Susu ibu ini banyak sampai menitik hasil makanan supplement Shaklee

Susu ibu ini banyak sampai menitik hasil makanan supplement Shaklee

.
Ibu cantik & bayi tembam cukup susu
Assalamualaikum wrmbth.
.
Zaman dulu, sebelum susu formula popular.
.
Mak mak & tok nek kita semua beri susu ibu pada anak anak. Alhamdulillah, berkat titisan susu ibu tu, anak sihat & tembam. Jarang sakit & aktif.
.
Sampai ramai yang membesar menjadi insan berguna.
.
Pada ibu bapa, masyarakat, negara & agama islam. 😍
.
Itu zaman dulu kan bonda, masa mak mak semua duduk rumah. Ayah keluar membanting tulang cari rezeki
.
Ibu yang dah bersalin boleh fokus pada menjaga & membesarkan anak anak
.
Sekarang ni, dah berubah
.
Wanita semua keluar bekerja. Sebab faktor desakan sara hidup yang tinggi menggunung kinabalu.
.
Semput mak.
.
Sampai tercungap cungap. Nak siapkan kerja pejabat, kerja kat rumah. 
.
Sampaikan, sekarang ni nak menyusukan anak dengan susu ibu lagi susah dari beri susu formula.
.
Susu formula, walau segah mana pun jenama. Semahal manapun & secantik manapun gambar atas kotak
.
Takkan boleh lawan susu ibu.
.
Titisan emas berupa susu badan yang keluar dari tubuh ibu ini membelai anak anak dengan khasiat hormon & enzim yang tak tertanding oleh susu kotak. Makan set shaklee, lagi pekat & kaya DHA.
.
Kalau letak sebelah sebelah.
.
Mesti susu ibu menang serba serbi.
😎
.
Alhamdulillah, sekarang ni ramai ibu moden yang inin kembali kepada fitrah menyusukan anak dengan susu badan
.
Orang putih pun dah sedar.
.
Sampai ada istilah wet nurse. Apa kebendanya tu. Wet nurse ni nama lain ibu susu dalam bahasa omputih
.
Orang islam khususnya, patut lebih terkedepan. Dalam menyusukan anak anak. Sebab kalau tak penting.
.
Kenapa Allah swt ada sebut dalam al quran. Contohnya dalam surah Luqman
.
Allah perintahkan untuk susukan anak 2 tahun. Dalam keadaan susah.
.
Bapa bapa ni, eloklah sokong superwoman kat rumah masing masing
.
Nak bangun malam tukar pampers, bagi susu ibu. Nak pam lagi.
.
Bangun awal nak masak untuk anak lagi
.
Wah, memang beratlah tugas supermom ni.
.
Hari ni Maznee nak kongsi kisah puan Raz ( Bukan nama sebenar) dalam menyusukan anak.
.

Pengalaman ibu Raz menambah susu badan dengan makanan tambahan Shaklee, sehingga anaknya sihat, tembam & debab. Geram nak cubit

.Susu ibu banyak menitis makan set tambah susu shaklee
Puan Raz dah lama Maznee kenal.
.
Ada 3 tahun. Bermula tahun 2015 sampai 2017. Masa mula kenal sebab nak tambah anak
.
Jadi Raz cuba set kesuburan shaklee. Alhamdulillah menjadi. Memang hamil lepas 3 bulan makan set kesuburan. Seingat Maznee
.
Tapi Allah ada perancangan sendiri.
.
Kandungan tu gugur. Maznee minta Raz sambung makan set kesuburan tu
.
Sebab bagus untuk kembali pulih & subur.
.
Alhamdulillah, tak sampai 1 tahun. Hamil lagi. Dan kali ni memang sis Raz nak jaga betul betul.
.
Sepanjang 9 bulan mengandung, non stop makan set ibu mengandung shaklee. Tak nak alah & loya. Nanti tak lalu makan.
.
Suplemen ni bantu maintain paras bacaan hemoglobin semasa hamil. Mata tak mengantuk. Tambah aktif
.
Berat Raz pun bertambah cantik ikut graf. Jadi risiko nak kena diabetis masa mengandung rendah
.
Kekuatan antibodi ibu hamil juga di bantu oleh vitamin shaklee. Tak ada kena keputihan semasa mengandung.
.
Tiada lagi  lama di tandas. Sembelit & tak lawas masa hamil pun terkawal. Serat & protein pun cukup kan lepas makan suplement.
.
Pendek kata. Allah lancarkan urusan Raz untuk kehamilan kali ni
.
Tapi dengan usaha jugalah. Sebab tu sanggup melabur duit makan suplement shaklee.
.
Dan disiplin makan tiap hari ikut jadual makan yang diberi.
.
Puan Raz ni ibu bekerjaya. Duit ada. Jadi makan suplemen ni bantu beliau fit & aktif di pejabat.
.
Dan dirumah semestinya.
.
Sampailah tahun lepas 2016. Baby tu lahir.
.
😍
.
Sihat & cukup sifat.
.
Khatam satu buku lama. Buka satu buku baru. Raz minta Maznee rekemen set bersalin shaklee yang boleh banyakkan susu ibu & turunkan berat badan
.
Maznee beri 2 pilihan set bersalin shaklee yang popular di kalangan ibu ibu ni.
.

Betul ke makan vitamin shaklee boleh banyakkan susu ibu sampai menitis?

.
Dalam set bersalin tu, ada beberapa produk shaklee yang berkesan tambah susu ibu
.
Maznee tak risau sangat.
.
Sebab apa, dah ramai yang berjaya tambah susu ibu sampai boleh penuh peti ais.
.
Contohnya, kisah puan shimah yang berjaya menyelamatkan susunya dari kering. Dalam masa 1 hari ambil shaklee, susu bertambah semula
.
Atau
.
Kisah puan Aida dari kedah yang berjaya beri susu ibu ekslusif 100% tanpa susu formula hasil makan shaklee.
.
Aida turun berat 20kg tau. Sekarang ni dah jadi pengedar shaklee kat kodiang kedah
.
Orang utara leh pakat tuju kat Aida. Berguru minta pengalaman
.
Dan juga
.
Kisah puan Ayu dari Brunei yang berjaya bakar lemak 15 kg dalam sebulan berpantang bersalin makan shaklee. Dan lelemak ini syahid menjadi susu ibu berkhasiat.
.
Syaratnya, mereka ada ilmu penyusuan yang baik. Disiplin jaga jadual pam susu
.
Dan cukup nutrisi harian.
.
Nutrisi harian ni dapat dari makanan yang diambil puan Raz 😊
.
Termasuklah dari set tambah susu badan shaklee ni. Kalau bonda rasa teruja nak tahu, apakah gerangannya rupa perwira handalan bergelar set penyusuan shaklee, boleh baca disini ya.
.
Atau boleh je whatsap Maznee. Insyaallah kita boleh sembang panjang
.

Apa 9 kelebihan bonda & baby terima bila makan shaklee ni?

.
Maznee share sikit apa perubahan yang dirasai oleh puan Raz & mak mak lain ya
.

  1. Op kos, kenot deny. Susu ibu bertambah
  2. Baby jadi bam bam macam kena pam
  3. Badan bonda tak sakit macam buruh kerja kontak binaan
  4. Gigi putih & kuat. Nak makan jambu batu tak takut patah. Cukup kalsium kan
  5. Breast & punggung maintain pejal. Tak jatuh londeh
  6. Kulit tetap licin bersinar umpama mutiara 
  7. Berjaga malam macam kelawar, siang tetap pekerja cemerlang 😍
  8. Abang suami kat rumah rasa bonda macam anak dara. Bergetah πŸ˜†
Cukuplah 9 ya. Nak maznee teruskan pun boleh. Tapi penat bonda nak baca
.
Kan best kalau rumah tangga kita bahagia, kulit kita maintain jelita
.
Baby sihat tembam pipinya. Menjadi idaman ibu & bapa
.
Suami pula masih tergila gila, ibu hot & tetap bergaya. Hari hari hari raya.
.
Yeehaa. 😎
.
Insyaallah, semua tu bukan angan angan. mungkin bukan impian. Dengan niat, usaha & keyakinan semua ada ditangan
.
Whatsap Maznee ok? 019-265-3791 Belanja diri sendiri & keluarga. Jadi ibu yang lebih baik & sihat
.
Insyaallah. Jumpa lagi di lain masa. Assalamualaikum

4 Responses to "Susu ibu ini banyak sampai menitik hasil makanan supplement Shaklee"

  1. set menyusu shaklee ni mmg TERBAIK..susu kita bukan ja menitik2..klu lambat pam...basah abes baju...lg2 kt opis la...nkj kena tggu pkul 1 bru leh nk pam,,,kalau kat umah..baby isap2 main2,,smpai memancut kena muka baby..he3,,

    BalasPadam
    Balasan
    1. Baby pun kenyang sebab susu ibu banyak & pekat
      .
      😍

      Padam
  2. Balasan
    1. Alhamdulillah, Allah beri pada ibu yang berusaha
      .
      kalau pasrah saja pun tak dapat juga
      .
      Hihi

      Padam

⛔⛔TERIMA KASIH KERANA MENINGGALKAN KOMEN ⛔⛔

🌼🌺🌸 Maznee memang rajin membalas komen bonda semua. πŸ˜‰ Insyaallah akan lawati blog cik puan & bonda semula.🌸🌺🌼
.
Selamat bersilaturahim πŸŒ„