin, gatal hidung dan lain-lain
  • Kelemumur yang berterusan walau dah cuba berbagai syampu dan ubat
  • kerap sakit kepala, gatal-gatal pada wajah terutamanya...
Jika yg dewasa...jerawat juga adalah kesan-kesan dari resdung juga...

Hmm..anda ada tak mengalami gejala-gejala ni...ada kan..wah boleh bertahan ke dengan situasi ni, ada ke supplement atau vitamin yang dapat membantu mengurangkan dan menghilangkan resdung ni...

Ada...mesti ada kerana setiap sesuatu penyakit tu pasti ada penawarnya...terpulang kepada kita untuk berusaha mencarinya...


Baiklah...biar saya kongsikan kepada anda tentang Set Resdung Shaklee kanak-kanak ni.
Pasti anda teruja kan..
Ia terdiri dari 4 Gabungan vitamin Shaklee


  • Chewable Vita-C plus
  • Alfalfa
  • Meal Shake
  • OmegaGuard

Apa kelebihan Chewable Vita-C Plus ni



  • Vitamin C adalah anti-oksida yang bagus. ia berupaya memusnahkan radikal bebas dalam badan yang boleh mendatangkan penyakit berbahaya.
  • Vitamin C membantu menguatkan sistem antibodi dan imuniti badan seseorang, ini bermakna ia akan menguatkan daya tahan melawan penyakit.
  • Vitamin C membantu memulihkan dan membantu memastikan 300 proses metabolik yang berlaku dalam badan berfungsi dengan baik.
  • Vitamin C juga berupaya memperbaiki sistem pendarahan dan mengawal alahan.
  • Chewable Vita-C Plus ini juga istimewa, kerana ia sesuai untuk kanak-kanak dan juga orang dewasa yang sukar menelan tablet.

Apa kelebihan Alfalfa pula

  • Alfalfa berupaya mengurangkan keradangan akibat resdung dan lain-lain.
  • Alfalfa juga berupaya Menyah toksid yang ada dalam badan.
  • Alfalfa juga sesuai untuk yang mempunyai asthma dan masalah pernafasan.
  • Alfalfa tidak sesuai kepada yang ada penyakit SLE ..dapatkan nasihat daripada doktor ya.

Apa kelebihan Meal shake ya

  • Meal Shake berupaya untuk membantu meningkatkan kecergasan anak-anak.
  • Meal Shake juga meningkatkan perlindungan dari penyakit.
  • Meal Shake terdapat 19 vitamin penting untuk anak-anak kita membesar dengan sihat.
  • Meal Shake juga membantu mengurangkan kesan asthma anak-anak.

Dan yang terakhir OmegaGuard

  • OmegaGuard memberi perlindungan jangkitan pernafasan dalam badan.
  • OmegaGuard juga sebagai penapis bagi virus dan bakteria dari badan.
  • OmegaGuard menguatkan sistem imunisasi anak-anak kita.
Haa..macam mana, bagus kan... rasanya anak-anak kita dapat membesar dengan penuh keriangan dan keceriaan jika sistem badannya kuat dan sihat.

Resdung atau lain-lain penyakit...InsyaAllah dapat dielakkan dengan sedikit usaha dan doa dari ibu-ibu dan bapa yang prihatin seperti kita ni.

Berapa ya harga set resdung ni, Ha sebelum tu kalau kawan-kawan inginkan keistimewaan dari harga vitamin shaklee boleh menjadi ahli. 
Sekali daftar je...boleh guna berkali-kali keistimewaan tanpa had.
Sebagai ahli bukan sahaja harga yang istimewa malah boleh menjana pendapatan lagi...
Umpama peribahasa moden
'Beli smartphone dapat lagi memori kad 18GB + leather phone cover'..bestkan
ada ke peribahasa macam ni..he

Senarai Harga Set Resdung untuk kanak-kanak

set resdung kanak-kanak harga
Berbaloikan kawan-kawan, semoga anak-anak kita sihat dan ceria hasil usaha dan doa dari kita, tiada apa yang membahagiakan selain mendengar tawa-ria anak-anak kan!.

set resdung kanak-kanak ceria

Baiklah kawan-kawan semua semoga perkongsian kali ini memberi manfaat kepada anda,


Tunggu Dulu. Anda mesti inginkan Vitamin-vitamin lain yang hebat dan terbaik dari shaklee kan. Nak tahu lebih lanjut atau ingin mendapatkannya anda cuma ikuti langkah dibawah ni:

Call/Whatsapp : 
Julia : 010-5411108/+6010-5411108
Mohd Najip : 010-5475859/+6010-5475859
ID Shaklee : 1085851
Email : lenmayaphoto@gmail.com
FB : Julianawati Mhd Nor
FB : Mohd Najip Zulkarnain Ahmad

* Atau anda boleh pergi kemana-mana cawangan Shaklee dan gunakan ID Shaklee saya untuk membeli produk Shaklee, tiada masaalah, boleh je. Janji kawan-kawan bahagia.
Untuk dapatkan alamat cawangan Shaklee berhampiran anda boleh login laman web ini : 

Terima kasih kerana singgah ke Blog saya. Terima kasih juga kerana baca sampai habis. Boleh komen diruangan dibawah. Datang lagi ya untuk melihat lebih banyak lagi perkongsian ilmu dan SHARE info di Blog ini supaya dapat membantu lebih ramai lagi.
Ops nanti dulu!!!
Sebelum tu saya nak kongsikan sesuatu, Bagaimana caranya anda boleh menjadi BOSS.
Download E-Book ni dan ada lagi:
Anda juga boleh mendapat keistimewaan sekiranya mendaftar sebagai ahli dan boleh menjana pendapatan darinya...cuma hubungi saya sahaja...ok kawan-kawan.
set kesihatan shaklee pilihan hebat
Sorry Boss!!! Saya terpaksa berhenti kerja
Saya berikan kepada anda secara percuma. Jangan risau tiada charge tersembunyi..hehe, ok selamat membaca dan berjaya
Jadi apa pendapat anda tentang Set Resdung Shaklee untuk kanak-kanak? Saya sangat berminat dengan perkongsian anda semua. Kongsikan diruangan komen dibawah ya. Terima kasih