Maznee Azmi . Pengedar Shaklee pilihan hati. Yakin . Mesra . Berpengalaman

Set Shaklee Untuk Gastrik | Usaha Terbaik

Set Shaklee Untuk Gastrik | Usaha Terbaik, Cadangan Pengedar Shaklee

set shaklee untuk gastrik


cara minum esp shaklee untuk gastrik


khasiat esp shaklee untuk ibu gastrik bekerjaya


Assalamualaikum wmbth, Salam ceria semua. Hari ini Maznee nak kongsi kebaikan Set Shaklee untuk gastrik.



Gastrik yang banyak menyerang orang kuat bekerja seperti tuan puan semua.


set shaklee untuk gastrik
Selalunya gastrik dihidapi oleh individu kuat bekerja. Sehingga lupa makan. 



Syukur Alhamdulillah Maznee masih diberi kesempatan oleh ALLAH SWT untuk terus menyampaikan sedikit ilmu yang Maznee ada ini kepada anda semua.




Untuk kali ni Maznee nak share set shaklee yang mana satu bagus untuk gastrik




Sebab Maznee percaya ramai sedia maklum, shaklee ada macam macam produk, ada set kanak kanak, set kecantikan, set mengandung, set menyusu, set sendi, set gout, set kurus, set untuk gemuk pun ada dan banyak lagi.




Jom kita tengok dulu beberapa penyebab kita kena si gastrik ni atau istilah perubatannya gastritis. 





Penyebab Gastrik


  1. Penggunaan kerap ubat penahan sakit bagi melegakan kesakitan tertentu seperti aspirin, ibuprofen dan naproxen
  2. Pengambilan alkohol yang berlebihan 
  3. Pengambilan kokain
  4. Merokok
  5. Stres
  6. Radiasi dan kemoterapi
  7. Pengaliran semula hempedu ke dalam perut
  8. Rembesan asid gastrik yang berlebihan
  9. Jangkitan kuman/parasit, terutamanya di kalangan mereka yang lemah sistem ketahanan badannya



Itu dia penyebabnya. Tapi majoriti daripada kita ni kena gastrik sebab skip sarapan pagi kan yang berkait rapat dengan penyebab no 8 di atas.





Jom Kenali Perut Kita Dulu




Perut meliputi kantung kosong yang berotot terletak di bahagian atas kiri abdomen, betul-betul di bawah rusuk kita. 




Lihatlah betapa pentingnya perut ni, ALLAH lindungi dengan menempatkannya di bawah rusuk kita. 




Perut orang dewasa panjangnya lebih kurang 25 sentimeter dan boleh mengembang untuk menampung sehingga satu gelen makanan dan minuman.




Ketika perut kosong, tisu perut tersusun rapat dan berlipat sesama sendiri seperti kipas. 




Daripada mulut, makanan perlu melalui saluran makanan yang panjang dan berotot yang dinamakan sebagai esofagus sebelum makanan tu sampai ke perut kita.




Lipatan ni akan terbuka dan mengembang apabila ada makanan. Di perut jugalah, makanan diproses dan disimpan sebelum ia dibuang melalui usus kerana dinding perut ada beberapa lapisan otot yang menggodak makanan sehingga hancur. Cuba bayangkan kalau kita xde perut. Mintak jauh la kan. Nauzubillahiminzalik. 




Dalam masa yang sama, kelenjar pada dinding perut, merembeskan jus gastrik termasuk enzim dan asid perut bagi membantu mencernakan makanan. 




Salah satu asid termasuklah asid hidroklorik yang bersifat menghakis dan boleh melarutkan besi. 




Bagaimanapun, kehadiran mukus atau cecair bikarbonat dapat menyeimbangkan paras keasidan dalam perut dan melindungi tisu perut.




Itulah struktur dan fungsi perut kita, sangat2 penting ye kawan2. 




MasyaALLAH semua ciptaan ALLAH, tiada satu makhluk pun yang boleh tandingi kekuasaan ALLAH Taala walaupun nak buat sehelai rambut. 




Tetapi kita telah disediakan semuanya lengkap cuma kita diamanahkan untuk menjaga dan menggunakan semua nikmat tersebut sebaik mungkin.




Tetapi kita xdapat lari dari ujian ALLAH, dimana ALLAH datangkan kita dengan si gastrik ni. 




Dan kita tidak boleh hanya membiarkan si gastrik ni terus menerus bermaharajalela dalam perut kita ni kan. 




Sebab tu ALLAH sangat sukakan hambanya yang berusaha menghadapi setiap ujiannya. 




Because kitakan dah diamanahkan untuk jaga perut kita ni elok2, nak pakai lama lagi tu, in syaa ALLAH jika dipanjangkan umur.




Jadi tanpa buang masa lagi, jom Maznee kenalkan produk shaklee yang sesuai untuk masalah gastrik ni.




Produk Untuk Set Gastrik Shaklee




ESP (Energizing Soy Protein) Shaklee (1 jar 850g)

Ostematrix Shaklee (120 biji)
Peppermint Ginger Plus Shaklee (90 biji)
Vitamin B Complex Shaklee (120 biji)



Tapi jangan risau, anda xperlu pun ambil semua produk yang Maznee cadangkan tu. Ada je pelanggan yang ambil kombinasi berikut tapi Alhamdulillah berkesan jugak. Nak tahu harganya, klik DISINI




Kombinasi 1 : ESP + Ostematrix + Peppermint Ginger Plus 

Kombinasi 2 : Ostematrix + Vitamin B Complex




Fungsi Set Gastrik Shaklee




ESP Shaklee


esp shaklee untuk gastrik




Kalau anda perasan, ESP ni ada dalam set set lain jugak ye sebab nak diet pun minum ESP, nak susu banyak dan pekat pun minum ESP, nak apa lagi, nak sihat, nak cantik nak luka cepat sembuh pun minum ESP. 




Jadi macam mana pulak ESP ni berfungsi untuk melawan si gastrik pulak ye. Ok secara mudahnya macam ni;


  • Perut yang diserang si gastrik ni bersifat asid sebab jus gastrik tula dan ESP pulak bersifat alkali. So asid + alkali = neutral. Ingat lagikan yang kita belajar sains kat sekolah dulu dulu. Selain neutralkan semula perut kita, secara tidak langsung dapat kurangkan hakisan perut, sebab ESP dah berperang dengan asid yang duk menghakis perut kita tu.
  • Bila dah neutral tu, fungsi ESP ni yang pentingnya dapat bina balik sel dan tisu baru untuk dinding perut kita yang dah terhakis tadi tu. Oleh siapa? 20 jenis asid amino yang ada dalam ESP. Ok tak? 



Kalau kawan kawan nak tahu, ESP salah satu produk shaklee yang terlajak laris. Sebab apa? Kawan kawan cuba minum sendiri baru tahu kesannya.





Ostematrix Shaklee


set gastrik shaklee ostematrix




Ringkasnya ostematrix ni kaya dengan kalsium sebab tu ostematrix salah satu produk dalam set sendi shaklee. Kalsium bersifat alkali kan. So sama je fungsi macam ESP iaitu untuk meneutralkan keasidan dalam perut kita. 




So para pesakit gastrik kalau xboleh minum susu atau ESP sebab ESP dalam bentuk serbuk ya, kena bancuh minum, bolehla telan je ostematrix ni. Senang.





Peppermint Ginger Plus Shaklee


peepermint ginger plus shaklee untuk gastrik




Macam mana pulak fungsi benda alah ni?. Produk ni ada halia, bukan halia seketul tu ya, hehehe.




Maznee pun xboleh makan kalau macam tu, ada herba asli pudina, jintam hitam dan jintam manis. 




Ia bantu pencernaan kita dengan meransang pengaliran cecair pencernaan semulajadi. Dan jugak memberikan rasa nyaman dan melegakan ketidakselesaan perut.




Lebih kurang macam tea halia untuk kuarkan angin dalam badan. Sebab perut kosong cepat masuk angin, jadi banyakla angin dalam badan kita. Sebab tu hangin je kita satu badan. Tak tak gurau je,hehehe. Kalau nak buat tea halia pun boleh tau, hancurkan tablet tu, bancuh je dengan air, segar gitu.





Vitamin B Complex Shaklee


bcomplex shaklee untuk gastrik



Fungsi incik B ni pulak berkait rapat dengan penyebab gastrik no 1. Kalau penat nak skrol ke atas, Maznee bagitahu ya, iaitu kerap guna ubat tahan sakit, tak kira la sakit apa. 




Lagi tinggi dos atau kuantiti yang kita makan, lagi cepat si gastrik datang.




Jadi si B ni tolong kurangkan tekanan atau stress kita dan jugak dapat legakan kesakitan sebab terlalu banyak bergantung dengan ubat ubat berkenaan. 




Ingat ye kawan kawan, lagi banyak ubat kita makan lagi tinggi kesan sampingan kepada tubuh badan kita.




Maznee xcakap ubat klinik atau hospital ni tak elok, tapi bila dah namanya ubat tu tetap ada kesan sampingan jika terlebih mengambilnya.




Ok ya semua, apa apa pun kita usaha ya, yang selebihnya serahkan kepada ALLAH Taala, sebab walau sehebat manapun Maznee share kebaikan produk produk ni jika tiada keizinan dariNya.




Tak jalan jugak kan.




Maznee pun tulis artikel ni cuma nak share dengan kawan kawan, produk shaklee mana yang bagus untuk gastrik setakat sedikit ilmu yang Maznee ada. 




Semoga memberi manfaat kepada kalian semua. Sebelum terlupa Maznee tinggalkan no phone jika kawan kawan ada sebarang pertanyaan ye. Ok thanks semua.



CALL / SMS / WHATSAPP : 019-2653791
ID SHAKLEE : 963860

Like kami di Facebook Page: Ibu bijak keluarga sihat
mendapatkan KHIDMAT NASIHAT dan INFO PERCUMA
Apa Pendapat anda tentang Set Shaklee untuk Gastrik? Adakah artikel ini membantu anda?