Badan Ibu Cergas & Susu Bertambah 1 Hari Makan Set Tambah Susu Shaklee

.

Badan Ibu Cergas & Susu Bertambah 1 Hari Makan Set Tambah Susu Shaklee

.
Alhamdulillah, bertemu lagi kita di alam maya ni.
.
Kalau Maznee tanya, bonda tau tak kerja apa yang tak ada cuti?
.
Mestilah kerja jadi mak ayah kan.
.
Terutama mak mak yang menyusu badan. Tengah malam masa burung hantu tengah keluar tu
.
Tak pun masa batman tengah keluar cari criminal, banyak lagi superwoman tengah berjuang dengan misi mustahak.
.
Ya, superwoman bergelar ibu.
.
Dengan kuasa bernama naluri keibuan yang boleh merasa perasaan anaknya
.
Dari jarak jauh. Terus melompat dari atas katil mendapatkan anak kesayangan untuk disusukan 😍
.
Walaupun baru lepas sakit bersalin.
.
Punyalah hebat.
.

Dalam keadaan sakit & penat satu badan. Gagahi diri juga menyahut seruan anak kesayangan. Mase ni, kalau makan set penjagaan ibu bersalin dari Shaklee, insyaallah lebih bertenaga.
.
Bayangkan popeye the sailor dapat makan spinach. Haha. camtulah kot πŸ˜†Dan ibu cepat pulih. Kita usaha, Allah punya kuasa.
.
Tapi, sekuat kuat superhero si manja ini. Ada musuh ketat juga.
.
Sehingga susu jadi sikit.
.
Haha. Itulah ibaratnya bonda bonda yang menyusu ni. Hari ni Maznee nak cerita kisah puan Norhashimah
.
Dan perjalanannya untuk menyusukan anak sulungnya secara ekslusif selama 2 tahun πŸ˜ƒ.
.
Selepas beberapa bulan di anugerahkan anak pertama & menyusu ibu tanpa masalah
.
Tiba tiba susunya kurang
.
Makin hari makin surut. Kalau sebelum ni sekali pam leh dapat 10oz.
.
Sekarang ni nak dapat 5oz pun susah
.
Macam paras air kat empangan masa musim kering pulak kan πŸ˜‚
.
Amaran siren dah berbunyi, hati makin risau. Dan jantung berdegup laju bagai gendang dipalu.
.
Itulah agaknya rasa hati sis Shimah. 😭
.
Takkanlah misi nak menyusu 2 tahun ini berakhir dengan kegagalan.
.
Selepas mengesat air mata, dan tekad yang kuat didada.
.
Dicapailah alat hikmat ditangan untuk ditanya kepada ankel gugel.
.
Sambil sambil tu, Shimah terbaca diet makanan tambah susu ibu & cara nak elak kan susu badan kering.
.
Memandangkan Maznee ada pengalaman membantu ibu ibu yang sedang buntu, menambahkan susu badan
.
Shimah pun Whatsap Maznee. πŸ˜ƒ
.
Alhamdulillah, soalan berjawab.
.
Maznee bertanyakan soalan soalan lazim. Contohnya, jadual pam, berapi kali pam kat pejabat & diet harian
.
Dari jawapan yang diterima, rupanya masalah Shimah ni tak serius mana pun
.
Gara gara kerja yang banyak di pejabat, dan tak berapa menjaga makan kerana kesibukan waktu.
.
Badan & mental jadi letih.
.
Dan susu pun berkurangan πŸ˜…
.
Penyelesaiannya mudah, Maznee minta Shimah buat beberapa perubahan & rekemen juga makan set tambah susu ibu shaklee
.
Dengan kesibukan Shimah, set menyusu ini akan menambah & mencukupkan khasiat diperlukan badan untuk buat lebih banyak susu.
.
πŸ˜ƒ
.
Cuba bonda bayangkan, badan kita ninmacam kilang roti. Permintaan tengah tinggi. Kena kerja overtime.
.
Tapi majikan tak nak bayar gaji lebih masa. πŸ˜‚
.
Tak ke marah pekerja. Mogok lagi lah kan
.
Itulah keadaannya badan kita, susu nak banyak. Tapi makan dan rehat tak cukup.
.
Bila kita makan set tambah susu badan shaklee ni, umpama macam kita bagi kupon makan free. Sedap pula tu pada pekerja.
.
Lepas tu siap bagi bonus lebih lagi.
.
Tak ke happy semua pekerja pengeluaran πŸ˜ƒ
.
Bila happy, kerja pun laju je tak ada masalah.
.
Haha.
.
Entah apa apa la maznee cite ni kan.
.
Kesudahannya, lepas tu sis Shimah setuju ambil set menyusu shaklee tu.
.
Lepas makan ikut panduan yamg Maznee berikan.
.
.
Penat penat badan semua hilang. Dan susu ibu bertambah banyak semula 😍
.
Berbaloi rasanya kan.
.
Kisah ni benar benar sahih jiddan tau. Dah lebih 12 bulan berlaku.
.
Dan ada masanya kalau ada masalah, Shimah masih contact Maznee. Nak tanya tips & dengar pengalaman.
.
Mana tau boleh selesaikan masalah susu sikit.
.
Maznee memang taknkisah. Seronok lagi ada, sebab buat bisnes shaklee ni tolong orang.
.
Mak sihat, baby bambam. Ayah pun gumbira kan. πŸ˜ƒ
.
Maznee pun dapat kawan. Bukan setakat hubungan pelanggan dan peniaga je.
.
Buktinya, baru pagi ni Maznee tanya khabar dengan Shimah.
.
Alhamdulillah Shimah sihat.
.
Selesai sudah kisah ahad ni πŸ˜„
.
πŸ˜† Ada le naca sampai habis. Haha. Kalau bonda ada masalah susu ibu sikit. Tak tahu nak wat apa.
.
Contact Maznee ya. Insyaallah, tak dapat tolong banyak, dapat ilmu & pengalaman pun dah bagus sangat kan.
.
Insyaallah. Assalmualaikum
Badan Ibu Cergas & Susu Bertambah 1 Hari Makan Set Tambah Susu Shaklee Reviewed by Mazni Azmi on January 22, 2017 Rating: 5

4 comments:

  1. Booster buat yg memerlukan bolehlah ikut macam dia kan
    Tak rugi demi kebaikan anak juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Milk booster dari shaklee buatkan susu banyak sampai baby tertidur kekenyangan
      .
      πŸ˜ƒ
      .
      Terima kasih kak zakie

      Delete
  2. Replies
    1. Dan badan pun jadi lebih lega
      .
      Tak sakit sakit sendi lagi kan?
      .
      πŸ˜€

      Delete

⛔⛔TERIMA KASIH KERANA MENINGGALKAN KOMEN ⛔⛔

🌼🌺🌸 Maznee memang rajin membalas komen bonda semua. TOP 10 Pengomen terbanyak akan dipaparkan di Kanan blog ini! Dapat backlink lagi. πŸ˜‰ 🌸🌺🌼
.
Selamat bersilaturahim πŸŒ„

All Rights Reserved by Cantik & Sihat Dengan Shaklee. © 2018

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.