Berat badan turun 14kg masa pantang makan set kurus shaklee 😍

.

Berat badan turun 14kg masa pantang makan set kurus shaklee 😍

.
Untungnya bonda yang susukan badan. Sebab apa? Anak kita sihat & bam bam kena pam. Badan pun cepat kurus tau.
.
Banyak kasteme masznee kurang banyak sangat masa lepas bersalin.
.
Kurang berat 14 kg tu benda biasa tau.
.
😍
.
Kan best bila pinggang jadi macam biola semula. Nak sarung baju zaman anak dara pun longgar je. Mudah kalau gunakan produk penjagaan ibu bersalin shaklee
.
Maznee nak cite pengalaman sis Manal, ada dalam gambar kat atas tu kuruskan badan masa berpantang.
.
Manal ni, macam kebanyakan bonda kat luar sana.
.
Bekerja & dah bergelar isteri.
.
Biasalah kan, lepas kahwin ni kita dah kurang masa. Nak jaga suami & rumah tangga
.
Lepas dapat berita dah berbadan 2, memang seronoklah
.
Haha
.
Ye lah kan, nak dapat anak sendiri. Nikmat besar tau Allah bagi.
.
Berapa ramai dari kita orang perempuan kat luar sana yang ada masalah berat badan & kesuburan. Nak subur elok makan dengan sihat.
.
Dah bertahun tahun kahwin, masih belum ada rezeki timang cahaya mata. Memang sah ada masalah period & kurang subur.
.
Balik pada kisah manal ni, mang seronoklah sebab dah hamil.
.
Tiba saat yang dinanti nanti, alhamdulillah bersyukur lagi sebab dah selamat melahirkan anakbyang sihat.
.
Baby cukup bulan 😍
.
Lepas bersalin ni, antara dilema mak mak muda, badan dah mengembang
.
Baju dah tak muat, akan ada dalam hati kita tu suara bisikan halus
.
"Aku dah tak cantik"
.
"Aku dah gemuk"
.
Dan macam macam lagilah.
.
Sebab tu masa pantang, kita jaga betul betul. Berat turun tau.
.
πŸ˜†
.
Kan seronok nak timbang berat tu, lepas timbang punyalah happy.
.
Sampaikan akak receptionist pejabat sebelah pun boleh nampak senyuman kita 12 km jauhnya.
.
Haha. πŸ˜… Terpancar sinar kebahagiaan.
.
Manal ambil keputusan nak turunkan berat lepas bersalin & bakar lelemak huduh tu
.
Apa yang Manal buat?
.
Manal ambil esp yang kaya protein.
.
Diet kaya protein & tukar karbohidrat ringkas pada protein.
.
Berat memang turun banyak. Dan sedikit bantuan dari set pelangsingan badan shaklee
.
Lepas tu makan pula omegaguard untuk kawal selera & bakar lemak.
.
Alfafa pula manal ambil untuk detoks dan flush lemak dari badan πŸ˜ƒ
.
Sambil tu ketatkan mana mana aset yang dah longgar
.
Kesannya, susu ibu manal banyak. Dan berat badan manal turun drastik.
.
Gembira benar manal umpama menang anugerah puskas. πŸ˜ƒ 
.
Dah boleh lompat tinggi tinggi menggapai bintang di langit
.
Sebab badan dah ringan kan
.
Haha.
.
Yang lagi best. Mak manal perasan anaknya dah kurus
Manal pun terpaksalah coach ibunya untuk diet pula.
.
Haha. Dah berjangkit jangkit.
.
Siapa cakap kesihatan tak berjangkit.
.
Kisah manal bantu maknya kurus Maznee kongsi lain kali ya.
.
Insyaallah.
.
Jika bonda teringin nak kurus, tapi pening kepala tak tahu bagaimana
.
Whatsap saja maznee.
.
Insyaallah, kita boleh sembang panjang & bantu bonda semua dapatkan berat badan & figure idaman 😍
.
Pasang badan untuk suami je kan. πŸ˜ƒ

6 Responses to "Berat badan turun 14kg masa pantang makan set kurus shaklee 😍"

  1. Wahhh memang bahagia sangat kalau berat 14kg turun.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bileh ke turun Nani πŸ˜ƒ
      .
      Diet sekejap je dah boleh.
      .
      Asal naak tak nak je

      Padam
  2. semoga bisnes mazni makin maju. CR pun amalkan alfafa.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah, terima lasih cik renex
      .
      Terima kasih melawat πŸ˜ƒ

      Padam
  3. 14kg bukat sikit tu
    Memang berbaloi sangat:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Banyakkan turun 14 kg masa berpantang lepas bersalin
      .
      Tak payah exercise. Cuma kaga makan je πŸ˜ƒ

      Padam

⛔⛔TERIMA KASIH KERANA MENINGGALKAN KOMEN ⛔⛔

🌼🌺🌸 Maznee memang rajin membalas komen bonda semua. πŸ˜‰ Insyaallah akan lawati blog cik puan & bonda semula.🌸🌺🌼
.
Selamat bersilaturahim πŸŒ„