Maznee Azmi . Pengedar Shaklee pilihan hati. Yakin . Mesra . Berpengalaman

Badan Ibu Cergas & Susu Bertambah 1 Hari Makan Set Tambah Susu Shaklee

.

Badan Ibu Cergas & Susu Bertambah 1 Hari Makan Set Tambah Susu Shaklee

.
Alhamdulillah, bertemu lagi kita di alam maya ni.
.
Kalau Maznee tanya, bonda tau tak kerja apa yang tak ada cuti?
.
Mestilah kerja jadi mak ayah kan.
.
Terutama mak mak yang menyusu badan. Tengah malam masa burung hantu tengah keluar tu
.
Tak pun masa batman tengah keluar cari criminal, banyak lagi superwoman tengah berjuang dengan misi mustahak.
.
Ya, superwoman bergelar ibu.
.
Dengan kuasa bernama naluri keibuan yang boleh merasa perasaan anaknya
.
Dari jarak jauh. Terus melompat dari atas katil mendapatkan anak kesayangan untuk disusukan 😍
.
Walaupun baru lepas sakit bersalin.
.
Punyalah hebat.
.

Dalam keadaan sakit & penat satu badan. Gagahi diri juga menyahut seruan anak kesayangan. Mase ni, kalau makan set penjagaan ibu bersalin dari Shaklee, insyaallah lebih bertenaga.
.
Bayangkan popeye the sailor dapat makan spinach. Haha. camtulah kot πŸ˜†Dan ibu cepat pulih. Kita usaha, Allah punya kuasa.
.
Tapi, sekuat kuat superhero si manja ini. Ada musuh ketat juga.
.
Sehingga susu jadi sikit.
.
Haha. Itulah ibaratnya bonda bonda yang menyusu ni. Hari ni Maznee nak cerita kisah puan Norhashimah
.
Dan perjalanannya untuk menyusukan anak sulungnya secara ekslusif selama 2 tahun πŸ˜ƒ.
.
Selepas beberapa bulan di anugerahkan anak pertama & menyusu ibu tanpa masalah
.
Tiba tiba susunya kurang
.
Makin hari makin surut. Kalau sebelum ni sekali pam leh dapat 10oz.
.
Sekarang ni nak dapat 5oz pun susah
.
Macam paras air kat empangan masa musim kering pulak kan πŸ˜‚
.
Amaran siren dah berbunyi, hati makin risau. Dan jantung berdegup laju bagai gendang dipalu.
.
Itulah agaknya rasa hati sis Shimah. 😭
.
Takkanlah misi nak menyusu 2 tahun ini berakhir dengan kegagalan.
.
Selepas mengesat air mata, dan tekad yang kuat didada.
.
Dicapailah alat hikmat ditangan untuk ditanya kepada ankel gugel.
.
Sambil sambil tu, Shimah terbaca diet makanan tambah susu ibu & cara nak elak kan susu badan kering.
.
Memandangkan Maznee ada pengalaman membantu ibu ibu yang sedang buntu, menambahkan susu badan
.
Shimah pun Whatsap Maznee. πŸ˜ƒ
.
Alhamdulillah, soalan berjawab.
.
Maznee bertanyakan soalan soalan lazim. Contohnya, jadual pam, berapi kali pam kat pejabat & diet harian
.
Dari jawapan yang diterima, rupanya masalah Shimah ni tak serius mana pun
.
Gara gara kerja yang banyak di pejabat, dan tak berapa menjaga makan kerana kesibukan waktu.
.
Badan & mental jadi letih.
.
Dan susu pun berkurangan πŸ˜…
.
Penyelesaiannya mudah, Maznee minta Shimah buat beberapa perubahan & rekemen juga makan set tambah susu ibu shaklee
.
Dengan kesibukan Shimah, set menyusu ini akan menambah & mencukupkan khasiat diperlukan badan untuk buat lebih banyak susu.
.
πŸ˜ƒ
.
Cuba bonda bayangkan, badan kita ninmacam kilang roti. Permintaan tengah tinggi. Kena kerja overtime.
.
Tapi majikan tak nak bayar gaji lebih masa. πŸ˜‚
.
Tak ke marah pekerja. Mogok lagi lah kan
.
Itulah keadaannya badan kita, susu nak banyak. Tapi makan dan rehat tak cukup.
.
Bila kita makan set tambah susu badan shaklee ni, umpama macam kita bagi kupon makan free. Sedap pula tu pada pekerja.
.
Lepas tu siap bagi bonus lebih lagi.
.
Tak ke happy semua pekerja pengeluaran πŸ˜ƒ
.
Bila happy, kerja pun laju je tak ada masalah.
.
Haha.
.
Entah apa apa la maznee cite ni kan.
.
Kesudahannya, lepas tu sis Shimah setuju ambil set menyusu shaklee tu.
.
Lepas makan ikut panduan yamg Maznee berikan.
.
.
Penat penat badan semua hilang. Dan susu ibu bertambah banyak semula 😍
.
Berbaloi rasanya kan.
.
Kisah ni benar benar sahih jiddan tau. Dah lebih 12 bulan berlaku.
.
Dan ada masanya kalau ada masalah, Shimah masih contact Maznee. Nak tanya tips & dengar pengalaman.
.
Mana tau boleh selesaikan masalah susu sikit.
.
Maznee memang taknkisah. Seronok lagi ada, sebab buat bisnes shaklee ni tolong orang.
.
Mak sihat, baby bambam. Ayah pun gumbira kan. πŸ˜ƒ
.
Maznee pun dapat kawan. Bukan setakat hubungan pelanggan dan peniaga je.
.
Buktinya, baru pagi ni Maznee tanya khabar dengan Shimah.
.
Alhamdulillah Shimah sihat.
.
Selesai sudah kisah ahad ni πŸ˜„
.
πŸ˜† Ada le naca sampai habis. Haha. Kalau bonda ada masalah susu ibu sikit. Tak tahu nak wat apa.
.
Contact Maznee ya. Insyaallah, tak dapat tolong banyak, dapat ilmu & pengalaman pun dah bagus sangat kan.
.
Insyaallah. Assalmualaikum

4 Responses to "Badan Ibu Cergas & Susu Bertambah 1 Hari Makan Set Tambah Susu Shaklee"

  1. Booster buat yg memerlukan bolehlah ikut macam dia kan
    Tak rugi demi kebaikan anak juga.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Milk booster dari shaklee buatkan susu banyak sampai baby tertidur kekenyangan
      .
      πŸ˜ƒ
      .
      Terima kasih kak zakie

      Padam
  2. susu makin pekat dgn ostematrix

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dan badan pun jadi lebih lega
      .
      Tak sakit sakit sendi lagi kan?
      .
      πŸ˜€

      Padam

⛔⛔TERIMA KASIH KERANA MENINGGALKAN KOMEN ⛔⛔

🌼🌺🌸 Maznee memang rajin membalas komen bonda semua. TOP 10 Pengomen terbanyak akan dipaparkan di Kanan blog ini! Dapat backlink lagi. πŸ˜‰ 🌸🌺🌼
.
Selamat bersilaturahim πŸŒ„