Maznee Azmi . Pengedar Shaklee pilihan hati. Yakin . Mesra . Berpengalaman

Susu ibu banyak & Berat ibu ini turun 20kg makan set bersalin shaklee

Susu ibu banyak & Berat ibu ini turun 20kg makan set bersalin shaklee

.
Ibu & bayi gembira
Assalamualaikum wrmbth.
.
Bila dah 4 tahun lebih jadi pengedar shaklee ni. 
.
Dah macam macam pengalaman Maznee dapat.
.
Pengalaman manis macam coklat susu tu banyak. Yang pahit macam peria goreng hangus pun ada.
.
Hihi.
.
Hari ni Maznee nak kongsi kisah Puan Aida ( Nama sebenar)  yang berjaya susukan anak sepenuhnya susu ibu & turun berat 20kg makan produk shaklee.
.
Dah lama sebenarnya, dalam 3 tahun seingat Maznee dari mula mula ber whatsap 😊
.
Sebelum ni Maznee ada cerita pasal puan Ayu dari brunei kan. Kisahnya ada persamaan.
.
Kalau Ayu turun 14 kg dalam pantang makan shaklee. Aida turun berat 20kg. Memang berbaloi makan shaklee masa pantang. Berat turun. Susu mencurah.
.
Berat 2 kampit beras makan. πŸ˜‚
.
Banyak tu.
.

Kisah Puan Aida kuruskan badan 20kg & susu ibu banyak. Alhamdulillah tak pernah beri susu formula lagi

.
.Berat badan turun 20 kg makan set bersalin kurus shaklee
.
Puan Aida asal kedah. Orang utara. Seingat Maznee, dalam tahun lepas Aida whatsap Maznee sebab nak cuba set penjagaan menyeluruh ibu pantang Shaklee untuk anak no 2
.
Dah sarat mengandung anak no 2. Masa trimester 3 dah tak ada alahan & loya lagi. Selera makan memang ada
.
Berat memang cepat naik
.
Masa tu, Aida nak kuruskan badan & juga banyakkan susu. Dah niat nak slim langsing menyusu secara ekslusif selama 2 tahun.
.
Berat naik banyak juga. Hehe
.
Tu yang nak cuba sekali set vitamin kuruskan badan. 😁
.
Bila Maznee dah faham keperluan Aida, jadi bolehlah rekemenkan vitamin shaklee yang sesuai
.

Adakah susu ibu kekal banyak & berat terus turun lepas makan produk shaklee?

.
Aida banyak tanya soalan pada Maznee. Maznee pun banyak juga tanya.
.
Sebab dari soalan ni, macam kita boleh tahu.
.
Baru ada sesi 2 hala.
.
Tak adalah syok sendiri kan. Haha πŸ˜‚
.
Antara soalan Aida ialah petua banyakkan susu badan selepas bersalin. Maznee sentuh banyak perkara
.
Pemakanan, waktu pam susu & suplement.
.
Antara suplement untuk banyakkan susu badan dari shaklee yang aida setuju nak ambil adalah alfafa complex shaklee sebagai penggalak susu
.
Ostematrix shaklee untuk bekalan kalsium. Bagi gigi & tulang kuat. Elak penyakit osteoprosis
.
Esp shaklee untuk susu banyak & pekat. Baru baby kenyang & tidur lena. Aida pun tak cepat lapar lepas pam & direct feeding.
.
Dan lecithin shaklee untuk pecahkan lemak & cepat kurus 😁
.
Hehe
.
Ada lagi, tapi tak dan lah nak bagitahu semua.
.
Bonda mesti tertanya tanya kan. Kalau makan suplemen ni memang badan terus turun berat & kurus ke?
.
Dan susu badan terus melimpah sampai nak pecah empangan ke?
.
😎
.
Jawapannya.
.
Tak.
.

Kenapa mesti pilih pengedar shaklee yang bertanggungjawab untuk guide bonda?

.
Tak percaya tanya Aida sendiri. Ada banyak kali susu ibu jadi sikit.
.
Secara tiba tiba. 😁
.
Dan tiap tiap kali tu lah Aida berlari marathon mendapatkan handphone. Dan whatsap Maznee tanpa belas kasihan πŸ˜†
.
Haha.
.
Siang dan malam tanya kat whatsap. ( Gurau je Aida)
.
Insyaallah Maznee jawab. 
.
Walaupun dah makan vitamin shaklee macam alfafa & esp untuk banyakkan susu.
.
Memang susu bertambah. Tapi bila kita buat sesuatu yang baru.
.
😐
.
Akan beri kesan pada pengeluaran susu.
.
Contohnya, secara umum. Minuman berkafein.
.
Penat & letih sebab tak cukup tidur. Makan pil perancang. Atau suntikan hormon.
.
Pada kita nampak tak ada apa apa. Tapi itu pun boleh rosakkan rancangan kita nak menyusu 2 tahun tau.
.
Alhamdulillah, setakat ni tiap kali susu aida jadi tak banyak.
.
πŸ˜… Kami sama sama berbincang & kenal pasti punca susu tu jadi sikit.
.
Bila bonda beli shaklee dari pengedar bertanggungjawab. Tak pening kepala & rasa membazir
.
Ada soalan je boleh terus tanya 😍
.
Aida punyalahlah suka & jatuh cinta dengan vitamin shaklee, sampai sekarang ni dah jadi pengedar shaklee area kodiang & changlun kedah sana
.
Untuk orang utara, terutama yang duduk kedah tu. Boleh pakat serbu Aida ni.
.
Bagi dia pening kepala. πŸ˜‚ Hehe.
.
Tanya je soalan soalan berbisa. Bagi dahi tu berpeluh dingin nak jawab. Sama macam mana nak akad nikah tu kan
.
Sekarang ni Maznee tekad nak bantu Aida lebih sihat & juga jadi agen shaklee kedah yang bagus
.
Sampai jadi sebutan, meniti dari bibir ke bibir.
.
Oklah bonda semua. Maznee minta diri dulu. Lain kali kita sambung lagi. Kalau ada soalan Whatsap Maznee 019-265-3791
.
Insyaallah. Assalamualaikum wrmbth

7 Responses to "Susu ibu banyak & Berat ibu ini turun 20kg makan set bersalin shaklee"

  1. ha3.. terima kasih sis mazni... dari anak sulung,,anak dah 2..still dengan shaklee..pernah ja cuba2 produk lain...tp shaklee tetap di hati...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Asalkan kita jaga kesihatan kan aida.
      .
      Makan buah & sayur pun sekarang ni belum tentu selamat. Sebab ada racun perosak
      .
      Nak tak nak kena makan juga vitamin dan suplemen yang selamat ni

      Padam
  2. Balasan
    1. Asalkan susu badan banyak & anak sihat kan aida 😊
      .
      Ibu bekerja macam kita kena makan suplemen untuk kesihatan
      .
      Banyak tanggungjaeab kena galas

      Padam
    2. betul la tu...kdg2 tido xckup...leteh ja rasa...taw2 teringat pernah amek ostematrix masa anak 1st dulu...tgk2 bulan 2 promosi..apa lg..terus beli la.... OSTEMATRIX..bgun pagi rasa ringan badan..wlupun byk kali terjaga sbb anak nk menyusu..

      Padam
    3. Ostematrix memang bagus untuk tidur malam yang lena Aida
      .
      Badan pun rasa ringan dan tak sakit sakit
      .
      Sebab kalsium dalam ostematrix bantu tulang dan gigi jadi kuat. Tersenyum pun gigi putih bersinaran
      .
      Abang pun apa lagi, teringat ingat kat Aida. Hehe

      Padam
    4. hehehe..in sha allah..mudah2 an ostematrix terus membantu...kepada sesiapa yg nk cuba ostematrix ni jgn segan2 bgtaw aida na.. 0174759463

      Padam

⛔⛔TERIMA KASIH KERANA MENINGGALKAN KOMEN ⛔⛔

🌼🌺🌸 Maznee memang rajin membalas komen bonda semua. πŸ˜‰ Insyaallah akan lawati blog cik puan & bonda semula.🌸🌺🌼
.
Selamat bersilaturahim πŸŒ„