Maznee Azmi . Pengedar Shaklee pilihan hati. Yakin . Mesra . Berpengalaman

Berat turun & baju makin longgar lepas ibu makan set kurus shaklee

Berat turun & baju makin longgar lepas ibu makan set kurus shaklee

.
Berat makin turun lepas makan set turun berat shaklee

Macam mana cara terbaik nak tegur mak ayah kita, untuk jaga kesihatan? ๐Ÿ˜
.
Susah tau, sebab kita ni pangkat anak. Maka ayah dah hidup lama
.
Lagi banyak makan garam dari kita kan
.
Haha.
.
Segala macam garam dah di makan. Garam bukit, garam kasar, garam halus.๐Ÿ˜…
.
Tu yang kena darah tinggi tu
.
Hehe
.
Hari ni Maznee nak sambung kisah puan Manal. Macam mana cara beliau bantu ibunya untuk kembali selim melim
.
Dan muat kembali baju bajunya yang dah tak muat
.
Dan ketat
.
Sebelum ni Maznee pernah share dengan bonda semua, macam mana sis Manal berjaya turun 14 kg lepas makan set pelangsingan badan shaklee.
.
๐Ÿ‘ฑManal ni dulu kerja, sejak duduk rumah jadi surirumah. Berat badan naik.
.
Kemudian lepas bersalin lagi, manal makan set bersalin & tambah susu shaklee.
.
Alhamdulillah, susu jadi banyak & anak pun kenyang๐Ÿ‘ถ
.
Dalam hati tu nak kurus semula. Alang alang terus makan sekali set kurus shaklee
.
Lepas turun 14 kg, orang sekeliling mula perasan
.
Mau tak perasan. Turun 14 kg kot
.
Banyak tu. Berat 3 kampit beras kecil.
.
Anak Maznee no 2 tu berat 14 kg. Lenguh juga nak mendukungnya.
.
Haa, gitulah dia. Banyak turun
.
Alhamdulillah.
.
๐Ÿ‘ฐLepas tu kan, ibu kepada sis manal ni yang berusia dalam lingkungan 50 an nampak anaknya macam anak dare semula
.
Tak ke musykil hati nak menanye
.
Cam ne noleh kurus sampai banyak macam ni. Op kos kenot tahan la.
.
Terpaksalah Manal kongsi. Pasal makan set kuruskan badan shaklee ni
.
Kebetulan, Mak kepada sis Manal ni baru kena tegur dengan doktor
.
Berat badan dah naik. Dan kolesterol pun tinggi. Nak kena kawal.
.
Jadi, nak cubalah set kurus shaklee. Sebab sebelum ni ramai orang kata bagus
.
Tapi lepas nampak anak sendiri yang kurus, bukti dah ada depan mata.๐Ÿ™‹
.
Teruslah sis Manal kena paksa jadi weight loss coach.
.
Haha
.
Jadi coach pada mak sendiri. ๐Ÿ˜‚
.
Manal ada sembang dengan Maznee, cam ne nak tolong maknya.
.
Alhamdulillah, dari pengalaman sendiri kuruskan badan 14 kg.
.
Manal beli produk shaklee untuk kurus tu & mula bantu ibu tercinta. Seperti omegaguard, lecithin & esp shaklee untuk protein bakar lemak & kenyang lama
.
Nak kata semuanya berjalan lancar masa awal awal start tu tak lah juga ๐Ÿ˜ญ
.
Manal kata, ibunya selalu komplen lawas sangat. Selalu pergi tandas lepas makan produk ni
.
Tak ke penat.
.
Badan tengah detoks & Bersihkan usus. Memang lah kena kerap pergi tandas. Lepas seminggu, dah tak kerap ke tandas lagi dah
.
Tak de terdengar lagi rungutan dari maknya
.
Apa lagi lepas mula perasan. Baju dah tak ketat lagi
.
Badan pun makin cergas๐Ÿ˜†
.
Alhamdulillah.
.
Maznee yang baca ni pun jadi seronok. Sebab dah berjaya bantu anak beranak ni makin sihat
.
Alhamdulillah
.
Maznee doakan semoga mereka berdua kekal slim dan langsing macam anak dara. Tak delah diet nak kurus sampai kena gastrik kan?
.
Kalau bonda pun teringin nak langsing macam muda muda dulu, boleh whatsap Maznee ok?
.
Insyaallah boleh diurus
.
Jumpa lagi bonda. Assalamualaikum

4 Responses to "Berat turun & baju makin longgar lepas ibu makan set kurus shaklee"

  1. bab suruh mak bapak jaga kesihatan tu memang setuju
    kita yang kena balik kalau tegur...haha
    wah! seronoknya kalau kurus banyak camtu!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau ada kemahuan semua boleh diusahakan kan
      .
      Kalau tak ada kemahuan, yang best pun tinggal kenangan
      .
      Hanya kerana banyak alasan
      .
      Betul tu yana yani. Nak bantu mak ayah jaga kesihatan ni kena ada seninya
      .
      Hehe
      .
      Seni tarik rambut dalam tepung

      Padam
  2. set kurus shaklee mmg terbaik <3 :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ewah ewah aida. Mentang mentang dah turun berat badan 20kg kan
      .
      Bukan main semangat pasal produk set pelangsingan badan shaklee ni kan
      .
      Hehe

      Padam

⛔⛔TERIMA KASIH KERANA MENINGGALKAN KOMEN ⛔⛔

๐ŸŒผ๐ŸŒบ๐ŸŒธ Maznee memang rajin membalas komen bonda semua. ๐Ÿ˜‰ Insyaallah akan lawati blog cik puan & bonda semula.๐ŸŒธ๐ŸŒบ๐ŸŒผ
.
Selamat bersilaturahim ๐ŸŒ„