Maznee Azmi . Pengedar Shaklee pilihan hati. Yakin . Mesra . Berpengalaman

Ibu dari Brunei ini turun 15kg masa pantang dengan set bersalin Shaklee

Ibu dari Brunei ini turun 15kg masa pantang dengan set bersalin Shaklee

.
Ibu & bayi sihat ceria
Assalamualaikum wrmbth. 
.
Apa khabar bonda semua πŸ˜€ masa mengandung ada tak berat bonda naik macam roket?
.
Rasa berpinau je mata bila tengok angka kat mesin penimbang tu. 
.
Nampak bulan bintang & komet.
.
πŸ˜‚ 
.
Macam mana nak dapat berat sebelum mengandung semula ya? Nak bagi baju dalam almari tu longgar semula. Tak payah tukar habis baju baru
.
Mahal mahal beli kan.
.
Takkan nak bagi kat orang. πŸ˜… Ada tak cara nak kecilkan ukuran pinggang tu bagi ramping cam body biola tu
.
Ye la, yang bentuk lapan tu.
.
Baru abang kesayangan tak sabar nak balik dari pejabat jumpa baby comel & bonda hangat menyengat 😍
.
Kalaulah doraemon ada sini, mesti dah minta keluar alat cepat kurus. Hehe
.
Ini Maznee nak cite kat bonda semua, kisah puan Ayu (Bukan nama sebenar) yang naik berat 20kg masa hamil anak 1st.
.
Naik 10 kg pun dah nak pitam.
.
Kalau 20 kg mesti rasa gelap dah harapan nak kembali slim
.

Kisah Puan Ayu dari Brunei nak turunkan berat 20 kg masa berpantang

.Berat turun 15kg masa pantang bersalin shaklee
.
Maznee panggil nama puan ni Ayu sebab memang lawa orangnya.
.
Nampak gambar, kulit halus & gebu
.
Licin cam permukaan cermin.
.
Ayu whatsap Maznee masa bulan oktober 2016. πŸ˜„
.
Masa tu kan, Maznee nampak no phone ni cam pelik je.
.
Tak macam no Malaysia.
.
Sebelum ni Maznee pernah pos juga untuk orang brunei. Order produk shaklee untuk kurangkan rambut gugur. Puan ni takut benar sikat rambut. Banyak luruh. Mungkin sebab pakai tudung yang panas & tak serap peluh
.
πŸ˜…
.
Sebab tu dah cam no Brunei
.
Nak dijadikan cerita, sepanjang mengandung anak 1st ni, berat Ayu naik 20kg
.
Kalau dulu nampak solid cam badan kerengga tu. Sekarang dah tak cam tu
.
πŸ˜…
.
Masa peknen anak pertama ni, selera makan Ayu menjadi jadi.
.
Sebab tu berat naik mendadak. Biasa untuk mak buyung hilang selera makan masa first trimester
.
Masa 3 bulan pertama ni, rasa mual & loya tu kuat. Muntah muntah selalu.
.
Time ni berat tak naik, boleh turun lagi.
.
πŸ˜‚ Lepas masuk bulan ke 4 kehamilan, selera makan dah ada. Memang makan tak ingat lah
.
Mengidam itu ini. πŸ˜€ Kalau tak di kawal memang naik banyak tau
.
Risiko kena kencing manis. Pergh. 
.
Doktor panggil kencing manis masa hamil ni GDM. Banyak mudaratnya pada kesihatan baby & ibu sepanjang hayatnya. Sebab tu nak elak. Kena kawal berat masa mengandung.
.
Kalau dah tak boleh kawal, kena minum air gula lah kan.
.
Bukan sekali.
.
Selalu tau.
.
Doktor nak monitor gula masa kita mengandung.
.
Nak kawal selera & pastikan baby dapat khasiat yang cukup. Maznew rekemen makan set suplemen ibu hamil shaklee. Andai kata tak boleh elak. 
.
Jadilah macam puan Ayu
.
πŸ˜…
.
Naik 20kg masa hamil
.
Tapi tak apa, masih ada cara nak kurangkan berat lepas bersalin & dapat kembali bentuk badan idaman.
.
Bonda boleh makan set berpantang shaklee.
.
Insyaallah badan cepat pulih & kembali bertenaga.
.

Set ibu berpantang shaklee bantu turunkan berat Puan Ayu semasa berpantang

.
Puan Ayu nak cuba set ibu berpantang shaklee premium untuk kuruskan pinggang & cara menurunkan berat badan selepas bersalin caeser.
.
Bersalin czer lagi leceh.
.
Nak pakai bengkung pun susah tau.
.
Tak semua bengkung sesuai untuk pantang czer.
.
Jadi kena cari cara lain.
.
Yang berkesan & selamat.
.
Mungkin masa cari maklumat kat brunei tu, terjumpa testimoni ibu bersalin turun 14 kg masa berpantang dengan produk shaklee.
.
14 kg tau.
.
Insyaallah, bonda pun boleh turun juga
.
Maznee memang ada share kisah tersebut sebelum ni. Cuba bonda selongkar blog ni ya
.
Masa tu terkejut juga Maznee. Inilah maksud dunia tanpa sempadan. Brunei dengan Malaysia jauh kot
.
Ada laut cina selatan kat tengah.
.
Mujur ada internet untuk berhubung. Laut dan gunung pun tak boleh halang kan. 😍
.
Ayu memang semangat nak kurus, dia nak set terbaik
.
"What is the best set shaklee can offer for me?"
.
Maznee rekemen untuk bagi cergas masa pantang. Luka cepat sembuh
.
Susu ibu banyak & berat badan turun. πŸ˜ƒ
.
Lama juga Ayu fikir. Dalam 2 bulan juga. Dari bulan 10 tu.
.
Dah nak masuk bulan disember 2016 baru Ayu bagi kata putus
.
Ayu nak semua. 
.
πŸ˜‚ Hehe. 
.
Jadi Maznee pun pos semua barang tu terus dari gudang shaklee.
.
Sampai brunei. Tugas maznee baru bermula.
.
Maznee perlu kongsi dengan Ayu, macam mana caranya nak kuruskan badan dengan bijak
.
Barulah berbaloi semua duit & masa tu kan bonda
.
Terus terang Maznee kata, ada orang datang tanya Maznee cara makan yang betul.
.
Sedangkan dah beli dulu dengan orang lain.
.
Lepas tu berat tak turun. Sebab cara makan salah. πŸ˜‚
.
Maznee tak nak bonda kena cam tu. Jadi sebelum beli tu, pastikan bonda yakin pengedar shaklee tu boleh guide
.
Baru badan bonda turun. Kalau bonda orang utara, Maznee rekemen Aida. Agen pengedar shaklee belah kedah sana.
.
Insyaallah Aida ohsem. Kurang 20kg kot masa makan set shaklee. Nanti dia share caranya ok? πŸ˜„
.
Alhamdulillah, bulan jan 2017. Ayu bersalin.
.
Ada juga Ayu tanya soalan pasal shaklee masa pantang tu. Mana yang tak paham. Boleh tanya anytime. πŸ˜‰
.
Hasilnya, semalam. 6 feb 2017. Ayu dah kurang 15 kg dengan makan set berpantang shaklee.
.
Target nak turun lagi 10kg sebelum april. Insyaallah dapat tu.
.
Baby pun sihat. Comel. Debab je.
.
Sebab cukup susu. 😊 Alhamdulillah.
.
Ayu cakap nak restok cinch dan esp shaklee masa pantang bersalin sebab dah nak habis
.
😁 Kenalah maznee pos ke brunei lagi
.
Apa pelajaran yang bonda dapat dari kisah puan Ayu ni?
.
Andai kata bonda sedang tunggu masa nak bersalin, dan nak turunkan berat. Supaya kembali kurus cam anak dara bergetah dulu.
.
Kan best kalau ada orang nak bantu kurus semula kan? πŸ˜„
.
Whatsap je Maznee. 019-265-3791. Insyaallah kita boleh tolong bonda makin slim & makin gojes.
.
Ok. Assalamualaikum. Jumpa lagi

5 Responses to "Ibu dari Brunei ini turun 15kg masa pantang dengan set bersalin Shaklee"

  1. nak share jugak la,,kita,,,turun 20kg..last mngandung.. 70kg..pas bersalin 62kg..skrg tggal 50kg...he3..alhamdulillah..tq shaklee..lg 2kg dapat berat zaman anak dara..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wah, ini lagi haibat. Aida turun berat 20kg makan shaklee ya
      .
      Hehe.
      .
      Dalam set bersalin shaklee tu pun memang dah ada produk untuk kurus.
      .
      Kenyang lagi lama.
      .
      Senang nak turun masa pantang

      Padam
    2. :D sebenarnya niat kita nk menyusu anak ja..tp tiba2 ada kwn tegur..aik kejap ja kuruih blk,,nurse kk pon ckp cmtu...huhuhu..try timbang tgk...hurm...20kg gak la,,,hilang..kira bonus la,, muuuuaaaahh...

      Padam
    3. Kalai dah menyusu badan, lemak dalam badan semua kena bakar jadi tenaga
      .
      Dan juga tukar pada susu ibu
      .
      Sebab tu berat manal banyak turun 😎

      Padam
    4. bulan puasa pon alhamdulillah...susu maintain...berat pon maintain..wlupun kdg2 mkn telajak masa berbuka...

      Padam

⛔⛔TERIMA KASIH KERANA MENINGGALKAN KOMEN ⛔⛔

🌼🌺🌸 Maznee memang rajin membalas komen bonda semua. πŸ˜‰ Insyaallah akan lawati blog cik puan & bonda semula.🌸🌺🌼
.
Selamat bersilaturahim πŸŒ„