Maznee Azmi . Pengedar Shaklee pilihan hati. Yakin . Mesra . Berpengalaman

5 Tanda Badan Usus Kita Kotor & Badan Banyak Racun. Cara bersihkan

5 Tanda Badan Usus Kita Kotor & Badan Banyak Racun. Cara bersihkan

2 hari lepas Maznee terjumpa kawan lama waktu sekolah. Dengar cerita baru 1 bulan lepas seorang kenalan meninggal kerana kanser. πŸ˜… Betapa pentingnya untuk bonda jaga kesihatan.
.
tanda badan kita kotor
.

Hari ini Maznee nak share 5 tanda badan kita banyak racun & usus kotor. Semoga bermanfaat 😍
🎈 sukar menurunkan berat badan
🎈 mengalami masalah sembelit
🎈 sering cepat berasa letih dan hilang tenaga
🎈 memiliki masalah mulut berbau (petanda bagi masalah pencernaan)
🎈 mengalami masalah kulit seperti gatal-gatal, alergi, jerawat dan sebagainya akibat terlebih toksin dalam sistem badan 
.
Usus yang kotor sangat tidak baiknuntuk kesihatan kita. Terutama sekali bagi bonda yang sedang hamil. πŸ˜…
.
Kenapa pula?
.
Penyerapan makanan tidak berlaku dengan baik. Macam mana ibu & bayi dalam kandungan nak cukup khasiat kan? πŸ˜‘
.
Kita akan lebih mudah jatuh sakit dan selesema. Hb rendah & senang kena keputihan semasa mengandung. πŸ˜₯
.
Boleh membahayakan nyawa ibu & baby dalam kandungan.
.
Jadi, tak kira sama ada kita ni mengandung atau tidak, kebersihan usus wajib bonda jaga. 😣
.
Cara nak bersihkan usus mudah saja. Makan sayur & buah secukupnya setiap hari. 
.
πŸ˜‰ Serat dalam buah & sayuran bertindak macam span cuci pinggan. Bagi dinding usus kita berkilat & licin macam pinggan mangkuk lepas basuh. 😎
.
Waktu yang sesuai untuk mengambil buah buahan adalah diawal pagi. Sebelum makan sarapan. Ini cara sunnah nabi. Cara sarapan pagi yang betul ini baik untuk kesihatan kerana ia meningkatkan pembakaran lemak & makanan.
.
Dan nampaknya saintis barat juga telah menjumpai bukti kukuh yang menyokong pengambilan buah sebelum makan.
.
Selain buah, suplemen vitamin seperti alfafa complex shaklee & herblax juga kaya dengan serat. Sangat bagus untuk kesihatan. Alhamdulillah Maznee sekeluarga amalkannya.
.
Ada ke tanda tanda ni pada bonda? Jika ada, kena buat sesuatu dengan segera. 😊 Selamat mencuba ya.

4 Responses to "5 Tanda Badan Usus Kita Kotor & Badan Banyak Racun. Cara bersihkan"

  1. COMPLEX ALFAFA PENAH TGK KWN MAKAN MEMANG BERKESAN... MEMBERSIHKAN USUS

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nak bersihkan usus makan buah dan sayur sayuran pun boleh 😍
      .
      Kalau jarang makan makanan berserat tu yang elok makan alfafa complex untuk detox

      Padam
  2. alfalfa complex shaklee..lawas stiap hari...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul, alfafa complex memang bagus untuk melawaskan dan bersihkan usus

      Padam

⛔⛔TERIMA KASIH KERANA MENINGGALKAN KOMEN ⛔⛔

🌼🌺🌸 Maznee memang rajin membalas komen bonda semua. TOP 10 Pengomen terbanyak akan dipaparkan di Kanan blog ini! Dapat backlink lagi. πŸ˜‰ 🌸🌺🌼
.
Selamat bersilaturahim πŸŒ„