Punca Rezeki Tersekat & 3 Zikir Melancarkan Semula. Bonus: Perkongsian sebenar amalan untuk kalis gawat

Punca Rezeki Tersekat & 3 Zikir Melancarkan Semula. Bonus: Perkongsian sebenar amalan untuk kalis gawat 

.
Pernah tak terdetik dalam hati, kenapa rezeki aku macam tersekat? πŸ˜‚ 
.
Kalau ada, ini jawapannya. Pagi tadi masa hujan, Ustaz Ebit Liew ada sampaikan ilmu. Ini semua kerana dosa kita.
.
Beliau bercerita, ada yang kontrak dah sain. Tapi sebab Allah nak tahan rezeki. Projek boleh tangguh 5 tahun. 
.
Lepas 5 tahun tak dengar khabar terus. πŸ˜… Dan banyak lagi contoh. Macam mana nak atasi?
.

3 Zikir untuk melapangkan rezeki yang sempit kerana dosa

.
Caranya ialah dengan mohon ampun dengan Allah. πŸ˜„ Antara yag bagus adalah
.
πŸ“£ Astaghfirullah wa atubu ilaih
.
πŸ“£ Doa Nabi Yunus dalam perut ikan. "La ila ha illa anta subhanaka inni kuntu minazzolimin"
.
πŸ“£ Doa Nabi Adam selepas di turunkan ke dunia dari syurga. " Rabbana zolamna anfusana wa illam taghfirlana wa tarhamna. Lanakunanna minal khosirin"
.
Selain 3 zikir diatas, Maznee juga pernah kongsikan satu cara untuk murah rezeki iaitu tolong adik beradik yang susah.
.
Nak murah rezeki, kita mesti banyakkan memberi, seperti kisah peladang jagung berjaya ini. Ada Maznee ceritakan rahsia jagungnya paling manis & sedap.
.
Rahsianya kerana banyak memberi & buat kebaikan kepada orang sekeliling kita.
.
Dan akhir sekali, Maznee ada bertanya kepada mentor perniagaan online. Alhamdulillah, rezeki mereka suami isteri murah.
.
Atas permintaan beliau, nama & wajahnya dirahsiakan. Sebab ibadat nak jaga niat. Dan privasi beliau.

BONUS: Perkongsian amalan zikir dari seorang surirumah berpendapatan bersih lebih 5 angka sebulan

.
Ini kisahnya, mentor Maznee ni dah bisnes online 3 tahun. Lepas 6 bulan bisnes, jualan dah cecah 6 angka. Untung adalah dalam 5 angka.
.
Pernah satu ketika, ketika jualan pesaing dalam jenama yang sama jatuh merudum. Mereka "maintain" setiap bulan.
.
Nak kata bisnes mana yang tak ada pasang surut tu memang tipulah. Tapi kalau hubungan kita dengan Allah kuat.
.
Insyaallah, segala ujian boleh ditempuhi. Ketika orang lain sibuk mengatur strategi jualan & taktik yang pelbagai.
.
Mereka buat lebih, hubungan dengan Allah dijaga dengan banyakkan amalan sunat.
.
Dibawah ini screenshot whatsap perkongsiannya. Mungkin abi & bonda boleh ambil manfaat juga.
.

.
Mungkin ada yang tertanya tanya, ramai lagi orang di luar sana yang pendapatan bulanannya lebih tinggi. Tak payah buat semua amalan ni pun.
.
Sekarang ni Maznee & suami pilih mentor berdasarkan dunia & akhirat. Halal & haram jaga. Wallahualam.
.
Tak ada rahsia pun tentang zikir & amalannya. Mungkin ada yang dah tahu. Cuma berapa ramai dari kita yang konsisten

  1. solat sunat dhuha
  2. solat sunat taubat
  3. solat sunat sebelum subuh (Yang dikhabarkan lebih baik dari seluruh dunia & isinya)
  4. Baca surah yaasin & maathurat setiap pagi
  5. Baca surah al waqiah & al mulk setiap malam
  6. Baca al quran & terjemahan 2 muka surat setiap hari
  7. Solat sunat hajat
Kesannya, ramai sangat ibu mengandung yang beli set bersalin shaklee lengkap dengan beliau. Rm700 satu set pun orang beli. Kalau Maznee jenuh nak mengayat.
.
Set kurus shaklee lengkap pun ramai yang beli dengan beliau. Satu set lengkap Rm800. Dan memang alhamdulillah ramai yang kurus.
.
Ibu yang lepas berpantang dan menyusukan anak pun ramai beli set penyusuan susu ibu shaklee lengkap. Satu set RM700. 
.
Dan tak dilupakan ibu mengandung yang makan set ibu hamil shaklee dari beliau. Harga set lengkap RM700 juga.
.
Walau sebaik manapun rancangan kita, kalau Allah tak izinkan berlaku. Memang takkan menjadi. 
.
Jadi macam mana dalam kegawatan ekonomi ni masih ada insan boleh maintain jual barang mahal?
.
Jawapannya jaga hubungan baik dengan Allah. Buat amalan sunat ikhlas untuknya.
.
Rasanya dah banyak Maznee share. Hehe.
.
Semoga Allah ampunkan dosa dosa kita. Dan mudahkan urusan kita semua. Insyaallah. 😍 Pagini hujan, doa tengah makbul. πŸ˜†
.
Jika bonda ada belajar sesuatu dari perkongsian ini, mohon #Like dan #Share pada kawan dan saudara. Ramai orang tengah stress & down ni. πŸ˜…
.
Moga usaha kita yang sedikit ini mendatangkan rahmat & kasih sayang Allah pada kita. Dan menjadi sebab penghapus dosa. Amin

4 Responses to "Punca Rezeki Tersekat & 3 Zikir Melancarkan Semula. Bonus: Perkongsian sebenar amalan untuk kalis gawat "

  1. Terima kasih perkongsian ilmunya Mazni. Itulah kan rezeki tu kan Allah yg bagi. Cuma kita kenalah berusaha...

    Bersyukur seadanya, insyaallah berkat

    BalasPadam
    Balasan
    1. Semoga bermanfaat puan Hainom. Sama sama kita ingat mengingati πŸ˜‚

      Padam
  2. Balasan
    1. Terima kasih melawat sini Lea πŸ˜ƒ. Semoga rezeki Lea murah & serba cukup. Amin πŸ˜‰

      Padam

⛔⛔TERIMA KASIH KERANA MENINGGALKAN KOMEN ⛔⛔

🌼🌺🌸 Maznee memang rajin membalas komen bonda semua. πŸ˜‰ Insyaallah akan lawati blog cik puan & bonda semula.🌸🌺🌼
.
Selamat bersilaturahim πŸŒ„