Krim Malam Shaklee Youth Advance Renewal Night Cream!

Krim malam yang direka khas untuk digunakan pada waktu malam ini akan menyokong proses pembaharuan sel kulit semasa kita tidur supaya nampak cantik dan gebu

Shaklee YOUTH Advance renewal night cream adalah salah satu daripada rangkaian skincare terkini.


Shaklee Youth Advance Renewal Night Cream


Dilancarkan pada tahun 2017, set skincare ini mempunyai 7 produk seperti pencuci muka berasaskan gel, serum, krim siang & banyak lagi.

Skincare ini akan menjadikan kita lebih cantik dengan kulit putih bersih seperti susu & berasa yakin diri.


Campuran botani proprietari dalam krim malam shaklee youth akan membantu pengeluaran kolagen dan elastin untuk menjadikan kulit kelihatan lebih muda, licin, dan lebih bercahaya tanpa makan ubat yang berbahaya. 

Produk-produk skincare dalam rangkaian  set kulit cantik Shaklee YOUTH semua 100% vegan dan bebas dari kekejaman terhadap haiwan.

Krim malam Youth advance renewal night cream terdapat dalam formula
  1. Kaya / pekat 
  2. Ringan. 

Perbezaannya akan maznee kongsikan di bawah.

1. Advanced Renewal Night Cream - Rich (Pekat / Kaya) 


Krim yang kaya ini bagus untuk menghidrat dan melembutkan kulit secara mendalam.

Krim malam ini dikuasakan oleh - Vital Repair+®, Lotus Japonicus, mentega shea, dan Jojoba untuk menghidrat dan melembutkan kulit.

2. Advanced Renewal Night Cream - Light (Ringan)

Bagi mereka yang lebih suka tekstur krim malam yang lebih ringan.

Dikuasakan oleh: Vital Repair+®, Schisandra, dan Lotus Japonicus.

Berapa lama 1 bekas krim malam shaklee youth boleh bertahan?


Lama, anggaran 2 bulan jika dipakai setiap hari.

Atau bersamaan 60 hari.


skincare youth shaklee night cream

Rahsia di sebalik kelebihan krim malam shaklee youth

Produk Skincare Shaklee terbaru yang dilancarkan pada 2017 ini, setakat ini mempunyai 8 paten.

Dan bilangan paten ini dijangka bertambah kerana masih ada yang belum selesai. 

Skincare ini akan memberikan perlindungan lengkap siang dan malam untuk kita semua.


Setiap produk YOUTH dirumus secara khusus untuk menangani pelbagai kesan penuaan kulit.

Seperti yang Maznee kongsikan di permulaan tadi, produk ini  bebas daripada kekejaman terhadap haiwan.

Ini bermaksud, bahan mentah yang digunakan dari tumbuh tumbuhan.

Tiada bahan kimia berbahaya & selamat digunakan wanita mengandung.

Jadi tak tak perlulah tukar skincare masa mengandung, senang kerja kan.

Di bawah ini Maznee senaraikan tumbuhan Botani yang memberikan kuasa kepada pembersih muka ini.

1. Lotus japonicus

Kompleks Youth yang sedang menunggu paten, yang di manfaatkan bersama sama dengan Lotus japonicus akan:
  1. Mengaktifkan protein untuk awet muda utama untuk menjana semula sel-sel untuk menghasilkan lebih banyak kolagen, elastin, dan fibrillin.
  2. Ramuan Komplex Youth telah mengandungkan Lotus japonicus dengan ekstrak buah Schisandra chinensis, yang secara struktural membantu memberikan lebih banyak nutrien dan tenaga kepada kulit kita setiap masa walaupun semasa hamil.

Tidak cukup dengan bahan pertama, tumbuhan seterusnya memang popular dikalangan pengguna Shaklee.

Anggur yang kaya dengan bahan anti penuaan dalam tonik merah vivix shaklee yang selamat untuk buah pinggang.

Apakah bahan tersebut?

2. Anggur Muscadine

Kajian tentang anggur muscadine ini telah menemui polifenol anggur seperti resveratrol yang penuh kebaikan untuk kesihatan & sedang dalam dipatenkan oleh Shaklee.

Anggur muscadine mengandungi sejumlah besar antioksidan, phytochemical yang bermanfaat yang membantu melindungi sel-sel daripada kerosakan radikal bebas. 

Radikal bebas yang sama menyebabkan kita tua lebih cepat.

Menurut Harvard School of Public Health, pengambilan diet berasaskan makanan yang kaya dengan antioksidan dapat membantu mengurangkan risiko penyakit kronik seperti

  1. Jantung
  2. Kanser
  3. Alzheimer dan penyakit kronik lain. 

Kajian yang telah dilakukan mendapati bahawa anggur muscadine merupakan sumber asid ellagic yang sangat baik. 

Asid Ellagic dilihat mampu menghalang pembiakan sel kanser, menurut Institut Penyelidikan Kanser Amerika. 

Sebab itu, pesakit kanser digalakkan makan makanan tambahan yang kaya asid ellagic seperti vivix.

Polifenol yang sama di dalam vivix kini ada dalam krim malam youth untuk melindungi dan membaiki DNA selular sambil menghalang kerosakan kolagen dan elastin.

Dan membuatkan kulit muka kita kelihatan muda lebih lama.

Cuba bayangkan hasil yang kita perolehi sekiranya pemakaian krim malam ini digunakan serentak bersama vivix.

Kesan perlindungan terbaik luar dan dalam badan untuk kulit cantik menarik.

Memang bahan penting untuk kecantikan diri wanita.

Dan seterusnya, ramuan rahsia daripada shaklee untuk kulit yang cantik berseri.

Apakah ia?

3. Vital Repair® + Complex

Bahan yang dikenali sebagai "Advanced Vital Repair+ Complex" yang mempunyai banyak paten akan
  1. Menyediakan nutrien antioksidan 
  2. Vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan pertumbuhan sel yang sihat.
Mengamalkan krim malam setiap hari memang bagus untuk membina kulit baru & menjadikan kulit nampak lebih muda. (sumber wikipedia.com).

Cuma pastikan kita pilih krim malam yang sesuai untuk kulit kita.

Tamat sudah penerangan untuk bahan mentah krim malam ini.


Label Youth Advance Renewal Night Cream!

Oleh kerana terdapat 2 variasi krim malam ini, jadi label pun ada 2 juga.


Di bawah ini Maznee berikan label tersebut untuk rujukan kita bersama.


Youth Advance Renewal Night Cream light
Label krim malam youth - Light / Ringan.

Youth Advance Renewal Night Cream rich
Label krim malam youth - Rich / Kaya.

Cara menggunakan Advance Renewal Night Cream!


  1. Gunakan krim ini selepas menggunakan serum shaklee.
  2. Selepas serum telah di serap ke dalam kulit sepenuhnya, ambil sedikit krim malam bersaiz sekecil kacang hijau dan sapukan di seluruh kawasan muka dan leher.

Kesimpulan

Impian mendapatkan kulit yang cantik manis & bersih tidak mustahil.

Dan ianya lebih mudah dengan cara yang betul.

Pada siang hari kulit kita berada dalam mod perlindungan dengan melakukan yang terbaik untuk melawan semua pencemaran dari alam sekitar yang Maznee nyatakan di atas. 

Krim siang yang dipakai kaya dengan antioksidan dan SPF yang tinggi untuk perlindungan menyeluruh.

Pada waktu malam, kulit kita akan bertukar kepada mod rehat dan pemulihan, yang berlaku semasa kita tidur. 

Tujuan krim malam pula untuk menyokong kulit kita dengan khasiat yang diperlukannya, dan menjadikan kulit kita lebih cantik dan sihat.

Krim malam advance renewal night cream dari Skincare Shaklee mampu memberikan perlindungan terbaik untuk kulit kita.

Selamat mencuba.
Krim Malam Shaklee Youth Advance Renewal Night Cream! Reviewed by Mazni Azmi on January 16, 2018 Rating: 5

11 comments:

  1. Assalamualaikum.mazni...mmg bagus produk.shaklee ni...mama pun ingat nanti nak cuba juga....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang bagus pun kak maszul, ibu dah pakai lama. Satu keluarga makan

      Delete
  2. Wah bestnya maznee sambil tidur sambil makin cantik dengan krim malam shaklee kan

    bagus betul night cream shaklee youth Advance Renewal Night Cream

    Nak sebut nama saja dah panjang kan

    ReplyDelete
  3. Wanita yang semakin berusia memang perlu pakai night cream untuk lambatkan penuaan.

    Kecantikan bukan segalanya.

    Tapi menjaga nikmat yang ada juga salah satu cara kita melahirkan rasa kesyukuran.

    Dan juga, untuk menjaga kerukunan rumah tangga semua yang di lakukan mendapat pahala.

    Tak salah mencuba krim malam shaklee ni.

    ReplyDelete
  4. ingatkan Shaklee ni just jual supplemen je..skincare pun ada gak ye. One stop centre la ni..

    ReplyDelete
  5. Krim malam memang elok kita pakai sebelum tidur supaya muka kita jadi cantik dan putih gebu.

    Cuma rajin atau nak nak guna saja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak jadi pakai night cream setiap hari yang sangat menguji kesabaran tu

      Delete
  6. Semakin banyak rangkaian produk kecantikan shaklee ye. Memang bagus pakai krim malam sebab masa ni lah proses pembaikan kulit berlaku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun baru tahu shaklee ada produk lain selain daripada vitamin dan makanan tambahan.

      Rupa rupanya skincare seperti night cream pun ada.

      Delete
  7. kalau rajin pakai dan konsisten akan dapat hasil yang diinginkan, packaging pun sangat menarik

    ReplyDelete
  8. Kalaulah Kak Mirror rajin pakai night cream.. pasti glowing2. Masalahnya.. tak rajin. Cemana ni Mazni?.

    ReplyDelete

⛔⛔TERIMA KASIH KERANA MENINGGALKAN KOMEN ⛔⛔

🌼🌺🌸 Maznee memang rajin membalas komen bonda semua. TOP 10 Pengomen terbanyak akan dipaparkan di Kanan blog ini! Dapat backlink lagi. πŸ˜‰ 🌸🌺🌼
.
Selamat bersilaturahim πŸŒ„

All Rights Reserved by Cantik & Sihat Dengan Shaklee. © 2018

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.