Maznee Azmi . Pengedar Shaklee pilihan hati. Yakin . Mesra . Berpengalaman

Kenapa cepat lapar walaupun dah makan sarapan pagi ni?

Kenapa cepat lapar walaupun dah makan sarapan pagi ni?

.
Pernah tak bonda alami masalah ni? Perut masih lapar walaupun dah sarapan?
.
cepat lapat selepas makan

.
Sampai poning kepale weh. Nak isi apa lagi dalam mulut ni.
.
Terutama sekali kalau bonda sedang rancang nak diet. πŸ˜ƒ Nak diet leh try makan produk badan slim shaklee
.
Sebenarnya, perut kita berbunyi merengek dengan kita sebab nak mengadu. Macam anak anak kita mintak coklat. πŸ˜‚
.
Perut kata, " Oo mulut, suaplah aku dengan makanan berserat. Baru thrill nak proses. Baru lama aku nak hadamkan makanan." πŸ˜‘
.
Agaknya camtulah dialog encik & puan perut tiap pagi. Mintak makanan berserat untuk kenyang lama. 
.
Makanan berserat & berprotein akan buatkan kita kenyang lama. Itu rahsia maznee bantu pelanggan turun 14 kg tau
.
Tak payah bersenam pun.
.
Kawal makan je. Paling penting masa sarapan
.
Badan orang besau macam kita ni perlukan serat tiap hari.
.
πŸ’ž lelaki memerlukan sekitar 38 g serat setiap hari 
.
πŸ’ž dan wanita memerlukan kira-kira 25 g. 
.
Serat akan memperlahankan sedikit proses pencernaan kita & kenyang lebih lama πŸ™. Horeyy
.
Maknanya lambatlah kita nak lapar. Senanglah nak kurus.
.
Penghadaman yang perlahan akan bantu badan bonda mempunyai lebih banyak masa untuk menyerap nutrien. 🐯
.
Jadi lepas ini, bonda belanje perut makan buah & makanan berserat tiap pagi.
.
Ambil chia seed, kacang dan bijirin lain untuk waktu pagi. πŸ’–
.
Maznee suka buat smoothies waktu pagi. Blend buah segar, tambah susu sikit. Tukar tukar tiap hari.
.
Hari ni pisang, esok epal. Strawberi ke. Barulah tekak tak tercekik minum jus sama tiap hari. πŸ˜‚
.
Nak bagi serat dalam smoothies, leh tambah esp shaklee. Maznee berani rekemen, kenyang sampai tengahari. Sebotol tahan 3 bulan.
.
Berbaloi baloi. Selamat menjamu selera ya. Maznee doakan bonda semua murah rezeki hari ni πŸ˜‰ 
.
Amin

6 Responses to "Kenapa cepat lapar walaupun dah makan sarapan pagi ni?"

  1. Balasan
    1. Hebatlah kalau nak kuruskan badan kan

      Haha πŸ˜ƒ

      Padam
  2. tu la sy sllu lapar..plan nak diet tapi sebab lapar tak jadi nak diet..hahaha...dia nak juga mkn bnyk2..ic..kena makan mknn berserat bru kenyang ea..baru tau..tq 4 sharing

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang kena banyak makanan berserat dan berprotein mas
      .
      Baru kenyang lama 😍
      .
      Nak diet ni sebenarnya tak payah lapar pun

      Padam
  3. Betul tu, cara diet yg betul bknlah skip makan sewenang-wenangnya... biar kena gayanya. So that nanti kalau kurus nnti biarlah kurus sihat bkn nya kurus berpenyakit...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setuju cik la. Kurus biar bertenaga boleh lompat jumping star πŸ˜‰

      Dan boleh makan ikut suka
      .
      Bukan kurus terbaring atas katil sebab sakit

      Padam

⛔⛔TERIMA KASIH KERANA MENINGGALKAN KOMEN ⛔⛔

🌼🌺🌸 Maznee memang rajin membalas komen bonda semua. TOP 10 Pengomen terbanyak akan dipaparkan di Kanan blog ini! Dapat backlink lagi. πŸ˜‰ 🌸🌺🌼
.
Selamat bersilaturahim πŸŒ„