Maznee Azmi . Pengedar Shaklee pilihan hati. Yakin . Mesra . Berpengalaman

Kenapa gastrik hilang & kulit makin cantik lepas makan set gastrik shaklee ?

.

Kenapa gastrik hilang & kulit makin cantik lepas makan set gastrik shaklee ? 😍

.
Assalamu'alaikum Wrmbth. Sakit gastrik ni banyak menyerang wanita kan. Sebab jadi ibu ni, biar kita tak makan. πŸ˜‚
.
Asalkan anak sihat & kenyang. Lauk & nasi tu semua ada. Kita ni yang lupa nak makan.
.
Ibu mengandung pun selalu kena gastrik tau. Terutama masa trimester ke 3. Masa hamil ambil makanan yang berserat & berkhasiat untuk elak gastrik.
.
Terutama masa 3 bulan pertama kehamilan. Mase tekak kembang & loya sebab alahan.
.
Haha.
.
Ok, balik pasal gastrik.
.
Hari ni Maznee nak cerita kisah puan Azlin yang menderita sakit gastrik bertahun lamanya.
.
Dan bagaimana sakit gastrik hilang & kulit makin bersih & putih lepas makan set produk legakan gastrik shaklee. 😢
.
Wow.
.
Tak tahan betul, gastrik dah tak menyerang 😷 & kulit cantik serentak? 
.
Betul, itulah yang terjadi.
.
Nampaknya bonda dah tak sabar nak tahu kisahnya kan.
.
Maznee mulakan ya 😣
.
.
Kisahnya begini, Azlin dah kena gastrik bertahun tahun.
.
Dah jumpa doktor.
.
Rawatan dah dapat. Ubat pun dah telan. Tapi sakit gastrik masih ada.
.
Tiap kali sakitnye menyerang, rasa perut tu ada letupan gunung berapi & tiupan angin ribut.
.
Sakit & tak selesa.
.
Kepala tu rasa pening berpusing pusing gasing tu πŸ˜‚
.
Memang azablah.
.
Gastrik ni pantang betul lapar, mula lah datang.
.
Ramai betul bonda yang ada masalah gastrik sebab sibuk dengan tanggumgjawab mengurus keluarga & kerja
.
Lapar di tahan tahan sampai kena gastrik. πŸ˜ƒ
.
Bila dah kena, produktiviti pun menurun.
.
Macam mana nak fokus kan. Bila perut sendiri tak selesa.
.
Wajah yang manis pun boleh jadi masam mencuka menahan sakit 😭
.
Nak dijadikan cerita, sebab dah terlampau lama makan ubat doktor, Azlin dapst tau yang ubat gastrik ni ada kesan sampingan.
.
Kalau di makan berterusan.
.
Badan pun jadi lemah & letih macam baru baik demam.
.
😫
.
Sedangkan panadol tu pun ada kesan sampingan tau kalau makan tanpa pemantauan.
.
Jadi Azlin usaha untuk cari cara lain untuk kurangkan gastrik. Sambil sambil layan ankel gugel
.
Terbaca blog Maznee pasal set gastrik shaklee πŸ˜ƒ
.
Alhamdulillah
.
Terbuka hati nak whatsap, No Maznee kan ada dalam blog ni πŸ˜‰
.
Maznee tanya khabar Azlin, bertanya apa yang patut.
.
Dan dari sini, dapat di kenal pasti punca sebenar Azlin kena gastrik.
.
Selalu tak makan sarapan. Perut kosong & dibiarkan lapar
.
Apa nak buatkan bonda. Sibuk tau awal awal pagi.
.
Jadi Maznee rekemen set gastrik shaklee. Dalam set ni ada Esp shaklee untuk bantu buatkan perut kenyang lama.
.
Dan mengurangkan asid perut.
.
Maznee juga dapat tau, ada beberapa amalan hidup harian yang Azlin amalkan.
.
Menyebabkan gastrik makin teruk
.
πŸ˜ƒ Semua tu Azlin kena buang. Supaya tak berulang.
.
Alhamdulillah, Azlin setuju.
.
Apalah sangat nak ubah sikit tabiat tu, berbanding 3 4 tahun tahan sakit gastrik kan
.
πŸ˜ƒ
.
Selepas 1 minggu makan produk shaklee untuk gastrik. Banyak perubahan kecil mula dirasakan.
.
Sakit dah kurang. Lepas sebulan memang dah lega sangat.
.
Dah boleh kerja macam orang biasa.
.
Maznee minta Azlin teruskan. Sampailah hari ni. Dah 2 tahun agaknya.
.
Lama kan. Pejam celik masa berlalu
.
Maznee masih keep in touch dengan Azlin. Dan Masyaalah.
.
Azlin cakap sekarang ni sakit gastrik dah tak menyerang
.
Walaupun lambat makan 😍
.
Dan kulit makin cantik & bersih. Bukan kukit muka je tau. Kulit satu badan
.
Orang sekeliling pun perasan & tegur
.
Tak ke berbunga warna warni ibarat pelangi perasaan Azlin
.
Haha
.
Sebab apa, dalam set gastrik ni, kaya dengan protein untuk bina sel baru. Sebab tu kulit baru tumbuh
.
Luka dalam perut pun beransur pulih. Ubat doktor pun doktor dah bagi tak makan
.
πŸ˜ƒ
.
Yang penting, jadi tanggung jaeab Maznee untuk kongsi cara makan produk gastrik dengan betul.
.
Barulah ada kesan baik.
.
Dan jawab semua soalan Azlin, yang mampu dijawab.
.
Haha. Yang tak mampu tu Maznee tak boleh mengaku tahu.
.
πŸ˜ƒ
.
Maznee doakan Azlin makin sihat & cantik untuk masa depan anak anak & keluarga.
.
Kalau bonda pun dalam masalah yang sama. Cuba beri peluang pada diri kita. Whatsap Maznee
.
Kita sembang sikit. πŸ˜ƒ Mana tau set gastrik shaklee ni dapat bantu bonda seperti ia bantu Azlin kan?
.
Jumpa lagi di lain kali. Assalamualaikum

4 Responses to "Kenapa gastrik hilang & kulit makin cantik lepas makan set gastrik shaklee ?"

  1. Mai la pakat-pakat membeli .Hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pakat pakat nak sihat dan cantik ya Mas
      .
      πŸ˜ƒ

      Padam
  2. Balasan
    1. πŸ˜€ makan vitamin untuk kesihatan, kulit pun jadi cantik kan 😍

      Padam

⛔⛔TERIMA KASIH KERANA MENINGGALKAN KOMEN ⛔⛔

🌼🌺🌸 Maznee memang rajin membalas komen bonda semua. πŸ˜‰ Insyaallah akan lawati blog cik puan & bonda semula.🌸🌺🌼
.
Selamat bersilaturahim πŸŒ„