Maznee Azmi . Pengedar Shaklee pilihan hati. Yakin . Mesra . Berpengalaman

Waktu Subur Wanita? 4 Cara Untuk Hamil Cepat!

Waktu Subur Wanita 4 Cara Untuk Hamil Cepat

Assalamu'alaikum Wrmbth, Terima kasih kerana mengunjungi blog Mazni. 
.
Ramai tanya.
.
Macam mana cara mengira waktu subur wanita supaya cepat mengandung. Kerana ini cara untuk hamil cepat yang berkesan.
.
Dan bagaimakah pengambilan set kesuburan shaklee 2017 dapat membantu kita lebih subur.
.
Insyaallah kita akan mulakan segera
.
ibu yang subur & anak sihat

.
Kitaran haid setiap wanita tak sama.
.
Dan ini yang menyukarkan cara untuk mengetahui waktu subur wanita untuk hamil cepat dengan tepat.
.
Kesuburan isteri memang sangat penting. Terutama bagi suami isteri yang ingin merancang kehamilan.
.
Kalau waktu kitaran sama saja setiap bulan memang mudah.
.
Bagi kes period sekejap datang sekejap takde macam mana pula?
.
Insyaallah kali ini kita akan sama sama didedahkan dengan tips mudah hamil dan berkesan mengesan waktu subur.
.
Terbaikkan. Apa tunggu lagi.
.
Jom
.

Kepentingan Memahami Kitar Haid

Apabila kita berumah tangga, ada 2 sebab utama suami isteri merancang kehamilan.
.
kepentingan mengetahui waktu subur
Ujian kehamilan dengan UPT . Positif atau negatif ?
.
1. Supaya cepat dapat zuriat2. Merancang bilangan anak, dan merendahkan risiko mengandung tanpa dirancang
.
Dan jika kita sendiri faham kitaran haid isteri, insyaallah lebih mudah.
.
Biasanya kan, kitaran haid seorang wanita normal adalah selama 3-7 hari. 
.
Perbezaan masa kitar haid ke kitaran seterusnya dalam lingkungan iaitu di antara 21-35 hari.
.
Ada juga dari kita yang mempunyai masalah haid tidak teratur. 
.
Tempoh masanya tak sama setiap bulan.
.
Walaupun tak teratur, mereka juga mempunyai tanda tanda waktu subur yang boleh diperhatikan.
.
Insyaallah kita akan bincang kemudian.
.

Fahami Waktu Subur Wanita Untuk Hamil

Sepanjang pengalaman Mazni membantu pasangan suami isteri untuk hamil, soalan ini sangat popular.
.
Ada antara kita yang masih belum tahu fasa subur.
.
Walaupun sudah makan set kesuburan shaklee , ilmu untuk meninggikan peluang hamil akan meninggikan lagi peluangnya.
.
Secara umumnya ada 3 peringkat.
.
set kesuburan shaklee lelaki dan wanita
Peringkat dalam kitaran haid wanita
.

Peringkat Pertama: Hari 1-4

.
Waktu "period" atau haid ini menandakan permulaan kitar baru.
.
Seeloknya kita tanda di dalam organizer atau kalender dirumah untuk rekod peribadi.
.
Dalam handphone pun adakan.
.
Hari pertama haid adalah penting untuk diketahui kerana ia adalah di mana fasa ini bermula. 
.
Kenapa perlu tanda?
.
Dari sini kita boleh mengetahui samada kitar kita normal atau tidak.
.
Kalau terbukti normal, bukti pun dah ada. Nak anggarkan waktu bersama suami isteri lebih mudah.
.

Peringkat Kedua : Hari 5-13

Habis saja period, dan bagi orang islam kita diwajibkan mandi hadas besar.
.
Masuklah ke peringkat kedua.
.
Peringkat kedua juga dikenali fasa follicular. 
.
Ada perubahan paras hormon estrogen meningkat dalam badan isteri. 
.
Antara perubahan yang terjadi dalam badan isteri untuk persediaan hamil ialah darah akan berkumpul di dinding rahim dan menebal.
.
Sel pembiakan isteri juga akan menjadi matang dan bersedia untuk dibebaskan. 
.
Dan inilah masa yang dinantikan.
.
Orang sains panggil proses perlepasan telur ini sebagai OVULASI.
.
Kita panggil waktu subur.
.
Jika kita merancang untuk cepat hamil, digalakkan bersetubuh pada peringkat ini.
.
ovulasi dan waktu subur
Dan
.
Makanlah makanan berkhasiat supaya peluang untuk mudah hamil lebih tinggi. Boleh KLIK Artikel ini. Makanan dan Minuman yang baik untuk suami isteri kembali subur
.
Jika kita belum bersedia menambah anak dan elak hamil , ambil perhatian ya.
.
Apa jadi sekiranya telur tidak disenyawakan? 
.
Jawapanya ialah ia akan mati dan bermulalah semula kitar haid. Dinding rahim yang kaya dengan salur darah akan luruh.
.
Tetapi sekiranya hubungan suami isteri berlaku dan telur berjaya disenyawakan, insyaallah ia akan terlekat didinding rahim dan bermula lah fasa kehamilan seorang isteri.
.
Tamatlah sudah penantian selama inikan.
.
Mazni selalu sarankan suami isteri yang mempunyai masalah kesuburan untuk mencuba set kesuburan shaklee kerana ia membantu badan kita bersedia.
.
Badan lebih cergas bertenaga untuk hubungan intim dan membekalkan badan dengan zat yang secukupnya.
.

Peringkat Ketiga : Hari 15-28

Apabila telur dikeluarkan dari bekasnya, pertambahan hormon progesteron akan menebalkan lagi dinding rahim.
.
Dan sekiranya waktu subur berakhir tanpa persenyawaan.. Dinding ini akan runtuh.
.

Bilakah Waktu Yang Paling Tinggi Peluang Hamil ?

Setelah Mazni kongsikan diatas, jawapannya sudah boleh teka kan?
.
Sekiranya kitar haid anda tetap 30 hari..
.
Waktu terbaik adalah pada hari ke 15. Jika tempoh kitaran anda 28 hari..
.
Waktu terbaik adalah hari ke 14.
.
Lebih kurang pertengahan kitaran haid anda adalah waktu subur dan cara mengiranya mudah sekiranya haid sama setiap bulan.
.
Badan baru saja membebaskan telur ovum.
.
Sekiranya haid anda berubah-ubah, macam mana mengira waktu subur.
.
Jangan khuatir. 
.
Masih ada tanda tanda lain, bukankah Mazni sudah berkongsi diawal artikel tadi... 
.
Walaupun cara ini kurang tepat.. Insyaallah masih dapat membantu 
.
Tuan puan juga boleh baca buku yang di tulis oleh pakar pakar kesuburan yang sangat bermanfaat.
.
Memang terasa rugi tak baca buku ini dari dulu, sebab banyak sangat manfaat.
.
Saya lihat, banyak testimoni mereka yang dah berjaya hamil selepas membaca dan mengamalkan isi kandungannya.


ibu dukung anak tersayang
Hilai tawa anak anak pengubat rasa rindu di hati
.
Sekiranya sudah ditakdirkan, mungkin ini buku panduan terbaik untuk kita bukan. Siapa tahu
.

Kaedah Alternatif Menentukan Waktu Subur

.
Mungkin ada yang belum tahu lagi, jadi Mazni kongsikan disini tanda lain untuk mengesan waktu subur.
.
1. Suhu badan wanita akan meningkat sedikit. 
.
Kalau sukat dengan termometer akan naik lebih kurang 1 darjah celcius lebih tinggi dari normal.
.
2. Lendir jernih di keluarkan dari kemaluan
.
Perubahan hormon semasa hari subur menyebabkan lendir ini dihasilkan badan
.
3. Ujian Dengan Kit Ovulasi
.
tips mudah hamil
Kit ovulasi
.
Ada dijual di kedai farmasi. Harga pun murah saja. Kelihatan serupa dengan kit ujian kehamilan.
.
Jadi jangan salah beli ya.
.

Peranan Suami Isteri Dalam Usaha Mendapat Zuriat

Allah swt jadikan lelaki dan wanita berpasang pasangan kan. Memang kita saling perlukan satu sama lain.
.
Dalam hal kesuburan suami isteri juga sama.
.
Mazni ada kongsi diatas, telur wanita hanya dapat hidup dalam 1 ke 2 hari sahaja.
.
Jadi memang sangat pendek masanya.
.
Mujurlah Allah swt jadikan keistimewaan pada seperma lelaki.
.
Berbanding dengan telur wanita yang dibebaskan 1 sahaja dan mempunyai jangka hayat yang pendek.
.
Telur lelaki dihasilkan dalam bilangan berjuta.
.
Dan mampu hidup 3 ke 5 hari dalam tubuh wanita.
.
Dalam berjuta sperma yang dilepaskan.. Hanya satu sahaja yang akan disenyawakan dengan telur wanita.
.
ovum & sperma lebih subur
Sperma lelaki akan mengembara didalam tubuh mencari ovum
.
Betapa istimewanya kita kerana terpilih dilahirkan didunia ini.
.
Dengan ilmu ini, sekiranya suami bersama dengan isteri 3 hari sebelum waktu subur, kemungkinan untuk hamil masih ada.
.
Oleh itu, untuk mendapatkan zuriat, pasangan boleh bersama pada hari ke 11, 12, 13, 14, 15 atau/dan 16 untuk mendapatkan waktu optimum hari kesuburan sekiranya haid anda datang secara konsisten selama 28 hari. 
.
Mudah difahamikan. 
.
Kalau kitaran haid anda selama 30 hari.. Maka waktu subur akan jatuh pada hari ke 15.
.
Jadi seeloknya merancang untuk bersama pada hari ke 12, 13, 14 ,15, 16 dan 17.
.
Mudah kalau anda catat jadual waktu subur atas kalender.
.

Menggunakan Kaedah Kiraan Waktu Subur Wanita Untuk Elakkan Hamil

Ok.. Sekarang kita dah pandai menganggarkan hari subur kan. 
.
Andai kata anak anak sudah pn ramai.
.
kesuburan suami dan isteri
.
Dan kita tidak berhajat untuk menambahkan lagi zuriat.. Boleh ke guna cara ini?
.
Jawapannya boleh..
.
Tapi ketepatannya boleh diragui juga. Ada kemungkinan kitaran haid kita terganggu dan hari subur pun berbeza dengan bulan sebelum ni,
.
Risiko untuk mengandung masih ada ya.
.
Ingat lagi kan, sperma lelaki boleh hidup 5 hari dalam badan wanita. 
.
Jadi, kita suami isteri wajar ambil langkah tambahan untuk mengelakkan kehamilan.
.

Bagaimana Meninggikan Lagi Peluang Untuk Cepat Hamil

.
Alhamdulillah, dah pandai kira waktu subur kan?
.
Nak tinggikan lagi peluang untuk mengandung, kena amalkan diet yang seimbang. Dan kaya dengan nutrisi
.
Barulah tuan & puan makin subur
.
Antara cara mudah nak bekalkan khasiat yang cukup untuk lebih subur, ialah dengan mengambil suplemen
.
Contohnya produk shaklee untuk kesuburan.
.
Mazni nak kongsi pengalaman ramai pengguna & berapa harga set kesuburan shaklee untuk lelaki & wanita pada tahun 2017.
.
Kadang kadang, bukan masalah kita tak tahu kira waktu subur.
.
Sekarang ni ramai dari kita yang terpelajar.
.
Nak tahu sesuatu cari saja di internet. 
.
Cabarannya.. Suami isteri sibuk bekerja, Kos sara hidup tinggi.
.
kadar kesuburan pada tahun 2011
Pada tahun 2011, satu kajian telah dilakukan. Malaysia juga termasuk dalam kajian ini
.
Ada pula yang tinggal berjauhan. Sukar untuk berjumpa. Bila berjumpa semasa waktu subur.. 
.
Badan pula letih.. Penat. Tertekan dengan beban kerja dan macam macam lagi.
.
Ada pula yang mengalami masalah kitaran haid tak sekata. Ini bergantung pada faktor makanan.
.
Apa yang kita boleh lakukan.. Alternatif yanf baik adalah menggunakan supplemen untuk hidup sihat.
.
Memang berbeza, kita mampu kerja lebih masa dan fokus di tempat kerja. 
.
Balik rumah pula masih mampu melaksanakan ugas sebagai suami isteri.
.
Kami suami isteri tidak tahu tentang produk apa yang tuan puan dah gunakan.
.
Apa yang kami gunakan ialah set kesuburan shaklee lengkap untuk lelaki dan wanita
.
Badan lebih sihat bertenaga.
.
Itu rahsia kami mendapat anak kedua setelah 3 tahun mencuba.
.
Macam mana nak tahu tanda awal kehamilan ?
.
Boleh klik link diatas
.

Apa Tindakan Seterusnya untuk lebih subur & mudah mengandung?

Tahniah kerana berjaya menamatkan pembacaan artikel ini. Kami harap ia membantu anda sebagaimana ilmu ini membantu kami sebelum ini.
.
Apa yang penting seterusnya ialah amalkan segera supaya tidak lupa.
.
Anda juga boleh baca lebih banyak tips dan panduan terbaik di bawah yang tidak sempat saya kongsikan disini. 
.
Semudah satu klik saja untuk penemuan yang bakal mengubah kehidupan
.
Adakah Cik Puan.
.
1. Baru berumah tangga & ingin teknik cepat hamil anak pertama ?
2. Atau pun ingin menambah anak dan tips cepat hamil anak kedua ?
Azlan mahu subur
Pengantin baru yang nak cepat hamil seperti Puan Azlan Plani diatas?

Syahirah ibu subur Melaka
Suami isteri nak tambah anak seperti Puan Syahirah? Sunyi anak tanpa adik beradik, Tiada teman sepermainan

Ya, apakah tips dan teknik cepat hamil anak kedua yang telah kami berikan pada Puan Syahirah?
Hasilnya selepas 3 ke 4 minggu
.
selepas 4 minggu produk subur
Puan Azlani pengantin baru sudah pun hamil. Bahagianya mereka suami isteri. Kami tunjukkan cara terbaik mengambil set kesuburan ini untuk cepat hamil.  Hasil pengalaman kami sendiri hamil selepas 3 minggu makan set kesuburan ini. ekslusif kepada pelanggan kami sahaja
.
Bagaimana pula dengan suami isteri yang nak tambah anak sebelum ini?


hamil selepas makan set kesuburan
Tahniah, Puan Syahirah hamil selepas 3 minggu menggunakan set kesuburan yang kami bimbing dengan produk cepat hamil anak ke 2 serta cara makan ekslusif kepada pelanggan kami sahaja
.
Jika kawan kawan ada sebarang soalan mengenai artikel dan produk Shaklee, boleh hubungi Mazni melalui
.
Call / Whatsupp: 
.
019-2653791 atau  0192663791 
.
ID Shaklee963860
.
Email: 


.

FB: Mazni Azmi  bagi sebarang pertanyaan lanjut.


Like kami di Facebook Page: Ibu bijak keluarga sihat
mendapatkan HARGA dan INFO PERCUMA



pelanggan masalah haid waktu subur susah kira
Alhamdulillah, ramai pelanggan kami berjaya hamil dengan set kesuburan shaklee. 
.
pengantin baru kira waktu subur
Ramai berjaya. Siapa lagi selepas ini?Dari pasangan pengantin baru kepada suami isteri yang nak tambah anak kdua dan ketiga. Teringin nak riuhkan rumah
isteri cepat hamil selepas waktu subur
Penantian bergelar ibu dan ayah telah berakhir. Alhamdulillah. Selepas mencuba produk kesuburan shaklee. 
Ramai suami isteri yang mempunyai harapan menggunung tinggi menimang cahaya mata pertama berjaya hamil selepas makan produk set kesuburan suami isteri shaklee
  1. Mereka juga seperti Tuan Puan sebelum ini. Period dan haid tidak datang
  2. Dah jumpa doktor pakar. Masih belum berjaya
  3. Stress sebab keluarga dan kawan lain selalu tanya
pengantin baru mahu cepat dapat anak
Tambahan pula kalau suami jenis suka dengan kanak kanak. Perasaan isteri memang teringin juga nak anak kan.

      teringin dapat anak dan isteri subur
      Jangan tunggu lama untuk merancang hamil. Tekanan perasaan jadinya bila ramai ahli keluarga dan kawan bertanya
    Atikah mengandung & lebih subur
    Ada juga pasangan suami isteri yang merancang menambah anak, tetapi tidak berjaya walau sudah bertahun mencuba. Ada yang mencuba setahun sebelum mencuba produk ini
    berjaya hamil selepas makan set kesuburan shaklee
    Ada juga suami isteri yang telah mencuba 2 tahun lamanya tanpa produk shaklee. Masih belum berjaya menambah bilangan anak
    tanda tanda waktu subur isteri
    Pasangan pengantin baru sangat sesuai ambil produk set kesuburan suami isteri shaklee. Badan sihat. Insyaallah
    masa tidak subur wanita untuk mengandung
    Antara puncanya, masalah kitaran haid tidak stabil. Ramai juga yang bertanya. Cik Puan juga sama?
    kalender waktu subur isteri
    Lagi bagus, sambil merancang kehamilan untuk cepat hamil kulit makin cantik. Suami pun puji. Dari mata turun ke hati kan?

    waktu subur isteri selepas keguguran
    Sedang tunggu hari untuk bersalin. Insyaallah. Tahniah kepada puan Farah dan suami. Dan pasangan yang berjaya.

    8 Responses to "Waktu Subur Wanita? 4 Cara Untuk Hamil Cepat!"

    1. tips yang menarik....orang yang ingin hamil mesti baca

      BalasPadam
    2. tips penting utk pasangan yg tengah ikhtiar zuriat.

      BalasPadam
      Balasan
      1. Kalau nak cepat dapat anak memang bagus cari ilmu macam ni

        Padam
    3. Balasan
      1. Baby memang comel dan bersih sebab tak ada dosa kan

        Padam
    4. Balasan
      1. Terima kasih singgah ke mari mis mirror

        Padam

    ⛔⛔TERIMA KASIH KERANA MENINGGALKAN KOMEN ⛔⛔

    🌼🌺🌸 Maznee memang rajin membalas komen bonda semua. TOP 10 Pengomen terbanyak akan dipaparkan di Kanan blog ini! Dapat backlink lagi. πŸ˜‰ 🌸🌺🌼
    .
    Selamat bersilaturahim πŸŒ„