Maznee Azmi . Pengedar Shaklee pilihan hati. Yakin . Mesra . Berpengalaman

Kulit kurang berminyak & cleanser menjimatkan. Pencuci muka nutriwhite shaklee

.

Kulit kurang berminyak & cleanser menjimatkan. Pencuci muka nutriwhite shaklee

.
Assalamualaikum wrmbth. Semua wanita idamkan kulit yang cantikkan 😍
.
Jadi, macam macam cara kita gunakan untuk nampak cantik & awet muda
.
Hari ni Maznee nak cerita kisah Cik Anis yang manis. πŸ˜„
.
.
Dalam 3 bulan lepas, bulan september 2016.
.
Maznee dihubungi oleh adik conel dan manis dari pahang
.
Anis namanya
.
Anis ni belajar lagi, muda jelita orangnya. Nampak profile picture boleh tau orangnya sangat menjaga penampilan
.
Baguslah muda muda dah pandai jaga diri 😁
.
Haha
.
Baru awet muda kan
.
Anis kongsi dengan Maznee. Di ada masalah kulit berminyak
.
Hmm
.
Masalah ramai adik adik manis & akak akak jelita kan
.
Katanya, dah banyak pencuci muka pakai tapi kulitnya masih berminyak
.
Lagipun, Anis da rasa was was juga dalam hati. Nak pakai pencuci muka yang ada bahan kimia ni.
.
Memanglah nampak cepat kesannya
.
Tapi kesan jangka panjang tu yang merisaukan hati.
.
Haha
.
Pandai Anis ni, patutlah belajar tinggi masuk unibersiti kan
.
Jadi, Anis usaha cari & geledah di internet. Pencuci muka cleanser apa yang 100℅ semulajadi.
.
Baca sana sini
.
Akhirnya masuk blog Maznee.
.
Kalau dah nama jodoh kan. Dah tertulis kat lauh Mahfuz.
.
Anis pun tanya pasal set nutriwhite skincare dari shaklee.
.
Apa bahan mentahnya. Cara nak pakai & harga satu set skincare nutri white shaklee semua
.
Maznee pun apa lagi, tak terburu buru nak jual produk
.
Yang penting kena faham dulu masalah afik manis. Baru boleh selesaikan masalah sebenar
.
Dari perbualan kami, memang anis ni ada masalah kulit berminyak. Puncanya dari persekitaran dan pemakanan.
.
Lepas tahu pa masalah yang nak diselesaikan
.
Maznee rekemen pencuci muka yang paling berkesan untuk kulit berminyak.
.
Dan toner kulit yang sesuai. Sebab apa kulit berminyak banyak tiap kali kita cuci muka?
.
Bila kita cuci dengan pencuci muka, liang roma kita terbuka besar sebab ia bersihkan sampai ke bawah
.
Cuba adik manis & bonda bayangkan. Paip air yang terbuka tu macam mana rupanya?
.
Sebab tu lah minyak banyak keluar.
.
Nak atasi kena pakai softener atau toner yang sesuai. Bagi tutup dan rapatkan liang roma tu
.
Toner muka yang bagus ada pelembap & pemutih sekaligus
.
Lindungi kulit dari sinaran matahari berbahaya.
.
Alhamdulillah, lepas faham semua ni. Anis order juga dari maznee
.
Maznee ada hubungi Anis nak tanya khabar dari masa ke semasa
.
Alhamdulillah, kulit dah tak berminyak. .😍
.
Wow. Dan lagi best Anis puas hati
.
Sebab bukan saja sebab ia berkesan. Malah menjimatkan
.
Betullah orang kata, barang mahal ni berbaloi. Walaupun mahal tapi buihnya banyak.πŸ˜†
.
Jadi pakai sikit dah cukup. Dah lah tube pencuci ni besar. Tu yang tahan sampai 6 7 bulan
.
Haha.
.
Alhamdulillah, setel masalah Anis. Risau hilang, awet muda pun datang.
.
Lagi lagi kalau bibir murah menguntum senyuman. 😊
.
Andai kata adik cantik & akak rupawan ada masalah yang sama
.
Kulit berminyak sampai bersilauan & nak selesaikan masalah ni dengan berkesan & selamat
.
Whatsap maznee ok. Nanti maznee balas dengan penuh kasih sayang. Haha
.
Kite cite sampai puas hati. Semuanya tulus mulus. Tak ada sembunyi sembunyi
.
Jumpa lagi ya. Assalamualaikum

2 Responses to "Kulit kurang berminyak & cleanser menjimatkan. Pencuci muka nutriwhite shaklee"

  1. bca je mmpu..untung lha jelita hahaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insyaallah semua orang mampu 😍
      .
      Pencuci muka ni sesuai untuk remaja & dewasa

      Padam

⛔⛔TERIMA KASIH KERANA MENINGGALKAN KOMEN ⛔⛔

🌼🌺🌸 Maznee memang rajin membalas komen bonda semua. πŸ˜‰ Insyaallah akan lawati blog cik puan & bonda semula.🌸🌺🌼
.
Selamat bersilaturahim πŸŒ„