Produk Shaklee tambahkan susu ibu ini sampai anak tidur kenyang 😍

Produk vitamin shaklee banyakkan susu ibu
.

Produk Shaklee tambahkan susu ibu ini sampai anak tidur kenyang 😍

.
Assalamualaikum wrmbth. Kita ni kalau menyusu badan, mesti nak cuba dapatkan 2 tahun.
.
Bonda yang berjaya tu, memang maznee tabik springlah
.
Bukan mudah macam soalan upsr. Siap ada soalan spot & kertas ramalan
.
Ini ujian praktikal jangka panjang, siang malam tak boleh rehat.
.
Siang kerja kena pam susu. Malam berjaga macam burung hantu
.
Bangun pagi, ada lingkaran hitam bawah mata macam askar komando tu.
.
Hihi
.
Berterusan kena buat 2 tahun
.
Sebab dalam al quran memang ada sebut tempoh 2 tahun ni.
.

Maksudnya:
.
Dan Kami wajibkan manusia berbuat baik kepada kedua ibu bapanya;
.
Ibunya telah mengandungnya dengan menanggung kelemahan demi kelemahan (dari awal mengandung hingga akhir menyusunya)
.
Dan tempoh menceraikan susunya ialah dalam masa dua tahun (dengan yang demikian) .
.
Bersyukurlah kepadaKu dan kepada kedua ibubapamu;
.
Dan (ingatlah), kepada Akulah jua tempat kembali (untuk menerima balasan).
.
(Luqman 31:14)
.
Bila Allah swt sebut dalam al quran tu, mesti banyak hikmahnya kan
.
Dan banyak juga ujiannya.
.
Ada banyak masa, sepanjang 2 tahun ni susu ibu akan kurang macam air sungai pahang masa musim kemarau tahun lepas
.
Kering sampai ikan ikan pun melompat lompat kerisauan.
.
Sikit atau banyak susu ibu ni pentingkan bonda
.
Kalau banyak, hati tu rasa gembira sangat macam ada cahaya nak terpancar keluar
.
Kalau susu sikit, mulalah rasa sayu.
.
Umpama ada gendang yang bertalu talu dipukul.
.
Motivasi & semangat jadi lemah.

Ini perasan ramai ibu. Contohnya Manal agen shaklee bayan lepas
.
Dan Aida agen shaklee kedah πŸ˜ƒ sebelum mereka cuba produk shaklee
.
Kualiti kesihatan makin menurun. πŸ˜‚
.
Lepas cuba produk shaklee, alhamdulillah dah ada perbezaan.
.

Kenapa susu ibu sikit & bagaimana cara nak tambah susu?

.
Susu ibu boleh jadi sikit kerana berbagai bagai sebab.
.

Maznee bagi 4 sebab je. 😁 Sebab yang paling kerap menyebabkan susu sikit
.

  1. Sesi perahan yang tidak konsisten. Kejap nak pam, kejap malas. Kurang disiplin
  2. Kurang minum air yang diperlukan badan untuk hasilkan susu dan selari dengan pemakanan
  3. Badan bonda terlampau letih, sampai menggangu mood & motivasi nak teruskan penyusuan
  4. Tak jaga makan. Kurangnya nutrien penting dalam penghasilan susu seperti protien dan kalsium terutamanya dan beberapa faktor lain yang menyumbang ke arah ini.
Dari 4 sebab ni kan. 3 darinya disebabkan pemakanan
.
Air & makanan berkhasiat sangat penting untuk hasilkan susu ibu yang banyak & berkhasiat
.

Produk Shaklee banyakkan susu ibu & menyelamat program penyusuan ekslusif

.
Kalau bonda baca gambar di atas artikel ini, ibu ni dah menyusukan anak dalam 6 bulan
.
Anak sulungkan, pengalaman tak banyak lagi.
.
Jadi kerap juga tersadung kaki
.
Ada masa bila susu sikit, dah gelabah tak tahu nak buat apa.
.
Tambahan pula, bila kita bekerja. Banyak sangat masalah datang
.
Masa tak cukup.
.
Nak pam susu dengan tenang pun jadi susah. Jadi nak buat macam mana kan?
.
Makanan berkhasiat pun. Susah nak makan ikut keperluan harian
.
Dapat makan pun dah kira baik
.
Sebab tu, kita perlu makan makanan tambahan. Contoh terbaik adalah produk shaklee
.
Produk shaklee bantu susu ibu bertambah banyak & mengenyangkan bayi sebab nutrien penting seperti protein , kalsium & zat besi cukup
.
Kita masih makan seperti biasa.
.
Tugas suplemen ni nak cukupkan mana mana yang kurang saja
.
Dalam contoh puan Shimah, sebelum makan vitamin shaklee, badan rasa lenguh lenguh & rasa bergetar tiap kali pam susu
.
Itu tanda badan kurang kalsium
.
Siap rasa lesu tak bermaya lagi. Mungkin tak cukup protein & zat besi kan
.
Jadi bila Shimah nak cuba set banyakkan susu badan shaklee.
.
Set terbaik yang boleh diambil ialah
  1. Esp shaklee
  2. Alfafa complex
  3. Ostematrix
  4. Vitalea
  5. Omegaguard
  6. Vitamin c
Satu set ini tahan lama, dalam 3 ke 4 bulan.
.
Lihat saja apa kata Shimah selepas sehari makan produk shaklee.
.
Dalam masa sehari saja. Badannya rasa cergas & susu bertambah banyak
.
Mujur Shimah ambil tindakan awal. Kalau tangguh tangguhkan lagi boleh kering susu ibu
.
Dah terpaksa bagi anak ambil susu formula sepenuhnya.
.
Susu formula yang paling mahal pun tak boleh lawan susu ibu
.
Maznee faham, ramai bonda beketja yang nak sangat susu ibu banyak untuk bayi masing masing
.
Tapi sibuk dengan lerja & tanggungjawab yang menggunung tinggi & tak terpikul beratnya
.
Bertan tan guni beratnya atas bahu kita ni
.
Kan best kalau kita boleh gelak gelak suka hati dengan keletah anak di rumah sebab susu ibu cukup.
.
Dan kita pun boleh perform di tempat kerja. Insyaallah boleh
.
Asalkan kita tak pasrah je terima nasib yang datang menimpa berupa ujian yang tak habis habis
.
Kita usahakanlah makanan tambahan seperti vitamin shaklee untuk badan cergas bertenaga & susu ibu banyak
.
Kita lebih kuat dari apa yang disangkakan. Dengan bantuan makanan berkhasiat.
Kalau tidak, mengapa bijak pandai kata, we are what we eat.
.
Betul kan bonda?
.
Andai kata, bonda nak berjuang & bukan seorang pengalah. Nak pastikan anak dapat susu ibu sampai 2 tahun.
.
Usaha ya. Whatsap Maznee sekarang. No telefon 019-265-3791
.
Nanti Maznee rekemen produk shaklee terbaik & cara makannya

Langgan Artikel Terkini Terus Ke Peti Emel:

6 Responses to "Produk Shaklee tambahkan susu ibu ini sampai anak tidur kenyang 😍"

  1. kita pon badan rasa lain slepas amek ostematrix...bgun tdo mmg rasa ringan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setiap produk shaklee dalam set tambah susu ibu ada fungsinya
      .
      Semua baik untuk kesihatan dan banyakkan susu untuk si manja
      .
      Ibu pun jadi bertenaga

      Padam
  2. Assalamualaikum. Nak kongsi pengalaman, memang betul sangat produk shaklee boleh bantu banyakkan susu. Kadang2 kita ni kerja, stress, letih, tak jaga pemakanan, susu boleh terbantut. Kena la ambik supplement supaya top up nutrisi badan kita yang kurang. Manal dapat menyusu anak sulung sampai setahun 11 bulan dengan bantuan esp, anak yg sekarang mmg susu mencurah2. InshaAllah berharap sehingga 2 tahun juga

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lagi sebulan dah cukup 2 tahun menyusukan anak kan manal
      .
      Alhamdulillah rezeki tu
      .
      Tak semua orang dapat
      .
      Tapi berbaloilah kan sebab manal usaha makan vitamin shaklee sepanjang 2 tahun ni 😍

      Padam
    2. Yang sulung dapat nak 2 tahun. Yg sekarang alhamdulillah susu memang banyak dengan bantuan esp terutamanya. Manal consume alfalfa juga. Untuk sihat tubuh badan

      Padam
    3. Wah untungnya jadi Manal
      .
      Dua dua anak dapat susu ibu 2 tahun
      .
      Ekslusif ke?
      .
      😍
      .
      Memang supermom ni kan. Mujur manal makan produk shaklee untuk tambahkan susu kan? ,πŸ˜€

      Padam

⛔⛔TERIMA KASIH KERANA MENINGGALKAN KOMEN ⛔⛔

🌼🌺🌸 Maznee memang rajin membalas komen bonda semua. πŸ˜‰ Insyaallah akan lawati blog cik puan & bonda semula.🌸🌺🌼
.
Selamat bersilaturahim πŸŒ„