Maznee Azmi . Pengedar Shaklee pilihan hati. Yakin . Mesra . Berpengalaman

Darah haid berketul ketul! Kenapa period hitam & Apa punca nya?

Haid lancar tak berketul & badan rasa selesa makan set kesuburan shaklee

.
Punca haid berketul tak teratur
Assalamualaikum wrmbth. 
.
Bonda yang susah nak tambah anak, selalunya ada masalah haid berketul ketul & tak teratur.
.
Ada kan?
.
Maznee dah banyak jumpa bonda yang ada masalah ni
.
Ada yang dah alami masalah dari zaman anak dara sweet 17 tu.
.
Sampai lepas kahwin.
.
Bila period berketul ketul ada macam macam masalah timbul
.

Ada pula yang darah haid warna hitam. Banyak punca haid begini, seperti yang dikaji oleh pakar perubatan.
.
Hari ni Maznee nak kongsi dengan bonda, kisah puan Akmar.
.
Yang ada masalah period segan segan nak datang.
.
Tapi itu sebelum makan vitamin shaklee kesuburan. Kawan baik wanita wanita lah. 😊 Bagi period teratur. Dan mudah hamil
.
.Haid tak berketul makan vitamin shaklee
.
Kan best.
.

Pengalaman Puan Akmar selesaikan masalah haid berketul ketul & kembali menjadi bertenaga tiap kali bangun tidur makan vitamin shaklee

.
Kisahnya macam ni, puan Akmar hubungi Mazni bulan disember 2016.
.
Katanya Ada masalah haid berketul ketul
.
Dan period tu datang kejap je.
.
Biasa datang 3 hari je dah kering
.
Lepas tu, Akmar teringin sangat nak timang babya bam bam sendiri
.
Nak anak sendiri.
.
Sebabnya dah lebih 3 tahun kahwin. Orang lain yang kahwin lebih lambat sorang sorang dah dapat anak
.
πŸ˜‚
.
Mau hati tu tak meronta ronta teringin nak anak sendiri kan
.
Jadi sekarang ni, macam mana nak selesaikan masalah period berketul ketul tu kan?
.
Produk shaklee memang ada vitamin yang bagus untuk bagi haid cantik & lancar
.
Dan tak berketul ketul.
.
Sebelum ni pun dah banyak bonda yang makin sihat lepas makan set kesuburan shaklee
.

3 Case study pengalaman sebenar makan set kesuburan shaklee

.
1. Kes 1 : Puan Sufiah
.
Antaranya kisah puan sufiah yang perasan  kulitnya sihat cantik  lepas makan produk untuk kesuburan shaklee.
.
Atau
.
2. Kes 1 : Puan Liza
.
Pengalaman puan liza Kulit lembap & badan tak letih  lepas makan set kesuburan shaklee. Tak sembelit lagi dah. Lawas tau
.
Atau
.
3. Kes 1 : Puan Az
.
Puan Az yang hamil makan shaklee, selepas 3 bulan cuba ambil dengan konsisten. Sebelum tu, susah lekat. Kurang subur
.
Cukup 3 kes ni.
.
Lain kali kita tambah lagi
.
Jadi bonda & adik sweet
.
Produk shaklee yang manakah sesuai dimakan untuk haid tak teratur?
.

Vitamin Shaklee untuk masalah haid tak teratur & berketul

.
Sebelum Maznee rekemen vitamin shaklee mana yang paling sesuai, maznee mesti tanya beberapa soalan
.
Nak bagi yang paling terbaik
.
Lepas Maznee tanya tu. 
.
Memang betullah puncanya sebab pemakanan
.
Akmar suka sarapan minum teh tiap pagi. Teh ni berkafein. Kafein ganggu penyerapan zat besi & penghadaman.
.
Sebab tu Akmar kerap juga tak lawas. 
.
Dan sembelit sebab kafein galakkan buah pinggang serap lebih banyak air
.
Akmar pula takut nak minum air lebih sebab nanti selalu ke tandas untuk kencing
.
Tapi sebenarnya teh tu yang buatkan kita kerap kencing.
.
Maznee rekemen pada Akmar. Berhenti minum teh & minuman berkafein
.
Paling tidak selama sebulan.
.
Lepas tu makan vitamin shaklee ni
.
Alfafa complex untuk detox badan & lancarkan pengeluaran darah haid
.
Siapa yang ada masalah haid berketul eloklah makan alfafa ni. Ada sengugut pun elok.
.
Gla complex pula berkhasiat untuk bantu teraturkan hormon. Dan bantu hasilkan telur ovum yang matang & subur 😍
.
Bonda yang ada masalah haid berpanjangan tu, pun boleh makan gla ni.
.
Maznee juga rekemen makan vitalea untuk bekalkan mineral penting untu badan sihat & subur
.
Selain 3 ni, boleh juga makan esp shaklee untuk cepat hamil. Esp ni dari soya, bantu badan lebih cergas & bertenaga
.
Vivix shaklee pun elok untuk mudah hamil & kesuburan. Vivix bantu sel dalam badan kita sihat & gembira. Sperma kuat berenang & ovum subur.
.
Serius
.
Ramai dah cuba tau.
.
Bila sel sihat, badan pun subur
.
Alhamdulillah, lepas sebulan makan set makanan kesuburan shaklee. 
.
Akmar perasan, period datang awal. Tak berketul & lancar
.
Kalau selalunya datang 3 hari je. Sekarang ni dah 7 hari
.
Badan pun rasa bestnya bangun pagi πŸ˜€
.
Alhamdulillah, sekarang Akmar dah makin sihat & subur
.
Peluang nak mengandung lebih baik. Kalau bonda pun rasa nak tambah anak lagi
.
Tapi masih risau sebab period tak lancar berketul ketul. Cubalah whatsap Maznee ok
.
Insyaallah, maznee boleh rekemen set yang sesuai. Jumpa lagi
.
Assalamualaikum wrmbth πŸ˜‰

4 Responses to "Darah haid berketul ketul! Kenapa period hitam & Apa punca nya?"

  1. alhamdulillah..period kita sntiasa on time,,, dan tiada segugut... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah aida. Haid tak berketul ketul dah bagus tu
      .
      Datang lancar πŸ˜€

      Padam
  2. Balasan
    1. Haha
      .
      Marah suami Aida dengar ni
      .
      Usaha nak sihat sama sama satu keluarga

      Padam

⛔⛔TERIMA KASIH KERANA MENINGGALKAN KOMEN ⛔⛔

🌼🌺🌸 Maznee memang rajin membalas komen bonda semua. TOP 10 Pengomen terbanyak akan dipaparkan di Kanan blog ini! Dapat backlink lagi. πŸ˜‰ 🌸🌺🌼
.
Selamat bersilaturahim πŸŒ„