Ibu mengandung ini naikkan HB rendah makan Vitamin Shaklee

Ibu mengandung ini naikkan HB rendah semasa hamil dengan makan Vitamin Shaklee

.
Hb ibu hamil naik makan shaklee
.
Assalamualaikum wrmbth, masa mengandung badan kita  mudah rasa letih & tak bermaya.
.
Selalunya sebab terlalu penat, perut dah makin besar. Ataupun sebab pemakanan tak seimbang.
.
Mungkin sebab alah mengandung aka morning sickness
.
Boleh jadi juga sebab makanan & minuman yang kita makan tu tak seimbang khasiatnya
.
Mulalah badan kita rasa mengantuk & terbaring je. Kelepet kelayuan
.
Macam bunga dah layu. Hilang serinya.
.
Hehe.
.
Inilah yang dialami oleh puam Fauziah sekarang ni.
.
Jadi mak ni tak boleh layankan sangat rasa tak bermaya ni.
.
Nanti semua kerja terbengkalai tak siap
.
Rumah kita pun jadi huru hara.
.
Hehe
.
Mana pernah habis kerja jadi mak kan. Lepas bersalin, nak kena susukan anak pula. Nak tambah susu ibu makan produk shaklee juga 😎

Pengalaman puan Fauziah naikkan bacaan hb semasa mengandung dengan vitamin shaklee

.
Sis Fauziah ni, tak nak keadaan badannya yang penat ni tak berterusan
.
Kesian kat anak anak dan suami
.
Betapa mulianya hati seorang ibu ni kan
.
Dalam kesusahan pun masih ingat lagi kepentingan orang lain dalam perhatiannya
.
Jadi, beliau nak cuba vitamin shaklee yang sesuai untuk ibu mengandung. Kan bagus kalau dari minggu pertama trimester 1 dah mula makan.
.
πŸ˜‚
.
Takpelah labur duit sikit nak bagi badan sihat. Siapa juga dapat untungkan
.
Diri sendiri dan baby dalam rahim
.
Kalau nanti hb rendah, kang kena masuk bed rest di hospital. Krna keluar duit juga
.
Jadi maznee pun rekemen vitamin shaklee untuk naikkan  hb yang rendah tu. Nanti doktor cek, bacaan darah merah bertambah.
.
Supaya hilang mengantuk & kekal bertenaga. Rambut tak gugur banyak masa hamil. Zat besi ni penting juga untuk rambut yang lebat & bersinar tau
.
Sebab tu kena jaga makanan.
.
Shaklee memang ada satu set khas yang di di syorkan oleh pakar pemakanan shaklee
.
Dalam set ini ada vitamin yang cukup untuk di ambil ibu mengandung selama 3 bulan atau lebih
.
Set ini mempunyai 6 vitamin dengan fungsi berbeza & bekerja bersama sama untuk kesihatan ibu mengandung yang menyeluruh
.
Bonda nak tau apa ada dalam set ni?

  1. Vitalea multivitamin
  2. Bcomplex dengan asid folik
  3. Vitamin c
  4. Ostematrix untuk kalsium
  5. Energizing soy protein esp untuk protein
  6. Omegaguard untuk sumber omega 3
.
Insyaallah, jika bonda amalkan makan set ini semasa hamil dari minggu pertama kehamilan
.
Dari prngalaman Maznee bantu ibu hamil makan suplemen ini, badan akan lebih cergas & sihat
.
Hb maintain di paras normal.
.
Dan berat badan pun tak naik banyak sangat. Sampai kena minum air gula kan?
.
Insyaallah kalau ada kencing manis masa mengandung pun  parasnya terkawal. Kesian kat baby tu. Nanti berat naik banyak. Baby jadi besar. Kena operate czer
.
Jadi seeloknya kita elakkan sebaiknya
.
πŸ˜„
.
Kita usaha saja kan.
.
Buat bonda yang berat naik banyak sangat masa mengandung nanti, boleh usahakan lepas bersalin nak turunkan berat dengan produk shaklee
.
Kalau orang lain boleh mengandung dengan sihat & cergas dengan makan produk shaklee
.
Kenapa bonda tak boleh kan?
.
Andai kata, bonda dah rase jemu & muak dengan badan yang lesu & lemah masa hamil.
.
Whatsap Maznee ok? Nanti kita sembang panjang
.
Kan best bila kita buat pilihan yang lebih bijak 😍
.
Insyaallah. Nanti kita sambung lagi ya 😁
.


2 Responses to "Ibu mengandung ini naikkan HB rendah makan Vitamin Shaklee"

  1. jom kita atasi masalah hb low dgn shaklee.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nak naikkan hemoglobin kena jaga makan kan
      .
      Baru hb rendah tu bacaan nya normal 😎

      Padam

⛔⛔TERIMA KASIH KERANA MENINGGALKAN KOMEN ⛔⛔

🌼🌺🌸 Maznee memang rajin membalas komen bonda semua. πŸ˜‰ Insyaallah akan lawati blog cik puan & bonda semula.🌸🌺🌼
.
Selamat bersilaturahim πŸŒ„