Susu ibu ini banyak sampai menitik hasil makanan supplement Shaklee

Susu ibu ini banyak sampai menitik hasil makanan supplement Shaklee

.
Ibu cantik & bayi tembam cukup susu
Assalamualaikum wrmbth.
.
Zaman dulu, sebelum susu formula popular.
.
Mak mak & tok nek kita semua beri susu ibu pada anak anak. Alhamdulillah, berkat titisan susu ibu tu, anak sihat & tembam. Jarang sakit & aktif.
.
Sampai ramai yang membesar menjadi insan berguna.
.
Pada ibu bapa, masyarakat, negara & agama islam. 😍
.
Itu zaman dulu kan bonda, masa mak mak semua duduk rumah. Ayah keluar membanting tulang cari rezeki
.
Ibu yang dah bersalin boleh fokus pada menjaga & membesarkan anak anak
.
Sekarang ni, dah berubah
.
Wanita semua keluar bekerja. Sebab faktor desakan sara hidup yang tinggi menggunung kinabalu.
.
Semput mak.
.
Sampai tercungap cungap. Nak siapkan kerja pejabat, kerja kat rumah. 
.
Sampaikan, sekarang ni nak menyusukan anak dengan susu ibu lagi susah dari beri susu formula.
.
Susu formula, walau segah mana pun jenama. Semahal manapun & secantik manapun gambar atas kotak
.
Takkan boleh lawan susu ibu.
.
Titisan emas berupa susu badan yang keluar dari tubuh ibu ini membelai anak anak dengan khasiat hormon & enzim yang tak tertanding oleh susu kotak. Makan set shaklee, lagi pekat & kaya DHA.
.
Kalau letak sebelah sebelah.
.
Mesti susu ibu menang serba serbi.
😎
.
Alhamdulillah, sekarang ni ramai ibu moden yang inin kembali kepada fitrah menyusukan anak dengan susu badan
.
Orang putih pun dah sedar.
.
Sampai ada istilah wet nurse. Apa kebendanya tu. Wet nurse ni nama lain ibu susu dalam bahasa omputih
.
Orang islam khususnya, patut lebih terkedepan. Dalam menyusukan anak anak. Sebab kalau tak penting.
.
Kenapa Allah swt ada sebut dalam al quran. Contohnya dalam surah Luqman
.
Allah perintahkan untuk susukan anak 2 tahun. Dalam keadaan susah.
.
Bapa bapa ni, eloklah sokong superwoman kat rumah masing masing
.
Nak bangun malam tukar pampers, bagi susu ibu. Nak pam lagi.
.
Bangun awal nak masak untuk anak lagi
.
Wah, memang beratlah tugas supermom ni.
.
Hari ni Maznee nak kongsi kisah puan Raz ( Bukan nama sebenar) dalam menyusukan anak.
.

Pengalaman ibu Raz menambah susu badan dengan makanan tambahan Shaklee, sehingga anaknya sihat, tembam & debab. Geram nak cubit

.Susu ibu banyak menitis makan set tambah susu shaklee
Puan Raz dah lama Maznee kenal.
.
Ada 3 tahun. Bermula tahun 2015 sampai 2017. Masa mula kenal sebab nak tambah anak
.
Jadi Raz cuba set kesuburan shaklee. Alhamdulillah menjadi. Memang hamil lepas 3 bulan makan set kesuburan. Seingat Maznee
.
Tapi Allah ada perancangan sendiri.
.
Kandungan tu gugur. Maznee minta Raz sambung makan set kesuburan tu
.
Sebab bagus untuk kembali pulih & subur.
.
Alhamdulillah, tak sampai 1 tahun. Hamil lagi. Dan kali ni memang sis Raz nak jaga betul betul.
.
Sepanjang 9 bulan mengandung, non stop makan set ibu mengandung shaklee. Tak nak alah & loya. Nanti tak lalu makan.
.
Suplemen ni bantu maintain paras bacaan hemoglobin semasa hamil. Mata tak mengantuk. Tambah aktif
.
Berat Raz pun bertambah cantik ikut graf. Jadi risiko nak kena diabetis masa mengandung rendah
.
Kekuatan antibodi ibu hamil juga di bantu oleh vitamin shaklee. Tak ada kena keputihan semasa mengandung.
.
Tiada lagi  lama di tandas. Sembelit & tak lawas masa hamil pun terkawal. Serat & protein pun cukup kan lepas makan suplement.
.
Pendek kata. Allah lancarkan urusan Raz untuk kehamilan kali ni
.
Tapi dengan usaha jugalah. Sebab tu sanggup melabur duit makan suplement shaklee.
.
Dan disiplin makan tiap hari ikut jadual makan yang diberi.
.
Puan Raz ni ibu bekerjaya. Duit ada. Jadi makan suplemen ni bantu beliau fit & aktif di pejabat.
.
Dan dirumah semestinya.
.
Sampailah tahun lepas 2016. Baby tu lahir.
.
😍
.
Sihat & cukup sifat.
.
Khatam satu buku lama. Buka satu buku baru. Raz minta Maznee rekemen set bersalin shaklee yang boleh banyakkan susu ibu & turunkan berat badan
.
Maznee beri 2 pilihan set bersalin shaklee yang popular di kalangan ibu ibu ni.
.

Betul ke makan vitamin shaklee boleh banyakkan susu ibu sampai menitis?

.
Dalam set bersalin tu, ada beberapa produk shaklee yang berkesan tambah susu ibu
.
Maznee tak risau sangat.
.
Sebab apa, dah ramai yang berjaya tambah susu ibu sampai boleh penuh peti ais.
.
Contohnya, kisah puan shimah yang berjaya menyelamatkan susunya dari kering. Dalam masa 1 hari ambil shaklee, susu bertambah semula
.
Atau
.
Kisah puan Aida dari kedah yang berjaya beri susu ibu ekslusif 100% tanpa susu formula hasil makan shaklee.
.
Aida turun berat 20kg tau. Sekarang ni dah jadi pengedar shaklee kat kodiang kedah
.
Orang utara leh pakat tuju kat Aida. Berguru minta pengalaman
.
Dan juga
.
Kisah puan Ayu dari Brunei yang berjaya bakar lemak 15 kg dalam sebulan berpantang bersalin makan shaklee. Dan lelemak ini syahid menjadi susu ibu berkhasiat.
.
Syaratnya, mereka ada ilmu penyusuan yang baik. Disiplin jaga jadual pam susu
.
Dan cukup nutrisi harian.
.
Nutrisi harian ni dapat dari makanan yang diambil puan Raz 😊
.
Termasuklah dari set tambah susu badan shaklee ni. Kalau bonda rasa teruja nak tahu, apakah gerangannya rupa perwira handalan bergelar set penyusuan shaklee, boleh baca disini ya.
.
Atau boleh je whatsap Maznee. Insyaallah kita boleh sembang panjang
.

Apa 9 kelebihan bonda & baby terima bila makan shaklee ni?

.
Maznee share sikit apa perubahan yang dirasai oleh puan Raz & mak mak lain ya
.

  1. Op kos, kenot deny. Susu ibu bertambah
  2. Baby jadi bam bam macam kena pam
  3. Badan bonda tak sakit macam buruh kerja kontak binaan
  4. Gigi putih & kuat. Nak makan jambu batu tak takut patah. Cukup kalsium kan
  5. Breast & punggung maintain pejal. Tak jatuh londeh
  6. Kulit tetap licin bersinar umpama mutiara 
  7. Berjaga malam macam kelawar, siang tetap pekerja cemerlang 😍
  8. Abang suami kat rumah rasa bonda macam anak dara. Bergetah πŸ˜†
Cukuplah 9 ya. Nak maznee teruskan pun boleh. Tapi penat bonda nak baca
.
Kan best kalau rumah tangga kita bahagia, kulit kita maintain jelita
.
Baby sihat tembam pipinya. Menjadi idaman ibu & bapa
.
Suami pula masih tergila gila, ibu hot & tetap bergaya. Hari hari hari raya.
.
Yeehaa. 😎
.
Insyaallah, semua tu bukan angan angan. mungkin bukan impian. Dengan niat, usaha & keyakinan semua ada ditangan
.
Whatsap Maznee ok? 019-265-3791 Belanja diri sendiri & keluarga. Jadi ibu yang lebih baik & sihat
.
Insyaallah. Jumpa lagi di lain masa. Assalamualaikum

Susu ibu ini banyak sampai menitik hasil makanan supplement Shaklee Reviewed by Mazni Azmi on February 08, 2017 Rating: 5

4 comments:

  1. set menyusu shaklee ni mmg TERBAIK..susu kita bukan ja menitik2..klu lambat pam...basah abes baju...lg2 kt opis la...nkj kena tggu pkul 1 bru leh nk pam,,,kalau kat umah..baby isap2 main2,,smpai memancut kena muka baby..he3,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baby pun kenyang sebab susu ibu banyak & pekat
      .
      😍

      Delete
  2. Replies
    1. Alhamdulillah, Allah beri pada ibu yang berusaha
      .
      kalau pasrah saja pun tak dapat juga
      .
      Hihi

      Delete

⛔⛔TERIMA KASIH KERANA MENINGGALKAN KOMEN ⛔⛔

🌼🌺🌸 Maznee memang rajin membalas komen bonda semua. TOP 10 Pengomen terbanyak akan dipaparkan di Kanan blog ini! Dapat backlink lagi. πŸ˜‰ 🌸🌺🌼
.
Selamat bersilaturahim πŸŒ„

All Rights Reserved by Cantik & Sihat Dengan Shaklee. © 2018

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.