Produk shaklee naikkan HB : Cara tambah darah ibu semasa hamil dalam 3 minggu 😍

Produk shaklee bantu HB ibu ini naik semasa hamil dalam 3 minggu 😍

.
Ibu mengandung kurang hb semasa cek doktor
Assalamualaikum wrmbth. 
.
Ibu mengandung takut betul hb rendah. Nanti kena ambil makanan kaya zat besi
.
πŸ˜‚
.
Betul kan bonda?
.
Maknanya ada lah yang tak kena dengan diet pemakanan masa mengandung sebelum ni.
.
Agaknya bonda kurang ambil makanan untuk tambah darah merah
.
Nurse & doktor mesti panas punggung umpama cacing kepanasan bila nampak bacaan hb turun
.
πŸ˜…
.
Abis tu nak buat macam mana kan?
.
Dah bacaan nak turun.
.
Tapi adalah sebabnya kena marah tu. Marah marah sayang kot.
.
Sebab bacaan hb rendah semasa mengandung tu mempengaruhi kesihatan & perkembangan baby dalam kandungan 😍
.
Kajian doktor perubatan & pemakanan seperti ini, menggalakkan ibu ambil suplemen & makanan kaya zat besi sepanjang mengandung
.
Mana nak cari pil suplemen tu?
.
Nanti doktor akan bagi pil besi. Tak perlulah bonda cari sendiri ubat tambah darah di farmasi tu
.
Cuma pil tu biasanya bagi kita rasa loya & nak muntah. Mencabar benar
.
.hb ibu hamil naik makan produk shaklee
Hari ni Maznee nak kongsi dengan bonda, kisah puan fauziah (bukan nama sebenar) yang juga mengalami bacaan hemoglobin rendah mase mengandung
.

Pengalaman puan Zee mengalami bacaan hb tak normal semasa mengandung 😁

.
Pada pertengahan tahun 2016, Maznee terima whatsap dari Zee.
.
Jauh whatsap ni.
.
Dari negeri bawah angin. Masa whatsap ni Zee tengah hamil lagi. 
.
Maznee ni agen shaklee cod klang. Dekat dengan setia alam & meru. Dah 4 tahun
.
Tapi ramai bonda 1 Malaysia whatsap. Mungkin sebab dah yakin & percaya. Jauh kat mata je.
.
Kat whatsap kan dekat. Macam tengah duduk depan mata ni kan πŸ˜„
.
Zee ada bagitahu, dia risau hb rendah masa checkup
.
Dan yang tak bestnya, badan tu.  rasa lesu sangat. Penat penat dan letih. Bila darah merah rendah hemoglobin. Rasa mengantuk tak ada tenaga
.
Rasanya kalau tak perlu pergi pejabat.
.
Dapat bantal memang layan tido ni
.
Haha
.
πŸ˜‚
.
Zee ada cari apa cara mudah untuk jadi mengandung yang cergas bertenaga
.
Tak delah mata ni kuyu je.
.
Macam duduk depan air cond tu kan. Berat je rasanya nak tertutup.
.

Produk vitamin shaklee untuk naikkan hb ibu mengandung

.Ibu hamil makan suplemen
Maznee ada rekemen produk shaklee ibu mengandung. Set makanan tambahan terbaik untuk ibu hamil 2017.
.
Dalam set ini ada 

  1. Vitalea
  2. Bcomplex
  3. Vitamin c
  4. Ostematrix
  5. Esp shaklee
  6. Omegaguard
Nama set ini ialah set mengandung shaklee. Pakar nutrisi pemakanan rasmi dari Shaklee yang rekemen kombinasi ni
.
Dah kira keperluan ibu mengandung & anak dalam rahim
.
Sebelum ni Maznee pernah kongsi beberapa kisah pengalaman bonda yang cuba set kehamilan ni
.
Contohnya
.
Kisah puan A yang tak loya muntah muntah kerana alahan mengandung lepas cuba set shaklee. Bye morning sickness.
.
Hai hai pagi yang indah.
.
Hihi
.
Dan kisah puan B yang juga alami masalah hb rendah. Doktor kata Kurang darah merah semasa mengandung. Sekarang dah sihat lepas makan produk shaklee.
.
Alhandulillah.
.
Maznee berjaya yakinkan Zee untuk cuba vitamin shaklee untuk atasi masalah mengantuk & hb rendah 😁
.
Maznee kongsikan amalan pemakanan hamil yang sihat supaya hb zee naik masa mengandung
.
Disamping cara pemakanan yang betul untuk produk ibu mrngandung shaklee.
.
Inilah pentingnya untuk bonda pilih pengedar shaklee yang betul.
.
Yang faham & ada ilmu serta pengalaman.
.
Kalau area ipoh Maznee rekemen bonda cari Aini. Dia dah lama makan shaklee sendiri & keluarga. Memang pengedar shaklee ipoh. pilihan untuk cod. Orang perak elok beli.
.
Kat kedah ada Aida, wakil shaklee changlun. Orang kodiang boleh cod dengan dia.
.
Dan di penang ada Sis Manal, agen shaklee penang. Kat area pulau tu boleh tanya harga kat dia.
.
Insyaallah
.
Dengan tunjuk ajar yang betul. Kesannya mesti memuaskan hati
.
Alhamdulillah, selepas 3 minggu maznee tanya khabar
.
Zee baru lepas jumpa doktor. Bacaan hb dah naik. Alhamdulillah
.
Nak bergerak pun dah rasa macam atlet olimpik. Hihi
.
Tak de rasa beban 100kg atas mata tu lagi. Ngantuk ngantuk pun dah hilang
.
Semalam Maznee tanya lagi, bulan 2 ni dijadualkan bersalin 😊
.
Semoga semuanya lancar. Insyaallah
.
Kalau bonda sedang mengandung & rasa letih letih & rase mengantuk terlampau
.
Ada kemungkinan itu tanda hb kita semasa hamil tak sihat. Maznee rekemenkan bonda cek dengan doktor
.
Dan cuba amalkan suplemen ibu hamil shaklee dari pengedar shaklee berpengalaman. Contohnya maznee.
.
Maznee boleh bantu bonda kembali cergas semasa mengandung dengan produk shaklee semasa hamil.
.
Semua bonda yang ambil set ini dari Maznee akan Maznee bimbing sebaiknya. Insyaallah
.
Whatsap Maznee 019-265-3791 ok. Assalamualaikum. Jumpa lagi di lain masa πŸ˜ƒ

12 Responses to "Produk shaklee naikkan HB : Cara tambah darah ibu semasa hamil dalam 3 minggu 😍"

  1. hb naik dengan vitalea shaklee.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. πŸ˜€ aida pun pernah kena hb rendah masa mengandung ya?

      Padam
    2. pernah..tapi time pregnat aida alah..xleh minum esp...ada kwn gtaw dy amek vitalea..hb naik

      Padam
    3. Betullah tu, kena makan vitalea dan kurangkan kafein untuk naikkan hemoglobin.

      Banyakkan juga ambil buah yang kaya vitamin c untuk tambah penyerapan zat besi

      Baru bacaan HB naik

      Insyallah

      Padam
  2. Masa manal mengandung Alhamdulillah tak pernah HB rendah. Waktu tu minum ESP je. Pun dah ok. Tak sempat breakfast pun tapi rasa kenyang. Cukup khasiat. Lagipun HB ni sangat penting untuk ensure baby sihat. So ibu pun kena la sihat untuk baby kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah lama manal makan shaklee ni rupanya
      .
      Kalau tak silap 2 2 anak manal, ambil shaklee masa mengandung kan
      .
      Alhamdulillah, sebab tak pernah kena hb rendah. Bagus sangat dah tu

      Padam
    2. Dah lama kenal shaklee, memang bagus sebagai supplement

      Padam
    3. Insyaallah Manal. Makan shaklee makin sihat dan bertenaga.
      .
      Tak kira waktu tak mengandung atau pun lepas hamil

      Padam
  3. saya tak pernah dapat hb yang cantik. dedua anak pun sama. tapi masa anak sulung amalkan vita lea tu. dapat jugak la merasa hb warna biru dua kali. kalau tidak tu merah selalu walau amalkan vitalea dari awal pregnant hihihi. mungkin sebab memang kalau time pregnant hb saya tak cantik kot. bila tak pregnant elok je

    BalasPadam
    Balasan
    1. ALhamdulillah, ada peningkatan kan Kira
      .
      Merasa juga dakwat biru dalam buku tu
      .
      hehe
      .
      Rekod HB naik masa mengandung. Sebab makan shaklee kan

      Padam
    2. saya jadi msa anak no.2...mkan apa pon hb xmau naik2...huk3

      Padam
    3. Hehe. Ada lah silap kat mana mana tu

      Padam

⛔⛔TERIMA KASIH KERANA MENINGGALKAN KOMEN ⛔⛔

🌼🌺🌸 Maznee memang rajin membalas komen bonda semua. πŸ˜‰ Insyaallah akan lawati blog cik puan & bonda semula.🌸🌺🌼
.
Selamat bersilaturahim πŸŒ„