Maznee Azmi . Pengedar Shaklee pilihan hati. Yakin . Mesra . Berpengalaman

Bagaimana Adik Ini Cantikkan Semula Kulit Berparut Kerana Cacar Air?

Bagaimana Mazni Bantu Adik Ini Cantikkan Semula Kulit Yang Berparut Kerana Cacar Air

Adik Maznee kene chicken chop 4 bulan lepas. Eh silap, ciken pox. Habis berparut kulitnya. Jadi tak cantik. Bertompok tompok macam si kucing tompok πŸ˜… Mintak tips hilangkan bagi parut yang tak lawa tu. Bagi kulit cantik semula semulajadi
.
cantikkan kulit badan dan parut chicken pox hilang

4 bulan kemudian, Maznee dah lupe semua. Tibe tibe adik ni whatsap, parut dah hilang & lagi best jerawat hilang sama πŸ˜“ Nak tau apa tipsnya? Baca ni
.

2 Tips Mudah Untuk Hilangkan Parut Chicken Pox

.

⛔ Banyakkan makan buah yang kaya vita c.

.
Vita c ni bantu ikat kolagen baru bawah kulit. Jadi tegang dan anjal. Jadi kawah lekuk tu boleh hilang beransur ansur.
.
Buah apa banyak vita c? Anggur, oren dan kiwi. Semua buah import. Tapi tak ada buah boleh lawan jambu batu. πŸ˜† Kaya macam haji bakhil tau. Kaya lemak manis. 
.
Sebab itu banyak produk kecantikan menggunakan vitamin c untuk kecantikan kulit. Skincare yang bagus membuatkan wajah cantik berseri bagai puteri kayangan.
.
Pada bulan ogos 2017, Shaklee keluarkan produk penjagaan kulit baru. Youth skin care shaklee dengan kajian klinikal & saintifik yang membuktikan kulit boleh 10 tahun lebih muda

⛔ Makan sayuran hijau

.
Ini pun sumber serat vitamin & mineral. Bantu bersihkan usus kita. Buah ada serat juga. Jadi kalau dapat makan 2 2 lagi bagus. πŸ˜‰
.
Bila usus dah bersih senang nak serap, zat penting untuk kulit cantik. <3 Buahan buahan ni sangat bagus untuk semua orang.
.
Tak kiralah, lelaki & perempuan. Lebih lebih lagi untuk mencukupkan vitamin ibu hamil.
.
2 tips je Maznee bagi. Tapi adik ni nak kesan cepat. Buah & sayur pun tak berapa nak makan. Terpaksalah guna cara lain. Makan vitamin shaklee khas untuk kulit.
.
Maznee rekemen alfalfa untuk serat & detoks usus. Vita c untuk parut & putih. Vita e untuk awet muda. πŸ˜ƒ
.
Itu yang sampai jerawat parut malu nak singgah lama lama. 4 bulan kemudian, bila vitamin habis.( Lama kan, tahan 4 bulan tu.) Jerawat datang balik. πŸ˜‚ Keh keh keh. Dah memang la dik.
.
Buah & sayur tak nak makan sangat. Mek Dee makan setiap minggu. Vitamin kena makan hari hari nak bagi sihat. 😊 .
.
Mase mudalah nak jaga. Selamat makan lunch pada bonda semua. Adakah bonda suka tips menghilangkan parut chicken pox ini? 
.
Selamat mencuba
.
#TipsBonda #VitaminMaznee

18 Responses to "Bagaimana Adik Ini Cantikkan Semula Kulit Berparut Kerana Cacar Air?"

  1. memang baguskan vitamin C...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nak sihat semua vitamin bagus πŸ˜ƒ

      Vitamin c memang penting sangat.

      Padam

  2. Payah gak saye jarang sgt makan sayur n buah2 an ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau cam tu elok makan suplemen. Sebab buah dan sayur kurang makan πŸ˜ƒ

      Padam
  3. kaknoor dulu ambil tapi skrg ni dah habis tak lagi order hehee
    makan ulam mentah dan sayuran je lah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kak noor makan ulam pun sihat πŸ˜ƒ awet muda lagi teww πŸ˜‰

      Padam
  4. awak,,,mana butang follow awak..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih sis Ida. Atas nasihat. mazni dah letak butang follow kat belah kanan blog.

      Tq ya 😍😍

      Padam
  5. Makan vitamin C pun bleh hilangkan parut eh? Nak makan vitamin C byk2 lah cani :D

    http://www.fatindays.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang boleh kurangkan parut kalau makan jangka masa panjang

      πŸ˜‰ Cuma makan ikut keperluan ya.

      Padam
  6. saya suka makan sayur n ulam-ulaman =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bagus yana suka makan sayur dan ulam ulaman πŸ˜ƒ

      Banyak vitamin dan khasiat untuk kecantikan kulit

      Padam
  7. Balasan
    1. Siapa cakap makan sihat tak sedap kan πŸ˜ƒ

      Padam
  8. hehe vitamin e pun boleh bantu hilangkan parut.
    Saya ada parut jatuh atas jalan tar dekat siku ni tapi parut ni teruk sangat, tak taula cam ne nak rawat semula.

    http://mellyacrayola.blogspot.com/

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sia amelia memang betul. Vitamin e tu memang bagus untuk kesihatam dann kecantikan kulit.

      Awet muda pun 😍

      Padam
  9. Tips yang sangat berguna sebab anak saya dua2 ada parut cacar air nie..
    Mujurlah anak2 Sha memang suka makan buah..
    Ohsem tips..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah. Parut cacar air dan chicken pox tu dah hilangkan πŸ˜ƒ sebab anak anak suka makan buah buahan 😍

      Padam

⛔⛔TERIMA KASIH KERANA MENINGGALKAN KOMEN ⛔⛔

🌼🌺🌸 Maznee memang rajin membalas komen bonda semua. πŸ˜‰ Insyaallah akan lawati blog cik puan & bonda semula.🌸🌺🌼
.
Selamat bersilaturahim πŸŒ„